BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720670 przez Daarikaa
Klaudia tez ma szyjce z tylu takie lekko czerwone widze ze jej to znika - polozna mowila ze jest to uszczypniecie bociana :) prucz tego ma jeszcze pod wloskami naczyniaka ale na szczescie nie bedzie go widac

dzisiaj mala miala dobry dzien caly dzien usmiechnieta i rozgugana :)

ale slicznosci te wasze dziciaczki, nic tylko calowac ;)

malunia spi a ja mykam ogladac Przesladowce na polsacie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #720685 przez ewela86
moja Dianka ma taką czerwoną plamkę na powiece, choć zdaje mi się że teraz jakby przybladła...

oj i też powoli urządza sobie wędrówki po łóżeczku... ściągnęłam ochraniacz na szczebelki bo nie mogłam założyć karuzeli a dzisiaj jak się obudziła to miała nóżkę między szczebelkami :ohmy: chyba będę musiała założyć z powrotem...

11 lata 9 miesiąc temu #720688 przez ewela86
ja też ogladam Prześladowcę ale jestem sama i trochę się cykam...

11 lata 9 miesiąc temu #720707 przez Daarikaa
moj mąż też poszedł na nockę ale na szczescie jest moja mama i oglądamy razem. Teraz w ogole mam pomoc przy Klaudii i czuje sie meeega wypoczeta :)

właśnie niunia obudziła sie na jedzonko wydudlała 100 i nyna dalej

a druga czesc przesladowcy jest troszke mocniejsza jezeli chodzi o sceny :)

11 lata 9 miesiąc temu #720717 przez joasia10015
Hejjj laski-mam nadzieje że zdołam odpisac -bo ostatnio pisałam i mi komp padł i post razem z nim :(
Czytam was co dzien ale z odpisanie to albo tak jak pisałam wyżej albo brak czasu -przy dwójce szkrabów to i tak sie dziwie że do was zaglądam :)
Miki zaczyna jak u moniaaak synuś spac dłużej -tzn.zasypia wieczorem (różnie -raz o 21,raz o 23 i śpi jakies 4 godziny ,czasem 5 ...dla mnie to rewelacja bo zazwyczaj było 2 godziny albo mniej ...Moze mu sie cos normuje :unsure: :blush: ALe po pobudce budzi sie juz co 2 godziny :S
Jesli chodzi o obcinanie paznokci to robię to kiedy mały jest wyspany,usmiechnięty i gugający :blush: (swoją drogą ja też lubie jak Miki robi minkę do płaczu -mam ochote go wtedy schrupac ... ;) oczywiscie uśmieszki są też bossskie :woohoo: )
No i Miki tez mały złodziejaszek -chowa w piąstkach tyle ,,skarbów,,że szok-wycieram co chwilę ale widac kurz i pot robi swoje :huh:
Jesli chodzi o przewroty i łapanie zabawek to nic z tych rzeczy -jeszcze za wczesnie...mój dopiero uświadamia sobie ,,posiadanie dłoni,,-zauwaza że coś mu przed nosem sie porusza :blink:
Achhh I Miki ,,wyrasta,,z otulania -kiedy chce zasnąc to jak nabardziej lubi jak go opatule kocykiem ,ale mija jakieś 15 min.i zaczyna kręcic sie ,a po 5 min.widzę że już leży odkryty :blink: I tak śpi jak ,,zdrowe dziecko,,z rączkami w górze :blink:
Hmmm co jeszcze miałam pisac...aż sie boję że mi posta zeżre :S :ohmy: No to może nastepne wiesci co u nas -jutro :blink:
Achhh coś Domiś sie nie odzywa ostatnio ...czy coś przeoczyłam :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #720723 przez KarinaM
Joasiu super że się odezwałaś. Już się zastanawiałam gdzie się podziałaś.

Wstałam bo młoda zaczęła pojękiwać i gdzie Ją znalazłam? Pod przewijakiem!!! Jak Ona aż tam zawedrowała to nie wiem.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #720749 przez sisina
Witam Dziewczynki :laugh:

Wkoncu mam troche luzu zeby odpisac ale podczytuje Was regularnie :)

A wiec wasze dzieciaczki super jak ten czas leci niedwano bylysmy w ciazy a tu już miesiace zycia naszych bąbelków :laugh: :lol:

Moj Fabiś to agent nie z tej ziemi na brzuchu lubi lezec główke podnosi i lize swoja piastke

ostatnio też zamotowałam karuzele i oczu od niej nie odrywa patrzy z zaciekawieniem no i jak sie smieje :laugh: A spi w nocy dobrze wczoraj zasną o 20 a obudził sie o 3 potem 8 i dalej spał to chyba te upały tak działają na niego :S

Ja chrzciny mam 18 sierpnia i jeszcze 30 męża 15 stego nie wiem jak to ogarne :cheer: :cheer: ale jakoś bede musiała

11 lata 9 miesiąc temu #720752 przez munnecabrava
hehehe muszę wam kkiedyś zrobć zdjecie jak zasypia moje dziecko :P Ona ogólnie nie lubi być sama. Po mamusi. ;P Ale chyba kwestia mojej aktywności podczas ciąży wychodzi teraz np moje dziecko śpi a w tle moze być telewizor włączony i to głośno bo ja mam wrażenie że przygłucha jestem. Lubi ja się przy niej rozmawia możemy siedzieć gdzieś obok ona sie wtedy bawi :) No a zasypia z misiami ma takie dwa większe i przytulaka. przytulak jest pod ręką jedem misio z jednej strony drugi z drugiej :)

Mysia już wie po co są rączki ( jak byście miały jakieś wątpliwości po co) to aby spuścić łomot przytulakowi (ostatnio złapała go za uszy i boksowała drugą ręką) albo ewentualnie żeby wycisnąć nos niedźwiadowi.

Spryciul też wie że jak mama przewróci na brzuch to trzeba zrobić kołyskę wloyć jedną rękę pod siebie i odpychać się nogami :P Trochę jej tyłek ciąży :P no ale powtarzam jej codziennie trzeba było tyle jeść :P

Joasiu fajnie ze napisałaś :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #720788 przez alexa_
Hej.
Musze się wam pochwalić moja Gwiazdeczka przespała cała noc. Obudził ja dopiero budzik męża o 5:30 i teraz śpi dalej. A ja jestem dzisiaj tak wyspana że mogę góry przenosić. :P

Ja również uwielbiam minki które robi przed płaczem lub próbując coś wymusić np. noszenie na raczkach. :)

munnecabrava Moja mała tez jest przyzwyczajona do zasypiania w towarzystwie. Po kąpieli i karmieniu jest już w swoim łóżeczku. A my możemy przy niej normalnie rozmawiać i oglądać telewizje. Trochę się po bawi po gada do karuzeli i zasypia bez smoczka:) bo w dzien bez smoka rzadko usypia.

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #720797 przez Alex_87
Hej laski :)

Joasia, Sisina fajnie, że w końcu jesteście, myślałam ostatnio co u Was :) a Domiś rzeczywiście coś ostatnio milczy, może wyjechała gdzieś...

Powiem Wam, że moja mała też nie ma problemu żeby zasypiać przy włączonym TV, generalnie nie przyzwyczajamy jej do życia w ciszy, nie chodzimy na paluszkach, zresztą jak tylko się urodziła to przecież w szpitalu był taki gwar, a te dzieciaczki i tak sobie śpią :D a w brzuchu też cicho nie było :D zauważyłam, że dobrze jej się śpi jak do nas przychodzą goście, też nie ma problemu jak siedzimy głośno gadamy i się śmiejemy a ona smacznie śpi :)

Achh a Zuzka wczoraj zasnęła na boku i jej wypadł smok a ta się obudziła i tak szukała tego smoka że na brzuch się przekręciła i znowu zasnęła, jak się obudziła na tym brzuchu to jakoś nie miała problemu żeby długo poleżeć w takiej pozycji i się bawić :D a jak ogląda ręce to zezuje i się śmieje w głos :D

11 lata 9 miesiąc temu #720874 przez demoniqe
u nas różnie ze smokiem bywa. Zazwyczaj zasypia ze smokiem i jak zaśnie to go wypluwa. Tak samo jak u Alex jak mu wypadnie smok to na brzuch się przekręca żeby wsadzić go sobie spowrotem do dzioba :)

Wieczorem mały zasypia bardzo twardo i nie musimy być cicho, w dzień nie budzą go rozmowy, czy telewizor ale budzą go hałasy u sąsiadów (bieganie, szczekanie owczarka niemieckiego na listonosza, przewalanie mebli przez wnuczka sąsiadki). Włączam mu dlatego bardzo głośno szum radiowy, ale te odgłosy często się nawet przez ten szum przebiją.

Mam nadzieję, że na wiosnę zaczniemy budowę domu!

11 lata 9 miesiąc temu #720900 przez vika
alexa śliczna niuńka :) uwielbiam oglądać zdjęcia waszych dzieciaczków są takie słodkie i urocze takie do schrupania :laugh:

dobrze macie z tymi smoczkami moja tylko czasem w samochodzie jak marudzi to wtedy ja jej trzymam a ona gryzie go i ślini się przy tym okropnie :laugh:

moja gwiazda jak zasneła wczoraj o 21 tak do 4 zjadla potem o 6 wybudzila ją kupka i tak prawie do 6.30 zjadla postękała i póżniej o 9.30 zowu coś nie pasowalo więc polożyłm ją w łóżku na brzuszku i jeszcze śpi :unsure: jak się obudzi to mi chyba cycka pogryzie z głodu :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #720917 przez munnecabrava
To dzisiaj jakiś dzień a raczej noc śpiących dzieci moja poszla spać po 19 i obudzila się ok 5 i później jeszcze godzinkę pokimała :)

11 lata 9 miesiąc temu #720927 przez moniaaak
To mój Kacperek jakoś nie chciał dziś spać ;). Długo nie mógł zasnąć, potem się budził, a na jedzonko wstał o północy( co mu się już od kilku dni nie zdarzało). Ale to chyba przez upał, bo nie dało się wczoraj u nas wytrzymać. Nawet w nocy było tak gorąco jak w dzień.

Joasiawidzę, że nasze dzieciaczki mają bardzo podobnie, mój też ostatnio przesypia około 5 h, czasami więcej, czasami mniej, a potem to już co 2 h, albo i częściej nawet :).

alexa sliczna masz gwiazdeczkę :)

Po wczorajszym dniu skapitulowałam. Maleństwo się tak wymęczyło,że z tego gorąca nie mógł spać. Padł dopiero około 17.00. Dlatego dziś wieczorem zabieram go i jadę na wieś do moich rodziców, tam w domu zawsze trochę chłodniej. Mam nadzieję, że tam mu będzie lepiej :).

11 lata 9 miesiąc temu #720929 przez Alex_87
Moja nie dość że przespała nockę jak zwykle, gdzieś do 6.30 to śpi teraz od godz. 9 :ohmy:
Jestem w głębokim szoku, bo ona mało w dzień śpi, a wczoraj caly dzień, dziś pewnie zanosi się to samo. Ale śpi tylko w hamaku na dworze, pewnie jej chłodniej, co chwilę ją ktoś bujnie. Tak jej dobrze, że aż jej zazdroszczę :D

Coś mi się wydaję, że pogoda się zmienia, wiatr silny i chmury jakieś takie rozmyte. Mieliśmy jutro jechać na działkę ale chyba przełożymy bo mama dzwoniła, że tak gorąco tam, że w nocy nie da się spać, a u nas w domu to chłodniej. A tak się już napaliłam na ten wyjazd.

Alexa słodziak mały z tej Twojej córki :D coraz fajniejsze są zdjęcia tych naszych dzieciaczków, bo więcej się śmieją i miny jakie strzelają :D
w telefonie to już mam chyba z 1000 zdjęć małej :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka