- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Igły nie odkręcam, ale mam podwójne zamknięcie, wąską białą końcówkę i normalne duże zamknięcie.
Dominia to rzeczywiście spory cukier, ale taki jednorazowy skok z pewnością nie zaszkodzi

Jak cukry po obfitym posiłku są do 140, to oczywiście trzeba się tym przejąć i poszukać co tak podniosło, ale nie ma powodu do paniki. Poziom do 130 nie ma absolutnie wpływu na dzieciątko, a to jest dla nas najistotniejsze

Ja krzywą cukrową miałam robioną raz, z obciążeniem 75g glukozy i odczytem na czczo i po 2h od wypicia tego ulepku

A jutro jadę na badanie przeciwciał, żeby sprawdzić czy trzeba podać kolejną dawkę immunoglobuliny bo u nas konflikt ja mam A(-) a mój mąż 0(+).
No a potem do drugiego szpitala do diabetologa.
Na szczęście auto już mam swoje i chodzi jak trzeba, nie ma to jak w ciąży wygodnie usiąść w vanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOMI masz racje taki był .. dzięki wielkie
wiesz troche mnie to zabolało, że mój Synuś musi się męczyć przez moje jedzenie ..
a słyszałyście coś, że przy cukrzycy dziecko może mieć coś z wątrobą jak sie mama źle prowadzi czy jakoś tak .. ciotka mi ostatnio z takim czymś wyjechała a mi oczy wyszły.. bo pierwszy raz takie coś słyszę
Nie z wątrobą a z trzustką. Ale to tylko jakbyś w ogóle sie nie pilnowała i cukry na poziomie 200-300 ze spadkami poniżej 60, także na pewno nic Twojemu synusiowi nie grozi

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia działasz jak balsam...uwielbiam cie sluchac uspokajasz mnie. Moja kolezanka niestety zawsze budzi niepokój we mnie opowiadajac różne rzeczy

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia mam identyczną sytuację z grupą krwi jak Ty, ja A- mąż 0+ , z tym że ja immunoglobuliny nie miałam podawanej,tylko to moja pierwsza ciaża, muszę tylko pilnować tych alloprzeciwciał.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jak wieczorek mija?
bylam na woskowaniu nawet nie bolalo

marlena rozumiem ,ze jestes rozgoryczona bo to zawsze kasa kolo nosa przrjdzie ,ale wiesz nikt nie bedzie patrzyl na pracownikow jak ma problemy ;( niestety tak wyglada rzeczywistosc tez bys ja niala gdzies gdyby chodzilo o twoja kase ;/
dominia duzo slyszysz ,ale nie dopowiedzianych rzeczy bezsensu powtarzac cos czego dokonca sie nie wie bo bez potrzeby sie wtedy nakreca ;( wiec nie martw sie tak cukrzyca z tym da sie zyc kochana tak jak monia mowi

Ogladam sobie barwy szczescia

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Uwaga piore materac gryczano kokosowy.albo przetrwa albo bede mysiala nowy kupic.hehe
Uwaga gryka może trochę puścic kolor.Moja mama chciala zaprać materac po mojej chrzesnicy i ten zaczął puszczac kolor od gryki wiec z jednej strony nie mam przez to idealnie białego

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia to moja III ciąża. Po pierwszej 10 lat temu nie podali mi immunoglobuliny i prawdopodobnie przez to straciłam kolejną...Teraz pierwszą dawkę dostałam w 16tc, bo wyszły przeciwciała. Zobaczymy jaki wynik będzie teraz.
Gabilee zazdroszczę tego wosku

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Gabilee - ja dziś oglądałam Julię..., faktycznie te seriale są przewidywalne, obejrzysz dwa odcinki a już jesteś na bieżąco i na dodatek możesz zgadnąć co będzie w dwóch kolejnych

Monia, Sylwia - ja też mam grupę A, ale na szczęście rh+, tak jak mój M
Dzwoniłam do lekarza i powiedział że jak nie będę plamić to mogę jutro iść na krzywą, ale potem zaraz do łóżka i chyba tak zrobię.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny bo glupieje.zjadlam na 2 kolacje parowke choc pisalo pol i dwie kromy chleba IG i pol grappefriuta i cukier 78 lub 84.mierzylam dwa razy bo myslalam ze niewytaralam moze dobrze reki....taki niski???nizszy niz po tym jogurcie....to co z ta insulina....brac?rano bez insuliny cukier 88,wczoraj 91,a przeed wczoraj jak byly ketonowe to 102
Kasia wg lekarki do której ja chodzę zasada jest taka....jeśli miałaś po ostatniej nocy dobry cukier, to nie ma potrzeby wspomagania większą dawką insuliny.
Cukier wieczorny masz aż za niski.
Żeby nie było ciał ketonowych, spróbuj postawić sobie koło łóżka sok owocowy 100%, bez dodatku cukru i wypić go z pół szklanki w nocy jak się obudzisz.
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-