BezpiecznaCiaza112023

Odpieluchowanie bez przemocy-książka

14 lata 2 miesiąc temu #62849 przez sloneczko
Ja Laure sadzam na naockin od pierwszego swieta Bozego narodzenia, pod choinke dostala nockin, i od tego czasu nie dluzej jak 5min siedzi na nim i zawsze cos zrobi,to fakt od kad zabkuje kupiki czesciej znajduje w pieluszce, ale byl czas co bylo dla mnie jasne ze ona czeka na moment jak siadze na nocnik.

a przed kapiela to zawsze ja sadzam.

u nas jak do tej pory sama radosc z korzystania z nocnika, jasne ona nie wola, ale staram sie ja czesto sadzac,
no i wiadome byl czas to tylko 2 pieluszki na dzien zmienialam, teraz jest wiecej bo kupki do tego dochodza bo jak ma biegunke...

ale ja jestem jak najbardziej za sadzaniem dziecka na nockik, nie mowie ze w wieku 7tygodni ale juz jak samo stabilnie siedzi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #62850 przez sloneczko
aha moja miala nie cale 8miesiecy jak pierwszy raz siedziala na nocniku, brakjowalo jej 4 dni

ja tez bardzo dziekuje za lekture ;)

14 lata 2 miesiąc temu #63008 przez Manga
No i przeczytałam.

Kilka rzeczy bardzo mnie zaskoczyło, zdziwiło, ale jak się z tym przespałam, to uważam, ze nie są takie głupie, jak mi się w pierwszym momencie wydawało.
Mam tu przede wszystkim na myśli uczenie toalety noworodka. Po przemyśleniu uważam, że jest to pewnie możliwe i nie jest pozbawione logiki, ale... trudne do wykonania. I osobiście bym się za to nie zabierała.

Poza tym inne wskazówki bardzo logiczne i przydatne.

Mój Aleks korzysta już z nocnika i mówi, kiedy chce na niego usiąść, ale jeszcze zdarzają mu się wpadki. Dla mnie szczególnie pomocne będzie pytanie, czy twój brzuszek chce siku?", zamiast - "czy ty chcesz siku?". Aleks na pytanie, czy on chce - mówi że nie właśnie. Wypróbuję więc propozycję autorki i dam znać, czy jest róznica.

14 lata 2 miesiąc temu #63221 przez Asiersa
Czy ja też mogę prosić o przesłanie tej książki?
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Koleżanka ma 1,5 rocznego smyka i ma z tymi pieluszkami małe problemy :(
z góry dziękuję :kiss:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

14 lata 2 miesiąc temu #63881 przez Emme
już wysyłam :)

i jak tam, przeczytana lektura? wprowadzacie zmiany?;>

14 lata 2 miesiąc temu #63889 przez Asiersa
Dziękuję :kiss: dostałam książkę :blink:
Widzę, że to i dla mnie lektura :silly: Ta autorka potrafiła "wysiusiać" 8 dniowe dziecko do miseczki :woohoo:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

14 lata 2 miesiąc temu #63896 przez Emme
dla nas to chyba ten pierwszy poradnik, bo tam jest o dzieciach do 4 miesiąca. powiem Wam, że trochę trudno z tym będzie. musiałabym używać zwykłe pieluszki, żeby obczaić kiedy mała robi siusiu, a góruje wygoda ;/. a co do kupki to ona inaczej nie zrobi jak z butelką w buzi, więc trochę będzie to trudne. jak widziałam, że zaraz będzie "akcja" to pomyślałam, że to trochę głupie ją wysadzić do toalety (nie mamy nocnika jeszcze). niby mnie to przekonuje, ale z drugiej strony...

14 lata 2 miesiąc temu #64032 przez Manga
Emme, wg mnie to jest do zrobienia, ale bardzo dużym kosztem czasu i naszej wygody.

Ja bym się nie podjęła takiego treningu całkiem małego dziecka. A autorkę podziwiam, bo jest mamą trójki dzieci i dała radę - ech.

14 lata 2 miesiąc temu #64057 przez jedynaczka
wstyd sie przyznać, ale ja jeszcze nie przeczytałam tej ksiażki.. jakoś czasu brak...
u nas nocnikowanie skończyło się na etapie kupna nocnika ;/
musze chyba wziąść się za siebie, bo coś podupadłam jako mama.. butli odstawić nie umiem, za nocnikowanie sie nie biore... eh! byle do wiosny :D

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #64059 przez _aga86_
Ogolnie ksiazka bardzo fajna (jeszcze raz dzieki EMME), ale ten watek z niemowlakiem mnie nie przekonuje. Tak jak Manga nie podjelabym sie takiego zadania.

14 lata 2 miesiąc temu #64132 przez Emme
ze starszakiem łatwiej się porozumieć. chyba jeszcze dam spokój sobie z tym. aż taką eko mamą nie jestem :)

14 lata 1 dzień temu #111337 przez kiniaa
Emme czy moglabys mi przeslac ta ksiazeczke ??

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

z gory dziekuje :kiss:

14 lata 1 dzień temu #111344 przez Emme
proszę :)

13 lata 11 miesiąc temu #123483 przez Natka
Emme tez bm prosiła na:

Dziękuje z góry

13 lata 11 miesiąc temu #126362 przez czarna_ania
Słyszałam o tej książce.Mogłabym też prosić? z góry dziękuje:) Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka