BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #681628 przez tysiiiak
Karina ja jadłam mizerie z jogurtem naturalnym :) nic maluszkowi nie było :)

M-brava Kubi też przybrał ok kilograma dokładnie w środe sie dowiem ale tak jakoś bedzie :) i nikt nic nie mowil ze za duzo ... naprawde zmien pediatre ! tylko cie bez sensu stresuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #681629 przez demoniqe
Karina ja jadłam ale bez śmietany, same ogórki z solą

11 lata 10 miesiąc temu #681640 przez Olga60
M-brawa moja też w m-c przybrała 1kg i jest to średnio, czyli w normie. A to na czole to 99% ciemieniucha, moja ma takie suche delikatne łuski w lini brwi, nawilzaj i ścieraj np recznikiem po kąpieli.

11 lata 10 miesiąc temu #681646 przez Olga60
Demoniqe koniecznie pochwal się zdjęciami, tez o takiej sesji myślę

11 lata 10 miesiąc temu #681650 przez demoniqe
Pauluska ja mam pas Babyono rozmiar M. Jest fajny bo jest w prążki i przepuszcza powietrze więc chodzę w nim na spacery z Kubą.

Mój Kuba na cycku przytył 800g w 10 dni i doktor mówiła że jest ok. Że to dobry pokarm i trzeba się cieszyć.

11 lata 10 miesiąc temu #681654 przez demoniqe
Olga60 napisał:

Demoniqe koniecznie pochwal się zdjęciami, tez o takiej sesji myślę

Olga60 takie sesje najlepiej robić do 2 tygodnia życia bo potem kolki albo dziecko mniej śpi. Mój ma 23 dni i śpi na sesji jak zabity :)

11 lata 10 miesiąc temu #681666 przez Sevilla
demoniqe odnośnie oliwki, cena rewelacyjna za takie opakowanie. Mam pytanie, oni wysyłają to pocztą, czy jest jakiś sklep bo doczytać się nie mogę???

Podobno 1kg w pierwszy miesiąc to norma, później tempo troszkę zwalnia.

Karina ja również jadłam mizerię z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem (niektórzy dodają ocet, ale ja sobie darowałam)

Ja przez to, że nie można robić brzuszków noszę na spacery pas termoaktywny, by szybciej pozbyć się tłuszczyku. A na co dzień pas poporodowy po 4 - 5 godzinek. Poza tym zaczęłam robić lekkie ćwiczenia na nogi :)

11 lata 10 miesiąc temu #681679 przez KarinaM
Czyli śmietana niewskazana? Bo widzę że wszystkie jadłyście z jogurtem naturalnym.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #681730 przez tysiiiak
Niewiem na ile śmietana jest niewskazana ale jak można to lepiej zamienić na jogurt naturalny :) zawsze zdrowiej :)

11 lata 10 miesiąc temu #681733 przez pauluska
Na allegro cena bio-oil za 200 ml 59 to standard więc nie wiem co to za okazja na grouponie hehe tam często ludzi wkręcają bo te zniżki okazują się normalnymi cenami.

Co do tycia dzieci jak mówiłam Iga wazy 5600 śmiesznie było bo wszyscy że duża ale nasz pediatra powiedział że teraz nie można stwierdzić czy za dużo tyje bo dzieci w tym wieku tyją różnie jak będzie jej ciągle przybywało wtedy można się martwić więc też radziłabym zmienić pediatrę bo co to za komentarze ?

Ja dostałam okresu leje się ze mnie okrutnie masakra :/ a w głowie siedzi mi czy oby w ciąży nie jestem paranoja a proszki dopiero od przyszłego okresu nie macie tak że obawiacie się kolejnej ciąży ?

11 lata 10 miesiąc temu #681734 przez Sevilla
pauluska mam tak samo, jak ty :) Aż dostaje gęsiej skórki na samą myśl o kolejnej ciąży. Po pierwszej jeszcze nie doszłam do swojej figury. Istnieją gumki, kurcze tak dawno ich nie używaliśmy, że haha można by zapomnieć jak się je zakłada :P

Ze mnie dopiero przestało lecieć po cesarce :) Sama jestem ciekawa, kiedy dostanę pierwszy okres, skoro karmię piersią ...

11 lata 10 miesiąc temu #681747 przez Olga60
dziewczyny, a w jakim momencie dopajacie swoje maleństwa, bo wobec tego tez muszę zacząć?

11 lata 10 miesiąc temu #681756 przez pauluska
No my bez gumki bo nie wytrzymaliśmy haha :D ale okres jest więc ciąży nie ma i tego się trzymam :D bo będę żyła w abstynencji do końca :) ale trzeba zapas gumek kupić chociaż tak ich nie lubię ...

11 lata 10 miesiąc temu #681813 przez KarinaM
Olga60 napisał:

dziewczyny, a w jakim momencie dopajacie swoje maleństwa, bo wobec tego tez muszę zacząć?

Ja swojej nie dopajam bo jest na cycu i podobno do 6 tygodnia lepiej nic nie dawać bo zakłóca się naturalne ssanie. Z butli szybciej i łatwiej leci.
Zresztą moja nie chce pić z butli ani wody ani wody z glukozą.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #681865 przez joasia10015
Hej rybenki moje kochane :)
Mój synuś przytył ponad pół kilo w 2 tyg.i pani doktor powiedziała że bardzo dobrze bo książkowo jest ponoc 700gram na miesiąc :)
Dziś byliśmy na bioderkach i wszystko ok.mamy powtórzyc jak skonczy 4 msc. :)
Oprócz tego od dziś chce zaczac dawac SAB SIMPLEX bo mały sie spina ostatnio,płacze takim drętwym płaczem -widac że brzuszek go pobolewa :(
Kurcze musze ten pas poporodowy kupic skoro tak zachwalacie ,ale jak jeszcze w ciąży spytałam o niego to usłyszałam odpowiedz że nosząc taki pas mięsnie brzucha robia sie ,,leniwe,,i same nie pracują czy jakos tak ...ajjj już sama nie wiem :unsure:
A wogóle to dostałam od gina receptę na masc na blizny -ponoc bardzo dobra CONTRACTUBEX czy jakos tak -dziewczyny po cc tez cos bedziecie stosowac na rane? A jak wogóle wasze rany? MOja jeszcze troszkę sina ,pobolewa i mam kilka strupków Ale myślę że jak sie ładnie zagoi to prawie nie bedzie jej widac :) No i jeszcze ta masc to już wogóle ;)
Jeśli chodzi o sexik to już pytałam GINKA o tabletki dla matek karmiących -mam dostac nastepnym razem receptę :) Ale tak powiem szczerze że mimo ogólnego zmęczenia gdzies w srodku mam cichą nadzieje że kiedyś nam sie jeszcze dzidzius ,,przydarzy,, bo planowanego małż nie chce za Chiny :huh: Co noc kiedy patrzy na mnie że siedzę i karmię,że nie śpie większośc nocy,że mały płacze to mówi,,KOBIETO SZACUN :blink: :S -JA BYM NIE DAŁ RADY JEDNEJ NOCY,JEDNAK FACECI TO CIENIASY,, :blink:
Oczywiście pomaga mi jak tylko umie,sprząta ,zajmuje sie starszakiem ,oprócz tego ociepla sam domek ...ale jednak noce ma przespane i może nabrac siły...a ja hmmmm nauczyłam sie życ bez snu -z reszta same wiecie jak to jest :blink: :blink: :blink:

Laseczki pytanie z innej beczki-macie nianie elektroniczne? Bo dochodze coraz czesciej do wniosku że musze kupic...CHodzi mi o taka która może byc podłączona pod prąd albo na baterie (jak bym chciała wynieśc Mikusia na taras a sama zając sie domkiem )
Kurcze o cos jeszcze miałam pisac ale chyba skleroza ciążowa mi została i zapomniałam :huh: :ohmy: :blink:
Achhh jeszcze pytanie -gadałam z lekarzem Mikusia i poleca mi szczepionkę na rotawirusy-pow.mi że to koszt 700 zl.Jakie są u was ceny?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka