BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #533918 przez patka1603
Witajcie moje drogie, już dawno tu nie zaglądałam po tym wszystkim co przeżyłam. No ale najwyższa pora to zmienić ;)
po pierwsze chciałam się pochwalić iż znowu jestem w ciąży i jak narazie wszystko jest super maluszek ma już 10 tyg. a termin porodu mam na 14-go sierpnia. Z mężem jesteśmy w 7 niebie tym bardziej że znaleźliśmy wspaniałego lekarza, który jak widać cudownie się nami opiekuje. No a tak poza tym to chciałam was zapytać czy znacie jakieś skuteczne preparaty na rozstępy bo pewnie macie w tym większe doświadczenie. pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #533924 przez aksa
patka kochana to cudowne wieści!! Gratuluję i życzę spokojnych kolejnych miesięcy! mocno trzymam za was kciuki! i koniecznie nam się tu melduj jak się czujesz :lol:

a co do preparatów to chyba przeważnie mustela - droga ale podobno skuteczna (ja dopiero zaczęłam tubkę), wcześniej użwywałam tańszych ale polecanych np z babydream fur mama w rossamanie są na pewno :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #533925 przez andzia_zg
patka witaj założycielko wątku marcowego :-) Gratuluję maleństwa. Dobrze, że jestes pod dobra opieką. Uwazaj na siebie.
Jeśli chodzi o preparaty na rozstępy to ja używam balsam Palmersa i jestem mega zadowolona. No i do tego w przeciwieństwie do innych preparatów, które mają po 150ml, Palmers ma 250ml i starcza na naprawdę długo :-) Ja bynajmniej go polecam.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #533954 przez mamcia2013
Patka a wiesz że ostatnio myślałam o Tobie? :) super wieści nam przyniosłaś no i zaglądaj do nas Kobieto i zdawaj relacje :kiss: a co do rozstępów to ja używam tylko oliwki bambino no i czasem jak mam pod ręką to balsam jakiś nawilżający. Jak mają wyjść to i tak nic nie pomoże :)

Ufolka Ty chyba pytałaś o espumisan w saszetkach?? Ja go brałam na początku ciąży :)

Wiewiórka ja mam faze pomarańczową mimo że też zgaga mnie po nich łupie. :D a zresztą ja po wszystkim mam zgagę i to taką palącą! :cheer:

A w ogóle jeśli chodzi o rozstępy to moja koleżanka używała jakiś drogich preparatów w Anglii a i tak na koniec ciąży jej wywaliło... Tak samo moja kuzynka, nie miała całą ciążę a jak urodziła to jej wyszły. Więc nie ma chyba reguły jeśli ktoś ma tendencję do rozstępów.

12 lata 3 miesiąc temu #533962 przez Lenucha217
Hej Patka miło Cie poznac ..:* gratuluje z całego serduszka .
Ja na rozstepy moge szczerze polecic perfekta mama okolo 23 zł na zmiane z oliwka hipp .. przytylam bardzo duzo prawie 25 i nie pojawił sie ani jeden.

12 lata 3 miesiąc temu #533971 przez xxElaElaEeexx
Witajcie mamuśki

Ja od rana byłam w szkole.Anatomia zaliczona na 5 ;)
Jeju ale mam spuchnięte nogi i prawa łydka mnie tak strasznie boli,nie wiem czemu. :huh:
A teraz mnie jeszcze głowa rozbolała,a w domku przydało by się posprzątać.Dobrze ,że mężulek chętny do pomocy . :P

MIŁEGO WIECZORKA :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #533973 przez wiewiorka
Cześć Patka, miło Cię poznać :)

Ja na rozstępy stosuje perfekt mama ale uważam, że nawet najdroższy specyfik nie pomorze bo kremy działa tylko w zewnętrznej części skóry. Wszystko zależy od genów.Ja póki co na brzuchu nie mam ale za to na dupie jeszcze w podstawówce się zrobiły.

12 lata 3 miesiąc temu #533976 przez Depeche
Hej Patka

Tak sie wlasnie zastanawiam, gdzie sie podzialas, teraz to juz jasne. Ciesze sie, ze wszystko ok.

Co do preparatow na rozstepy, w tej chwili uzywam Mustelli, jest droga, ale w Superpharm maja na nia promocje, poza tym moge pochwalic jeszcze z tanszych te Rossmanoa Babydream, ma fakna konsystencje, a takze niezly jest ale tlusty ( to chyba na plus) i smierdzacy Fissan, ktory kupuje sie w aptekach.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533978 przez Depeche
Hm ja wladnie wygonilam mojego po ciasto, bo mi sie zachcialo.
Ciasto ma byc takie przekladane, z biszkoptem, jak tort ale nie tort. Myslicie , ze dobre kupi? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #533983 przez andzia_zg
Depeche o ile jakiekolwiek ciasto dostanie o tej porze w sobote to każde będzie dobre :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #533985 przez Depeche
ja nie chce jakiekolwiek, chce wlasnie takie, jakie sama nie wiem, wiem jak ma smakowac

12 lata 3 miesiąc temu #533987 przez wiewiorka
xxElaElaEeexx napisał:

Witajcie mamuśki

Ja od rana byłam w szkole.Anatomia zaliczona na 5 ;)
Jeju ale mam spuchnięte nogi i prawa łydka mnie tak strasznie boli,nie wiem czemu. :huh:
A teraz mnie jeszcze głowa rozbolała,a w domku przydało by się posprzątać.Dobrze ,że mężulek chętny do pomocy . :P

MIŁEGO WIECZORKA :kiss:

połóż się i zobacz czy jak nogi Ci odpoczną czy są nadal spuchnięte. gdzieś dziś wycztałam ze to niepokojące objawy

12 lata 3 miesiąc temu #533988 przez andzia_zg
Gorzej jak przyniesie takie ciacho,a Tobie minie już na nie ochota :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533990 przez Depeche
tak czy siak,jest spora szansa, ze przywale focha

Zreszta opier i tak sie szykuje, bo ja leze i lewdo lape powietrze jak karp bez wody, a ten sobie kaloryfer rozkrecil, jak jest cieplo w domu.

12 lata 3 miesiąc temu #533996 przez wiewiorka
mój by pewnie kupił 5 różnych bo ona jest takim żarłokiem, że jak wchodzi do cukierni to to by zjadł i jeszcze tamto.. wogóle to tyje razem ze mna. Chwilami to widze ze je wiecej i czesciej niż ja. Nawet ma zachcianki :)

Myslałam ze jutro bedzie kolejny fajny dzień, a tu co? Mój mąż chce zaprosić swoich rodziców!! i czy przypadkiem bym cos nie upiekła?!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka