BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #756307 przez agat
U nas też słonecznie. Adasiowi się drzemki przesunęły, powinien już wstać z krótkiej drzemki, by kolejna, dłuższa była po 11, a on mi zasnął dopiero. Nic to, na spacer pójdziemy ok 12.

Madziu my też jeszcze raz się na usg bioderek musimy pojawić, pod koniec listopada.

Zaczęłam młodemu ponownie podawać żelazo, pół dawki, ale kupa i tak dziś już zielona :/ Mam nadzieję, że nie będzie tak hardkorowo jak ostatnio i że po kilku dniach organizm się przyzwyczai. Kurde, gdyby ładnie załapał jedzenie warzywek to żelazo szybciej by się odbudowało i nie trzeba by było sztucznie podawać...

Mąż mi wyjeżdża na weekend do Poznania. Wycieczka integracyjna z pracy ;) W takich chwilach dobrze jest pracować w jednym miejscu, bo nawet gdyby zamarzyło mu się coś głupiego odwalić to będzie miał na sobie kilkadziesiąt oczu żądnych plotek i chętnie donoszących koleżanek :P :P No ale moje chłopiszcze porządne, nie martwię się o niego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #756425 przez agat
Dave zaprawdę powiadam Ci, jest nadzieja dla naszych cycoholików!!! U nas dziś nadejszła wiekopomna chwila, gdy Adaś zjadł wszystko co mu dałam, a nawet dokładkę i wpadał w ryk jak tylko łyżeczka z jedzonkiem znikała z pola widzenia. Smakołykiem okazała się DYNIA :) God bless the pumpkin! :) Mam nadzieję, ze to początek zajadania się warzywkami ;)
A oto dowód:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #756444 przez kaikai
Nie mam czasu teraz za bardzo

super te zdjecie z kolega ha ha ha :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756450 przez ilonah
Agat ekstra Adaś wcinał tę dynię, aż miło było patrzeć. Rzeczywiście przy młodszym koledze wygląda jak mutant :silly: A teraz proszę napisz dokładnie jak tą dynie przyrządziłaś, że tak Adasiowi smakowała.

Ja dziś eksperymentuje lekko z Emilką i zmieniłam jej pory drzemek, zrobiłam jej pierwszą pobudkę o 6:20 tak jak bym ją karmiła przed pracą, później spała do 8 z minutami i po dziesiątej znowu ją położyłam, jest 12 a ona jeszcze śpi :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #756534 przez Azja
Agat super zdjecia i jaki smakosz z Adasia :)

ja nie moge sie cos zebrac dzisiaj :S juz mielismy isc na spacerek i Mlody mi usnal, no nic czekam pojdziemy po drzemce :)

dziewczyny zakladacie juz dzieciom rekawiczki ?? bo ja jeszcze nie ale wczoraj po spacerku mial takie zimne ze nie wiem czy to juz nie czas najwyzszy :S

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756561 przez Dave
agat - no bombowo wchodzi ta dynia. wlasnie jak ja zrobilas??
a porownanie mega. te nasze dzieciaki juz takie duze.

ilonka - widze ze przygotowania do pojscia do pracy ida pelna para.

azja - ja jeszcze o rękawiczkach nie myślałam. Młodziak jak dotąd miał ciepłe łapki. Ale jak uważasz, że może mu być zimno i ma je chłodne to raczej przeciwskazań nie ma:)

my juŻ po szczepieniu. Młodziak się spłakał oczywiście, aż w samochodzie zasnął.

Zdrów jak ryba, mam się karmieniem/rozszerzaniem nie schizować - chłopak wie co robi - słowa Pani doktor.

W zupce warzywnej jest potas, który już w naszym mleku zanika, dlatego dobrze już uzupwłniać go w ten sposób. Ale Mateuszowi nic nie brakuje - ma aż za nadto - też cytat Pani doktor.

Pani doktor i plelęgniarka oczywiście zachwycone tym moim kluskiem.

A waga to 9kg:)

Ostatnio byliśmy 21.08 mamy + jeden kilogram, co daje mi spokój, że mleko jeszcze jest good:)

Ok. lecę ogarnąć chatę i przygotować prezent chrześnicy, bo na 16 mykamy na torta:)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #756564 przez Magdalena9t
Nie wytrzymałam dziś i się poryczałam po kolejnym nieudanym karmieniu "nowościami" Tomek robi miny jakbym próbowała go otruć :( :( :( a dodałam mojego mleka tyle,że wyglądało jak mleko o kolorze pomarańczowym :S
Marzę,żeby Tomek był taki grzeczny jak Adaś i ładnie jadł :blush: może zapuszczę mu jutro "Bednarka" to będzie miał nastrój na jedzonko :unsure:

Fajne porównanie maluchów, :) szwagierka rodzi w grudniu to też muszę takie zdjątko zrobić ;)

Naprawdę mam doła z tym jedzeniem :cheer: :cheer: :(

11 lata 7 miesiąc temu #756568 przez agat
Dynie ugotowalam, poyraktowalam blenderem, dodalam odrobinę masła, lyzeczke manny no i miarke mm. Przez pierwsze parę minut pluł, ale później jak zasmakowalo to nie nadazalam z lyzeczką. Jak robiłam dokładkę to już samą dynie wcinal, bez dodatków :) Jestem z niego dumna jak paw dzisiaj :)

11 lata 7 miesiąc temu #756585 przez Dave
Madzik - wiem co czujesz z tym karmieniem. Ja na dodatke ńawet go spokojnie nakarmić nie mogę, bo Majos przeszkadz. Młodziak od 6, jak się obudził, jadł 3 razy z tego raz tylko chlipnął to pierwsze, cienkie mleko, bo oczywiście ktoś go rozproszył.
Już 2 razy ściągałam mleko i wierz mi, też dostaję fioła. No a o nowościach to nawt nie chce słyszeć a raczej czuć.

Często jest tak, że jak już się kładę obok niego i wyciągam cycucha, to on już ryk. A nie daj boże bym mu pod nos butelkę dała - wrzask momentalnie.

Ale trochę się dziś uspokoiłam. Lekarka mówi, że spoko więc chyba na wszystko musi przyjśç czas.

11 lata 7 miesiąc temu #756592 przez Dave
Dominiczku łapaj dziś życzenia i buziole :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #756594 przez agat
Madziu spokojnie, Tomus ma jeszcze mnóstwo czasu. Adaś dopiero dziś ładnie zjadł, a do tej pory miał odruch wymiotny po wszystkim. A kto wie co będzie jutro, może znowu buzia na kłódkę? Twój Tomus w swoim czasie polubi nowości, jak nie w formie papek to może w kawalkach, jak w BLW.

Ktoś pytał o rękawiczki. Kupiłam młodemu w pepco takie taniutkie i dziś mu zalozylam, choć i bez nich mu pewnie ciepło. Gorzej ze mną, chodzę już 2h i ręce az zgrabiałe :/ Muszę do piwnicy się udać po zimowe ciuchy.

11 lata 7 miesiąc temu #756602 przez Dave
ja też zmarzlina jestem straszna. jak pomyslę o tej całej nadchodzącej zimie, to aż mnie trzepie.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756694 przez ilonah
A my właśnie wróciłyśmy ze spacerku, zimno masakrycznie, ja to już w rękawiczkach i nausznikach dziś spacerowałam bo ja także do zmarźluchów należę :silly: Emiśka rączki miała praktycznie cały czas pod kocykiem ale pod koniec już je wyjmowała na wierzch więc rękawiczki by się przydały, muszę do pepco podskoczyć w takim razie.

No imponującą wagę ma Mateo a Ty Dave masz co dźwigać.
Dominiczku sześciomiesięczniaczku dużo buziaków dla Ciebie :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756700 przez Azja
o matko 1,5 godz na spacerku a zmarzlam jak nie wiem co, a co bedzie w zimie brr:/

Dave ladna waga Matiego :) moj jak stanal na 7 to ani drgnie zaczynam sie martwic, ide kolo 10 na szczepienie to podpytam, moze on wszystko spala podczas swoich wygibasów :silly:

chyba faktycznie pomysle o rekawiczkach bo Jaisek nie chce za cholerke rak pod kocyk wlozyc no chyba ze spi ale ostatnio na spacerkach to rzadko sie zdarxa :silly:

buziaczki dla Dominiczka, 6 miesiecy ale to zlecialo, no u mnie w sumie dopiero niewiele ponad 5 hihi :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #756715 przez ilonah
Powiedzcie mi kochane jak u Was jest z ubieraniem maluchów, bo moja Emiśka ostatnio strasznie nie lubi się ubierać a jak jej zakładam sweter albo kombinezon to jest ryk, o czapce nawet nie wspominam, bo to działa na nią jak płachta na byka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka