BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290714 przez ufolka
no właśnie nie chce mi się wierzyć za bardzo, ostatnio też pokazało w przychodni kilogram więcej niż na mojej wadze, a w listopadzie miała 7,250 myślę że więcej przez 2 msce przybrała niż 1 kg :) zobaczymy na szczepieniu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #290721 przez Rika
Oposek 78??? Moja Zuzia ma 80 :ohmy: :P :) :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #290724 przez takajedna
Hej

W skrocie- super filmik, zdjecia i czapy :lol: nadrobilam ale nie odpisze imiennie...

Kasia pytalas o zastrzyki u nas - my najpierw mielismy antybiotyk w plynie, ale nie pomagal i tez wlasnie ten zinacef... i kaszel sie utrzymywal jeszcze nawet jak juz osluchowo bylo czysto

o co chodzi z tym agugu??

I mam pytanie: Bartek dostał wysypki w okolicach siusiaka (czemu nie ma fajnych okreslen na te okolice u dzieci? ;) albo zbyt powazne, albo infantylne ) juz z tydzien nie schodzi, mimo ze probowalam kilku masci, tak mysle ze jakis czas mielisy babydream, a własnie nieco ponad tydz temu wrocilismy do dad, czy to mozliwe ze tak nagle zaczely go uczulac? prawie od urodzenia dad uzywalismy i bylo ok... a teraz ma ze trzy takie czerwone plamy krostek drobnych

13 lata 3 miesiąc temu #290742 przez Oposek
Rika ale Zuzia przy porodzie miała ok 50 cm, a Filip 62:)

Taka Jedna nie mam pojęcia, co Ci poradzić z tymi krostkami.. Ja bym zmieniła pieluchy i obserwowała, jak nic się nie zmieni to do pediatry...
Na aguagu można w albumach zamieszczać zdjęcia dziecka, taki rodzaj pokazywarki ze wspólnym hasłem dla nas wszystkich.

13 lata 3 miesiąc temu #290760 przez ufolka
Rika napisał:

Oposek 78??? Moja Zuzia ma 80 :ohmy: :P :) :laugh:

To ja chyba coś źle zmierzyłam ;p

13 lata 3 miesiąc temu #290763 przez Rika
Oposek Zuzia miała 46 cm :)
Takajedna a podajesz jakieś herbatki? Jak tak to jakiej firmy?
Moja Zuzia miała odparzenia od dady, huggies czy jak to się pisze i od happy miała uczulenie.
Herbatki z hippa mocno zakwaszają mocz i może od tej herbatki się tak zrobić. Ja mam sprawdzoną metodę na odparzenia. Zuzia latem miała całą dupkę i wszystko pod pieluszką odparzone. Oczywiście było wietrzenie tyłka na podwórku :) a zimą to nie bardzo. Mój sposób to odstawić nawilżane chusteczki. Jak dziecko narobi w pieluchę to umyć zwilżonymi chusteczkami zwykłymi przegotowaną wodą i ewentualnie smarować lipomalem (nalać troszkę na wacik) mi sprawdziło się 2 razy bo tylko tyle Zuzia miała odparzenia z czego pierwsze jak miała 13 miesięcy :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290803 przez aska27
Dzień dobry :blink:

Rika Twoje dziewczyny są do Ciebie bardzo podobne.

Masuska nie podobają mi się takie spacerówki.
Kupując wózek chciałam,zeby na maksa się składał, no i z przewozem i zamontowaniem wózka nie mam problemu. Poza tym mam jeszcze chusty i nosidło :laugh:

Ufolka Mikuś dokładnie tyle samo wazy i mierzy co Twoja Amelka :blink:

Takajedna moze te zeczerwienienia rzeczywiście są od pieluszek, tych o których pisałaś nigdy nie używałam,bo my cały czas na Pampersach. Od czasu do czasu obsypie mu pupę kartoflanką zwykłą.. i odpukać nigdy żadnego odparzenia nie było. Obesrwuj.

Widze,że rozpisałyście się o małej Madzi, strasznie smutne, czekam na wiadomosć,ze malutka się znalazła. Jakby nie było,czy to rodzice czy jakiś debilny porywacz to marze,zeby się znalazła już. Przykro strasznie. Kto krzywdzi takie bezbronne maleństwo?!

Od razu przypomaniała mi się historia z czasów moich studiów :angry: , na pierwszym roku chodziła z nami Iwona , młoda dziewczyna miała wtedy ok 23lat, miała męża i malutkie dziecko. Strasznie żaliła się,ze ten mąż jest zły dla nich,pytała co ma zrobić itp... ale nie chciała od niego odejść,bo wiecie,moze facet się zmieni.. tyle ,ze potem w jakos ruinach znaleziono jej ciało bo ten debil ją zabił, a dziecka do dziś nie odnaleziono :( :(

Przepraszam,ze tak od rana.... zdenerwowoałam się...

13 lata 3 miesiąc temu #290806 przez różyczka
jejkuu Asia jaka makabryczna historia :S

Ufolko dlaczego źle zmierzyłas? ja połozyłam Małą na materacu i przy niej rozciągnełam cm krawiecki od czubka głowy do pięty i mierzy 71 cm, ale z wagą widzisz - w domu 9 kg a wczoraj jak podjechałam do przychodni to 8360 kg :) także u nas odwrotnie niż u Was :)

Takajedna
pewnie,ze to moze byc uczulenie, ona moze wystapic zawsze nawet jesli wczesniej było ok.
Z mąka ziemniaczana to nie głupi pomysł

U nas dziś "cudowna" noc....poszla spać moja gwiazda o 21.30, potem żarcie o 23,1,3 i o 5 i to juz była pobudka :(
zdycham :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #290807 przez aska27
Rozyczko miałam dokładnie o tej samej godiznie pobudki.. tylko poszedł spać jak zwykle...ale później maraton!!!

13 lata 3 miesiąc temu #290819 przez aniaw
Cześć babeczki :laugh:
Ja wczoraj do późna w pracy i dziś od rana i czuje jakbym tu prawie nocowała a w nocy jeszcze pobudka głodomora, ech ;)
Zimno mówię Wam jak diabli i w utobusie wysiadło ogrzewanie, więc teraz posilam się gorącą czekoladą :lol:

Jeszcze nie podczytałam Was, wczoraj tylko troszkę i widziałam pudłowe zdjęcia Oposka i Riki :lol: Super, mój Szymcio też ma takie chyba nawet na NK :laugh:

Asiu przykre wspomnienia od rana :(
Boszsz mi też tak żal tych dzieci :( Też z niecierpliwościa czekam na wieści o Madzi :ohmy:
Dzięki wczoraj za demotywatorowy prezent :kiss:
Szkoda, że większość zwierzaków chce mnie zjeść :P

Rózyczka w przychodni z Małą? :ohmy: Mam nadzieję, że tylko gościnnie tam pojechałaś, bo jeszczem nie w temacie jestem :ohmy:

Masuska
czytałam o tym kominie, dobrze, że nic się nie stało, bo z Różyczki opowieści to faktycznie sprawa poważna :ohmy:

A czy u Was też chodzą kominiarze natręci z kalendarzami????
U mnie już 3 raz byli :ohmy:
W zeszłym roku pod koniec niby na Dzień kominiarza. Ok kupiłam kalendarz na 2012 ;)
Za jakieś 3 tyg była inna ekipa z innym kalendarzem, ale też kominiarskim i powiedziałam dziękuje, juz mam to byli tacy niemili, że szok :ohmy:
Że niby tamci wcześniej co chodzili to jacyś naciągacze :P
No i w tym tyg znów kominarz przyszedł i nie chciał w ogóle dać sie spławić ;) Kurcze mało asertywna jestem :(
Powiedział, że w tamtych kalendarzach są błędy, nie ma żadnego Dnia Kominiarza a on jest z jakiejś tam korporacji i orginalne rozprowadza. Mam więc 2 nie wiem po co :( Muszą nauczyć mówić się NIE :lol:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290825 przez aniaw
A jeszcze odnośnie tego porwania to nie wiem czy Wam pisałam, że jak byłam mała (5lat) usiłowano mnie porwać :ohmy:
Jakaś starsza para trzymali mnie za rączki i prowadzili już do samochodu :ohmy:
Uciekłam mamie a że byłam przyjaźnie nastawiona do każdego to z każdym szłam kto się do mnie uśmiechnął :laugh:
Mama z daleka to dojrzała i zaczęła krzyczeć i biegiem w moją stronę i w ostatniej chwili wyrwała mnie tej babce a ona myk do auta i z piskiem opon odjechali :ohmy:
Nieraz jak byłam zła na mamę i nawet do tej pory powtarzam jej, że było mnie zostawić tamtym ludziom może miałabym lepiej :P
Wiem okropna jestem z takimi żartami, ale dopiero teraz jak mam dzieci jestem w stanie po części wyobrazić sobie to co mogła czuć moja mama ;)
Ona jak nieraz to jeszcze wspomina to mówi, że nie wiedziała, że tak szybko potrafi biec...

Dobra biorę się za nadrabianie zanim przyjdzie jakiś zmarznięty pacjent :blush:

13 lata 3 miesiąc temu #290828 przez hoborr
Dzień dobry@

Wczoraj mnie ni ebyło a tu widzę 10 nowych styron! Ale naskrobane....:):):)

Nie mam dziś czasejku bo szykuję imprę niespodziankę dla męża . Tort zrobiony - masa z serków mascarpone - rewelacja - teść pół zjadł:) POtem zrobię zdjęcia i się pochwalę. Teraz jeszcze sałatka i gotowe. A ja dalej prawie nic na ekranie nie widzę. LUPA POTRZEBNA!!!!

Reszta stro ok. Co ta ADA narobiiła???:):)

Sorki że nic niekomu nie odpisuję ale nic nie nadrobiłam jeszcze .... wybaczcie!!!

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290835 przez aska27
Aniu MASAKRA!!!! :cheer:
oj, co musiała czuć Twoja mama, szok!!!

a tych ludzi jakbym dorwała... :angry:

Mikołaj teraz notorycznie odchyla głowę do tyłu i odpycha się nózkami..tak się przesuwa... i to odchylanie główki mnie niepokoi i deneruje bardzo!!! Czy Wasze dzieci też tak robią??

13 lata 3 miesiąc temu #290836 przez kaska191919
cześć
wczoraj byłam z małą na kontroli, doktorka powiedziała ze jeszcze trochę flegmy jest ale juz zastrzyków nie trzeba tylko te inne lekarstwa podawać, dziś był ostatni zastrzyk, jestem taka dumna z małej że przetrwała te zastrzyki i szczęśliwa ze to już koniec :lol: lekarka zaglądała małej w buźkę i mówiła zę dwie dolne jedynki idą :)
Tak jak pisałm wcześnej dziś przyjadą baby i chrześni do Zuzi :) w nagrodę :) więc muszę dziś szorować dom na błysk. I jutro babcie zajmą się małą a my z chrzestnymi pojedziemy albo na snowbord lub narty do wyboru, albo na 2 godzinny na kulig, kulig jest fajniejszy ale raczej odpada bo będzie tam były chreztnej Zuzi i oni są raczej w złych stosunkach, ale jeszcze się zobaczy. W końcu trochę rozrywki będę mieć:)
Dobra idę Was podczytać.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290841 przez aniaw
Hoborku udanej imprezki :)

Rika ale super wygibasy poczyniają Twoje dziołchy :laugh:
U mnie jak się maluchy bawią to tez jest co chwila tylko Szymon, ... Szymon,, no Szymon uważaj :laugh:

Rózyczko
juz doczytałam, że po drodze zahaczyłas o przychodnię, uff :)
I słuszną wagę ma Malutka :laugh:

Masuska
my mamy normalna spacerówke, bo jak na razie te parasolki zbyt mało stabilne mi się wydaja, raczej na większe dziecko :)

Takajedna może faktycznie uczulenie od pieluch, w każdej chwili może dziecko się uczulić, nawet jak wcześniej już ich używał ;)
Może spróbuj zmienić na pewien czas pieluszki. U nas smarowanie Tormentiolem na dziwne zmiany działa cuda w przeciągu 1 doby :)

Asiu
oj tak :ohmy:

Kasiu
super, że koniec z zastrzykami :laugh:
Oby szybko wyszły zabki i wam udanej rozrywki życzę :laugh: Ale bym sobie na narty skoczyła, ech :) Niezbyt dobrze jeżdżę, ale zawsze frajdę mam :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka