BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #924174 przez agat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Adaś czyta :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #924179 przez Azja
hej

my dzis pospalismy do 9 :cheer: ja to chyba za długo spałam bo az polamana jestem :P

Kaikai rozłozyło Cie na dobre , zdrówka ;)

Agat filmik super, ogladałam z Jaskiem, Mlody machał do Adasia i sie smiał do niego :) a poranne wyczyny Adaśka z krzesełkiem, no niezle :P

lecimy sie ogarnmac i na spacerek bo piekna pogoda sie zapowiada :)

11 lata 10 miesiąc temu #924260 przez monia89
Agat super Adaś :-) Antek pospał do 8 teraz idziemy na drzemke.

11 lata 10 miesiąc temu #924290 przez Suzi
Hej

Zasnelam wczoraj z Mikim więc juz sie zwloklam zeby pstryknąć na forum ;)

Mikuś sypia najczęściej 2 godziny ale gdybym mu dala, to pewnie pospałby dluzej. Nie daję bo spi późno więc w ten sposób wydłuza sobie wieczor do nocy więc mi sie nie oplaca zeby sypiał dluzej. Jakos sie nie mozemy zebrać zzeby zrobić porządek z planem dnia dlatego jakos tak teraz nam sie niezbyt korzystnie ułożylo. Sypiamy rano do niemal 10 więc drzemka zaczyna sie koło 15 a nawet bywa ze i o 16 :blink: jesCze jeden wyjazd nad morze przed nami, jedziemy w przyszlym tyg na 5 dni a potem mam nadzieję ze zrobimy porzadek z planem dnIa.
Spanie bedzie max do 9 i mam nadzieje ze drzemka wtedy wypadnie 13-14.
Dzis byla kolejna noc bez smoka tzn zasypial bez smoka ale jak sie w srodku nocy przebudził tomplakał i małz nie wytrzymal psychicznie i mu dal, ale po porany, mleczku kolo 7 , zjadł i dalej zasnął bez smoka, więc oby ta tendencja sie utrzymala :)

U nas dzis pogoda letnia, pięknie jest :) , oby jeszcze na przyszły tydzień taka pogoda wytrzymala to nam sie zamykanie sezonu uda ;)

Agat -fajnie Adaśko gada, Miki bardzo podobnie, z tym ze u nas zajączki robią najcześciej "chrup" "chrup" bo ciagle zalegają w miejscu z marchewką :laugh: zamiast kicać po łące. No i zobaczyliśmy zdobycznego rumaka :woohoo:

Kaikai - a probowalaś mixtury Creo? Podawala na poprzedniej str sklad.
I ponowie swoje pytanie sprzed kilkiu stron -jak zareagowały Twoje dziewczyny na wieść o kolejnym dzidzusiu? A jak Twoja siostra się miewa i jak zareagowala na wiesc o Twojej ciąży?

Monia -ja mialam cofki na mięso przed chlopcami, więc moze Antosik ma brata?! :cheer:

Azja- czyli rozumiem, ze Jasio juz na dobre pożegnał wstawanie z kurami a nawet przed nimi? Bo chyba juz dawno nie pisalaś nic o wschodach slonca nad Puławami :laugh:

Wczoraj zaliczylam pilatesik po wakaxjach, nawet nie mam specjalnie zakwasów, ale niektore ćwiczenia nie byly lątwe. Zdecydowanie moją najslabszą stroną są mięśnie brzuuuuuchaaaa ;) :angry: :S

11 lata 10 miesiąc temu #924294 przez Azja
my juz po spacerku, własni Mlody usnał, a ja biore sie za ogarniecei obiadu ;)

Suzi Jasiek pozegnał poranne wstawanie co mnie bardzo cieszy najwczesniej wstaje po 7, ale to rzadko, najczescie tak koło 8, wiec jak dla mnie optymalna godzina, chodzi spac w granicach 20 w zaleznosci od tego jak sie zwleczemy na wieczór do domu, albo w zaleznosci o której była południowa drzemka, ale za to w ciagu dnia nie siada nawet na 5 minut tylko jest w ciagłym biegu :P a nie siedzi przez chwile jak jedziemy wozkiem :laugh: ale i tak ładnie nam sie to jakos poustawiało, nawet na drzemke i na spanie wieczorne sam bez problemu usypia :) kurde miałam nie chwalic :sick: bo pozniej jest na odwrót :woohoo: moze nie

ja dzis lece na 16 do fryzjera, bo moje włosy wygladaja jakby piorun w nie strzelił, nic sie nie ukłąda wiec musze troche porzadku na głowie zrobic :) a wieczorkiem tatus zostaje na dyzurze, a mamuska leci na babski wieczór :)

musze jakas sałtke na szybko zrobic, moze macie jakies propozycje :)

11 lata 10 miesiąc temu #924318 przez agat
Już dawno żadnej sałatki nie robiłam, także nic mi do głowy nie przychodzi.

Byłam z młodym na mieście na godzinkę, bo chciałam coś kupić Filipkowi, koledze Adasia, który w niedzielę kończy roczek. Jaki ten mój szałaput niegrzeczny :evil: W galerii najchętniej by tylko winda i schodami ruchomymi jeździł, a gdy chce go spacyfikować i włożyć z powrotem do wózka to pisk na pół miasta :/
Teraz odsypia harce.

11 lata 10 miesiąc temu #924334 przez Azja
Haha Jaska tez w galerii nic innego nie interesuje tylko winda i schody ruchome :P

11 lata 10 miesiąc temu #924347 przez kaikai
Suzi pamiętam o tobie, ale cały czas tak źle się czuję że nie chce mi się rozpisywać, wybacz kochana.

Mam jakieś uplawy brązowe, nie wiem, już się denerwuje. P wróci dopiero wieczorem, gdyby się coś działo to wiadomo przyjedzie szybciej, ale chyba nie będę panikowala.
Jutro rano do lekarza pojadę bo już siły nie mam :(

Właśnie chce zrobić miksturę Creo, ale jutro bo miód mi się skończył, piłam z lipą.
Wypilam też już cały syrop prenalen i nic.
Chyba tylko antybiotyk mi pomoże.

11 lata 10 miesiąc temu #924376 przez Suzi
Kaikai - ja tez mialam w tej fazie jakieś brązowawo -brunatne uplawy, i nic złego z tego nie wynikało. Tak bywa jak się zarodek zagnieżdza i mocuje w macicy, więc rzeczywiście, raczej nie panikuj, ale obserwuj. Myślę ze moznaby sie bylo denerwować, gdyby jakieś bóle, czy skurcze ( takie jak na @ ) by doszły, ale same uplawy to jeszcze spoko. A kiedy masz wizytę? Zawsze tez mozna do gina zadzwonić i się popytać, moze zechce Cie obejrzeć wczesniej?

Azja - to super macie plan dnia, choc ja wolalabym jednak pospać do 9 bo bywa ze chodzę spać po 2 B) i o 8 to jestem jeszcze zombiak :P ale zasypianie Mikusia po 22 albo w okolicach 23 to przegoęcie, ale poki co nie zanosi się na radykalne zmiany :P
Widzę, ze dziś babski wieczor, jak Polska dluga i szeroka :woohoo: ja tez sie wybieram, a salatka, hmmm, za mną ostatnio chodzi krabowa, ale trochę się trzeba nadziubdziać
Paluszki krabowe pokroić w kosteczkę (1x1 ) zblanszowac brokula podzielonego na rożyczki, paczka makaronu sojowego lub ryzowego ( te takie "żyłki wędkarskie" chińskie ) przyrządzić wg przepisu i do tego to co najważniejsze czyli SOS. : kubek gestego jogurtu nat , ze 3 czubate łyzeczki przyprawy curry, ze 2 ząbki czosnku rozgniecionego, trochę papryki ostrej, sol, cukier do smaku, ze 3 łyzki majonezu ( podaje proporcje tak na oko, bo zawsze robie na oko, więc probowac trzeba) zmieszac dokladnie ( najlepiej zmiksować) i zalać powyższe skladniki salatki i wymieszać. Na wierzchu mozna udekorować jajkiem na twardo. Ja PRZEPADAM za tą sałatką :)

Taaak, winda i schody ruchome rulezzz, jak widzę :woohoo: tez na tych sprzetach spedzaliśmy kiedys czas w galerii( jeden z dwóch razów bytności Mikusia w CH :laugh: )

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #924388 przez kaikai
Wizytę mam 17. Z Dawidem też miałam tak , więc spokojnie ;)

Ja też uwielbiam sałatkę krabowa tylko mam inne składniki :
Paczka paluszków krabowych
Ogórek zielony
Awokado
Koperek
Makaron sojowy
Łyżka majonezu
Puszka kukurydzy

Ogórek i awokado kroimy w kostkę, paluszki chwilę na parze i kroimy grube paski, makaron w gorącą wodę i poprzecinac nożyczkami, dodać kukurydzę, majonez, pokrojony koperek :) pycha

Albo sałatka z kuskusem
Trzy kolory papryk
Ogórek zielony
Udko kurczaka wędzonego
Koperek
Sos sojowy
Kostka sera żółtego
Wszysztko kroimy w mała kostkę i dodajemy wcześniej przygotowaną kaszę kuskus, przyprawiamy sosem sojowym.

Sałatka żółta :
Ugotowany ryż
Puszka ananasa
Puszka kukurydzy
Ugotowaną pierś kurczaka
Kroimy pierś w kostkę, ananas na kawałki, doprawiamy : majonezem, przetarty czosnek, curry, sól,pieprz.

Jeszcze dużo znam przepisów, bo często robię i coś wymyślam

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #924457 przez creatura
Oł Maj Gasz, tu takie pyszności, a mnie w żołądku ściska, ale trochę poźno już na jedzenie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Kaikai, daj znać jak z tym plamieniem. Ja bym juz umierała....... a przeciez często implantacyjne tak wygląda. Bella, to chyba jest ekspertem od tego, jaki kolor ok, a jaki podejrzany ;)

Suzi, u nas plan dnia, niezaburzony ząbkowaniem, wyjazdami czy podobnymi atrakcjami, wygląda tak: pobudka 7-8, drzemka 12/13, ok 2-3 godziny, czesto 3, 20-21 rozpoczęcie usypiania, czasem trwa 10min, czasem godzine ;)

Agat , Adaś super czyta. Nauczyciel, to nie zawód, to stan umyslu ;) Adas już chciał czmyhnąć, ale mama:," jeszcze mi pokaż...." ;) ;) ;) :P :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: I jak robi kon???!!!!! ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Alex, tu jest coś o krztuśccu i "powrocie" zachorowań. To nie jest strona antyszczepionkowa, tylko suche fakty o szczepieniach: szczepieniakrztusiec.wordpress.com/
Znam chłopczyka, który zachorował, a był szczepiony.

Suzi, Ty szczepisz ostatnią dawka 5w1 teraz, czy najpierw badasz przciwciała, i jak wysokie to odpuszczasz? Da się tak?

11 lata 10 miesiąc temu #924465 przez agat
Creo konik robi pap pap, co ma oznaczać tap tap ;)

Nie wiem jak jutro dojadę do tej Łodzi i wysiedzę tam tyle godzin... Ni stąd ni z owąd wylazł mi mały ale mega bolący hemoroid :/ :/ :/ Cudowne uroki ciąży... :/

11 lata 10 miesiąc temu #924501 przez Dave
Dzień dobry!

Witam się tylko. Poczytam później.

U mnie deszcz.... :( :( :(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #924507 przez Anabelle
O szczepieniach się nie wypowiadam, bo mi daleko do ruchów antyszczepiennych :P

Co do plamień to ja jestem bardzo rygorystyczna w tej kwestii, ale ja jestem przewrażliwiona z powodu poronień. Gdy widzę jakiekolwiek plamienie od razu 2x magnez, 1x nospa, 2x luteina lub duphaston i kurs na izbe przyjęć w szpitalu ginekologicznym, żeby sprawdzili czy kosmówka się nie odkleja, bądź czy jest jakieś źródło plamienia.

11 lata 10 miesiąc temu #924521 przez Azja
hej

u nas dzis piękna pogoda, słonecznie i ciepło :) chłopaki na spacerku, a ja sie obijam w mieszkaniu, bo mam lenia nic mi sie nie chce robic :S a sterta prasowania czeka :whistle:

babski wieczór sie udał, poplotkowałysmy sobie, fajnie było :)

Agat fajnie macie z tym meczem tez bym chetnie pojechała, atmosfera musi byc super na takim meczu :)

cos ja tu jeszcze chciałam, ale skleroza sie ujawnia :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka