BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #375316 przez Karola1990
często w kościołach te "co łaska" jest określone w cennikach :)

no i mała zasneła :D
za taką noc jak wczoraj i dzisiejszy dzien nawet jak wstanie 2 razy to i tak się nie będę denerwowała :P

my idziemy na chrzciny siostrzeńca M w lipcu i się zastanawiałam co kupić. Wymyśliliśmy że kupimy obraz Maryi z Dzieciątkiem. Z tyłu napiszemy dedykację i ładna pamiątka będzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #375338 przez ewelinda83
co laska ... prosze 200zl wg cennika :whistle: u mnie niestety tak jest :(

Elwi dobrze ze tatus poszedl po rozum i wyrazil chec pomocy, ale badz czujna i nie daj sie nabrac bo to moze byc taki jego chwyt na wybielenie siebie przed wszystkimi ... jaki to z niego dobry tatus. a placic musi bo to jego obaowiazek !!!
nic sie nie martw ze Olek nie robi jeszcze tego czy tamtego ... Kinia ma skonczone dwa miesiace i jest dziewczynka, a dziewczynki ponoc sie szybciej rozwijaja ;)
na Olka przyjdzie czas :)

Kinga wykapana, najedzona i zasypia w lozeczku :) wg jej rozkladu gdzies ok 2-3 obudzi sie na mleczko pozniej 6-7 i jeszcze pospi z mamusia do 10.00

12 lata 11 miesiąc temu #375344 przez ewelinda83
aaa i znowu mam jakies plamienie :( :angry: :ohmy: :angry:
zobaczymy jak dlugo potrwa :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #375345 przez kala321
u nas maluch zasnął po 21,kręci sie w łóżeczku-kołysce,ale śpi(przez sen), my oglądnęliśmy film,kolacyjkę zjedliśmy i teraz idziemy się poprzytulać:)mam nadzieję,ż emaluch o 3:30 się obudzi,a nie wcześniej

u nas jeśli można-to płaci się 50 zł+ kupiłam świecę i szatkę i 100 poszła
a pierwsze słyszę ,ze chrzestny, u nas chyba nie

12 lata 11 miesiąc temu #375360 przez Elwerka00
to pewnie ksiadz sie upomni sam;p
I to pewnie ja bede placic,bo chrzesnym jest brat tamtego..;/

I nie nastawiam sie na nic bo juz wielokrotnie niby sie zmienil,a ja i tak nie chce z nim byc,nie po tym wszystkim..

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #375422 przez nelka
Elwerka dzieciaczki urodzone wcześniej mogą nabywać umiejętność troszkę poźniej a urodzone po terminie wcześniej, choć wiadomo to indywidualna sprawa każdego dzieciaczka. Wszystko przyjdzie z czasem. Uważaj żeby to nie był jakiś podstęp z nagło dobrodusznością "tatusia"...

Moje dziecko dzisiaj uroniło pierwszą łęzke :( wogle najpierw zrobiło dziubek i zazasła sobie górną warge potem pojawił się jakiś nowy płacz i łezka, taki jakiś wymuszony był ten płacz...
Ja miałam dzisiaj pobudkę o 3 zasneła dopiero o 4/30 i do 8 spała :dry: mam nadzieję że to chwilowa usterka i dziecko mi się nie popsuło i będzie spać jak przedtem całą noc :blink:

Ewelinda organizm może przyzwyczajać się do tabletek nawet 3miesiące więc może pojawiać się w między czasie zanim się unormuje plamienie. Ja jak zaczełam brać tabletki to chyba przez 2mięsiące miałam takie plamienia i normalny okres ;) Brałaś już wcześniej takie same tabletki?

Co kościół to inny obyczaj... ale też nie słyszałam o takim zwyczaju żeby chrzestny płacił za chrzest...

12 lata 11 miesiąc temu #375425 przez szolrak1
elwiQ i dobrzeeeeeeeeeeee prawidłowooooooooo niech pcha meble teraz... faceci sie nie zmieniaja tylko maskuja:* biust do przoduuuuuuuuu

12 lata 11 miesiąc temu #375427 przez szolrak1
ja byłam 3 lata temu chrzestna i nic nie płaciłam ;]

12 lata 11 miesiąc temu #375446 przez ewelinda83
no moje dzieciatko bardzo ladnie spalo. zasnela o 22.00 o 00.20 sie przebudzala ale dalam jej smoczka i o 2.00 dopiero wzielam ja na karmienie, pozniej o 5.30 i o 8.40 :) teraz lezy w lozeczku i sie cieszy w glos :lol: zaczyna znowu ziewac wiec zaraz znowu ja ululam :) moje slodkosci kochane :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #375452 przez ewelinda83
kala dzieki za propozycje ;) myslalam o tych lotach i nawet o skoku ze spadochronem ale po tych ostatnich wypadkach boje sie :huh:
pomysle nad planetarium :) we dwoje ... ;)

u mojego meza tez jest taki zwyczaj, ze za chrzest placi chrzestny a w moich rejonach placa rodzice. chrzestni kupuja swiece i szatke :)

witaj okresie :angry: kurcze blade 11 dni okresu 5 dni przerwy i znowu :angry: :angry: zwariowac mozna :ohmy: maz mi sie wyposci :silly:
wczesniej nie bralam tabletek, chyba ze jak jechalam na wakacje zeby sobie okres przesunac ale zeby regularnie to nigdy :dry:

nelka ja mam posciel w czarno-biale wzory ktora Kinia uwielbia :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #375523 przez Elwerka00
Kalus napisalam Ci wiadomosc na fb.

A u mnie maly budzi sie jak wczesniej ;/ szkoda gadac.. juz jak siedze to glowa mi sama leci do tylu ;/ serioo juz swiat wiruje.. w dzien nie sypiam,bo wiaodmo obowiazki szkoda dnia w ciagu nocy moze ze 4-5 godzinek,przerywanych po 30 min,czasem przysne na 15 minut nawet bo maly ma tak dziwnie.. czasem spi nawet 2 godziny.. i wez to zrozum ;D

ohhh te pierwsze łzy ; ( straszne..

czy wasze dzieci tez ak ciezko robia kupke? bo moj to sie tak nawygimnastykuje zanim zrobi male "cos" ze szkoda gadac. ;/

Ahh tez bym tak chciala do planetarium isc sobie z kims ;D tak romantycznie i w ogole. jedynie co,to z małym do zoo pojde. ;P i to jak wiekszy bedzie.. ahh

wiecie co? ja odkad maly sie urodzil nie wychodze poza podworko no chyba ,ze do miasta jechac musze sprrawe zalatwic..ale to zdazylo sie moze w 3 dni ? a tak to dom dom dom ;/ serioo idzie zwariowac; / i jak pomysle,o tej sobocie ;/ to mnie ... strZELA;/

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #375524 przez Elwerka00
Kalus napisalam Ci wiadomosc na fb.

A u mnie maly budzi sie jak wczesniej ;/ szkoda gadac.. juz jak siedze to glowa mi sama leci do tylu ;/ serioo juz swiat wiruje.. w dzien nie sypiam,bo wiaodmo obowiazki szkoda dnia w ciagu nocy moze ze 4-5 godzinek,przerywanych po 30 min,czasem przysne na 15 minut nawet bo maly ma tak dziwnie.. czasem spi nawet 2 godziny.. i wez to zrozum ;D

ohhh te pierwsze łzy ; ( straszne..

czy wasze dzieci tez ak ciezko robia kupke? bo moj to sie tak nawygimnastykuje zanim zrobi male "cos" ze szkoda gadac. ;/

Ahh tez bym tak chciala do planetarium isc sobie z kims ;D tak romantycznie i w ogole. jedynie co,to z małym do zoo pojde. ;P i to jak wiekszy bedzie.. ahh

wiecie co? ja odkad maly sie urodzil nie wychodze poza podworko no chyba ,ze do miasta jechac musze sprrawe zalatwic..ale to zdazylo sie moze w 3 dni ? a tak to dom dom dom ;/ serioo idzie zwariowac; / i jak pomysle,o tej sobocie ;/ to mnie ... strZELA;/

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #375525 przez kala321
nie mam na fb nic,ale wiem,że złożyłaś zamówienie;)

mój też tak się męczy przy robieniu kupki,robi całym sobą;)

pracuję,a mały spi,wpadnę później

12 lata 11 miesiąc temu #375624 przez szolrak1
moj maluszek od 7 nie spał teraz usnał ciagle sie wybudzał jest czujny jak mama:d karuzela juz w domku malenkiemu sie spodobała ale mamusi cycek woli bardziej wow;]

12 lata 11 miesiąc temu #375640 przez kala321
Patryk zjadł i poszedł dalej spać
wezmę książkę i się obok niego położę,bo na deszcz idzie i mnie muli

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka