BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #819135 przez paninka87

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #819151 przez pauluska
Vika ja wiem że cukier potrzebny ale u nas ten problem że jak coś jest mało słodkie to jest raczej beeeeeee widzę po niej że ma zapęd do słodkiego po mamie :D Sinlac czy deserki kupcze zajada że hoho a już obiadki czy nawet tarte jabłko średnio smakuje.

Dziewczyny te co macie Garnuszek na klocuszek jak dzieciaczkom podoba się ?

11 lata 4 miesiąc temu #819159 przez Olga60
Ciekawe czy zaladuje :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #819172 przez pauluska
Olga super filmik ja to psiara kocham psy są takie wierne i szczere dosłownie jak dzieci nic nie udają :)

11 lata 4 miesiąc temu #819192 przez Alex_87
Może i cukier dzieciom potrzebny ale wg mnie te kaszki kupne są za słodkie, też zauważyłam, że Zuzka po kilku dniach wolała zjeść kaszkę niż obiadek, dlatego postanowiłam je odstawić, zostało mi jeszcze trochę więc dodaje po troszku do normalnej kaszy. Lepiej chyba dać owoca, też słodki :) te Holle są fajne, ale drogie i trudno dostępne a z tego co czytałam ze zwykłej kaszy jaglanej też można zrobić różne fajne rzeczy :)

Ja mam garnuszek na klocuszek, czasem się zainteresuje, ale w naszym przypadku jest trochę niebezpieczny bo Zuzka jak leży bierze go sobie w ręce i trzyma centralnie nad głową, nie chce myśleć jaki krzyk by był gdyby go sobie upuściła na głowę. U nas teraz najlepsza zabawa jest taką kostką: merlin.pl/Smily-Play-Kostka-edukacyjna-z...duct/206,901398.html

Dzisiaj mała odbyła pierwszą podróż w nowym foteliku i była zaszokowana, że tyle widzi przez okno, obyło się bez płaczu :) teraz możemy podróżować :D

11 lata 4 miesiąc temu #819193 przez Olga60
Młoda Dama zasnęła o 19.30 i obudziła się po godzinie żeby walnąć qpsztala i teraz huśta się przy nas :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu #819205 przez moniaaak
Filmik zaje... uśmialiśmy się z mężem :laugh: :laugh: :laugh:

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też mają czasami takie dni, że nie mają apetytu?
Kurczę Kacper dziś prawie nic nie jadł, a obiad zwymiotował, nawet pić nie chciał:(.
Teraz już śpi.
Mieszanie mleka z kaszką daje radę- wieczorem wypił 100 ml, sukces,ale potem Sinlaca już nie chciał.Po kąpieli trochę poprawił cycusiem, ale niewiele.
Od kilku dni podjadam nabiał. A to naleśniki z serem, a to trochę żółtego sera i na razie nic się nie dzieje. Tzn pod kolanami pojawiły się niewielkie zaczerwienienia, ale poza tym nic.

Co do zabawek, to my mamy ślimaka z Fisher Price( Ty chyba go też masz- wydaje mi się, że na zdjęciu widziałam) i moim zdaniem wystarczy.
U nas najbardziej Kacperkowi podoba się panel z chodzika allegro.pl/vtech-interaktywny-chodzik-pc...wka-i3836975607.html
i ta kostka allegro.pl/interaktywna-kostka-edukacyjn...806-i3823949836.html

11 lata 4 miesiąc temu #819210 przez Alex_87
Ja zauważyłam, że nie wszystko co wydaje mi się fajne z zabawek też jest takie dla młodej, do tego klocuszka jeszcze trochę za mała jest, a najlepsza zabawa to wyrzucanie zabawek z pudełek...
Echh mam nadzieje, że rodzina nas nie będzie zasypywać tonami zabawek w prezencie :dry:

A dzisiaj zaczęła raczkować do tyłu, siadać już ładnie z czworaka, z siedzenia też potrafi przyjąć pozycję do raczkowania, podciąga się na kolanach do stania ale jeszcze jej troszkę brakuje. Jak ja to dziś zobaczyłam to stwierdziłam że miała jakiś turbo skok rozwojowy :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #819211 przez paninka87
Też się nieźle uśmiałam z filmiku..

moniaaak mamy ten sam chodzik... jak na razie Amelia jest nim ogromnie zainteresowana:p

moje dzieci zawsze mają apetyt ;)

11 lata 4 miesiąc temu #819218 przez Daarikaa
Klaudia spiocha a ja buszuje internet zeby znalezc jakis dobry przepis na tort, bo rodzice maja 35 rocznice slubu w lutym i zamierzam upiec im tort i ozdobic metoda lukru plastycznego wiec ucze sie co i jak :) moze macie jkis sprawdzony dobry torcik?

moja niunia bardzo lubi ten garnuszek, wklada do srodka zabawki jakie tylko sie tam zmieszcza a potem wyciaga, bokami narazie tak srenio sie interesuje jeszcze czas na to, moja Kluia w ogole bardzo lubi bawic sie zabawkami, kazda nawet najmniejsza pierdokka ja interesuje, jak usiadzie w swoim krolestwie i ja jestem obok to siedzi tam az zglodnieje :)

my nie mamy problemu z apetytem, mielismy kiedys z piciem mleka (inne rzeczy wchodzily, mleko bylloo bleee) a teraz wszystko wciaga jak leci/. dzis dalam jej starta gruszke. Ja tarte owoce traktuje jako przegryzke nie jko posilek.

Filmik swietny

11 lata 4 miesiąc temu #819224 przez pauluska
moniaaak pchacz masz w polskiej wersji językowej ? Hula Kula nie jest u Was na topie ? u nas Iga ją uwielbia.

11 lata 4 miesiąc temu #819280 przez moniaaak
Pchacz jest po angielsku, ale ten mi sie najbardziej podobal. I tu chyba traflam, bo potrafi duzo czasu przy nim spedzic.a po polsku ma duzo innych zabawek. Hula kula tez spoko. Najbardziej lubi gryzc te wstazeczki.
Kacper za dlugo sam sie nie pobawi. Woli wspinac sie po nas lub po czym sie da.
A i jeszcze kolezanka pozyczyla nam skoczka i tez w nim troche szaleje.
A najlepsze zabawki to to co nimi nie jest:).
Kurcze nie wiem od czego ten brak apetytu. Ladnie sie bawi, jest radosny,nie wiem o co chodzi.
I bardzo malo przybral na wadze, chociaz lekarka mowi ze to z powodu wirusa i mam sie nie martwic

11 lata 4 miesiąc temu #819312 przez paninka87
Wersja angielska całkiem przyjemna... nauka od małego :blink: :P :P :P
Może brak apetytu związany z ząbkami... choć Kacperek i tak ma ich dużo
Moja Blanka tak jak Klaudusia siedzi bawi się spiewa grymasi na sen i z glodu... i jak siostra ja tarmosi :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #819316 przez paninka87
M utopił telefon w umywalce... będzie chodził zły jak osa :S
Hmmm mi tez niedawno wpadl do kubka z inka...ale zostal odratowany :P
Oj oj telefony nie potrafią pływać! :woohoo: :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #819332 przez KarinaM
Witam.
Ta moja glizda wstała o 3 na mleko ale usnęła odrazu jak Ją położyłam. A rano wstała o 6:10 i ani myśli spać. Mąż spał z Igorem więc wzięłam Ją do siebie ale nie. Spanie jest blee. Patrzy jak piszę posta na telefonie. Nie da pospać mamie jak ma wolny dzień w pracy.

Dzisiaj idę do okulisty bo muszę zrobić okulary ponieważ posiadam tylko soczewki. Mąż dał mi 1000zł na okulary. Szef dał Mu na nowy rok premię 1500zł. 500zł wziął dla siebie i kupił sobie spodnie do motoru.

No i mam katar gigant.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka