- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Kubula dziś po kąpieli, ubiereniu itp też zaczął płakać. Jeść nie chciał, suchy i czysty. Udało mi się go jakoś uspokoić smokiem i pezytuleniem i po pół godziny już ładnie zjadł (jadł i jadł chyba z 40 min) i pięknie zasnął więc chyba poprostu jakiś humorek jego ...
Główki nie podnosi jak leży na pleckach a rączki do buzki pakuje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!
- Otrzymane podziękowania: 0
Hh i już wiem czemu płakała po kąpeli. Mama kiedyś mnie opitoliła że kąpię dziecko po jedzeniu tak więc zapzestałam tego procederu bo napeno szkodzialm dziecku i kąpałam na pół godziny przed jedzeniem. Kóraś mądrze napisała że woda potęguje uczucie głodu no i przed czoraj postanowiłam wprowadzić rutynę kąpielową. (bo dotychczas troche przerażała mnie kąpiel małej jak miałam to robić sama)I tak 18-19 pysia dostaje butle, 19-20 kąpię pysię (nalewam nie za dużo wody do wanienki dlatego też mój "strach" że ją podtopię albo naleję jej wody do uszków
Myślicie że moge jej już dawać jakies inne herbatki np kupić meliskę albo z jabłka? Dzikiej rózy ? hibiskus?
Pauluśka zmieniamy mleko na normalnego bebilona baaardzo powoli jak narazie bez dramatów.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
od 5 dzis walczymy z bakami dlatego teraz mala spi w woziu i caly czas ja bujam bo biedactwo cierpi :/
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
M-brava mogę pionę Ci przybić, ja również w sierpniu 25 kończę
Mam pytanie czy któraś z Was jeszcze @ nie dostała, bo zaczynam się martwić sobą, mały ma ponad 2 miechy a ja ani plamki, tylko podbrzusze czasami @-powo boli ...
Co do aktywności maluszka, jest nie zdarty, ale ja mu się nie dziwie. Kładę go o 20, zasypia bez problemu i śpi z przerwami na karmienie do 8, potem do 9 się karmimy, bawimy i dalej w kimkę do 12-13, ale od 13 oczy jak 5 zł i nie ma mowy o spaniu aż do 20. Przy czym nie jest marudny, raz na brzuszku, raz pod matą edukacyjną, trochę na leżaczku, trochę pod karuzelą, trochę pogada do rybki, do kaczuszki. Na spacerze to również pośpi 15 minut i oczy jak 5 złotych. Moja mama mówi, że ja również taka byłam, zasypiałam szybko, spać mogłam długo, ale jak wstałam to hulaj dusza piekła nie ma, było trzeba się mną zajmować ...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
I jeszcze jedno muszę zakupić jakąś fajną zabawkę do wózka, bo to co Zuza ma nie interesuje ją za bardzo. Możecie coś polecić?
Czy w Waszych sypialniach, kuchniach i samochodach też wiszą wszędzie zabawki?
M-brava moja nie ma problemów z kąpielą i zasypianiem wieczorem, ale zachęciłaś mnie tym lawendowym płynem, chyba kupię, bo już kiedyś o nim myślałam. Tylko póki co mam kilka butelek Nivei do kąpieli bo dostałam w prezencie, więc jak zużyję to muszę spróbować J&J.
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas tylko nasza sypialnia jest w zabawkach
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
u nas ciężki czas. Wrzeszczące poranki, wieczory i przerwy nocne też... masakra. Małemu aż łezki lecą czasami. Brzuszek go boli, Debridat pomaga doraźnie, a za kilka godzin to samo
Jeszcze o 13 idę na szczepionkę i to sama, bo mąż w pracy- mam nadzieję, że nie da mi się bardzo we znaki.
My mamy taką matę allegro.pl/fisher-price-w2620-domowy-pla...nus-i3368460808.html , też na razie małego nie kładę, bo kompletnie jej nie czai. Za to poszczególne części maty ma poprzyczepiane gdzie się da. Aktualnie najbardziej na topie jest grająca małpka.
Koleżanka chciała mi pożyczyć matę z pałąkami, ale nie chciałam i teraz żałuję
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Moja mama ostatnio stwierdziła, że nawet nie wie jak Kuba płacze bo nigdy nie słyszała. Bąki się skończyły praktycznie z dnia na dzień. Mam nadzieję ze już nie wrócą.
Od piątku próbuję przestawić nieco małego chyba i położe go o 20 jak zawsze ale dokarmię o 23 żeby spał do 7. Bo na razie karmię go o 3 i śpi do 6:30.
W niedziele mamy chrzciny.Będą 22 osoby. Ojj przeczytałam menu i po prostu sline mam po kolana!!! Nie zamierzam sobie odmawiać na chrzcinach
Cieszę się że mały też nie ma skazy białkowej bo zjadłam ostatnio biały ser i żółty topiony i jest ok.
Wczoraj dostałam od znajomej taką dżdżownicę Lamaze. Polecam!! mały guga do niej, a jak ją kładę przed nim jak leży na brzuszku to duużo wyżej podnosi i gada przy tym
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
alex też mam tą matę
allegro.pl/mata-edukacyjna-baby-gift-i3406412967.html bardzo fajna jest
u nas też się sprawdza
Kubuś polubił żyrafkę
Widzę ze akurat licytacja jest
Demonique sa takie dzieci niepłaczące
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
My dzisiaj cały dzień u babci ja "leże i pachnę"
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja rozwiązałam zagadkę mojego ostatnio wiecznie marudzącego dziecka. tydzień temu oddaliśmy wózek na gwarancję, Zuzka w nim spała po 4 godz na podwórku. Pożyczyliśmy od znajomych drugi wózek, zupełnie inny od naszego, i nagle mała zaczęła w nim spać po 15 min i się kręciła, jak miałam wyjść na dwór to coś mnie trafiało, w konsekwencji duuużo mniej przebywała na powietrzu. Od wczoraj nasz ukochany wózek jest z nami - wczoraj ponad godzina snu na spacerze, dzisiaj już ponad dwie