BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #739142 przez anafora21
Dominik dopiero usną :cheer: Jak już zasypiał o 20.30 to akurat ścianę za nami ktoś postanowił wiertarą z udarem wiercić , oboje się wystraszyliśmy. Ludzie bez wyobraźni. Na klatce wszyscy wiedzą, że mamy dziecko. Z drugiej strony cisza nocna dopiero o 22;/

Dominik zjada około 150 i najlepsze jest to, że zjadłby więcej. ja Dawałam nowe oddzielnie, ale teraz już dodaje do tych które je. Tak pozwoliłam sobie wtrącić się :silly:

Agat- małe dzieci powinny mieć pierwszeństwo ! Niestety służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #739155 przez creatura
Anafora, jakie wtrącić? :silly: Czyli jak przez tydzień daję marchewkę, to na następny tydzień samego ziemniaka, czy mieszać raz to raz to? Chciałabym, żeby Leoś poznawał smaki warzyw oddzielnie, a nie od razu wymieszane. Kiedyś oglądałam program, gdzie mówili, że dziecko musi spróbować coś ok 20 razy (nie pamiętam dokładnie ile), żeby przyzwyczaić się do smaku.

11 lata 8 miesiąc temu #739196 przez Dave
mykam spac

poczytam jeszcze co naskrobalyscie i powiem dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #739222 przez Magdalena9t
Agat dobrze,że wyniki mogłaś sobie sprawdzić i jesteś spokojniejsza :blink:
Suzi, my jeszcze nie próbowaliśmy nowości, też planuję zacząć na weekend ;) :)

Dobrej nocki :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #739223 przez Suzi
Czytam creaturko, czytam... :side: wszystko :blink: ja tez ciągle głodna, cholera. Boję sie zeby mi sie nie utrwalilo, ze mi wolno wiecej jesć, bo jak się skończy karmienie, to uzasadnienia nie bedzie a i zapotrzebowania tez nie bedzie nie mowiac o spalaniu, ja mam w ogole kiepską przemianę materii ( tak jak silną wolę :silly: :blink: :silly: ) , w sensie powolną barrzo, a jak nawrzucam zarcia..to mi kurka zostanie i nowe stroje przechwyci corka, :silly:

Azja, Miki mi zawsze poźno zasypiał na noc, jak czytalam ze wasze juz o 20 spią to mi oczy wypadały ze zdziwienia jak wy to robicie, Mikusia ułożyć do snu na noc o tej porze niie sposób. pamiętam, ze tylko corka mi tak mniej wiecej o 20-20.30 usypiala, i do tego zawsze sama w łóżeczku! chlopaki nocne marki :silly:
Zasypia zazwyczaj w okolicach 22-22.30 :cheer: śpi gdzies do ok 4-4.30 cycus, spi dalej do ok 6-7, cycus i w okolicach 8-8.30 pobudka. O, i tak to u Mikula wyglada. To, jak wczoraj mi usnął nie jest na szczęscie reguła, raczej kłade to na karb skoku rozw.

Dobranoc

11 lata 8 miesiąc temu #739259 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :) Mój Królewicz jeszcze sobie śpiocha a ja musiałam ciśnienie spuścić w cycuchach :silly:
Dzień zapowiada się bardzo słonecznie :blink: :)

Bardzo fajniutka Emiśka,napatrzeć się nie mogę, nasza rodzynka kochana :kiss: :)

Zabrałam mężowi samochód i wybieram się z małym na miasto,załatwić parę spraw :)
Miłego dnia :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #739275 przez Azja
dzien dobry

my wlasnie wstalismy, Jasiek budzil sie chyba ze 3 razy a podoil cycusia i spal sobie dalej :)

u nas piekna pogoda wiec pewnie dzis wieksza czesc dnia spedzimy na spacerowaniu :)

milego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #739276 przez Dave
dzien dobry

dzieci spia to i ja jeszcze leniuchuje:-P

11 lata 8 miesiąc temu #739282 przez Olga60
A mam pytanie do mam których dzieci się przekraczają z brzucha na plecy: w którym miejscu jest rączka po stronie na którą fikają???? Wzdłuż ciała na dół, czy do góry wyciągnięta????

11 lata 8 miesiąc temu #739292 przez ilonah
Dzień dobry

U nas nocka z dwoma międzytankowaniami :blink: Troszkę problemów było przy rannym karmieniu, bo Emilka troszkę popiła i gadała z cyckiem w buzi a jak jej zabierałam to był krzyk ale jakoś poszło na raty :silly: Teraz leży w leżaczku i gryzie materiałową książeczke z rossmana.

Dawidek dużo buziaków dla Ciebie :kiss:

Miłego dnia kochane

11 lata 8 miesiąc temu #739301 przez Magdalena9t
Dawidek wszystkiego najlepszego :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #739303 przez Dave
Dawidku buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Młody wstał, Maja śpi. Słonko świeci i się miły dzionek zapowiada. Mam nadzieję, że dzieciakom humor dopisze :cheer: :cheer:

Mąż pojechał do pracy na 4 dni :angry: :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #739308 przez anafora21
Dawidku wszystkiego najlepszego :*

Creatura- Ja na początku dawałam po 3 -4 dni ale teraz już zamierzam do poznanych dodawać nowe. Dominik jadł dopiero ziemniaka, marchewkę i dynię.

Dave- Co Ty ćwiczysz? Ja właśnie od dziś zamierzam ale ciągle brak mi motywacji i samozaparcia;p

W sobotę z mężem do opery idziemy. Mama moja ma z młodym zostać, nie wiem jak to będzie. Opera w godzinach 19-22

11 lata 8 miesiąc temu #739325 przez agat
Olga mój synek jakiś miesiąc temu opanowal przekręcanie się z plecków na brzuch, ale w drugą stronę jeszcze mu nie idzie żadnym sposobem.

Dawidku pięciomiesięczniaku moc buzialów do Ciebie leci :********

U nas nocka ok, pobudka po północy, po 4 no i o 7 wstawaj szkoda dnia ;)

Piękne słoneczko i u nas, więc chyba też się na miasto bujniemy, ale może piechotką lub autobusem, tak dla urozmaicenia ;)

Co do rozmiaru to ja też nie mogę do mojego 38 wrócić. Niby wszystkie ciuchy w tym rozmiarze założę, ale jak szynka wyglądam. Brakuje mi 2 kg do wagi ze startu ciąży (i kolejne 3 kg do normalnego wyglądu).

11 lata 8 miesiąc temu #739342 przez kaikai
Dziękujemy za buziaczki :)

Ja różnie daje, np. pora i pietruszke mieszałam z marchewką, ziemniaka tez z marchewką.
Kalafior i cukinia na początku osobno , teraz mieszam wszystko.
Od poniedziałku będe robiła osobno mięsko lub rybę i do tego warzywko jakieś. Albo miesko i zupka .

Ja tez ćwicze od 2 tygodni skalpel .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka