BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 1 miesiąc temu #980437 przez Magdalena9t
Hejka :)
Dzisiaj miałam usg i poznałam płeć mojego drugiego dziecia :)
Kogo obstawiacie ?: boy or girl? :) ciekawe kto trafi :P
Wyniki wieczorem(późnym wieczorem)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #980470 przez tysiiiak
Magdalena obstawiam girl ;) :D

10 lata 1 miesiąc temu #980475 przez Azja
Ja tez obstawiam dziewczynkę choć chłopiec tez mi chodzi po głowie. Ale jednak dziewczynka. Tak mało u nas kobitek :P

10 lata 1 miesiąc temu #980507 przez monia89
Hej :-)
Chłopak?
My po wizycie Olek przybrał kg i mierzy 62 cm. Za 2 tyg szczepienie.
Antonio waży 10.5 kg 88 cm.
siusiak ok i czeka nas zaległe szczepienie.
Kaikai super!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #980525 przez Magdalena9t
A więc ogłaszam,że będzie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
[/color]

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #980526 przez Suzi
Madzia - myślę ze to Laura ;) ( bo chyba coreczkę tak wlasnie chcialas nazwać...?)

Monia - śliczne chlopaki. I te smoki -Olusiowi zaslania pól buzi, a Tosik moglby swojego polknąc :woohoo:
Miki juz nie pamieta do czego smok sluzy, ostatnio znalezlismy jakiegos starego smoka za jakims meblem, bylam ciekawa co zrobi....patrzył na niego patrzył.....i z braku pomyslów rzucił nim w psa... :P i natychmiast zapomnial o jego istnieniu... :P
A ile Olus juz ma? Bo nie ma Olusiowego suwaczka ....... B)
A jak Ci Olo spi w nocy? Ile razy sie budzi na cycusia? A Tosik nie jest zazdrosny jak widzi jak karmisz malucha? Slyszalam o starszym rodzenstwie ktore nie tolerowało karmienia piersią przez mamę mlodszego dziecka i wymyslalo w tym czasie najdziksze zabawy i akcje zeby tyylko to zakłocić.... :huh: mam nadzieję ze u Was jest spokój "w tym temacie"...

A u nas o dziwo piekna pogoda, wprawdzie nie bylo juz takiego upalu jak wczoraj ale temperatura oscylowala w okolicach 20 stopni i slonce przeswiecalo przez niegrozne chmurki więc super, jak na maj, bo tu w maju to raczej bywalo zimno i bardzo wietrznie, więc bardzo mila niespodzianka. Ciekawe ile wytrzyma ... B)
W drodze na plaze zastanawialismy sie czy Miki nadal będzie pożerał plażę......no i nie trzeba bylo dlugo czekać... :ohmy: :S :pinch: , pozera nadal....a tym chętniej i zajadlej im bardziej burzliwą reakcję u nas to wywoluje. Więc mamy machiawelliczny plan -damy mu sie najeść tym piachem ( czyściutki po zimie :P ) do syta i nie bedxiemy reagować.....
Zrobilam na obiad nalesniczki...z serem, z dzemem jak kto chciał. Miki po początkowych deklaracjach, ze zje oczywiście nie tknął, zaproponowalam szyneczkę - przystal na propozycję z ochotą, wziął pol plasterka do ręki i .........wytarł nim starannie okna na werandzie...szkoda ze nie zrobilam zdjęcia, zeby Wam pokazac, ze nie ściemniam.... :pinch: :S :blink: po czym udal sie do ogniska, wyjąl stamtąd nadpalony kijek i zjadł spory kawalek ......SPALONEGO KIJA!!!!! czaicie!?!?!?!? A naleśnik nie tknięty, szynką "umył"okna......... Za to zeżarł pol kilo piachu i kawalek spalonego kija.....na to ze pasł sie piachem dowód mam! Zdążylam to uwiecznić... :evil:
Niech mnie ktoś dobije!! Niech sie ktos zlituje nade mną bo to niehumanitarne patrzec na to jak mnie katuje psychicznie to dziecko! :blink:
Nie dal sie uspic po poludniu, więc przynajmniej wieczor mamy na relax. :silly:

No Madzia! Podnieś juz kurtynę! ;) :laugh:
Edit : widzę ze kurtyna zostala podniesiona jak pisalam posta :silly: no i widzę ze obstawilam prawidlowo :woohoo:
GRATULACJE MADZIU!!! :kiss:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #980527 przez tysiiiak
Supcio gratulacje :) ~ jakaś nagroda za odgadniecie? :P

A tu macie brzucha ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nooo muszę przyznać ze Mikus to wyjątkowy smakosz :P KUBA nie włoży do buzi niczego co nie jest jedzeniem precz swoich palców, które namiętnie pożera :/
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #980528 przez Azja
Magda super gratuluje, ja tez zgadłam :) troche wiecej rozu sie na wątku pojawi :)

Monia sliczne chłopaki :)

Tysiak brzuszek super :)

Suzi no powiem Ci ze MIki egzemplarz pierwsza klasa, ja mysle ze musi sie najesc piachu i mu przejdzie, moze za czesto zwracacie mu uwage, a wtedy dzieciaczki robia na odwrot, juz sama nie wiem co Ci doradzic, bo napewno nie chodzenie na plaze nie jest rozwiazaniem :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #980529 przez kaikai
Magda gratuluję córki, domyślam się odrazu po twoim poście, tyle było usmieszkow :)

Tysiak śliczny brzuszek :)

Monia super dzieci :)

10 lata 1 miesiąc temu #980530 przez agat
Nooooo, w końcu jakaś dziewczyna :) Gratuluję Madziu :P

Suzi uśmiałam się z mycia szyby szynką i pożerania spalonych patyków :P Choć wiem, że Tobie do śmiechu nie jest :evil:

U nas dziś armagedon, nie było przedpołudniowego spaceru (deszcz padał), a Jagoda w domu spać długo nie potrafi, więc maruder. Adaś też jak wpadł w ryk ok 10 to do 11 płakał :/ Zupy nie tknął, z drugiego dania zjadł tylko pomidora. Wieczorem poznałam przyczynę - ponad 39 na termometrze :/ Dostał czopek i śpi. Ciekawe co to, mam nadzieję, że zęby a nie żaden szit.

10 lata 1 miesiąc temu #980531 przez Anabelle
haha ja też od razu jak zobaczyłam post cały w uśmieszkach to wiedziałam, że dziewczynka ;P
fajnie, że już wiecie :)

kaikai wspaniale, że nareszcie w domu

u mnie nic ciekawego.
jak nie zajmuje się jednym trutniem, ani drugim trutniem to zajmuje się obydwoma na raz ;P lub sprzatam/gotuje
nudy
w niedziele w rodzinie komunia. nie chce mi sie.
w piątek musze jechać do krakowa zrobić leosiowi usg bioderek, a ofc mąż bedzie w pracy wiec nie wiem jak to zrobie.

10 lata 1 miesiąc temu #980547 przez monia89
Suzi spoko to tylko tak wygląda dzięki Bogu za smoczek bo bym z Olkiem leżała z ctckiem na wierzchu 20 godzin na dobe ;-) a Tosikowi cyc sie przypomniał jak poszłam rodzić i M dla spokoju dał mu...
Co do karmienia jest tekst: je ? Cycka je?
Ale jak wiem że jest karmienie to robie to na siedząco i druga reke nogi nusze miec w pogotowiu np ukladać klocki lub malować karmić :-)
Nocki 2-3 pobudki zaleźy czy wstanie po kąpieli o 22 cz 24.
Geberalnie Tosik jest opiekuńczy.

Madziu gratuluje!!!

Tysiak super brzuszek :-)

10 lata 1 miesiąc temu #980596 przez Suzi
Hej
Co Wy na TO
trzyimy.pl/masturbacyjna-edukacja-czyli-gotowanie-zaby/
BO mnie sie naglowie wlos jezy :ohmy: :ohmy: :ohmy:
I tego nasze dzieci w placowkach "edukacyjnych" mają doswiadczyć?????

Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę "cala prawda o Disneyu"...jestem swieżo po lekturze
Ciekawe czy ktoras z Was wiedziala ze Walt Disney byl pedofilem, sexoholikiem i statnistą?????? :unsure: :unsure: :unsure:

10 lata 1 miesiąc temu #980668 przez agat
Suzi no proszzz jakie teorie spiskowe ;)

Dzieci usnęły o 20.30, aż się boję nocy ;) Adaś dostał ostatni czopek o 13 i ode tej pory jak na razie do 37,5 doszło, mam nadzieję, że nie urośnie. W dzień był już pogodny, nawet sporo zjadł. Obserwowałam dziąsła, ale śladów zbliżających się piątek brak. Zobaczymy jak nocka minie, jutro rano mam pediatrę z Jagodą, najwyzej go wezmę, jeśli będzie konieczność.

10 lata 1 miesiąc temu #980907 przez Suzi
I to by było na tyle.

Dziękujemy za uwagę.

Game over.

Pstryk :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka