BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720246 przez vika
Sevilla JAKI fajny uśmieszek :)śliczny chłopak :kiss:

a to moja ulubina minka :laugh: ja chyba jestem sadystką uwielbiam jak mala tak się krzywi do placzu :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #720247 przez tysiiiak
Sevilla Maksio super śpiocha :) a uśmiech dziecka zawsze najpiękniejszy :)

ooo właśnie po pól godzinnym marudzeniu bo śpiący moje dziecko po 5 minutach się obudziło :dry: ale gada do karuzeli :) jest dobrze :D

ja obcinam na śpiocha paznokcie i też się namęcze przy tym :( nie chce za mozno mu przetrzymywać rączki bo siniak zaraz :( wczoraj próbowałam u stópek obciąć jak nie spał to przez pół godzinny tylko 1 paznokcia mi się udało :dry:
a te jego paznociunie rosną w zastraszającym tempie i moje dziecko ma co chwilę nogi podrapane albo buziuchne :(

11 lata 9 miesiąc temu #720250 przez KarinaM
Moja wkońcu obudziła się, zjadła a teraz zabawa. Najpierw karuzela, potem mata i lezaczek. Ale przy karuzeli wpycha rączki do buzi. Dałam smoka ale nie może przez to gadać do zwierzątek więc wypluwa smoka i pakuje piąstkę di buzi.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #720266 przez Alex_87
Sevilla Maksiu jest świetny :D

Jak wy to robicie że Wasze dzieci w dzień tak długo śpią? Moja w nocy się wyśpi a w dzień to dopiero po południu jak już siły nie ma :D

Moja jeszcze się nie przekręca ani na bok ani na plecy itp. Robi powoli jakieś próby, raz się z pleców na boczek prawie przekręciła, a tak to tylko dupa do góry i się dźwiga na nogach w tej pozycji.

11 lata 9 miesiąc temu #720271 przez KarinaM
Moja też nie przekreca się ani z pleców na brzuch ani z brzucha na plecy. Raz Jej się udało i koniec. Za to tańcuje po lozeczku na plecach. Zawsze budzi się w poprzek.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #720281 przez tysiiiak
Kuba też się nie przekręca. Jedynie usiłuje leżąc na brzuchu nogami coś tam zdziałać ale żeby coś wyszło to nie. Raz się udało ale to jakiś przypadek był :P A po łóżeczku nie lata :P jak go położę tak śpi ewentualnie głowa w drugą stronę ale to wszystko :P

11 lata 9 miesiąc temu #720285 przez KarinaM
A co do spania to moja ma różnie. Raz śpi cały dzień a innym razem cały dzień marudzi i nie wie co że sobą zrobić. Nic Jej wtedy nie pasuje. Po takim dniu następny dzień najczęściej odsypia ale nie zawsze. I nie umie sama polezec w łóżeczku. Jak się obudzi to zaraz płacze i trzeba się Nią zająć
Ja podziwiam dzieci które leżą i są spokojne.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #720318 przez vika
moja też różnie śpi w dzień choć od piątku jesteśmy na wsi i więcej śpi niż jest aktywna ale to dzięki temu,że tutaj w domku jest tak fajnie chłodno nawet na krótki rękawek czasem za zimno :laugh: u mnie kolejna drzemka wybudziła się na kupkę i cycusia i znowu zasnęła sama w wózku :) oby tak zostało po grejdoli śię i śpi z pieluchą i przytulanką na buzi :laugh:

Tośka jest bardzo ruchliwa jak leży na brzuszku to się przemieszcza,bardzo aktywnie odpycha się nóżkami taki z niej nerwus ale nie przekręca się czasem tylko z plecków na boczek do słonika by go ciągać za nogi :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720340 przez Alex_87
Hehe no moja też jak leży na brzuchu to tak przebiera nogami, zresztą na plecach też i przy tym się przemieszcza ;) a kopie jak nie wiem, dzisiaj to mnie tak skopała po brzuchu, naprawdę bolało.
A Wasze dzieci łapią już same zabawki? Moja jak już to chyba przez przypadek coś złapie, no i jak jej sama wsadze do ręki. Ale tak świadomie to nie, poza tym jakoś mało interesują ja zabawki, woli patrzeć na ludzi albo na swoje nogi :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720345 przez vika
moja ma w wózku takiego wibrującego słonika z długimi nogami przypinam jej przy główce i łapie go za nogi jak jej się uda pociągnąć to stawia oczy bo wibruje potem znów łapie i pcha do buzi:) bardzo go lubi :laugh:

a tak dziś śpi moja zapyntoli się w pieluchę i zasypia a ile przy tym nastęka :side: chyba zaczyna dorastać do niedawna tylko na rączkach chciała lub jak się nią ktoś interesowal a teraz dużo czasu spędza w wózku zajmując się sama sobą i zabawkami:) wczoraj mąż jej wsunął do rączki takiego gryzaczka z kuleczkami prawie godz go gryzła i gugala przy tym a co się uślinila komicznie to wyglądało :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #720350 przez KarinaM
Vika Tosia superowa. Pięknie śpi.
Ja wózka nie mam w domu więc nie usypiam w nim.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720353 przez vika
a w łóżeczku tylko w nocy a w dzień troszkę przy karuzeli,ostatnio zaczyna już ją nudzić :( hmmm wielce dorosła się zrobiła:)w ogóle widzę,że im więcej rzeczy przy niej tym dłużej się zajmie co rusz coś jej wpada w ręce i cmyk do buzi :)

KarinaM my u babci w wózku śpimy bo nie mamy łóżeczka w domku też nie stosowałam takiej metody,ale nie bujam jej wcale leży i zasypia jak już się wymęczy :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720375 przez alexa_
Cześć Dziewczyny:)
u nas nocka dzisiaj super od 21 do 4:40 sen jedzonko i jeszcze do 9 sobie po spala.

za to jeszce nie miala zadnej dzemki w ciagu dnia.

Raczki w buzi laduja bardzo często. nawet podczas karmienia rezygnuje z cyca i zamienia na raczki. a jak glosno je ssa. :)

Julia juz sie przekreca z brzuszka na plecki i robi to swiadomie. Ja ju na brzuszku klade a ona za chwile na plecach z wielkim usmiechem i tak kilka razy. ale w koncu sie meczy i lezy na brzuszku.

11 lata 9 miesiąc temu #720388 przez demoniqe
mojemu małemu zwiększyła się aktywność w dzień z 1,5 godziny do 2 godzin, a przed kąpaniem do 3 godzin nawet, ale śpi w dzień ładnie, nawet po 3 godziny.

tysiiiak ja z ostatniego opakowania zapomniałam dwóch tabletek :) dziś zaczynam kolejne, chyba zrobię test za jakiś tydzień :)

widzę, że piąstki są przebojem u naszych dzieci

fotki prześliczne!

Kuba ma chyba lepszy humor w końcu i więcej wytrzymuje w jednej pozycji.

Kuba ma nad karkiem we włosach takie czerwone plamki. Macie może coś takiego? To chyba naczyniak, zapytam przy szczepieniu.

11 lata 9 miesiąc temu #720403 przez anek
Alexa u mnie to samo,piąstki rządzą.jak karmie to raz cycus raz piąstka:)
Lenucha tez sie przekreca, tylko połoze ją na brzuchu i fik i juz na pleckach,ale tylko na prawa strone jej wychodzi.

Sevilla, Viki dzieciaczki świetne.

Viki moja tez ma tego słonia i nawet sie na niego nie patrzy ;P u nas rządzi słoneczko pluszowe:)

co do łapania zabawek to jeszcvze nie łapie.dawałam jej gryzaczka do rączki ale nie chce chwytac.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka