BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #471608 przez Satine0
Widocznie w ciąży tak każą... bo mojemu mężowi diabetolog kazała 2 h po posiłku mierzyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #471609 przez anoda89
Jadzia a to już zależy od kobiety kiedy okres dostanie. Ja nie karmię to pewnie szybciej dostanę. Zobaczymy.

12 lata 5 miesiąc temu #471611 przez Monia_T
Kasia nie musisz zmieniać igły po każdym wkłuciu! Przecież pena masz tylko dla siebie, igłę też...pierwsze słyszę, żeby igły zmieniać po każdym wkłuciu. A jestem na insulinie ponad miesiąc i to 4 x dziennie.

Dominia a ile miałaś tego cukru po żurku?

Nie martwcie się tak tą cukrzycą i insuliną, ja mam chyba największe doświadczenie ze wszystkich i naprawdę idzie z tym żyć :)

Cholerka, u mnie nadal nie widać tych nowych awatarków, co jest???

Ten wózeczek ładny, podobał mi się czarno-czerwony z czerwoną ramą :)

Ząbek naprawiony, mam już spokój wszystkie zdrowe :lol: :lol: :lol:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 5 miesiąc temu #471614 przez sylwia1986
Satine co do krzywej cukrowej, to w ciąży wykonuje się wersje skróconą czyli cukier na czczo, i po wypiciu 75g glukozy po 2 godzinach. Istnieje też opcja 50g glukozy i po godzinie.
Natomiast jeśli ktoś cukry na czczo ma w granicach 100-120, to wykonuje się u niego pełną krzywą na czczo, po godzinie i po dwóch, żeby sprawdzić czy jest ryzyko wystąpienia nietolerancji glukozy.

12 lata 5 miesiąc temu #471622 przez Alina2408
ale mnie przed glukoza nie mierzono cukru tylko po dwoch godzinach po 75

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 5 miesiąc temu #471623 przez sylwia1986
MoniaJa też już mam spokój z ząbkami przed porodem, natomiast po porodzie niestety czeka mnie chirurgiczne usunięcie dwóch dolnych ósemek..
Przed porodem muszę jeszcze skontaktować się z jakimś okulistą, żeby zbadał mi dno oka i siatkówkę, gdyż jestem krótkowidzem. Wprawdzie wada nie duża, ale dla własnego spokoju wolę to sprawdzić :)

12 lata 5 miesiąc temu #471625 przez Paulaaa
A ja piłam 75g. Pierwszy raz krew pobrali przed wypiciem glukozy. Drugi raz po godzinie od wypicia i trzeci raz po dwóch godzinach od wypicia.
Czyli łącznie krew pobrali mi trzy razy. :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471638 przez jadziatopol
Ja tez pilam 75 g i mialam krew pobierana na czczo i po 2 h od wypicia. A przy cukrzycy ciazowej mierzy sie po 1h a ludzie z cukrzyca ( nie w ciazy) po 2h. :) Dobrze,ze mamy specjalistke na forum. Dzieki Sylwia :)
Alina nie mialas na czczo ?
Monia wiem...masz najwieksze doswiadczenie z nas ...dzieki,ze nas uspokajasz. :) Ja tez slyszalam,ze nie wymienia sie igly za kazdym razem...ale na szkoleniu tak mowia...ale w praktyce nikt tego nie robi. To tak jak z glukometrem. Ja tez nei wymieniam igly za kazdym razem.Monia, ale odkrecasz igle od pena...tak? i jak ją chowasz?

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #471642 przez Madlen
Marlena współczuję, może da się to jakoś załatwić... myślałam, że w ciąży jesteśmy chronione aż do macierzyńskiego..

12 lata 5 miesiąc temu #471645 przez DOMI
U mnie przy obciążeniu 75 glukozy najpierw pobrano krew na czczo potem sprawdzono glukometrem czy nie mam za wysokiej glukozy i czy mogą mi ten ulepek podać a potem pobranie po 1h od podania i po 2h. Obciciążenia 50 nie miałam.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471647 przez dominia
Monia prawie 170 :( masakra jakas.. a ostatnio mialam cukry jak maliny, wprost idealne .. do końca ciazy napewno tego nie zjem..

Kasia nie mam jeszcze tych pasków .. czekam na wypłate męża bo wieje pustkami :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #471659 przez DOMI
Dominia może ten barszcz był na zakwasie z mąki pszennej i ziemniaczki do tego były? Jeśli tak to nic dziwnego, że tak ci skoczył cukier.Nie denerwuj się przynajmniej wiesz, że tego juz jeść nie możesz.A takim jednorazowym skokiem cukru raczej dziecku nie zaszkodziłaś.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471662 przez [email protected]
Anoda wreszcie widze,laska jestes :)

Dziewczyny może ktoś odczyta ten wynik anty HBs >1000 IU/L coś gin marudzi że słabe przeciwciała,tj wynik z kwietnia i nic nie mówili w szpitalu przed operacją że za słabe i nie wiem o co chodzi,czy robić jeszcze raz badanie :unsure:

12 lata 5 miesiąc temu #471664 przez Alina2408
no wlasnie nie

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 5 miesiąc temu #471672 przez dominia
DOMI masz racje taki był .. dzięki wielkie :) wiesz troche mnie to zabolało, że mój Synuś musi się męczyć przez moje jedzenie .. :(
a słyszałyście coś, że przy cukrzycy dziecko może mieć coś z wątrobą jak sie mama źle prowadzi czy jakoś tak .. ciotka mi ostatnio z takim czymś wyjechała a mi oczy wyszły.. bo pierwszy raz takie coś słyszę :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka