BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #680796 przez kakaszka
Rysa kochana nic ci niestety nie moge poradzic z synkiem, bo sie na tym nie znam, ale trzymaj sie kochana. mozliwe, ze filip poprostu ma taki charakterek i chce pewnie byc non stop z mamusia. najwazniejsze zebys sie nie zalamywala, trzymaj sie cieplutko :kiss:

agusa ty to jestes obeznana w anatomii :P

karolka mi na szczescie morfologia nie zmienila sie, ale sie nie stresuj na przod, bo roznie z tym bywa, moze powtorne badania wykarza ze wszystko jest ok :)

ikunia niestety nie moge zobaczyc zdjecia twojej corci, przez moj zajebisty transfer, ktory ciagle spada, ale napewno jest sliczna. fajnie, ze idzie tobie macierzynstwo oby tak dalej, no jakis sukces z tatusiem.

mi juz brzuch pobolewa 3 dzien z rzedu, jak nie w jednym miejscu to w drugim, albo caly. no i teraz konkretnie czuje ze sztywnieje non stop. jedyne co to daje, ze sie mecze, bo nie moge znalezc sobie pozyzje do siedzenia czy lezenia i nic wiecej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #680865 przez Hania84
łapcie moją królewnę :kiss: To z dzisiejszego dnia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #680874 przez cordis
Po dzisiejszym KTG gdzie skurcze max 20% dochodzę do wniosku, że ja chyba w ciąży będę chodzić do grudnia :dry:

A już myślałam, że to spinanie brzucha i bóle jak na okres coś przyniosą...

Ikunia dzidzia Ci się udała :)

11 lata 9 miesiąc temu #680880 przez Agusia83
Haniu,ależ Lenka sie zmienia,sliczna jest:-)

Cordis,ja jestem tego samego zdania...pewnie bede chodzic do lipca na bank.

Przed chwilą wtrabilam prawie całe peto kiełbasy wiejskiej z Emi i maly oszalal... a po tej lewatywie ciągle słyszę babelki w brzuchu :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #680885 przez cordis
Wizja porodu w dzień ojca oddaliła się daaaaaaaaaaaleko normalnie chyba na wigilię się coś ukluje najwcześniej :laugh: a mi już tak ciężko z brzusiem pomykać po mieście i na pocieszenie 1kg truskawek pochłonęłam a co!

11 lata 9 miesiąc temu #680892 przez natali
Haniu faktycznie lenka sie zmienia niesamowicie.

Cordis mnie tez przeraza fakt ze moge jeszcze dwa tygodnie tak chodzic

Zakupilam ta lewatywe nazywa sie Enema, tylko zastanawiam sie czy bardziej boje sie ja zrobic czy tego ze moge po jakims czasie zaczac rodzic.

11 lata 9 miesiąc temu #680893 przez cordis
Natali mnie nawet nie przeraża, tylko najnormalniej jest mi ciężko i czuję się z każdym krokiem jak mały słonik :silly: a marudna jestem przez to jak diabli.

11 lata 9 miesiąc temu #680915 przez violcia00
Mi dzisiaj dal popalic moj syn-kupka,siku,jedzonko i tak w kolko,jestem zmaczona jak nie wiem,teraz spi ze mna w lozku,znaczy ja leze :P ,ale udalo mu sie zasnac,mam nadzieje ze poczatki tylko takie ciezkie :huh:

Hania tylko raz widzialam zdjecie Twojego partnera ale widze ze Lenka caly tatus,slicznotka :blush:

a to moj syneczek :blush:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #680922 przez Gochens
No dziewczyny w końcu jakiś znak :-P
Wszystkie dzieci są piękne aż się nie chce żeby rosły <3

Agusia uważaj bo mnie przed odejściem wód też odwiedziła kiełbasa ha ha

Dziewczyny wiem łatwo się mówi ale dacie radę i już niedługo wszystkie będziemy ze swoimi maluchami :-*

mam pytanie do karmiących czy u was też były straszne bóle sutków ?? Ja już teraz nie dałam rady i musiałam dac modyfikowane :-/ smaruję kremem ale nie pomaga i wciąż czekam na tą nawałnica!

11 lata 9 miesiąc temu #680935 przez natali

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cordis ja tez sie nie balam wrecz czekam na ten moment ale raczej taki niespodziewany a jak sobie pomyslalam ze to bedzie " za chwile" to mnie strach oblecial... Jak cos cie spotka z zaskoczenia to przezywasz to troche inaczej niz jak probujesz sama to sprowokowac, i to jeszcze lewatywa tez zrobila swoje. Ale chyba nic z tego nie bedzie takze nie stresuje sie.

Violcia jaki slodki ten twoj maly mezczyzna.

11 lata 9 miesiąc temu #680937 przez Hania84
Lenka dziękuje ciociom za komplementy :kiss: ale faktycznie jak dziś zrobiliśmy to zdjęcie to też zauważyliśmy jak Lenka się zmieniła :)

violcia - twój synuś też śliczniutki :) kochane są tak małe dzieciaczki :) fajnie ma w łóżeczku i fajny króliczek ;)

Dziewczyny...już niedługo będziecie tulić swoje skarby. Nie denerwujcie się bo to na pewno nie pomaga. Ze spokojem :)

11 lata 9 miesiąc temu #680952 przez rysa
Violciaa kochany syneczek :)

Gochens u mnie sutki sie "zahartowaly"mnw po 10dniach.Wytrzymasz :)

Haniu probowalam juz wszystkiego.poprostu najbardziej by chcial zeby go nosic na rekach albo dawac cyca a wtedy to ja juz nic kompletnie nie zrobie

11 lata 9 miesiąc temu #680980 przez natali
Rysa on potrzebuje widocznie ciebie wkoncu nosilas go 9 miesiecy pod swoim serduszkiem. I wiele dzieci tak ma ze najlepiej czuje sie u mamy i nie daja zbyt wiele zrobic w domu. A probowalas zawinac go ciasno w kocyk, maluszki tez wlasnie czuja sie bezpiecznie jak jest im ciasno jak w brzuszku albo w pozycji embrionalnej. Musisz probowac napewno znajdziesz na niego sposob, podawaj mu smoczek a wczesniej ponos go w staniku zeby maly czul twoje mleko. Mozesz tez glaskac go po glowce kierujac dlon z czola az na oczka lub glaszczac nosek z gory na dol na mojego Eryczka to dzialalo w mgnieniu oka, moze i na twojego brzdaca to podziala. Albo zarzucic mu pieluszke tetrowa na buzie i kolysac we wozku. Jak cos jeszcze mi przyjdzie do glowy to ci napisze.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #680982 przez abrakadabra
Cześć dziewczyny.

No to zostaliśmy sami z Kubusiem, tatuś po kłótni stwierdził,że ma serdecznie dość, że nie interesuje go co się stanie z dzieckiem i mną i wyszedł z domu z wielkim trzaśnięciem drzwi. Także jak mówiłam, wszystko było na pokaz..

Na dzień przed planowanym porodem, po prostu słodko. Nic tylko zacząć skakać z radości..
:(

11 lata 9 miesiąc temu #681041 przez natali
Abra w takim wypadku nie masz czego zalowac, lepiej jak to sie stalo wczesniej niz pozniej. Teraz wiesz ze na pewno nie mozesz na niego liczyc a jestes mlodziutka i zdazysz sobie ulozyc zycie. Trzymaj sie bedzie wporzadku.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka