BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #359926 przez kala321
niestety butelką,bo ja pokarmu mam jak na lekarstwo:(
pracuję nad tym,ale kiepsko mi idzie:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #359933 przez ewelinda83
no nam po wczorajszym bojowym dniu udalo sie Kinie uspac o 23,20 i spala do 3,40 :) pojadla 20 minut i znowu poszla spac do 7,15 :)
jednak po 8 obudzila sie z placzem bo nie moze kupki zrobic :( polozylam ja na siebie bo ona tak uwielbia lezecz :) glaskalam po pleckach i usnela.

Madzia ten rytm spania i jedzenia jeszcze troszke i sie unormuje ;)

Elwii a moze cos z twojego jedzonka szkodzi Olkowi i dlatego ma takie placzace dni :dry: ja zauwazylam ze Kinia zle sie czuje jak jem zbyt czesto bulke z dynia ktora uwielbiam :dry:

Misia ja mialam wizyte tesciow w zeszlym tygodniu i tez latali i kazali mala ubierac bo raczki miala zimne, a jak plakala do odrazu mi kazali cyca dawac :angry: i tak w kolko zimno, glodna, glodna, zimno :ohmy:
a mi polozna tez mowila ze dziecku sie sprawdza kark a nie raczki czy stopki, i ze temperatura powinna byc 20-22 stopnie

Karola chlop musi odreagowac, jego zycie sie teraz diametralnie zmienilo i moze nie radzi sobie z nowymi obowiazkami :( dziecko placze, on sie nie wysypia ....

12 lata 11 miesiąc temu #359938 przez ewelinda83
Kala przykladaj i jeszcze raz przykladaj Patryka do piersi, badz konsekwentna :)

12 lata 11 miesiąc temu #359940 przez ewelinda83
co robicie jak wasze malenstwa nie moga zrobic kupki ????

12 lata 11 miesiąc temu #359946 przez Elwerka00
Ewus,ja jem same kanapki z jakas wedlina pije kawe zbozowa z mlekiem,platki kukurydziane z mlekiem,jogurty naturalne itp i tak sobie mysle czy te mleko to mu nie szkodzi jakos;/

a jak Olek kupki zrobic nie moze to herbatka koperkowa mu podaje i klade go na plecach i podnosze nozki do brzuszka jego i krece... To go uspokaja i potem puszcza kupke i baczki...moze i Kini pomoze..

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #359988 przez misia88
kala Tak jak pisze ewelinda, przykładaj Małego jak najczęściej. :) Musi się udać :)
ewelinda Jak była moja teściowa to myślałam że szlag mnie jasny trafi. Pierwsza kąpiel to była jakaś masakra. Tylko krzyczała: "Szybko, zimno jej, nie tak, inaczej!" No masakra. Aż męża zaczęła wkurzać. A najlepszy był tekst jak przystawiłam Lilę do piersi: "Nie przyciskaj jej tak noska, bo ona nie ma jak oddychać!" Buahahaha

Ależ pogoda paskudna, nawet na spacer nie można wyjść :(

12 lata 11 miesiąc temu #360006 przez Elwerka00
Olek spi,tylko gdy go bujam... Nie wiem juz co zrobic..

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #360018 przez iwcia
U mnie jest to samo, teściowa, babcia, wszyscy że jak rączki zimne to małej zimno. Dlatego moją też na pole ubierałam w czapkę, sama tak kazała pani doktór, a w domu ma bluzeczkę i śpioszki, wszystko długie rękawy, czasami bluzeczka i półśpioszki, lub pajacyk.

Moja Oliwcia nawet dzisiaj daje pożyć, o dziwo śpi ładnie :) zależy jak jej zwieje, są dni że marudzi a są takie że jest baaardzo grzeczna.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #360045 przez ewelinda83
Kinia ma dzisi dobry dzien :) tffuu tffuuu spi sobie moj aniolek :)

a to jej ulubiona piosenka

spiewacie swoim maluszka ? bo moje slonko chyba lubi jak jej mamusia falszuje bo jak tylko zaczynam to ona sie uspokaja ;)

12 lata 11 miesiąc temu #360061 przez Karola1990
ja jak mojej śpiewam to drze się w niebogłosy ... :D chyba talentu nie mam

dziś cięzki dzien bo coś nie bardzo chce spać.

wasze dzieci też zaczynaja sobie gaworzyć? uwielbiam jak moja mała tak sobie guuu albo auuu mówi <3

M okazał straszną skruchę. dziś pierwsze co zrobił to przybiegł do córki i ją wyściskał żeby się upewnicz czy mu pozwole :D :)

12 lata 11 miesiąc temu #360066 przez ewelinda83
karolka moja Kinia tez sobie gaworzy :) i ja jej odpowiadam, jak ona robi aaa to ja tez robie aaa ona guuu to ja tez guuu a jaki ma wtedy sliczny usmiech :laugh: paszcze cala otwiera :lol: kochana moja :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #360072 przez Elwerka00
moj jeszcze nie gaworzy bo za wczesnie na to ;)

A teraz lezy przy babci i sie wierci ;)

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #360073 przez ewelinda83
Olek ma juz prawie 3 tygodnie wiec jeszcze chwilka i ty bedziesz z nim rozmowy prowadzic :blink:

Elwii a czy Aleks to tez jest zdrobnienie od Aleksandra ?

12 lata 11 miesiąc temu #360083 przez Elwerka00
Ewus tak,jest zdrobnienie Aleksandra i Aleks i Olek ;)

ohhh ten moj Olek to oby charakterkiem nie poszedl w mame bo wtedy to sie chyba nie dogadamy;p

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #360109 przez szolrak1
KAROLCIU swietnie cie rozumiem... moj m niesamowicie mi pomaga ale tez piwsko dziennie i jestem sama w nocy bo boje sie mu dac malego po ost razie ... nawet nie bede pisac... martwi sie strasznie ze mały tak mało spi i ze jestem zmeczona i panikuje ze do lekarza musimy isc ... zamiast mi pomoc w nocy i nie pic... cały czas wszystkie zachowania malego porownuje do chrzestnicy jakby odmienne zachowanie syna miałoby byc wtedy niewłasciwym i juz panikuje......... nie kumajac ze dzieci sa rozne... chopy... krzyz na droga

elwus masakra czyli mamy ta sama imprezke:D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka