BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #765800 przez kaikai
Ja robilam wszystkie bilanse dziewczyna,ze szkoly dostawaly karteczki i musialam z nimi isc. Rok temu Ewelina miala ostatni jeszcze szczepienie jedno jej zostalo w tym roku. A Ola w tamtym roku miala bilans 13latka i szczepienie tez obowiazkowe. Takze ja tego bardzo pilnuje,szczegolnie dlatego bo pielegniarki szkolne scigaja strasznie za jakies braki ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #765805 przez Dave
U nas są (chyba bo trafiłam akurat na szczepienie 18-sto latków jak byłam z Młodziakiem) takie listy rocznikowe. Tez tego pilnują. tym bardziej, że na wiosce się wszyscy znają, a ośrodek swój.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #765816 przez ilonah
Emilcia śpi a ja miałam jechać do Tesco na szybkie zakupy ale nie chce mi się. My szczepienie mamy za tydzień, aż jestem ciekawa ile moja kluseczka już waży :)

11 lata 6 miesiąc temu #765818 przez Suzi
No normalnie czytam jakby nie o swoim kraju :lol: , w mojej wiosce nikt....nigdy....olewka....i w zw z tym spokoj :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #765825 przez Dave
Suzi - no i tak jak mówisz spokój. Ja pamiętam o tych obowiązkowych, a raczej mi w książeczkę wpisują :silly: i tyle. A do wizyt u lekarza to mam nie po drodze im mniej tym lepiej.

Chyba sobie Karmi otworzę :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #765945 przez Dave
juz sie do lozka wgramolilam. jakos na nic weny nie mam. najnormalniej chyba zmeczenie mnie wzielo.

moze zerkne jeszcze,ale tym czasem dobranoc:-)

11 lata 6 miesiąc temu #765954 przez Azja
ja dzisiaj jakas wymeczona jestem :S

poprasowalam sterte prania, a juz dwie nastepne suszarki sie susza, od dzis prasuje na bieząco :P
ostatnio prawie o polnocy chodze spac i chyba organizm odmawia posluszeństwa, wiec czekam az mi sie chleb upiecze i ide dzis wczesniej spac

dobranoc

11 lata 6 miesiąc temu #765958 przez agat
Kurde Adaś zakatarzony, ale to tak, że co chwilę się budzi, bo się krztusi :/ Ale się nocka zapowiada :/ I to na dodatek dziś, gdy był szczepiony. Rano jeszcze nic nie było, po południu go wzięło. Położyłam go pod kątem i na razie jakoś spi.

W książeczce małego też nic za bardzo nie ma, są tylko wpisy robione w szpitalu, no i pielęgniarka wpisuje wymiary przy okazji wizyt szczepiennych. Ani słowa o badaniach, wizytach lekarskich, pobycie w szpitalu, wszystko na oddzielnych latających karteczkach. To po co ta książeczka?

11 lata 6 miesiąc temu #766003 przez creatura
Suzi napisał:

creMoniu, ( prawda, ze ładnie? :lol: ),

I'm lovin' it :lol:

Dave, no kto jak kto, ale na Ty na słabe obroty mleczarni na pewno nie możesz narzekać, o czym świadczą przyrosty Mata :silly: Jak męczą Cię cyrki cycusiowe, to może zostaw tylko karmienie na noc lub 2-3 razy dziennie. Wiele matek ciągnie tak nawet przez 1,5 - 2 lata :silly:

To popisałam...... Leonek wzywa.

Dobranoc.

11 lata 6 miesiąc temu #766073 przez Dave
dzien dobry.

deszczowo u nas. nocka wzgledna:-)

11 lata 6 miesiąc temu #766110 przez agat
O matko co za noc! Adaś zakatarzony, spać nie mógł, budził się co chwile z płaczem. Mąż został oddelegowany do drugiego pokoju, a ja spałam z małym. Przed 3 nastąpiła pobudka na godzinkę, bo jedzonko+kupa+odciaganie glutków skutecznie go rozbudziły.
Ilonko, Twoja Emilka to prawdziwa dama, nawet katar znosi z godnością i grzecznie w nocy śpi ;) Nie to, co te nasze mamisynki :)

11 lata 6 miesiąc temu #766150 przez monia89
Dziękujemy za życzonka!
U nas nocka bardzo fajna jedna pobudka.
A pogoda dziś istnie barowa chyba nici ze spaceru :/

11 lata 6 miesiąc temu #766207 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
Spóźnione życzonka dla naszego półroczniaka Antosia :kiss: :kiss:
Jak ten czas leci :) :)
Wczoraj była bardzo łądna pogoda i dużo czasu spędziliśmy na spacerku i na dworku :) :)
Dziś już trochę gorzej :dry:

Wczoraj Tomeczek oglądał mecz z tatusiem a jak fajnie gadał"chyba kibicował :silly: " i machał rączkami i nóżkami tak bardziej intensywnie(bo w sumie ciągle w ruchu) ;)

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #766219 przez ilonah
Dzień dobry

Wybrałam się jednak z Emiśką do lekarza i okazało się, że to faktycznie trzydniówka była. Dziś wysypka pojawiła się jeszcze na szyjce więc ma objawy książkowe :blink: A i żadnego wpisu do ksiażeczki zdrowia Emilka nie otrzymała więc faktyczne po co ta książeczka?
Moja Emiśka rzeczywiście uważa, że noc jest od spania a nie od gadania choćby się nie wiem co działo :silly: Przebierałam jej dziś w nocy pajaca bo wydawało mi się, że maleńka się spociła i miała wilgotną piżamkę i jak ją rozebrałam to Emilka otworzyła oczy popatrzyła co się dzeje i spała dalej a ja dalej ją na śpiocha uberałam, po czym za godzinę obudziła się na pierwsze karmienie ( po 23)
U mnie nie pada i jak Emisia wstanie to ruszamy na spacerek :)

11 lata 6 miesiąc temu #766260 przez Dave
Zaliczyłam wypad do biedro. Przy okazji kupiłam młodym czapki na zime :woohoo: :woohoo:

Ionka - Emilka to złoto :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
A przy okazji zapodaj zdjęcie jakieś, niech się nasze oczy napatrzą i nasi królewicze też :side: :side: :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka