BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #446220 przez katarzyna1702
Kika niestety dziewczynki zabierają urodę mamusiom ;) w ciąży ;) Na pewno będzie śliczna córunia
Mój Szkrab coś leniwy nie dokucza mamie wczoraj położyłam się na brzuchu zobaczyć jak to jest to dopiero się ruszył i kopał chyba nie bardzo mu było w tej pozycji ale dobrze tłumacze mu żeby ruszał się jak najwięcej to mama spokojniejsza ale od małego nie chce się słuchać mamci ;) tak mowie mały to mały tamto a to może mała siedzi mąż w końcu wybrał imię dla chłopca Wiktorek? Co myślicie ? Mnie się w miarę podoba ;) zaraz jedziemy z mężem obejrzeć samochód bardziej rodzinny jak będzie oki to bierzemy ;)trzymajcie kciuki buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #446239 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Po wczorajszym zapale do pracy dziś nie chce mi się kompletnie nic. Nawet nie wiem co zrobić na obiad. Poleniuchuje więc sobie. W końcu niedziela :-)

Ewelina a Ty robisz jakąś szkołe kosmetyczną? :) Fajnie :lol: Ewelina gratuluję ślubu...To już niedługo :lol: Pewnie przygotowywania pełną parą :lol: Robisz wesele czy tylko małe przyjęcie?

kika mnie tez ostatnie wysypuje na twarzy. Chyba znowu hormony buzują :silly:

katarzyna1702 Wiktorek bardzo ładne imie. Mi sie podoba :-) Mam jednego Wiktorka w rodzinie :-)

Miłego dnia :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #446241 przez vernix
Witajcie Dziewczynki w niedzielny poranek:)

Muszę powitać nową, forumową mamusię Elę cześć:)pozdrawiam Cię i Twój brzusio:)Gratuluję ślubu:)-powodzenia :blink:

Kika współczuję tych nieproszonych gości na twarzy-hormony nieźle buzują. Może zrób delikatny peeling i nałóż fajną maseczkę oczyszczającą, a jak nie pomoże to wiadomo przynajmniej, że Twoja dzidzia ma pod dostatkiem estrogenu, progesteronu i testosteronu :laugh:

Andzia dziękuję, że o mnie pomyślałaś, czuję się w miarę ok, pomijając upierdliwy katar:P fajnie, że zrobiłaś makaron ze szpinakiem (zawsze, gdy mi wychodzi za rzadki sos, to dodaję starty ser i jest git).

Katarzyna mnie bardzo Wiktorkowe imię się podoba. Takie dostojne. Ładnie brzmi w zmiękczeniu i w "dorosłej" wersji:)

Dobrego dnia Wam życzę, duużo odpoczynku!

12 lata 6 miesiąc temu #446284 przez Gosia27
Dzień dobry dziewczyny maliny :silly:
Powiem wam, że też mam lenia...fuu strasznego. Nie dość, że jakieś brednie mi się śniły, nie mogłam się wybudzić, dopiero mój mąż przyszedł mi z pomocą, bo nie wiedział, czemu majaczę...
to całą msze przesiedziałam bo ciągle kręciło mi się w głowie... :angry:
Na obiad tylko rosół, nie mam ochoty stać przy garach.
Kika mnie w okresie, kiedy miała by być ewentualna miesiączka też wysypuje...
Ela pomyślnych przygotowań do ślubu. Ja teraz z biegiem czasu doszłam do wniosku, że stres podczas przygotowań niczemu nie służy... :P a histerie były :laugh:
No to babeczki :laugh: miłego dzionka

12 lata 6 miesiąc temu #446290 przez aksa
cześć dziewczyny:)
spałam do 11!! :laugh:
obiadu oczywiście nie robie bo dla samej siebie to mi sie nie chce,
ojj sny dzisiaj miałam zamotane ale nic strasznego na szczęście,

Ela fajny dzień miałaś:) powodzenia w przygotowaniach, fajnie się pózniej wspomina ten czas;)

Katarzyna imię dla synka bardzo ładne:) trzymam kciuki za udany zakup autka!!

a jak u reszty z imionami? jakieś nowe pomysły?? u nas się nieśmiało pojawił pomysł Patryk lub Karol :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 miesiąc temu #446327 przez AniaCzajka
Hej ja niestety wstałam już o 8 nie mogę jakoś dłużej spać ;/ a dzień mija leniwie spędzam czas z mężulkiem:) a u nas co do imienia to na 99,9% będzie Franuś:) a na obiad był sos z fileta z kurczaka w ziołach i śmietanie:) z makaronem:)

Miłego popołudnia dziewczyny:)

12 lata 6 miesiąc temu #446345 przez xxElaElaEeexx
Hej :laugh:

Andzia
Tak chodzę do szkoły policealnej na technika usług kosmetycznych .Stwierdziłam ,że lepiej teraz niż później ,bo z wiekiem może mi się odechcieć :laugh:
Wesele tradycyjne 2dniowe z orkiestrą jak to u mnie w górach .Zaproszenia już rozwiezione ,suknia się szyje ,garnitur w trakcie kupna,alkohole w tym miesiącu kupimy.Jeszcze jakąś ozdobę na auto trzeba kupić .A z kreacją na drugi dzień na razie się wstrzymuje ,bo nie wiem ile zgrubne .Nauki przedślubne , poradnie małżeńską i spowiedź mamy już za sobą. Ciasto,tort,jedzenie,szampan,ubranie sali,kwiaty na stołach w cenie wliczonej jaką płacimy za osobę w lokalu .Ale szczerze to bardziej dziecka się nie mogę doczekać niż tego ślubu. :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #446370 przez koticz
cześć Dziołchy!!!
U mnie też leniwie:)Pożarłam się wczoraj z mężem.Zapomniał sobie biedaczek,żę założył rodzinę i nie jest już kawalerem :dry: twierdzi,że zrozumiał,czas pokaże.Oczywiście wylałam morze łez,ale tak żeby nie widział :dry:
Dziś rano Mała bardzo się wierciła,jak położyłam rękę na brzuchu to czułam kopniaki :lol: do tej poru były niewyczuwalne z zewnątrz i czułam je tylko w brzuchu,pewnie też była biedna zdenerwowana:(
kika ja też mam problemy z cerą,choć ostatnio się uspokoiło
najgożej na czole plus taki podskórne bolesne,ale zaczęłam częściej robić piling i codziennie zdzierać naskórek ostrą myjką,używam do twarzy tradycyjnego niebieskiego kremu nivea.I narazie problem się skończył <puk,puk> odpukać :laugh:

Ściągłam sobie 3sezony serialu Wyklęci(kiedyś leciał na Mtv)znacie? i zabieram się za oglądanie :silly:

widziałam te kocyki w gazetce też zapewne zakupie i ręczniczek,natomiast te akcesoria mimo iż są w gazetce to u mnie w biedro jeszcze ich nie było bo też bym parę rzeczy kupiła:)

Spokojnej niedzieli i do usłyszenia.Całuski dla waszych malinek malutkich:)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #446379 przez andzia_zg
No to Ewelina ślubny makijaż to już będziesz mogła zrobić sobie sama :lol: ja tam nie mam talentu do malowania. Jak mam sie pomalowac na impreze to jest masakra hihi :P

ja dzis byłam na zakupach. Niestety w niedzielę,bo w tygodniu nie mam auta a mąż późno wraca i nie mam jak. Kupiłam już proszki dzieciowe do kolorów i do białego Lovela i płyn do płukania też z Loveli więc powoli mogę zabierać się za pranie ubranek dla Wojtusia. Popiore, poprasuję i będą czekały gotowe w szafce :-)
Jejku 2 dni jest słonko na dworze i dzięki temu mam powera do pracy.
Wczoraj chyba z 2 godziny wiązałam firanki, bo mama mi dała takie podwiązywane na wstążeczki i musiałam kombinować z wiązaniem ich bo tak jak powinny być zawiązane nie mogły umnie być i kompletnie nie pasowały, bo by wszystko było widac z ulicy, więc musiałam kombinować. Podowiązywałam wstążeczki,popodpinałam agrafkami i od razu milej w pokoju.Dzis dokupiłam sobie fiołka miniaturke do sypialni i od razu mi lepiej. Uwielbiam kwiaty doniczkowe, a mam ich tylko 3 (z tym fiołkiem), bo do wynajmowanego mieszkania nie kupowałam. Ale teraz stwierdziłam,że jak będe tak mysleć to nigdy nie doczekam się swoich kwiatków :silly:
Ide chwilke poleżeć po obiedzie, potem pozmywam naczynia i będę przeglądaćdzieciowe ubranka bo dostałam od siostry paczke ubrań, tylko duzo jest różowych więc muszę je przebrac i powybierać uniwersalne kolory. Rózowe oddam jej z powrotem.

Ale sie rozpisałam :silly: miłego popołudnia :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #446381 przez AniaCzajka
chałupka Franka:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #446383 przez AniaCzajka
Kawałek garderoby Frania:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #446432 przez Agnieszka86
AniaCzajka fajny Franio ma domek;)

Ale tutaj dzisiaj spokojnie. Byłam u rodziców na obiedzie, najadłam się jak wariatka, a teraz ledwo się ruszam:(
Jutro rano lecę zrobić morfologię i badanie moczu, bo w piątek mamy wizytę. Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć co słychać u Zosiaka:) Boję się tylko ważenia, bo czuję, że dużo przytyłam chociaż po ciuchach w których chodziłam miesiąc temu nie widać różnicy. No, ale tak ciężko czasem odmówić sobie słodyczy... od dzisiaj zamierzam z tym walczyć:) Słodkie jedynie na wszelkiego rodzaju imprezach rodzinnych:) To przynajmniej już jakieś zasady:)

Oglądam "Ugotowanych" i marzę, żeby mi się turbo-trawienie włączyło:)
Miłego wieczoru życzę Mamusiom i ich Skarbom:)

12 lata 6 miesiąc temu #446438 przez kika1985
ja już w domku

kupiłam sobie kilka maseczek i właśnie jedną nałożyłam może coś pomogą

andzia ja proszek też dziś kupiłam i piorę ciuszki ;

ania piękny brzuszek i garderoba dla synka

u nas z imieniem dalej cisza ja chce Zosię mąż nie ma pomysłu a dominik chce Samantę ha ha ha ;)

12 lata 6 miesiąc temu #446442 przez lenusia7
Ania Superowy brzunio. Ja caly weekend spedzilam w szkole zachciało mi sie na stare lata dokształcac :D Wrocilam sobie po południu i wybrałam sie z brzuszkiem na spacerek do lasku i na dzialeczki dotlenic sie troszke w ta piekna pogode :D Milego wieczorku !!!!
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #446444 przez Agnieszka86
kika1985 z imieniem Zosia u nas też jest "konflikt", mąż nie jest przekonany (swoich pomysłów nie ma), a ja od samego początku jak dowiedziałam się, że będzie córcia mówię na nią Zosia i mam nadzieję, że tak już zostanie:)

lenusia7 pogoda rzeczywiście dzisiaj była piękna... Bardzo ładnie się prezentujecie:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka