BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 tygodni temu #346313 przez ewelinda83
Elwerka moze jednak lepiej by bylo jak bys zostala w szpitalu, bylabys pod opieka lekarzy, nie musialabys sie tak zamartwiac ...
Wytrzymaj kochana jeszcze troszke :) :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #346329 przez kala321
Elwerka mi też często brzuchem ruszają,bo mały sie upiera i na ktg im nie chce sie ruszać
ale ja już mam na niego metodę zanim wejdę na badania biorę cukierka zjadam i wtedy mały co jakiś czas się rusza;) spróbuj może i Tobie pomoże

13 lata 2 tygodni temu #346336 przez nelka
a u mnie nigdy jakoś specjalnie nie patrzą na to czy się knypeczek rusza na ktg ale może dlatego że jeszcze się nie zdarzyło żeby się nie ruszała :blink:

Ewelinda ma rację może lepiej będziej jak zostaniesz w szpitalu Elwerka, a mówiłaś o tym że ci cieknie woda? sprawdzali na usg czy maluszek nie ma za mało wód płodowych?

Kala mój bojowy humorek to raczej wkurwienie że nic się nic nie dzieje a nie objaw porodu :dry: zaczynam się nastawiać na to że czeka mnie wywoływanie bo u mnie skurczy brak...
ale nic trzeba czekać :huh:

13 lata 2 tygodni temu #346349 przez ewelinda83
Nelka zlosc pieknosci szkodzi :silly: ja przed porodem tez mialam skoki humorow ... od placzu po euforie :lol:

Elwiii mi dawali do picia lodowata wode albo sok pomaracznowy na to zeby malca rozruszac, raz tez mi sie zdarzylo ze siedzialam pod KTG ponad godzine ;)

Slonko wyszlo na chwile wiec zawijam Kinie i lece do tesco po buleczki :blink: musze zdarzy miedzy chmurami :ohmy:

ciallll kochane :woohoo: :kiss:

13 lata 2 tygodni temu #346437 przez ewelinda83
mamusie gdzie jestescie ????
udalo nam sie miedzy chmurami wrocic do domu :silly:
Kupilam sobie zakiecik :lol: i musze sie pochwalic ze juz wchodze w niektore spodnie sprzed ciazy, pare kilo jeszcze zostalo ale brzusio juz wraca do formy :woohoo: ;)

13 lata 2 tygodni temu #346456 przez nelka
Ewelinda mojej "piękności" to żadna złość już nie zaszkodzi, już jest za późno :silly: hihi

a właśnie jak jest z tą skórą na brzuchu, dużo jej zostało? ile miałaś kg na plusie a ile zbugiłaś przy porodzie?

ja też byłam na spacerku bo od rana pięknie słonko świeciło choć dosyć chłodno jest ;)

zakuuuuuuuuuuuuupy już się nie mogę doczekać :lol: z żakiecikiem i spodniami czekam aż Zosia wyjdzie ale mam sweterek na po ciąży, z dwie bluzeczki i nowe balerinki żeby się wypięknić na spacerki z wózeczkiem :woohoo:

13 lata 2 tygodni temu #346468 przez ewelinda83
na koniec ciazy na plusie mialam 13-14 kg, teraz wazylam sie dopiero 2 tyg po urodzeniu i mam na plusie 4 kg ;) diet zadnych nie mialam, od poczatku jem wszystko a od GRZESKOW to jestem uzalezniona ;) wiec nie jest tak zle :silly:
na brzuchu zostal mi taki maly waleczek, flaczek ktory z tygodnia na tydzien jest coraz mniejszy i coraz ladniej ten brzuch wyglada :blush:

13 lata 2 tygodni temu #346469 przez kala321
ewelinda super;)

13 lata 2 tygodni temu #346470 przez ewelinda83
:D
:)
czas na drzemke z Kinusia :lol:

13 lata 2 tygodni temu #346492 przez kala321
czas na książkę i odpoczynek. trochę pracowałam,teraz odpoczywamy,miłego dnia;-)

13 lata 2 tygodni temu #346545 przez Elwerka00
Kochane,nie zostawia mnie w szpitalu,chociaz sama bym nawet chciala bo czulabym sie bezpieczniej no ale kazali mi wrocic to wrocilam.Bylam u gina rozwarcie nadal na 1,5 cm. zadnych zmian..lekarz juz mnie zapewnil ze bedziemy czekac do konca czyli 42 tyg. wiec moj maly moze nawet w maju przyjsc.. eh..

mowilam o tych wodach w szpitalu ,mowili zeby sprawdzac i jak bedzie tak ze pol szklanki jakby to zeby przyjechac..

No i informuje Was Kochane ! Madziulka lezy w szpitalu na oddziale bardzo Was caluje mocno i pozdrawia.. maja jej dac zastrzyki i kroplowke i beda dzialac ; )

Mam nadzieje,ze kobietka sie nie nacierpi ; )

Ewus,odpoczywaj z Kinia ; *
Nelus i Kalus Wy tez odpoczywajcie ,jak jeszcze mozemy ; ) ; *

Aleksander < 3

13 lata 2 tygodni temu #346550 przez kala321
u super,oby szybko i delikatnie Madzi poszło

13 lata 2 tygodni temu #346557 przez ewelinda83
Cos dla obecnych i przyszlych mamusiek :)

SKOKI ROZWOJOWE U DZIECKA
www.forum.kobiet.pl/skoki-rozwojowe-u-dziecka-t43876.html

13 lata 2 tygodni temu #346561 przez ewelinda83
elwii kochana jeszcze troszke :) nie bedziesz musiala czekac do 42tyg, bedziesz kwietniowa mamusia :):):)

ogromniaste buziaki dla Madzi :kiss: :kiss: :kiss: czekamy na chlopca :lol:

13 lata 2 tygodni temu #346567 przez nelka
Ewelinda karmisz piersią więc te kg szybko znikną i brzuszek też, na koniec połogu pewnie wróci całkowicie do normy, macica przecież nadal się obkurcza... ciekawa jestem jak to będzie u mnie :huh:

Elwerka to tylko kontroluj te wody bo zbyt mała ilość może być niebezpieczna! to troszkę jeszcze przyjdzie ci poczekać ale nie masz się co martwić bo przynajmniej ja jeszcze sporo czasu będę z tobą w dwupaczku :dry: a lekarz ma powody żeby trzymać cię aż do 42tc?
Ucałuj Madzię i oby kroplóweczka szybko zadziała :lol:

Kala a jak u ciebie? mężulek już zdrowy?

dzisiaj wkurzanie żony c.d :ohmy: to jest chyba sposób mojego M na wywołanie porodu ;) chyba nie ma osoby w naszym bloku czy u niego w pracy komu by nie chwalił że za chwilkę urodzi mu się córka :woohoo: nawet kierownik budowy wie że na dziś mamy termin a jutro idziemy do lekarz :silly: a potem ciągle ktoś dzwoni, wkurza mnie i pyta czy coś już dzieje...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka