BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #711731 przez vika
moja myszka ma taką pozytywkę w wózku www.babyono.com/produkty/zabawki/zabawki...a-biedronka-czerwona uwielbia ją pomaga nam bardzo na spacerku :)

wczoraj spała mi cały dzień a ja cały dzień z nią spacerowałam,w ogóle odkąd wyszłyśmy ze szpitala jest dużo lepiej mam wrażenie,że lepiej ją czytam i dokładnie wiem czego w danym momencie potrzebuje dzięki temu wcale nie płacze :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #711771 przez vika
Sevilla ale twój przystojniak ma bystre spojrzenie :)

11 lata 9 miesiąc temu #711805 przez tysiiiak
Moje dziecko mimo że czasem popłacze to raczej należy do tych spokojnych i cichych :P płacze z reguły jak już jest meeega głodny albo jak chce odbić. A z takiego marudzenia to nie lubi jak za dużo ludzi się kręci koło niego albo jak smok wypadnie to krzyknie :S więc naprawde nie mogę narzekać :) na spacerkach mimo że czasem nie śpi prawie wogóle to grzecznie leży albo guga sobie do lewka :)

Mój brat też był spokojniutki zawsze :) teraz ma 10 lat i jest fajny, grzeczny, ułożony chłopaczek :) więc może to rodzinne :D podobno ja też mogłam się bawić własnym butem 3 godziny :)

Alex dzieci czują swoje miejscówki :D

11 lata 9 miesiąc temu #711814 przez pauluska

podobno ja też mogłam się bawić własnym butem 3 godziny

haha dobre :D

Iga to raczej z tych zabawiajcie mnie :D

A odsłaniacie budkiw wózku dla dzieci jak nie śpią czy interesują się zabawkami z wózka ?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #711941 przez vika
Nasz wózek na spacerku wygląda jak choinka,czasem czuję się jak wariatka ale co zrobię mała uwielbia gdy z każdej strony coś dyrda :laugh: a budy jeszcze nie otwieramy na razie to co jest w środku nam wystarcza :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #711949 przez gusiek_kom
Cześć dziewczyny! jeszcze nigdy się nie udzielałam, ale czytam Wasze forum od jakiegoś czasu, zazwyczaj wtedy gdy nie wiem co robić i szukam dobrych rad :)
19 maja urodziłam synka Maksia :)
postanowiłam napisać bo jestem pełna podziwu dla tych które piszą że ich pociechy potrafią spać np od 20 do 3 a później od 3 do 8 rano :)
czy miedzy 20 a 3 Wasze dzieci nie budzą się na karmienie?
mój synuś jak zaśnie o 20-21 to marudzi ok północy i musi dostać cyca. później marudzenie co 2-3 godziny na karmienie i nie ma zmiłuj...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 9 miesiąc temu #711968 przez munnecabrava
Gusiek wszystko w swoim czasie ;) moja wczoraj np spała od 20 do 5 ;) a bywa tak że budzi się jeszcze o 2. Ja karmie butla i na noc dost!je więcej jedzonka niż normalnie albo jedzenie i herbatke. Z cyckiem jest inaczej.

Nie do życia jestem dzisiaj ogólnie muszę sobie zorganizować czas bo się strasznie nieogarnieta zrobiłam ;).

11 lata 9 miesiąc temu #711971 przez joasia10015
gusiek mój synuś ma tak jak twój Maksio - budzi sie różnie-zazwyczaj co 2 godziny :cheer: też jestem w szoku jak czytam o innych dzieciach -i tylko zazdroszcze ;)
Któraś (chyba Sevilla)pytała o okres-ja też nie mam jeszcze :huh: Ale pamietam ze po urodzeniu Miłka też dłuuuugo czekałam :S

Apropo wspomnianych seriali przez m-brave to ja ponad wszystko KOCHAM serial ,,Friends,,(Przyjaciele) Znam wszystkie odcinki na pamiec a i tak za kazdym razem płaczę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Teraz mnie wciągnął polski serial ,,Czas honoru,,i swego czasu wciągnął mnie ,,Chirurdzy,, i ,,Gotowe na wszystko,, :side:

W niedzie;e miałam urodzinki Miłosza - pół soboty piekłam i szykowałam smakołyki :blush: A za rok kazda z nas bedzie wyprawiac roczek :cheer: :laugh:

Dziewczyny która już mysli o nastepnym dzidziusiu? Jest któras chetna? :S :) Której na tyle nie wystraszył poród że już mysli o nastepnym? :unsure: :cheer: :laugh:

Jutro w koncu na zakupy lecimy z mężem :huh: On bierze Miłka do kina a ja w tym czasie z Mikusiem mam sobie kupic cos ładnego (polecenie od małża ) Jestem ciekawa jak udadza sie zakupy z dwójką dzieci :ohmy: :huh: :S :unsure: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #711985 przez KarinaM
Ja jestem padnieta. Już po remoncie ale jakim kosztem? Kręgosłup boli że boję się że nie wstane w nocy do Iriny. Dużo pomogła teściowa. Przychodziła i siedziała z młodą na trawce przed domem.
Moja na butli jak zje o 20:00 to budzi się o 1:00 lub 2:00 a potem 5:00 i 8:00. W dzień to różnie. Raz je co 2 godziny a raz co 3. Ale zjada tylko 90ml i więcej nie chce.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #711991 przez tysiiiak
gusiek witamy :) i fajnie że napisałaś wkońcu :)
ja zaliczam się do szczęściar, których dziecko śpi w nocy po 4-5-6-7 godzin :) :silly: ale bywały swego czasu nocki że co 2 się budził ;)

joasia nawet gdybym chciała 2-gie to jeszcze nie mogę :P muszę po cc tak z rok poczekać potem się zobaczy :) ale jak chodzę na spacery z koleżanką i jej 10 miesięcznym synkiem i myślę że miałabym mieć dwójkę w podobnym odstępie wiekowym to tylko psychiatryk przychodzi mi na myśl :S z tym że jej synek to straszny nerwus a te spacery momentami mnie wykańczają bo i Kubuś przy nim robi się niespokojny :huh:

No u mnie to raczej okres niż plamienie aaaaaale brzuch nie boli :lol: :lol: :lol: mam nadzieję, że takie @ zostaną bo zawsze brzuch mnie tak napitalał że po ścianach chodziłam a tu niiiiiic :D dzień przed troszkę przyćmiło tylko :side: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #711995 przez vika
gusiek_kom mamy dzieciaczki z tego samego dnia :)

moja najczęściej o 21 idzie spać około 23 karmie ją na śpiocha i śpi mi tam mniej więcej do 4 budzi mnie głośny odgłos ssania rączek ale mała jeszcze śpi nakarmie ją przebiorę i kładę do siebie najczęściej nad ranem śpi już na brzuszku do jakiejś 7-8 zje poguga i dalej śpi do 10 tak jest ostatnio ale jak długo zobaczymy :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #712018 przez vika
a ja nadal plamie tak dwa do trzech razy dziennie i troszkę w noc ,brzuch też mnie nie boli a co do dzieci to mi już wystarczy po dwóch cesarkach mam dość :(

11 lata 9 miesiąc temu #712055 przez munnecabrava
Joasia ja juz wiem że chce drugie dziecko ale tak za dopiero 5 lat. Teraz nas najzwyczajniej nie stać i chciałabym popracować trochę ;). A teraz wyczekuje okresu jak gwiazdki ;)

Od sierpnia zaczynam fitnes i basen ;d myślę że tak po dwa razy w tygodniu ;) ciekawe jak długo wytrzymam i czy się zmotywuje żeby pójść w ogóle ;p

11 lata 9 miesiąc temu #712085 przez moniaaak
Gusiek witamy. Mój synek tak samo jak Twój. Zasypia około 21, a około północy już jest alarm. A potem tak samo, średnio co dwie godziny pobudka. Marzę o momencie kiedy uda mi się bez przerwy przespać chociaż do 3-4 ( do tej pory zdarzyło mu sie raz spać do trzeciej).

Dziś szczepiliśmy Kacperka na pneumokoki. Dzielnie to zniósł, podobno nóżka później może boleć, więc smaruje Altacetem. Jeszcze w przychodni nakarmiłam i zasnął, nawet mi się udało zakupy zrobić.
Ale jak już się przebudził w domu, to był jeden krzyk. Nic nie pasowało, nawet na cyca się obraził. Jedynie co trochę pomagało to wtulenie się w szyję moją lub męża. Nie dość, że ta szczepionka to chyba dodatkowo brzuszek też bolał. A mnie sie wczoraj zachciało spróbować smażonego fileta. Wzięłam od męża dosłownie kęsa, a tu taki efekt dzisiaj...
Prędko znów nie spróbuję.

11 lata 9 miesiąc temu #712088 przez moniaaak
A i u mnie ten niby-okres się chyba kończy. W każdym razie taka mam nadziję ;).

Dobranoc :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka