BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

13 lata 2 miesiąc temu #306367 przez justyna84

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #306371 przez sylka
Ja niestety nie mam. Widze że dziś wypiekowy dzien masz :) Ja robię oponki serowe :)

13 lata 2 miesiąc temu #306372 przez ifka
hej :)

U nas nocka też średnia :huh: .O 5 już się obudziła i ciężko jej było usnąć i spała tylko do 7 :S .

Szkoda Whitney, też lubię jej piosenki, ale teraz to już tak strasznie wyglądała.Zniszczyło ją życie-trochę na własne życzenie. Ale to nie zmienia faktu,że piosenki miała i ma świetne. A w "I Wanna Dance With Somebody " wyglądała rewelacyjnie :) .

Justynka, Lenka od małego miała zagęszczane kaszki, bo była dzieckiem ulewającym i jak miała mleczko bez niczego to zaraz "z niej wylatywalo prawie wszystko". Teraz też pija mleczko z kaszką.Jak raz chciałam dać jej samo, to nie chciała wypić :huh: .

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu #306374 przez sylka
Z kaszka lepsze bo smakowe. wie co dobre. Kuba wczorej wcinal kaszke czekoladowa, smakowala mu.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306375 przez ifka
justyna84 napisał:

Macie jakis przepis na zwykle ciasteczka z maki krupczatki?

Ja nie mam, ale tu jest całkiem prosty :blink:
www.gotujmy.pl/ciasteczka-z-maki-krupczatki,przepisy,78982.html . Wygląda łatwo i smacznie :blink: .

albo ten:
mniam-mniam.bloog.pl/id,4316561,title,ba...ex.html?ticaid=6de83

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306377 przez ifka
sylka napisał:

Z kaszka lepsze bo smakowe. wie co dobre. Kuba wczorej wcinal kaszke czekoladowa, smakowala mu.

Znaczy tą z kakao czy jakąś inną? a jak Wasza nocka,Spał spokojnie?

A na oponki serowe się ośliniłam :laugh: :silly:

U nas od kilku dni znów obraz na jedzenie. Przez 2 tygodnie tak ładnie mi jadla i znów to samo :huh: .KAszki juz rano nie je, a zjadała 130 na gęsto łyżeczką. Te z Hippa jej nie podeszly. Zjadla chyba 2-3 razy i nie bardzo. A teraz weźmie 3 łyżeczki i później odwraca główkę. Muszę kombinowac coś innego. Dziś np. 1,5 parówki i tak w sumie cięzko poszło, ale jakos zjadła. Znów mnie boli brzuch przy każdym jej posilku :(

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu #306378 przez justyna84
kurde bo przepisy sa w necie ale wszystko na mace przennej a ja mam karpatke i nie wiem czy moge je zastapic ta maka. Mam make ale nei jestem pewna czy sie nada bo to taka biedronkowa jest ;) .Szkoda skladnikow jakby mialo mi nei wyjsc

13 lata 2 miesiąc temu #306383 przez ifka
justyna84 napisał:

kurde bo przepisy sa w necie ale wszystko na mace przennej a ja mam karpatke i nie wiem czy moge je zastapic ta maka. Mam make ale nei jestem pewna czy sie nada bo to taka biedronkowa jest ;) .Szkoda skladnikow jakby mialo mi nei wyjsc

Justynka ten pierwszy jest na krupczatce przecież :blink:

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu #306385 przez nikita
Sylka Ignaś tez czasami tak przygryza ale jak juz nie chce i sie zaczyna bawić
a jak tak przygotowania do roczku kiedy robicie bo nie pamiętam?
ja daje małemu mleczko z kaszką 7zbóż zdrowy brzuszek

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306390 przez sylka
Roczek robimy w sobote 18 lutego na 16.00 Przygotowania w sumie bez wielkiego szału, ozdoby mamy, tort też zostało szykownie jedzonka :) w czwartek i piątek P. ma wolne więc na spokojnie sobie wszystko porobię :)

Po kaszce nic nie było, nocka spokojna, kupa jak zwykle bez zatwardzenia, brzuszek nie bolał. Zjadł czekoladową kaszkę manną na dobranoc z Hippa.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306395 przez olka
Witajcie!!! :kiss: :kiss: :kiss:

justysiak83 napisał:

Wiadomośc z ostatniej chwili, Dominik wypił mleczko z butelki :lol: jupiiii, Olka to dzięki Tobie bo bym nie wpadła na to żeby mu samo mleczko dać, sądziłam że to już za mało, na tych wszystkich schematach jest napisane że ma być z dodatkami. A wy dajecie samo mleko czy zawsze z kleikiem lub kaszką?

cieszę się justysiak, że mogłam dać Ci natchnienie do działań z mleczkiem :lol: :blink: :blink: no i fajnie, że Dominiś wypił :woohoo: :woohoo: . Ja na razie nie próbuję mu niczym zagęszczać, wolę nie ryzykować... :blink: poza tym, pije z butelki Canpola takiej najzwyklejszej, bo jak ostatnio chciałam mu dać w butelce Tomee Tippee, to wypluł smoka od razu... :dry: okazuje się, że Jasio lubi wąskie smoki, bo ten Tomme Tippee jest szeroki

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

13 lata 2 miesiąc temu #306396 przez justyna84
A waszym maluszkom wszystkie zabki wychodza tak jak te 1 gorne na dziasle czy tylko te 1 :unsure: Bo mojemu ta gorna 2 jakos dziwnie wychodzi od spodu widac taki maly punkcik ale nie wychodzi juz 3 dzien :unsure: Dziwne jakies to ma ;)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306399 przez ifka
sylka napisał:

Roczek robimy w sobote 18 lutego na 16.00 Przygotowania w sumie bez wielkiego szału, ozdoby mamy, tort też zostało szykownie jedzonka :) w czwartek i piątek P. ma wolne więc na spokojnie sobie wszystko porobię :)

Po kaszce nic nie było, nocka spokojna, kupa jak zwykle bez zatwardzenia, brzuszek nie bolał. Zjadł czekoladową kaszkę manną na dobranoc z Hippa.

a to takiej kaszki u nas niii ma :blink: :S . Lenka wcinała z bobovity z kakao,ale już też jej minęło :dry: .Teraz wypiła mlesio z kaszką.Zawsze 200-220 a teraz 120 :( :dry: nie nadążam :S :( .Z każdym posiłkiem coś kombinować muszę.Wczoraj na podwieczorek 1,5 kromki z polędwicą zjadła zamiaste deseru z owocami :dry: .

A z Hippa wypróbowałyśmy z truskawkami mannę i owoce południowe-jogurt chyba, lae własnie nie bardzo jej zasmakowały :S .

Justynka to raczej normalne. LEnka na początku też miala takie punkciki na dziąśle :) .

EDIT

Sylka bardziej mi chodziło o ząbkowe problemy Kubusia, ale jak nocka spokojna to znaczy,że odpuściły :) :kiss: .No chyba,że to faktycnie wina brzuszka była.

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu #306400 przez sylka
Justyna prawde powiedziawszy nie pamiętam ja juz 2 górne wychodziły, ale chyba na dziąśle. 4 teraz wychodzą z dziąsła ze środka.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #306403 przez sylka
Ifka to kaszka w słoiczku. Smakowała też owsianka z owocami południa czy jakoś tak. Lubię najpierw kupić a póxniej sama w doku robię widząc skłąd :) Robiłam zawsze płątki owsiane z truskawkami :)

edyt.
Kuba mimo zabkaowania przesypia nadal całe nocki i ma apetyt. Dziś na śniadanie zjadł 1/2 bułki z szynką i dodatkowo plaster szynki. W dzień tylko płaczliwy i marudny.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka