BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #549105 przez aksa
hej dziołchy!

wiewiorka bidulo ale się stracha musiałaś najeść! ale przynajmniej twój m pojął, że to nie żarty i nie jedzie do Berlina! to już dobra wiadomość!:)

ja ostatnio sypiam b,dobrze i b.długo :)

zbuntowałam się i nie jade do świrów na żaden obiad,wczoraj zadzwoniła świrka ale powiedziałam że m sam pojedzie, nie będę się wkurzać i tak wiem że prawie nic tam nie zjem i będa gadać a tego nie wytrzymam, więc nie jade :lol: ppowiedziałam m że jak będa się dopytywać to niech powie że humory mam w końcu w ciąży jestem moge mieć :lol:

na śniadanko zjedliśmy banana i dwa wafle ryżowe :lol: młodemu smakuje bo bryka :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #549123 przez andzia_zg
25malinka napisał:

Mam pytanie a jak u Was wyglądają te skurcze?

Jak mi się skracała szyjka na początku stycznia to czułam,że to sa skurcze, bo w górnej części brzucha robiła się taka gula (jakby młody się wypinał), zaczynało boleć i brzuch robił się twardy jak skała. Do tego dochodził ból pleców. A to trwało chwile i puszczało.
A teraz to poprostu robi mi się twardy, mega spięty brzuch i troche pobolewa, ale trzyma dość długo :dry: takie dziwne uczucie... tak prawde mówiąc to nie wiedziałam,że to jest tez skurcz dopóki jak teraz byłam u gina lekarka dotknełą mi szyjki i nagle mi stwardniał brzuch...

ufolka tak myslisz,że to cisza przed burzą? :P

Mam wrażenie, że Wojtek trochę zmienił pozycję i że chyba się wysunął z kanału rodnego, bo jak do tej pory miał czkawkę to czułam ją dokładnie w kroku, jak siedziałam to tez czułam nacisk na p***e a wczoraj mogłam sobie normalnie siedzieć i mnie nie bolało, do tego jak mały miał czkawkę to czułam ją po lewej stronie brzucha... aż w pewnym momencie załapałam małego stresa, że mały się cofnął i że jeszcze zrobi mi psikusa i sie obróci... :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #549125 przez wiewiorka
25malinka napisał:

Mam pytanie a jak u Was wyglądają te skurcze?

wiec w nocy to czułam wpierw kłucie w tyłku po czym twardniał cały brzuch robiąc się przy tym płaski na środku. Bolą mnie przy tym pośladki jakbym mocno spieła, nogi i kuje brzuch.Trwa to okolo 30 sekund. Po skurczu mam przeważnie parcie na pecherz albo od 3 dni ta grubsza sprawa.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #549127 przez 25malinka
AndziaWiewiórka dzięki za odpowiedz,to wychodzi na to,że ja dzisiaj w nocy też miałam skurcze ale takie krótkie 2 razy

Lece się wykąpac bo wczoraj mi się nie chciało,będe póniej
spokojnej niedzieli piłeczki

12 lata 3 miesiąc temu #549160 przez Depeche
Hm, a my wstalismy dokladnie o 10:45.
Mloda zajela sie robieniem balaganu, nie chcecie wiedziec co ona tam wyprawiala, a my spalismy. Nocka fatalna, te biodra mnie bardzo bola. Spie na boku i pewnie ten brzuch naciska, nie da sie lezec. Pol nocy stekalam, ze mnie boli, dopiero rano puscilo. Nie moge sie zebrac upchac zmyware , zupe to chyba sobie o tej porze odpuszcze, bo dopiero co zjedlimy sniadanie. Ja na szczescie jeszcze nie mam skurczy, naprawde pragne dolazic do tego 18 marca. Dzis czeka mnie wizyta w aptece ( tantum rosa itp. ), moze jutro dotrze ta jeb.na paczka ( zaczynam watpic, ciekawe czy mnie baba w ch. nie probuje zrobic, bo po wczorajszej akcji stwierdzam, ze ludzie chyba wychodza z zalozenia, ze ciezarne baby to sa jakies niedorozwiniete) i sie spakuje w tym tyg. Nie no musze sie juz spakowac! A mi mimo wszystko sie tam nie spieszy ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #549173 przez Lenucha217
Witam was ledwo zywa... dopadlo mnie takie choróbsko że wczoraj nie wychodzilam z łozka wypilam mleko z czosnkiem w nocy 3 razy zmienialam pizame bo mozna bylo ja wyżymać , do tego nie daje rady z dolem kregosł. bol nie do opisania juz nie wiem jak sobie pomoc :((( Nie wytrzymam :(

12 lata 3 miesiąc temu #549177 przez Agnieszka86
malinka u mnie skurcze to taki tępy ból w podbrzuszu-jak w czasie okresu. Za chwilę przyjemna ulga i potem znowu.

Co do papierosowego dymu to ciężko, żebym ja, czy mąż zwracali uwagę starym wujkom, którzy zawsze palą przy stole... A nawet bardzo dobrze, poszłam sobie i miałam święty spokój.

Lenusia biedulinko, leż i lecz się. A kręgosłup to nie wiem, poproś może kogoś, żeby Ci masaż jakiś zrobił, coś ciepłego sobie przyłóż. Ja tak się ratuje, jak jest kiepsko.

depeche Ty śpiochu :silly:

O Boże, jak sypnęło dzieciaczkami na lutówkach! No za 2-3 tygodnie na pewno już jakieś rozpakowane marcowe mamy będą:)

Dzisiaj mam w miarę jako tako energię, przynajmniej na razie... zaraz się zbieramy i jedziemy na te imieniny.

12 lata 3 miesiąc temu #549187 przez ufolka
ja też nie wiedziałam jak te skurcze wyglądają, bo w pierwszej ciąży to nawet nie miałam przepowiadających tych, dopiero teraz mam od czasu do czasu, takie właśnie twardnienie brzucha i wypinanie się młodej takie śmiesznie na środku tylko :) no i od paru dni brzuch tak jak na okres zaczyna mnie pobolewać

Lenucha Ty to idź do lekarza lepeiej :ohmy:
Andzia no nie wiem może będziesz pierwsza hehe :) chciała byś? :)

12 lata 3 miesiąc temu #549193 przez aksa
słyszałam że pierwsze dziecko to się zazwyczaj przenosi... ale to chyba nie ma reguły..
mi się nie spieszy żeby urodzić, za dużo mamy jeszcze do przygotowania :P za dużo do kupienia heh wg moich tajnych obliczeń wyliczeń i innych obmyślań wyrobimy się z kupieniem i zrobieniem wszystkiego tak na styk

jestem strasznie wdzięczna moim rodzicom, że chcą kupić wózek małemu to duże odciążenie

P. pojechał do swojej mamusi na rosołek a ja idę sobie łeb umyć :P jak dam rade to mamy wieczorem do kina iść na 'życie Pi' oglądała któraś??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #549209 przez Depeche
aksa napisał:

słyszałam że pierwsze dziecko to się zazwyczaj przenosi... ale to chyba nie ma reguły..
mi się nie spieszy żeby urodzić, za dużo mamy jeszcze do przygotowania :P za dużo do kupienia heh wg moich tajnych obliczeń wyliczeń i innych obmyślań wyrobimy się z kupieniem i zrobieniem wszystkiego tak na styk

jestem strasznie wdzięczna moim rodzicom, że chcą kupić wózek małemu to duże odciążenie

P. pojechał do swojej mamusi na rosołek a ja idę sobie łeb umyć :P jak dam rade to mamy wieczorem do kina iść na 'życie Pi' oglądała któraś??

Chyba nie ma reguly z tym przenoszeniem. Ja moja urodzilam w 39 t.c. , ta sie w nocy frygnela, ze rano mi wody polecialy, wykopala sobie. Nie mialam zadnego czopu, skurczy, nic.

Lenusia, biedna lacze sie w bolu u mnie te biodra jak leze i kregoslup juz tez czuje. Wczoraj w Echu tak mi stopy spuchly, nie mialam sily chodzic, dlatego dzis c.d. zakupow, bo apteki i spozywczaka nie dalam rady . Ale pidzamke mam pikna ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #549210 przez mamcia2013
Hej laski.

Lenusia zdrowiej szybko :)

Aksa niech małż Ci rosołek przywiezie od świrów :D

Dziewczyny a jak się rozrabia ten tantum rosa? Bo siostra mi dała saszetki ale ulotek brak :D i nie wiem ile wody trza wlać...

12 lata 3 miesiąc temu #549212 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Hej laski.

Lenusia zdrowiej szybko :)

Aksa niech małż Ci rosołek przywiezie od świrów :D

Dziewczyny a jak się rozrabia ten tantum rosa? Bo siostra mi dała saszetki ale ulotek brak :D i nie wiem ile wody trza wlać...

Z tego co pamietam to chyba saszetka na litr, bo taka niecala pelna pamietam , ze nalewalam. A jak cos to mi sie przypomnij, bo dzis kupuje, albo sprobuje w google sprawdzic. Zaraz.

12 lata 3 miesiąc temu #549213 przez mamcia2013
Depeche pochwal się pidżamką :D :D :D

12 lata 3 miesiąc temu #549215 przez Depeche
Zawartośc 1 saszetki rozpuścić w 0,5l przegotowanej wody.

W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę.

W pozostałych wskazaniach: płukać pochwę roztworem od 1 do 2 razy na dobę, o ile lekarz nie zalecił inaczej.

leczenie ciagłe nie powinno przekaraczać 7dni

jednak w pol litra, sklerozzza!

12 lata 3 miesiąc temu #549216 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Depeche pochwal się pidżamką :D :D :D

lezy w koszu do prania, zaraz moze znajde na allegro, albo gdzies.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka