BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #678869 przez Gabi31
moniaaak- tak Pola ma tak od dwoch tygodni mniej wiecej...bylam u lekarza, zbadała mała i powiedziała ze maleństwa czesto maja sapkę niemowlęca, wszystko im sie jeszcze oczyszcza, kazała wlewac do niska sol fizjologiczna i oczyszczac Frida, zapisała tez nasivin przez 4 dni do noska, pomaga na chwile :((((Mała swiszczy i bulgocze jej w nosku zwłaszcza po nocy. Idz najlepiej do lekarza zeby osłuchał małego dla profilaktyki. Ja sie chyba przejde jeszcze raz.
Mała raz swiszcze raz oddycha normalnie, nie slysze zeby jej cos w pluckach zalegało, w dodatku jak ma smoczek tez normalnie przez nosek oddycha...dziwne to.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #678871 przez Daarikaa
my już od czterech dni uzywamy tych rurek Windi (normalnie w aptece kupiliśmy) 40 zł za 10 sztuk. Rurki są rewelacyjne... pieknie oddgazowuja dzieciaczka i odrazu leci z kupką ;)

11 lata 10 miesiąc temu #678882 przez munnecabrava
Moja tak chrapie i lekarka stwierdziła zw to sapka spowodowana ameryka na mleko i obrzekiem ... Ale maleńka dzisiaj marudna.... Dziewczyny czy wasze dzieciacKi juz podnoszą główkę ;? Moja podnosi i potrafi z jednej strony ba drugą ja przewrócić . Na.brzuszku to potrafi przejść pół lozeczka

11 lata 10 miesiąc temu #678889 przez moniaaak
Zadzwoniłam do położnej i dla świętego spokoju pójdziemy jutro do lekarza niech go posłucha, bo czasami też zdarzy mu się zakasłać.
Tak to będziemy wiedzieć co i jak- nie ma się co zastanawiać i gdybać. Też naczytałam się o tej sapce i zaleganiu wydzieliny na strunach głosowych. Mam nadzieję, że to tylko to będzie.

11 lata 10 miesiąc temu #678906 przez KarinaM
Moja jest młodsza ale głowę przekreca z boku na bok. Na brzuchu podnosi głowę ale nie przesuwa się do przodu ani nie przekreca się z brzuszka na plecy.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #678960 przez Alex_87
Moja też już podnosi głowę i to na dość długo i na brzuchu przekręca główkę z jednej strony na drugą, wogóle jest silna, jutro kończy 3 tygodnie. Mąż ostatnio ją ważył to już prawie kg do przodu, czyli z 5 kg waży ;) poza tym z dnia na dzień wyrasta z ciuszków :)

Hmm muszę poszukać w takim razie tych rurek windi. Ale dziś mała nie miała kolki a płakała i nie chciała jeść prawie 3 godz :/ mąż podejrzewa że może mieć refluks, narazie tylko czytaliśmy o tym, ale mogłoby się zgadzać. Jutro jadę do położnej, może coś mi podpowie.

11 lata 10 miesiąc temu #678962 przez tysiiiak
Mój od tygodnia już podnosi główkę :ohmy: i z brzuszka na bok się przekręca ;) zawsze myślałam że dzieci jak mają ok 2 msce to główkę podnoszą a tu moje dziecko 2 tygodnie i juz. Co prawda wtedy tylko tak na 10 sekund podnosił teraz już dłużej dźwiga.

Czasami mi charczy ale staram sie codziennie zakrapiac wodą morską i ściagać fridą jak słysze że charczy albo jak widze gilki w nosku.

11 lata 10 miesiąc temu #678977 przez Olga60
Moja Truskawka też na brzuszku podnosi glowke i przenosi, a w szpitalu juz podczas odbijania odrywala sztywno główkę, zresztą mój syn tak samo robił. Ale jak widać, to nie żadna rewelacja, tak widać nasze maluszki mają to "trzymanie" podczas karmienia buteleczki, to też prawidłowy odruch w rozwoju, bo przecież nie świadome :silly:

Byłyśmy dziś na wiz u pediatry, mala waży 3890g, czyli 1kg na + od wagi spadkowej przy wypisie.

11 lata 10 miesiąc temu #678985 przez KarinaM
Moja w nosku to ma nieraz mleko które uleje. Zapuszczam wtedy sól fizjologiczną i sama wykicha to co tam ma. Ewentualnie po tej soli położyć na brzusio i wszystko samo wyjdzie.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #679128 przez munnecabrava
No mnie to podnoszenie główki martwi bo to troche wcześnie...masakra nie wiem czy to pogoda czy co ale moja jest taka rozdarta ... budzi się huk... po jedzeniu huk .... sasiedzi to ewnie mysla ze obdzeram dziecko ze skóry ....

11 lata 10 miesiąc temu #679129 przez KarinaM
Moja dzisiaj w nocy co 2 godzinki na cycocha. Już mam dość. Jeszcze głowa mnie boli.
Ale pogoda będzie ładna bo słoneczko już wstalo.
Pójdę zważyć Irinę. Zobaczymy ile przybrała.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #679151 przez demoniqe
po Debridacie odpukać na razie noc super. Spał 5+2+2 godziny. Teraz też zjadł śniadanko i śpi. I nie stęka tylko normalnie robi bąki.

Daarika a masowałaś niunię przed wsadzeniem tych rurek? Mój to strasznie dużo macha nóżkami i mam problem żeby jakiekolwiek masaże mu robić.

11 lata 10 miesiąc temu #679238 przez demoniqe
kurcze naprawde niezapeszając ten lek jest super. Mały budzi się co 2 godzinki i zasypia spowrotem :)

pewnie po 12 będzie miał swoją aktywność

11 lata 10 miesiąc temu #679332 przez Domiś91
Dziewczyny schodzi mu po tej maści ta okropna wysypka!! :D :D :D już ma dużo bledsze i ładniejsze i w ogóle krostów nie ma :) jedynie co na głowce. Swoją drogą to chyba nigdy sie nie dowiem co to było..
Tymek dzisiaj od 7 do 10 sobie gaworzył, oglądał lampe i co godzinke domagał sie cycka na 20 minut ;) przed chwilką zasnął, a ja musze go zbudzić bo idziemy do koscioła z tmi chrzcinami w koncu załatwic, bo w poniedziałek rano było zamkniete wszystko :)

11 lata 10 miesiąc temu #679355 przez Sevilla
haha dobiliśmy do 1000!!!!

Nas kolki też nie ominęły, kupiłam delicol, czy ktoś się orientuje czy można to podawać bez konsultacji z lekarzem??? Jak narazie piję herbatę z kopru włoskiego, tak jak kazała położna i dziś noc przespana, ale nad ranem znów brzuchol spięty i nerwowość ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka