BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #740064 przez agat
Anafora może ząbek wyjdzie na dniach i dlatego synuś tak się męczy...

Przyszła do nas 10-letnis siostrzenica męża, po pół godz szlag mnie już trafiał :P Na szczęście poszli we trójkę z Adasiem na dwór, nastała błoga cisza :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #740074 przez anafora21
Agat- niestety nic nie widać, żeby chociaż te dziąsła były rozpulchnione... nic.. A do nas przychodzą sąsiadki małe (3 i 5 lat) jak przychodzą to sobie nie wyobrażam jak bym miała mieć więcej dzieci. Ciężko ogarnąć. No i oczywiście buzie im się nie zamykają. I ciągłe pytania młodszej: a Dominik ma siusiaczka? A mogę zobaczyć?

11 lata 8 miesiąc temu #740082 przez Dave
Młodziak śpi, Maja poszła z dziadkami do siostry bo ma imieniny. A ja nie wiem za co się złapać, żeby wykorzystać chwilę. Jeszcze muszę obiad klecić.

No dziewczęta jak się ma więcej dzieci to jest wesoło. Ja to mam domowe przedszkole - Maja, Mateo i Wiktoria (moja chrześniaczka 7lat) :side: :side:

Anaforka
-oj, oj. biedulek coś go męczy. Z zębolami to jeszcze nas dzieci pomęczą trochę :cheer: :cheer:

Miałam coś pisac i mi wyleciał :dry: :dry: :dry: :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #740179 przez Dave
ale cisza.

Mlody przed marchewka zaciska buzie. wiec zrobilam testa-dalam mu od razu jablko i co...??? az mlaskal!!!!
kurka musze go na warzywne tory sprowadzic:-)

11 lata 8 miesiąc temu #740208 przez anafora21
Dziewczyny, wysyłałyście Dave stronkę z zabawkami dla dzieci to chyba o chrzest wtedy chodziło. Tam był taki samochód i konik na biegunach , taka fajna stronka;p

11 lata 8 miesiąc temu #740214 przez creatura
Hejka!

Agat, ale pyszności <pożera> ;)

Anafora, ten sklep to monmonandbrunto.com/index.php?main=35&sub=144 . Wypasione rzeczy tam mają. Już chciałabym, móc kupić Leosiowi ten jeździk, bo kocham takie retro, ale dzidziuś jeszcze za malutki. Może na roczek..... :side:

Mam pyatnko, bo nie wiem czy dobrze zrobiłam :unsure: Zrobiłam dziś sama sok z marchwi - marchew starta na najdrobniejszych oczkach, a potem sok wyduszony przez gazę, zagotowałam ten sok, i dałam 30ml soku + 30ml przegotowanej wody Leosiowi. Mogę tak? Bo jak przecież je marchewkę i wszystko ok, to ugotowany sok chyba też jest ok. Jeśliby tak było, to jest to fajna alternatywa w podróży lub w miejscach, gdzie głupio wyciągnąć cyca. Czy jeszcze za wcześnie.

Wczoraj Leoś zrobił pierwszą w życiu "suchą" kupę - marchewkową :silly: :S

11 lata 8 miesiąc temu #740226 przez kaikai
Creatura nie wiem czy witamin nie wygotowalas. A nie mozesz kupowac soku marchwiowego hippa? wiadomo chociaz ze jest wszystko dobrze zrobione.

11 lata 8 miesiąc temu #740249 przez Dave
Uśpiłam całą trojkę, ale Wiktoria jak się przebudziła powędrowała do dziadków :lol:

Teraz zamóżdżam czy iść ćwiczyć czy odrobić jakieś zaległości :unsure: :unsure:

Creatura
- myślę, że nie potrzebnie zagotowywałaś bo wszystkie witaminy poszły sie paść. Mi pediatra już wcześniej kazała dawać sok z marchewki - taki świeży. Tylko ja dawałam malutko tak po łyżeczce, a teraz więcej to bym dała trochę rozcieńczony przegotowaną wodą.

No i co tu robić :unsure: :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #740268 przez agat
Uffff młody śpi. Dziś też miał problemy z zaśnięciem, bez płaczu się nie obyło. Czy wasze szkraby też takie kosmiczne akrobacje robią przy cycku/butelce? Mój się wygina na wszystkie strony, mostki jakieś tworzy, cyca wyciąga na maksa, no czasami mnie już szlag trafia :P

Za prasowanie muszę się wziąć choć tak mi się nie chce :/

11 lata 8 miesiąc temu #740273 przez Dave
Poćwiczone :lol: :lol:

Agat - u mnie to samo. Ja to najlepiej jakbym karmiła w sypialni na leżąco, bez żadnych szmerów, odgłosów czy czegokolwiek co może Młodego rozproszyć. Jak coś/ktoś mu przerwie jedzenie to po robocie :dry: :dry:
A jak karmię na rękach to akrobacje nie z tej ziemi :cheer: :cheer:

Lecę pod prysznic :side:

11 lata 8 miesiąc temu #740295 przez Azja
Moj Mlody dzis odsypial caly tydzien, gdzie mial kilka drzemek dziennie ale krotkich tak do 40 minut, a dzsi spal kilka razy i to raz nawet 3 godz, pospacerowalismy sobie dzis byla super pogoda az milo :)

Jasiek raczej akrobacji podczas karmienia nie robi, ale ja karmie go na lezaco bo tak mi najwygodniej i jak juz nie chce jesc to sutka przygryza dziasami i ciagnie jak gume i to jest znak ze juz sie najadl :)

jakas dzis wyprana jestem, chyba za duzo sie swiezego powietrza nawdychalam, uciekam spac :P

11 lata 8 miesiąc temu #740313 przez Dave
A mi odziwo spać się nie chce. Ale patrząc na zegarek już najwyższa pora spotkać się z Morfeuszem.

Dobranoc kobietki :lol: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #740316 przez Suzi
O to u mnie tez tak, wygibasy, najlepiej cisza wokół, jak hałasy czy nawet rozmowy to awantura :cheer:
Ciagniecie sutka jak gumy z majtek i przygryzanie dziąsłami ( a co jak by tam jakies zębiska były :ohmy: :huh: :cheer: ) tez znane...

Dziś zaliczalismy marchewkę z ziemniaczkiem, po raz pierwszy, szału nie było,,raczej zdziwienie i brak checi na więcej tego specyfiku :silly: chyba więcej wypluł niż przelknal.... Jutro proba nr 2

Tez uważam creaturko ze wygotowałaś wartości z tego soczku, ale smak pozostal :blink:

Dobranoc

11 lata 8 miesiąc temu #740317 przez creatura
No właśnie wiem, że witaminy się ugotowały, ale tak asekuracyjnie wolałam, bo jak marchew gotuję to i sok :S :S Kaikai, oblukałam sok z Hippa i rzeczywiście igła :woohoo: Z świeżo wyciśniętej marchwi, a nie zagęszczony - będę ten podawać.

Dobranoc :)

11 lata 8 miesiąc temu #740323 przez Dave
dopiero dotarlam do lozka.

spokojnej nocki:-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka