BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #444699 przez andzia_zg
Mój pępek też na razie schowany.

Ja już ubrana i gotowa.Jeszcze pół godzinki i jadę. Trzymajcie kciuki i do usłyszenia potem :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #444705 przez mamcia2013
Andzia szogunie trzymam kciukasy :) pisz po wizycie i nie stresuj się.

12 lata 6 miesiąc temu #444721 przez Agnieszka86
Cześć dziewczyny, nie było mnie tutaj od piątku!!! Ale miałam bardzo stresujące te kilka dni i nawet nie miałam siły siadać przed kompem, ale dzisiaj okazało się, że wszystko jest ok. (chodziło o zdrowie mojej mamy).
Pamiętam, że obiecałam zdać relację ze spania na poduszce z Lidla, więc jak dla mnie jest bardzo pomocna:) Ja jestem zadowolona.
Zosia się miło wierci, a już zaczynałam się martwić, bo przez te stresy ledwo ją czułam ostatnio :ohmy:
Z tego co prześledziłam na forum to trochę u Was chorobowo :angry: u mnie trochę też... ale taki czas niestety:( Idę zrobić sobie herbatę z cytrynką:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #444736 przez vernix
Agnieszka dobrze, że z Twoją mamą jest dobrze. Teraz, gdy stres minął odpocznij i wsłuchuj się w ruchy dzidziusia:)Nie daj się chorobie! mowi to osoba, która po 3 dniach wstała z wyrka, rozłożona przeziębieniem. :angry:
A co do poduchy z lidla, też ją mam, ale obeszłam 3 sklepy lidlowskie, aby zakupić poszewkę do niej i nie było w asortymencie! wkurzyłam się!

Patrycja raz, dwa, trzy... odstresuj się. Na szczęście czwartek już mija. Odpocznij, zrób dobrą kolację, przytul się do męża i olej pracodawczynię, tramwaje i inne takie nieistotne rzeczy:) a teściową wyślij szybciej do domu :silly:
Brzusio na pewno wyskoczy niebawem, przecież kiedyś musi:)moja kumpela dopiero w połowie 6 miesiąca ciąży (pierwszej) miała widoczny brzuch. Mój też jest hmm..średni:) Ubiorę sweter, kurtkę i niczego nie widać :P A z ruchami maluszka, to spróbuj położyć się na lewej stronie, a wcześniej zjedź kawałek czekolady. Może zacznie dzidzia brykać :laugh: u mnie to działa, wtedy synek jest bardziej aktywny :laugh:

Koticz od 3 dni też zauważyłam, że pępek mi się wybrzusza (dosłownie), nawet był w środku trochę zaczerwieniony. Mam wrażenie, że niedługo wyskoczy cały.

Gosia
super, że odpoczęłaś, zrelaksowałaś z mężem. To najlepsze wyjście, bo dzidziuś czuję, że lepiej się czujesz, jesteś zadowolona i po prostu szczęśliwa.Nie denerwuj się na zapas, wierz w to, ze wszystko będzie dobrze.
W którym tygodniu ciąży dokładnie jesteś?

12 lata 6 miesiąc temu #444749 przez katarzyna1702
Dziewczynki mnie na szczęście przeziębienie omija szerokim łukiem i odpukać w niemalowane niech tak zostanie. Ach z tymi ruchami ja dziś zupełnie nic nie czuję;/ może Maleństwo inaczej się ułożyło i dlatego. Ale lepiej jak kopie wtedy każda z Nas jest spokojniejsza;)
Dziś mamy z mężem wychodne jedziemy na urodzinki mojej siostry ;) miłego wieczorku ;*

12 lata 6 miesiąc temu #444763 przez Agnieszka86
Kasiu to życzę Wam, żeby przeziębienie i wszelkie infekcje Was omijały baaardzo szerokim łukiem. Bawcie się dobrze na urodzinach, może dzidzia jeszcze zaszaleje wieczorem:)

vernixMała chyba czuła mój potężny stres i dlatego tak mało się ruszała, a dzisiaj jak wszystko minęło zaczęła brykać :laugh: Ratuję się przed przeziębieniem jak tylko mogę, nie damy się!! Co do poduchy to też nie mam poszewki, ale bratowa zna się na szyciu, więc sobie taką u niej zamówię:)

12 lata 6 miesiąc temu #444767 przez Agnieszka86
aaa... dziewczyny powiedzcie co sądzicie o tych wózkach... ja jakoś zauroczyłam się tym zielonym... Kupić jakiś zamierzam co prawda dopiero w lutym, ale oglądam już, bo to czysta przyjemność:)

allegro.pl/wozek-gondola-spacerowka-spiw...aft-i2640064166.html

allegro.pl/espiro-vector-2011-3w1-paraso...isy-i2639748394.html

12 lata 6 miesiąc temu #444777 przez lenusia7
Osobiscie jesli juz wybrałabym ten Pierwszy. Kolor braz lub fiolet :) Ale to jeszcze nie to czego szukam :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #444784 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Jestem już po wizycie. Wszystko jest ok. Maleństwo rozwija sie prawidłowo. dziś juz częściowo miałam robione połówkowe, bo maleństwo jest duże. Także nerki, żołądek,przewód pokarmowy,kręgosłup itp - wszystko ok :-) Za miesiąc zostały jeszcze pomiary na buźce, bo maleństwo było obrócone buźką do moich pleców i nie dało się zmierzyć. Jest strasznie ruchliwe. w pewnym momencie załozyło nawet nóżki za głowe :silly:
Od początku ciąży przytyłam juz 5,5kg a w ciągu ostatniego miesiąca 4,5kg więc sporo.
Maluszek waży już 400g więc jest duży jak na swój wiek i co najważniejsze - jest zdrowym chłopcem :lol: Będzie Wojtuś :lol:

Z tych emocji chyba dziś nie zasnę...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #444791 przez lenusia7
Andzia ciesze sie ,że wszystko w porzadku... Gratuluje Chłoptasia :DDD

12 lata 6 miesiąc temu #444801 przez Agnieszka86
Leniusia do zakupu wózka pewnie jeszcze mi się spodoba coś zupelnie innego:)póki co tak orientacyjnie zbieram opinie :blink:

Andzia bardzo się cieszę, że z dzidziorkiem wszystko ok i gratuluję syna :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #444813 przez Gosia27
Jeny Andzia_zgto super, że będzie chłoptaś :laugh: i że z maluszkiem wszytsko w porządku :blink: nie potrzebnie tak bardzo się denerwowałaś
Vernixjestem teraz 16,3hbd. termin wg miesiączki mam na 16.03 a wg USG 5.04. Zdecydowanie czuję się marcówką bo sama jestem z marca. I w ogóle ludzie z marca są zajefajni.
A ja byłam tak niespokojna, że byłam podejrzeć serduszko maluszka. Biło 117u/". Lekarz swoje, a ja czuję całkiem co innego...

12 lata 6 miesiąc temu #444816 przez andzia_zg
Gosia27 trzeba wierzyć, bo wiara może zdziałać cuda. Dzieciątko walczy, Ty też jestes silna, a wiara przenosi góry :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #444817 przez vernix
Gosia najważniejsze jest to, co Ty czujesz, nawet jeśli lekarze i jakieś parametry mówią co innego. Twoja intuicja oraz serce wiedzą lepiej, że dzidzia jest waleczna i ma bardzo dużą wolę życia!

Andzia gratuluję synka, super! kolejny chłopaczek na forum :P Widzisz, nie było co się tak denerwować, ciesze się, że jest ok! A Twój mąż to chyba skacze z radości :silly: ciągłość rodu zachowana :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu #444835 przez koticz
andzia Gratuluję!Najważniejsze,że zdrowe i wszystko jest ok :laugh: same chłopaczki na forum :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka