BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #738618 przez Magdalena9t
Jaki słodki Adaśko do schrupania :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #738624 przez Azja
ale śliczne te nasze kwietniowe dzieciaczki, Adaśko do schrupania :)

buziaczki dla Emilki naszej kwietniowej "rodzynki" :)

Mlody mial drzemke, wlasnie sie obudzil, zbiermay sie na spacerek poki sloneczko swieci :)

ja tez prawko po jakims roku dopiero zmienialam :S

11 lata 8 miesiąc temu #738649 przez creatura
Emilko buziaczki dla Ciebie. :kiss: Noc jak przewidywałam, więc czuję się jak zombie. Teraz Leo śpi i ja też chyba się zdrzemne.

11 lata 8 miesiąc temu #738682 przez ilonah
Dziękujemy za buziaki
Wieczorem dodam zdjęcia Emiśki niech chłopaki patrzą :blink:
Adaś słodziak i śmieszek

11 lata 8 miesiąc temu #738716 przez kaikai
Buziaczki dla Emilki :kiss:

Adaś jaka powazna minka przy kaszce :)

Ja zaraz ide gotowac obiad i dynie dla małego.

11 lata 8 miesiąc temu #738745 przez Dave
Mojemu dziś coś obiad nie smakował, albo był zbyt zmęczony bo trochę go przetrzymałam :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #738885 przez kaikai
Mojemu dynia smakowala, zjadl wszystko. Zrobilam mu z ziemniaczkiem i marchewka. Jeszcze na jutro zostalo.
Dawid znowu marudzi i krzyczy juz nie wiem co z nim robic, posmarowalam dziaselka tym zelem to pospal pol godzinki i teraz znowu to samo.

11 lata 8 miesiąc temu #738913 przez Dave
Mój śpi na podwórku. Jak go odkładałam do wózka to ryk, za drugim razem dałam smoka i .... zasnął :) :) Chyba teraz, przy dwójce jednak będę od czasu do czasu korzystać ze smoczka, żeby sobie trochę życie ułatwić.

Kaikai - ile dajesz takiego jedzonka Dawidkowi?

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #738944 przez agat
Odebrałam wyniki badań młodego, jak na moje oko (na podstawie norm dla niemowlaków znalezionych w necie) wygląda na to, że wszystko ok, może żelazo niskie trochę. W moczu chyba wszystko w normie. Ufff :) W przyszłym tyg mam wizytę i pokażę wyniki lekarzowi, a 1.10 mamy to usg brzuszka.

No czekam i czekam na fotki księżniczki Emilki i się doczekać nie mogę :)

11 lata 8 miesiąc temu #739011 przez Suzi
Hej, witajcie :) EMISIU :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla Ciebie

Chyba jestem jedyna, ktora jeszcze nie dawala Mlodemu nic nowego do pożarcia :silly: , ale zbieram sie psychicznie na weekend :blink:

Agat, jaki fajny Adamson, jaki skupiony na tej kaszce, bada uważnie czy to aby nie trucizna jakaś,
zupełnie jak moj kot kiedys, nieufnie, " na wysięgniku" po czym otrzasał nad miską ze wstretem łapy, lub wręcz zagrzebywal wokol miski jak w kuwecie :silly: :P :silly: , jesli uznał, ze zawartość michy nie trafia w jego gusta :blink:

No właśnie, kaikai, jesteś tu teraz guru od żywienia, ile tego dajesz, od jakiej ilości zaczynalas? Ja tylko pamiętam, ze należy zacząc od warzyw i zup a owoce na póżniej, bo jak najpierw się da słodkie, to warzywka mogą nie posmakowac :silly:

Czytałam, ze Wasze maluchy mają problemy z zasypianiem na noc, no i Mikuś też kurcze. Usypiam, niby śpi jak kamień a za jjakiś czasvoczy jak spodki i od nowacrobota. Wczoraj usnąl na noc o 23.40 :cheer: :ohmy: :cheer: :ohmy: :cheer: :ohmy:

Dziś dwa razy spal po 2 godziny więc jestem w strachu jak dziś bedzie zasypial

Dave, smok czasem pomaga, niestety, zwłaszcza zasnąć :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #739017 przez kaikai
Dave na poczatku nakladalam malemu dwie duze lyzki zupki do miseczki. Jak juzzjadal wszystko to nakladam mu do sloiczka bobo vita tam jest 130 ml i to jest moja miarka. Jak nie zje wszystkiego to daje jeszcze mleko tyle ile bedzie chcial.
Niby w tych schematach jest napisane ze 5 miesieczne dziecko ma zjadac 180 ml zupy ale to za duzo moim zdaniem.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #739055 przez ilonah
Witajcie

Jakaś zabiegana jestem dziś, mężuś niby w domku a jakoś nie mam z tego powodu większego luzu :silly: Dziś dałam Emiśce po raz pierwszy marcheweczkę, zdziwiona lekko była i średnio jej smakowała ale będziemy walczyć nadal jutro. Teraz już słodko śpiocha, zasnęła bez większych problemów i oby ładnie spała nadal. A teraz zdjęcia Emilki:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #739077 przez Azja
Ilonah Emilka śliczniutka i chyba do Ciebie podobna :)
moj M jak byl ostatnio na zwolnieniu to w ogole nie moglam sie zorganizowac i czasu tak jakby mniej wiec cos jest z tymi facetami :P

Suzi ja tez jeszcze mojemu mlodemu nic nowego do jedzenia nie dawalam, oprocz jablka do polizania, ale strasznie sie krzywi bo kwasne akurat bylo :silly:

Agat dobrze ze wyniki Adasia w normie a z tymi terminami USG to delikatna przesada, po co w ogole my placimy te skladki, starszy czlowiek to moze poczekac ale zeby dziecko musialo czekac :angry:

moj Jasiek dzis grzeczny, co prawda dluzszej drzemki nie bylo tylko kilka takich po 30-40 minut ale za to usnal bez problemu przed 20 i to w dziesiec minut az sie zdziwilam bo ostatnio tak nawet ok. 25 minut usypial, musial byc zmeczony ten moj kochany Gagatek :)

Suzi Miki to "nocny marek" chyba bym na rzesach chodzilam jakby mi Mlody tak usypial, a do ktorej spi jak tak pozno usypia ???

11 lata 8 miesiąc temu #739118 przez agat
Azja napisał:

Agat dobrze ze wyniki Adasia w normie a z tymi terminami USG to delikatna przesada, po co w ogole my placimy te skladki, starszy czlowiek to moze poczekac ale zeby dziecko musialo czekac :angry:

Też mnie to wkurza. A co, jeżeli dolegałoby mu coś poważniejszego niż "tylko" ulewanie? Do szpitala trzeba by było jechać. Pani w rejestracji i tak starała się wcisnąć go najwcześniej jak się dało...

Ja młodemu żadnych warzyw jeszcze nie podawałam, dostaje tylko łyżeczkę manny z odrobiną mojego mleka.

11 lata 8 miesiąc temu #739120 przez creatura
Emilka, jaka panna śliczna i duża już :woohoo: ,a Ty Ilonko kolejny szczypiorek :blink:
Czas mi skończyć z podjadaniem, to może znowu w gacie 38 się wcisnę, póki co doopa 40 :S czytasz to Suzi? :blink: niektórzy się jeszcze nie ogarnęli po ciąży :S powiem wam, że w moim przypadku karmienie piersią wcale nie pomaga w walce z kg - ciągle jestem głodna. Wrzuciłabym miesiąc konkretnej diety i było by po krzyku, a tak to się boję, że stracę pokarm, albo zęby, włosy itd :S

Kaikai, a jak wprowadzałaś nowe warzywa to mieszałaś z tymi poprzednimi, czy pojedynczo podawałaś, np. dziś marchew, jutro ziemniak i na przemian?

Leoś już dziś jadł marchewkę ze smakiem. Dodałam do niej troszkę oleju rzepakowego, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka