BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #367915 przez Karola1990
moje dziecko nie je od godz. 15 !! jestem w szoku ... ale jak wstanie to pewnie bardzo będzie się upominać.
tak smacznie śpi że najchętniej bym ją obudziła i wycalowała całą.

ćwiczycie podnoszenie główki z dziećmi ? ja chyba zaczne bo coś słabo jej to wychodzi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #367978 przez misia88
Hej dziewczyny.
Byliśmy w odwiedzinach u rodziców. Podróż trwała ok.3h i Mała cały czas spała. Wczoraj robiliśmy grilla. Oczywiście ja tylko jadłam kurczaka, a Lilka spędziła prawie cały dzień na podwórku. :)

12 lata 11 miesiąc temu #368048 przez Karola1990
jeju... naczytałam się tych głupot w internecie i się zastanawiam czy dobrze karmie małą... wszyscy piszą że 5tyg dzieciątko je co 3-4h po 120ml albo mniej.
a moja mała... co 3 godz i nawet po 150

ale to chyba nie jest za dużo skoro waga jest ok. ?
jak myslicie?
do tego herbatki jej daje bo ciągle płacze że głodna.

gdzieś wyczytałam że takie dzieci powinny ok 8 pampersów z siuskami dziennie zużyć. u nas tak jest. nie wiem sama. chyba muszę przestać te głupoty czytać.

a mleko robiłam z 3 łyżeczek a na opakowaniu napisane jest żeby z 4 robić. nie chciałam jej za mocnego dawać żeby zatwardzenia nie miała bo i tak ma ciężko z kupą.
za 2 tygodnie mam jej z 5 wg norm na opakowaniu robić.

może dlatego tak często je że słabsze robie?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #368051 przez Elwerka00

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #368065 przez Elwerka00
Ewus dziekuje ;D tzn dziekujemy;p
To byl stresujacy miesiac ale i piekny;p Olek juz chwyta raczkami,i usmiecha sie;)

Karola ja mam te podklady wlasnie ale nie pomyslalam nad nimi,dopiero dzis wyciagnelam je i oczywiscie odrazu maly je ochrzcil;p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #368118 przez misia88
karola Ty się ciesz, że je. :) Gorzej byłoby, gdyby nie chciała jeść :P

elwerka Kurcze, nie wiedziałam, że masz taką sytuację. Rzeczywiście jest nieciekawie. Pamiętaj, że Twój synuś to największe szczęście Twoje i jeśli Ci źle to popatrz na niego i pomyśl, że przecież nie umiałabyś już bez niego żyć... :)

12 lata 11 miesiąc temu #368162 przez ewelinda83
Elwi kochana glowa do gory :) siostra twoja ma racje, nie ma co czekac trzeba zalozyc sprawe o alimenty, ograniczyc prawa rodzicielskie i odciac sie od tego czlowieka.
ty zyjesz w ciaglych nerwach i to sie przenosi na Olusia :(
ludzmi sie nie przejmuj juz swoje skomentowali :angry:
musisz byc silna :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #368167 przez ewelinda83
Karola przestan czytac te glupoty bo zwariujesz :silly: kazde dziecko jest inne wiec nie ma co sie sugerowac ze powinno jest tyle a nie tyle, Ola napewno je tyle ile potrzebuje :)

tak ja weteranka jestem :lol: ale dalej sie ucze :) zreszta uczymy sie cale zycie ;)

a moj lobuz jest wykapany, przebrany, najedzony i dalej fica :) o snie nie ma mowy :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #368220 przez nelka
Karola nie czytaj tych głupot! jakie ty mleko dajesz? ilość miarek nie zależy czasem od ilości wody z jakiej przygotowujesz? ja małą dokarmiam bebilonem i na 120ml dajemy 4łyżeczki(miarki) wypada że na 30ml trzeba dawać 1łyżeczkę, nie ma żadnych zatwardzeń przez to. A jeśli chodzi o ilość to jeśli dziecko potrzebuję to dawaj jej 150ml nawet co 3godz wkącu Oleńka ma ponad miesiąc i potrzebuję coraz więcej jedzenia:lol: Nie ma reguły że musi moczyć 8pampersów u każdego dziecka jest to indywidualna sprawa, po za tym co to za miara ilość pampersów? Możesz dziecku zmieniać je co 2 godz jak tylko lekko nasika i będzie 12 na dobę :blink:

Elwerka naprwdę cię rozumiem,ja pzez 10lat miałam podobną sytuację mieszkaniową więc wiem jakie to przytłaczające jak nie masz się dokąd wyprowadzić a mieszkasz w nieprzyjaznym środowisku... Do tego masz jeszcze Olka więc sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana ;) słuchaj siostry i zakładaj sprawę o alimenty i przez sąd ustal na jakich warunkach i kiedy ma się ten dupek widzieć z synem... Mam nadzieję że chociaż mama albo siostra jest po twojej stronie, może uda się wam wytłumaczyć ojcu że ten człowiekiem jest nieodpowiedni dla ciebie i czy chce żeby jego córka była nieszczęśliwa? i że nie żałujesz że z nim spałaś bo dzięki temu masz swój skarb i akurat tego byś nie zmieniła bo Oluś jest najwspanialszą rzeczą która cię w życiu spotkała i czy on żałował by na twoim miejscu że się urodziłaś? oj mocno cię ściskam i wyżalaj się ile wlezie by się napewno nie pogniewamy a zawsze będzie ci lżej na serduchu :kiss:

Cud na Wisła :ohmy: moje dziecko drugą noc z rzędu spało od 22 do 6 :ohmy: ja chcę tak codziennie :lol: tylko muszę się sama przyzwyczaić do wstawania o 6 :silly:

Biorąc pod uwagę że jest teraz dużo owadów to jakby coś dzieciaczki ugryzło, ukąsiło to najlepiej przemyć octoniseptem albo spirytusem. Czy może słyszałyście o innym sposobie?

12 lata 11 miesiąc temu #368281 przez Karola1990
Elwerka.. dasz rade. musisz... tacy są faceci. mój ojciec też nie bardzo ale poprostu staram się go unikać. czepia się wszystkiego.

miałam dziś koszmar straszny. że M miał dziecko z jakąś Anetą ale ona poroniła i napisała o tym w liście...no masakra. jak wstałam to taki wstręt do niego czułam że myślałam że przeniosę się na drugie łóżko.

12 lata 11 miesiąc temu #368300 przez ewelinda83
oj karola karola :lol: ale sie usmialam :) nie wkrecaj sobie bo zwariujesz ;)
z tego smiechu jestem cala mokra bo mi z cyckow cieknie :silly: ide sie doic :P

12 lata 11 miesiąc temu #368310 przez Karola1990
nelka moja tez tak spala cala noc al teraz znow musimy wstawac bo cos sie jej przestawilo

12 lata 11 miesiąc temu #368330 przez ewelinda83
mama wydojona :lol: 150ml mleczka spuszczone do butelki :)
moja tez dzisiaj ladnie spala, bo od 23.30 - 03.50 a pozniej do 08.20 i spi dalej ;)
smiac mi sie chce bo zaczyna juz wkladac paluszki do buzi tzn ona wklada juz od urodzenia bo zaczela na porodowce :silly: ale teraz tak fajnie sie nimi bawi :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #368333 przez ewelinda83
Karolina a co do podnoszenia glowki to cwicz z Ola juz teraz, cwiczy sie od urodzenia ;) zobaczysz z dnia na dzien bedzie widac efekty ;) ja Kinge klade jako ona mi na to pozwoli :blink: bo jak jest najedzona to nie mozna, jak glodna to tez nie darady bo dziecko nerwowe i cyca chce pozniej spi i tak w kolko :blink: wiec jak tylko znajde wolna chwile to klade :)

12 lata 11 miesiąc temu #368362 przez nelka
czy wasze dzieciaczki patrzą na wprost np jak leżą w łóżeczku czy na boki? moja główkę raczej przekręca na prawy bok :dry: karuzele jak jej powiesze nad główką też zabardzo się nie interesuję, najlepsza zabawa to jak trzymamy ją na barku i patrzy na szafki w kuchni, oszalała na ich punkcie :lol: ładnie główkę trzyma więc nawet nie trzeba jej asekurować
a ćwiczycie przewracnie się na boki?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka