BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #533645 przez Agnieszka86
Uf i puf... prasowanie w trakcie. Nie mam już sił. Większość poprasowana. Teraz poukładam to co niepotrzebne do szpitala w półce, a to co potrzebne zostawię do spakowania.
Dziewczyny, podrzućcie jakiś pomysł na obiad, błagam!

Lusiaczek no to poczyniłaś fajne zakupy:) Nie wiedziałam, że w Pepco takie wyprzedaże :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #533647 przez ufolka
u mnie dziś pomidorówka i naleśniki hawajskie :) wszystko już mam tylko naleśniki potem podgrzać :)

12 lata 5 miesiąc temu #533655 przez Lafi
Dzień dobry :)

Do mnie dzis goscie przychodzą, motam sie ze sprzaraniem, mój m pojechał po ciastka bo nie mam siły piec, Seweryn ma zapalenie kratani po poprostu bajka, do tego kostka rozwlona nic tylko pozazdrościć, ehh, dzisiejszy dzień przezyc i potem ni nie robie do marca.

AniaCzajak, mam podobny leżaczek po Sewerynowi, tam sa przeciarz dwie funkcje siedzaca i leżaca wiec moim skromnym zdaniem od poczatku mozna go uzywać,

A no i super ze wizyty sie udały, Lenusia normalnie jestes szalona, ale fajnie sie tak wyrwać.

12 lata 5 miesiąc temu #533660 przez Lafi
a wczoraj poszło mi 440 stron greya :) , lekka ksiażka , fajnie sie czyta, choc uwielbiam trilery psychologiczne :)

12 lata 5 miesiąc temu #533663 przez Agnieszka86
ufolka napisał:

u mnie dziś pomidorówka i naleśniki hawajskie :) wszystko już mam tylko naleśniki potem podgrzać :)

Jakie to naleśniki hawajskie? Zaciekawiłaś mnie :)

12 lata 5 miesiąc temu #533665 przez Gosia27
Cześć dziewczyny, podczytywałam Was wczoraj ale jakoś nie miałam humoru, żeby pisać. Pokłóciłam się z R wieczorem, doprowadził mnie do płaczu....

Lenusia balangowiczu jedne. Cieszę się że wizyty przebiegła bez OPR! i że z Dawidkiem w jak najlepszym porządku.
Patrycja gdzie ty przy obw brzucha 88,5cm mieścisz 2kg Ignasia??? :)
Dusia fajnie że znowu do nas zawitałaś. Jeśli chodzi o imię to zdecydowanie Bianka-PIĘKNE!!! A o wagę się nie martw. Bo ja w zeszłym tyg byłam na USG to mała ważyła ledwo 950g a byłam teraz w środę 30hbd to wyszło że ma 1322g!!! Więc trudno mi to wytłumaczyć a ryzyko błędu jest +/- 194g w tym okresie. USG to ostatnio robił mi diagnostyk prenatalny. A sam mówi, że to tylko maszyna...
Waszka sówki Twojego męża są rewelacyjne. Bardzo mi się podobają. Tak się zastanawiam od wczoraj, czy mógłby mąż też dla mnie taką zrobic oczywiście za od płatnością!!!
Ja już mam wszystko powkładane do torby, ale tylko po wkładane bo jeszcze muszę parę rzeczy dołożyć a znając mnie to 1000x będę to przeorganizowała.
Na obiad dziś robię naleśniki z grzybami. Widać że ciśnienie leci w dół. Mam wrażenie że podłoga ucieka mi spod nóg....

12 lata 5 miesiąc temu #533667 przez Agnieszka86
Lafi napisał:

Dzień dobry :)

Do mnie dzis goscie przychodzą, motam sie ze sprzaraniem, mój m pojechał po ciastka bo nie mam siły piec, Seweryn ma zapalenie kratani po poprostu bajka, do tego kostka rozwlona nic tylko pozazdrościć, ehh, dzisiejszy dzień przezyc i potem ni nie robie do marca.

AniaCzajak, mam podobny leżaczek po Sewerynowi, tam sa przeciarz dwie funkcje siedzaca i leżaca wiec moim skromnym zdaniem od poczatku mozna go uzywać,

A no i super ze wizyty sie udały, Lenusia normalnie jestes szalona, ale fajnie sie tak wyrwać.

Bardzo dobrze, że nic nie pieczesz, masz prawo, a nawet obowiązek odpocząć :woohoo: Jak kostka? Lepiej trochę?

12 lata 5 miesiąc temu #533669 przez Agnieszka86
Gosia jak robisz naleśniki, tzn farsz? Ciekawy, nigdy nie robiłam naleśników z grzybami?
Czuję, że ja też będę miała dzisiaj naleśniki:) tylko nie wiem z czym:)

12 lata 5 miesiąc temu #533671 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #533674 przez Gosia27
Agunia z pieczarkami albo jak masz swoje grzybki. Siekam je. Potem podsmażam z cebulką na maśle, doprawiam. Dodaję trochę kukurydzy. Nakładam na naleśnika, zawijam. Potrę trochę sera żółtego, do mikrofalówki i gotowe. Nie wysilam się dziś, bo nie mam ochoty.

12 lata 5 miesiąc temu #533676 przez Lafi
kostka w miare, chodze o dziwo :)

A ja gościom dzis zrobie nalesniki z grzybami, potem je zapiecze jeszcze z serem na górze, i jeszce myslałam zrobic do tego sos czosnkowy, sałatke z tuńczyka i kukurydzy i jeszcze parówki tak śmiesznie ponacinam i opieke, i chyba wystarczy? ide sprzatac jeszcze łązienka i kuchnia i odkrzyć,

a te grzyby to podpieczkam, potem ich chyba zmile na maszynce, przyprawy, moze jajo tam wewale,

Mała prostuje nogi chyba mnie pogania z praca :)

12 lata 5 miesiąc temu #533678 przez Depeche
Lafi napisał:

kostka w miare, chodze o dziwo :)

A ja gościom dzis zrobie nalesniki z grzybami, potem je zapiecze jeszcze z serem na górze, i jeszce myslałam zrobic do tego sos czosnkowy, sałatke z tuńczyka i kukurydzy i jeszcze parówki tak śmiesznie ponacinam i opieke, i chyba wystarczy? ide sprzatac jeszcze łązienka i kuchnia i odkrzyć,

a te grzyby to podpieczkam, potem ich chyba zmile na maszynce, przyprawy, moze jajo tam wewale,

Mała prostuje nogi chyba mnie pogania z praca :)

Parówki są rewelacyjne z serem zawinięte w ciasto fransuskie. Polecam. Rewwelacyjne jako przystawka.

12 lata 5 miesiąc temu #533680 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Agunia z pieczarkami albo jak masz swoje grzybki. Siekam je. Potem podsmażam z cebulką na maśle, doprawiam. Dodaję trochę kukurydzy. Nakładam na naleśnika, zawijam. Potrę trochę sera żółtego, do mikrofalówki i gotowe. Nie wysilam się dziś, bo nie mam ochoty.

Kurcze fajny przepis:) Pieczarki mam w lodówce, gorzej z kukurydzą, ale to najwyżej zlece siostrze zakup bo ma przyjechać. Dzięki Gosiunia :kiss: Jestem uratowana:) Już myślałam, ze nic nie zrobię dzisiaj, no pomysłów brak!

12 lata 5 miesiąc temu #533681 przez Gosia27
Depeche napisał:

Parówki są rewelacyjne z serem zawinięte w ciasto fransuskie. Polecam. Rewwelacyjne jako przystawka.

Zgadzam się. Robiłam ostatnio i goście bardzo zadowoleni byli. Ja dodaję jeszcze trochę cebulki i czosnku. Dosyć syta przystawka.

12 lata 5 miesiąc temu #533682 przez Depeche
Bez kukurydzy tez sa dobre, w pracy nam takie serwowali, ale ser byl chyba w farszu. Pychota!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka