BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 9 miesiąc temu #711185 przez tysiiiak
Plamienie się trochę rozkrecilo ale to nadal plamienie... Mimo to myślę ze to miesiaczka

Kubula dziś po kąpieli, ubiereniu itp też zaczął płakać. Jeść nie chciał, suchy i czysty. Udało mi się go jakoś uspokoić smokiem i pezytuleniem i po pół godziny już ładnie zjadł (jadł i jadł chyba z 40 min) i pięknie zasnął więc chyba poprostu jakiś humorek jego ...

Główki nie podnosi jak leży na pleckach a rączki do buzki pakuje.:) smiechowo to robi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #711308 przez munnecabrava
Łobuzica kolejny dzeń z rzędu zasnęła sama w łóżczku.

Hh i już wiem czemu płakała po kąpeli. Mama kiedyś mnie opitoliła że kąpię dziecko po jedzeniu tak więc zapzestałam tego procederu bo napeno szkodzialm dziecku i kąpałam na pół godziny przed jedzeniem. Kóraś mądrze napisała że woda potęguje uczucie głodu no i przed czoraj postanowiłam wprowadzić rutynę kąpielową. (bo dotychczas troche przerażała mnie kąpiel małej jak miałam to robić sama)I tak 18-19 pysia dostaje butle, 19-20 kąpię pysię (nalewam nie za dużo wody do wanienki dlatego też mój "strach" że ją podtopię albo naleję jej wody do uszków :P jest mniejszy :D kąpciamy sie w tym płynie z jonsona z lawendą jest genialny serio pięeknie pachnie :) jeszcze muszę kupić balsam albo oliwkę z tego bo jak jej kremikiem nie posmaruję to ma taką szorstką skóre na łydkach. i po kąpieli kołderka biały szum i buziaki od mamy :P jak nie chcemy spać to dostaje jeszcze roszkę herbatki i tu nie jestem dobrym rodzicem bo lubimy herbatki z hippa. Wiem glukoza i cukier i samo zło... ale jakaś przyjemność jej sie też należy póki nie ma kłów :P to ją troszkę porozpieszczam :P a później będziemy przeżywać dramaty żeby pewnie to odstawić . Ale mam nadzieje że po mamusi oddziedziczy milość do herbat i ziół a wydaje mi się że ta bedzie bo mimo tego zacukrzania jej to jak zrobię rumianek to chetnie wypija.

Myślicie że moge jej już dawać jakies inne herbatki np kupić meliskę albo z jabłka? Dzikiej rózy ? hibiskus?

Pauluśka zmieniamy mleko na normalnego bebilona baaardzo powoli jak narazie bez dramatów.

12 lata 9 miesiąc temu #711321 przez pauluska
Ahh a moja Wredotka dała wczoraj taki popis na spacerze :D mam nadzieję że dzisiaj powtórki nie będzie

12 lata 9 miesiąc temu #711324 przez Daarikaa
hej! na weselu wybawiliśmy sie swietnie - fajna orkiestra była.. co jakis czas zagladalismy do maluniej bo wesele bylo bliziutkko no i oczywiscie przyjechalismy wykapac szkrabka i utulic do snu:) wrocilismy do domu o 4 wiec, na poprawiny wzielismy Klaudie bo wszyscy juz dopominali sie ze chca zobaczyc ;) ale caly poniedzialek bylam spiczniala, dzisiaj dopiero odespałm :)

od 5 dzis walczymy z bakami dlatego teraz mala spi w woziu i caly czas ja bujam bo biedactwo cierpi :/

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #711405 przez Sevilla
Witam, po dość długiej przerwie jak dla mnie, ale byliśmy nad jeziorkiem u babci Maksika, a mojej mamy :) Relaks pełen, Maksik zadowolony pod drzewami na leżaczku leżał i sobie gugał do rybki (zdjęcie na dole)

M-brava mogę pionę Ci przybić, ja również w sierpniu 25 kończę :)

Mam pytanie czy któraś z Was jeszcze @ nie dostała, bo zaczynam się martwić sobą, mały ma ponad 2 miechy a ja ani plamki, tylko podbrzusze czasami @-powo boli ...

Co do aktywności maluszka, jest nie zdarty, ale ja mu się nie dziwie. Kładę go o 20, zasypia bez problemu i śpi z przerwami na karmienie do 8, potem do 9 się karmimy, bawimy i dalej w kimkę do 12-13, ale od 13 oczy jak 5 zł i nie ma mowy o spaniu aż do 20. Przy czym nie jest marudny, raz na brzuszku, raz pod matą edukacyjną, trochę na leżaczku, trochę pod karuzelą, trochę pogada do rybki, do kaczuszki. Na spacerze to również pośpi 15 minut i oczy jak 5 złotych. Moja mama mówi, że ja również taka byłam, zasypiałam szybko, spać mogłam długo, ale jak wstałam to hulaj dusza piekła nie ma, było trzeba się mną zajmować ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #711421 przez Alex_87
Sevilla co to za mata? Bo ja gdzieś widziałam chyba podobną i mi się strasznie podobała :D tylko do jakiego czasu dzieciaki używają takich mat? Bo ja mam jedną ale tylko taką rozkładaną w sensie, że ma na podłożu tylko kilka zabawek i różne szeleszczące materiały ale nie ma tych łuków z zabawkami. Więc chyba bardziej mi się przyda za jakiś czas jak mała będzie już pewnie trzymała głowę, a nie wiem czy opłaca mi się kupować drugą matę, żeby były wiszące zabawki :unsure:

I jeszcze jedno muszę zakupić jakąś fajną zabawkę do wózka, bo to co Zuza ma nie interesuje ją za bardzo. Możecie coś polecić? :)

Czy w Waszych sypialniach, kuchniach i samochodach też wiszą wszędzie zabawki? :D bo u mnie to każdy żyrandol, fotel w samochodzie, no wszędzie musi być coś powieszone :) śmiesznie to wygląda, od razu widać kto ma małe dziecko :D

M-brava moja nie ma problemów z kąpielą i zasypianiem wieczorem, ale zachęciłaś mnie tym lawendowym płynem, chyba kupię, bo już kiedyś o nim myślałam. Tylko póki co mam kilka butelek Nivei do kąpieli bo dostałam w prezencie, więc jak zużyję to muszę spróbować J&J.

12 lata 9 miesiąc temu #711431 przez Sevilla
Alex powiem szczerze, że my matę od znajomych mojej mamy dostaliśmy, ale fakt super się sprawdza, bo mały potrafi dobrą godzinkę pod nią spędzić i gugać sobie do rybki, albo kotka w zależności jak mu się żywnie podoba... myślę, że jeszcze jakiś czas posłuży, bo potem napewno wejdzie w etap łapania wiszących zabawek ...odnośnie maskotek do wózka na drugim zdjęciu jest kurczaczek a oto link do niego i innych zabawek www.babyono.com/produkty/zabawki/zawiesz...dukacyjna---kurczak- na tej stronie są również maty edukacyjne, gdybyśmy nie mieli napewno bym się na jakąś skusiła, a tak to zamawiam dla mojej kuzynki dla jej Stasia :)

U nas tylko nasza sypialnia jest w zabawkach :P

12 lata 9 miesiąc temu #711450 przez Alex_87
Fajne te zabawki :D tylko teraz mam dylemat którą wybrać :D

12 lata 9 miesiąc temu #711452 przez Sevilla
Naprawdę są miłe w dotyku i przyciągają uwagę dziecka. Maks w kurczaka patrzy jak zaczarowany :)

12 lata 9 miesiąc temu #711458 przez tysiiiak
alex też mam tą matę :) allegro.pl/mata-edukacyjna-baby-gift-i3406412967.html bardzo fajna jest :) u nas też się sprawdza :) Kubuś polubił żyrafkę :)

12 lata 9 miesiąc temu #711494 przez moniaaak
Hej dziewczyny,
u nas ciężki czas. Wrzeszczące poranki, wieczory i przerwy nocne też... masakra. Małemu aż łezki lecą czasami. Brzuszek go boli, Debridat pomaga doraźnie, a za kilka godzin to samo :(. Ani na leżąco, ani na rękach- wszędzie nie pasuje. Dziś rano dałam termometr do pupki, zrobił kupkę i na jakiś czas było lepiej.
Jeszcze o 13 idę na szczepionkę i to sama, bo mąż w pracy- mam nadzieję, że nie da mi się bardzo we znaki.

My mamy taką matę allegro.pl/fisher-price-w2620-domowy-pla...nus-i3368460808.html , też na razie małego nie kładę, bo kompletnie jej nie czai. Za to poszczególne części maty ma poprzyczepiane gdzie się da. Aktualnie najbardziej na topie jest grająca małpka.
Koleżanka chciała mi pożyczyć matę z pałąkami, ale nie chciałam i teraz żałuję :(.

12 lata 9 miesiąc temu #711636 przez demoniqe
Alex naprawdę mam szczęście bo moje dziecko płakało w głos w pierwszym tyg przy kąpaniu a od tamtej pory jedynie czasem marudzi jak go przeciągamy z kąpaniem :)

Moja mama ostatnio stwierdziła, że nawet nie wie jak Kuba płacze bo nigdy nie słyszała. Bąki się skończyły praktycznie z dnia na dzień. Mam nadzieję ze już nie wrócą.

Od piątku próbuję przestawić nieco małego chyba i położe go o 20 jak zawsze ale dokarmię o 23 żeby spał do 7. Bo na razie karmię go o 3 i śpi do 6:30.

W niedziele mamy chrzciny.Będą 22 osoby. Ojj przeczytałam menu i po prostu sline mam po kolana!!! Nie zamierzam sobie odmawiać na chrzcinach :) skoro bąki się skończyły trzeba skorzystać.
Cieszę się że mały też nie ma skazy białkowej bo zjadłam ostatnio biały ser i żółty topiony i jest ok.

Wczoraj dostałam od znajomej taką dżdżownicę Lamaze. Polecam!! mały guga do niej, a jak ją kładę przed nim jak leży na brzuszku to duużo wyżej podnosi i gada przy tym :)

12 lata 9 miesiąc temu #711657 przez Alex_87
tysiiiak napisał:

alex też mam tą matę :) allegro.pl/mata-edukacyjna-baby-gift-i3406412967.html bardzo fajna jest :) u nas też się sprawdza :) Kubuś polubił żyrafkę :)

Widzę ze akurat licytacja jest :D może zalicytuje, bo wygląda całkiem fajnie, a wydaję mi się, że Zuzka potrzebuje trochę więcej rozrywki, może taka mata ją zadowoli.

Demonique sa takie dzieci niepłaczące ;) siostrzenica mojego męża wogóle prawie nie płacze, podobno pierwszy raz zapłakała na szczepionce, a tak to takie stękanie tylko jak chciała jeść. Chociaż powiem Wam, że Zuzka w tym wieku wydaje chyba więcej dźwięków niż tamta a ma 7 miesięcy :P

12 lata 9 miesiąc temu #711695 przez pauluska
Moja koleżanka też ma synka który W OGÓLE nie płacze śmieję się że jak zaczarowany bo jak wychodzimy na spacer to tak jak go położy to tak przeleży cały spacer nie drgnie oj różne są dzieciaczki jedne dają popalić mniej drugie więcej najważniejsze że zdrowe :) w szpitalu położne mówiły że dziecko kiedyś musi się wypłakać wcześniej czy później haha i tego się trzymam że u nas to wcześniej:D
My dzisiaj cały dzień u babci ja "leże i pachnę" :D a Igulkę babcia niańczy

12 lata 9 miesiąc temu #711711 przez Alex_87
Pauluska mi to samo położna mówiła ;) a znajoma miała synka, który przez pierwszy rok był jak aniołek a teraz zupełnie na odwrót :D chociaż muszę powiedzieć, że w porównaniu do pierwszego miesiąca to jest już niebo a ziemia z płaczem, za miesiąc będzie jeszcze lepiej i lepiej :D

A ja rozwiązałam zagadkę mojego ostatnio wiecznie marudzącego dziecka. tydzień temu oddaliśmy wózek na gwarancję, Zuzka w nim spała po 4 godz na podwórku. Pożyczyliśmy od znajomych drugi wózek, zupełnie inny od naszego, i nagle mała zaczęła w nim spać po 15 min i się kręciła, jak miałam wyjść na dwór to coś mnie trafiało, w konsekwencji duuużo mniej przebywała na powietrzu. Od wczoraj nasz ukochany wózek jest z nami - wczoraj ponad godzina snu na spacerze, dzisiaj już ponad dwie :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka