BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 tygodni temu #345328 przez nelka
oj ja też bym chciała, nienawiedzę czekać :ohmy:

tak się domyślam że pewnie stwierdziła że za mało chcą za wózek i musiała coś wymyśleć, a przecież jak to 2w1 to spacerówka będzie im potrzebna o wiele dużo niż jeszcze dwa m-c...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #345333 przez kala321
mnie kluje, trochę skurcze,zobaczymy co powiedzą jutro na ktg i usg

13 lata 2 tygodni temu #345337 przez ewelinda83
czesc kochane mamuski :)
u nas dobrze :) Kinia glodomor ciagle wciana cyca :silly: nawet teraz sie domaga ;)
we wtorek wazyla 3160 czyli o 190g wiecej niz w dniu porodu, w srode mamy wizyte poloznej wiec zobaczymy ile znowu przybrala :)

Biedna Karolka :( ogromne buziaki dla niej :kiss: :kiss: :kiss:

Madzia dziekuje za mile slowa :) :) :)

Co do diety po porodzie to uwazam ze w Polsce jest to bardzo przesadzone. Mi w szpitalu kazali jesc wszystko oprocz potraw wzdymajacych no i oczywiscie z duza obserwacja dzidziusia.
No wiec jem i pije wszystko tzn rozne zupy, kotlety schabowe, frytki, pierogi ruskie, nalesniki, lazanie i nawet slodkosci wcinam :silly: pije rozne soki, nawet na pepsi sie skusilam ;) owoce i warzywa tak samo i Kini nic sie nie dzieje, nie ma wysypek ( raz miala po ogorku kiszonym wiec ogorek na 6 tygodni poszedl w odstawke ) nie ma kolek i robi ladne kupki :lol:
Uwazam ze powinnysmy jest wszystko ale dobrze obserwowac maluszki, nie ma co sie katowac dietami ;) oczywiscie kazda z was sama zadecyduje co zrobi po porodzie ja tylko pisze jak mi w Irlandii doradzili w szpitalu i co zrobilam.

13 lata 2 tygodni temu #345338 przez ewelinda83
kala kochana badz dzielna :) jeszcze troszke :blush:

13 lata 2 tygodni temu #345385 przez Elwerka00
hej ; )

Kalus,3mam kciuki kochana ; *

Jesli chodzi o Karole to ona nie ma jeszcze chyba 42 tc. wiec na spokojnie zrobia jej cesarke i kobietka meczyc sie juz nie bedzie..juz jutro przytuli maluszka swojego ; )
we wtorek Szorlaczek i Kalus na dniach.. pusto sie tu zrobi bez Was :(

a jak z Iwcia?

Aleksander < 3

13 lata 2 tygodni temu #345431 przez misia88
Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja Wam już zazdroszczę, oczywiście tym co już są po wszystkim :) Trzymam kciuki za te, które jeszcze czekają. Ja mam termin na 10 maja :)

13 lata 2 tygodni temu #345496 przez kala321
idę spać zobaczymy co jutro powiedzą na ktg i usg ,miłej nocki
mnie kłuje dalej w dole

13 lata 2 tygodni temu #345501 przez Elwerka00
Kalus <przytul> idz spac a kto wie,moze obudzisz sie ze skurczami? ; )
kuje Cie tam bo szyjka sie skraca a to dobry znak ; )

Misia,ja tez zazdroszcze dziewczynom,ktore maja to juz za soba,ale kazda musi przez to przejsc a grunt to dobre nastawienie ; )

dlatego wytrwale czekam do terminu i nastawiam sie ,ze mały Alex moze przyjsc nawet na poczatku maja ; )

Agatka ; ) gdzie Ty sie podziewasz ? Pozdrawiam ; *

Aleksander < 3

13 lata 2 tygodni temu #345593 przez szolrak1
dzien dobry kochane:D wczoraj dzwonila kolezanka ze szkoly rodzenia , miała w 36 t.c rozwarcie i jje mowili ze najpozniej urodzi w 38 no i jest obecnie w 41 i 4 dzien i nic;] poszła do szpitala na badania takze KALUS jak widze to te kurczaczki nasze wykluwac sie nie chca to powinny byc nasze zodiakalne osiołki:d uparciuszki:D

mnie tez wczoraj kuło od 15.00 zasnełam jak dziecko 4 razy siku i dzisiaj jak nowo narodzona:D hehe zrobie sobie dzisiaj domowe spa i jutro na 7.00 pomknę do szpitala, mam nadzieje ze kroplowka poskutkuje i nie bede sie meczyła jak karolcia na czekaniu.

KALUS POWODZONKA!!!! NIC SIE NIE MARTW:d ludzie sie pytaja z zyczliwosci bo sie o was martwia;]

ewusia;] ciesze sie ze malenka w formie:D mnie tez połozna powiedziala ze potem mozna wszystko tylko z uwazna obserwacja;] a jak ty sie czujesz kochana???

elwi jak samopoczucie???:* mua;]

nelus jak cie jutro chyci to bedziemy swietowac obie w ten sam dzionek:D heheh

u mnie w rodzinie był 16,19,20,22,25,28 ale 17 jeszcze nie było wiec........ moze:D hehe

13 lata 2 tygodni temu #345605 przez Elwerka00
Szolraczku ! Samopoczucie w miare.. noc ciezka.. kazde wstanie z lozka do lazienki to bol brzucha.. jak juz sie wysikam to powoli mija.. ahh ta ciaza ;D
pogoda-straszna... pada jak nie wiem.. co do tych dzieciaczkow,to masz racje.. wiele kobiet ma np. zagrozona ciaze przedwczesnym porodem itp a rodza po terminie,albo nawet musza miec wywolywany porod.. nie ktore chodza z rozwarciem pare miesiecy.. roznie bywa.. te dzieciaczki juz teraz bawia sie z Nami w kotka i myszke ;D ahhh < 3
a Ty kochana ,pewnie szczesliwa ,ze juz jutro Bruncia przytulisz ... ahhh tak Ci zazdroszcze ; ) ale zycze Ci powodzenia,zeby oksytocyna szybko zadzialala i w pare godzinek,tak jak Moniq , zebys urodzila swojego synka ; ***

Bede 3mam kciuki,i pamietaj masz moj numer ;D chce wiedziec co i jak,jak juz bedziesz czula sie na silach to pisz ;D jak złapia Cie gorsze chwile,tez pisz ; ) bedzie trzeba to nagram filmik jak tancze z takim brzuchem ,zeby Cie rozsmieszyc i Ci wysle ; ) ; P

Kalus jak u Ciebie? jak bedziesz to napisz kochana; )

Nelka ,moze własnie z Szolraczkiem bedziesz swietowac przyjscie malenstwa? ;D

a ja dostaje wiadomosci ,ze do tego i tego dnia mama urodzic bo akurat rodzinka bedzie w polsce i chca zobaczyc juz malego itp. no kurde-przeciez to nie ode mnie zalezy tylko od malego,bedzie chcial to wyjdzie a oni z takimi tekstami- ale ja sie z tego smieje,bo wcale nie zalezy mi na tym,zeby wszyscy zlecieli sie ogladac Alexa ! on jest moj ;D i najchetniej nie dalabym go na rece nikomu,chociazbym miala nosic go 24h/24h ! ;D bede zazdrosna o tego małego mezczyzne..juz jestem ;D brrrr ;D

Aleksander < 3

13 lata 2 tygodni temu #345618 przez nelka
mnie też wczoraj kuło, rozpierało jakieś 1,5godz ale zasnełam i nadal w dwupaczku :dry: zbieram się powoli i będę jechać do doktorka na dyżur ale jestem pewna że wrócę spowrotem do domku ;) ale mimo to nadzieji nie tracę...

u mnie to raczej się rodzimy na początku miesiąca 1,2,7,9 więć Zośka zaspała :blink:

13 lata 2 tygodni temu #345629 przez szolrak1
hahahah elwiiiiiii jestes boska!!!!!!! filmik z brzuszkiem haha:D urocze!!1;]
mam nadzieje ze nie bede sie dlugo meczyc i ze bruncio jutro bedzie ze mna choc mam inne przeczucie:P:D bede pisac do ciebei napeweno! dziekue:* pocieszaczku:D

nelciu hihi zaspały wszystkie kurczaczki ;] ja znajac zycie jutro nie urodze:D byłoby za pieknie;]

troszke mnie boli glowa znowu przez to cisnienie uhm;]

13 lata 2 tygodni temu #345633 przez Elwerka00
Nelus,Zosi dobrze u Ciebie w brzuszku ; )a ten kwiecien taki zimny cos jest.. wiec nie dziwie sie maluszkom ,ze nie chca wychodzic ;P

Madziu ;D badz dobrej mysli ; ) dobre nastawienie to podstawa ;) jak bedziesz myslec ze masz skurcze ze to juz ,to tak bedzie ;D wierze w to ;D mysle,ze gora za 3 dni wstawisz tu zdjecie Bruncia ;D mmmmm ;D

Aleksander < 3

13 lata 2 tygodni temu #345641 przez szolrak1
KAROLCIA DZISIAJ URODZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HURAAAAAAAA

13 lata 2 tygodni temu #345645 przez nelka
szolrak musisz się niestety nastawić że na wywoływanie to też tak około 2 dni liczyć, choć może na twojego Bruncia oksytocyna zadziała tak pobudzająco że wieczorem już będziesz go tulić :lol:

ostatnio żartowaliśmy sobie z M że nasza córcia jest już nas tak dobrze poznała że jest przerażona jakich będzie mieć rodziców i dlatego się nie spieszy :silly:
[file/]
buziaczki mamuśki i miłego dnia życzę :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka