BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #290856 przez aska27
Kasiu EKSTRA,że koniec juz z zastrzykami! Super!!!!

Dziewczyny,ale ostatnio fo paux strzeliłam!
Kupiłam sobie nową firnakę.. do pokoju, białą! Teściowa mówi do mnie,ze ładnie wygląda z zewnątrz..a ja do niej,ze nie pasuje jednak ,bo wszędzie są ecru,a ta jest biała niestety /my mamy jedno okno sprzodu domu ona ma 5 okien/! Teściówka popatrzyła na mnie i mówi,ze to nie są ecru tylko białe! :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290871 przez aniaw
Dobre Asiu dobre :lol: :lol: :lol: :lol:
Biały kolor to pojęcie względne :lol:

Kurcze ale nie chce mi się pracować :P
A jutro też mam dyzur a w niedzielę maja wpaśc moje dwie ciocie których nie widziałam sto lat :laugh:

Ufolka może twoje dziecię jest zmienne wagowo i tyle :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #290888 przez różyczka
Aniu jak to chcieli Ci porwac matko boska! :ohmy:

Aska usmiałam sie jak nie wiem co :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hoborrku
superr, ze masa Ci smakowała :) a robiłas z mascarpone tylko ta białą czy ciemna też?

Rika Ty masz naprawde gips :ohmy: :(
a Ola super sie podnosi do siadania bokiem, no a Zuzia to szalona całkowicie :laugh:
Ola przy niej wydaje sie byc oaza spokoju :) czy to tylko takie moje wrażenie? czy widzisz różnicę w temperamentach dziewczyn?

A Ty Aniu? jak u Twoich chlopaków jest?

Kaska ciesze sie razem z Tobą,ze juz koniec z zastrzykami a na kulig to i ja bym sobie pojechała :side: u nas dziś snieg i -11 stopni to idealnie by było :)
ale bryczki nie mamy a za ciągniecie autem tetraz jest 5 stów :ohmy:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290891 przez aska27
Aniu niech pani doktor nie marudzi ;) fajna praca,a co!
W sumie jak przychodzi do Ciebie ktoś z jakimś "tygrysem",albo nieufnym psem to trzeba miec zimną krew i podejscie do zwierzaków..no,no...

aa no i dobrze,ze na forum masz czas :blink:

Różyczko widze,że zważyłaś Biankę..no i waga ok przecież :blink: a jaka ona wysoka jest!

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290905 przez kaska191919
Różyczkofajne są te puzzle, zawsze to cieplej leżeć dla dzieci i kolorowo. Ja dostałm w spadku ale tylko 6 literek :S Bianka słodka a jaka pulchniutka :) ale sama pisałaś że ona lubi jeść. A jak zaczną chodzić nasze skarby to te fałdki rozejdą się po kociach.
Ewitkuncieszę się że to nie serducho szwankuje i odpoczywaj u mamy!!!!nie am to jak w domu:)
Ufolkadobrze ze katar przechodzi bo potrafi on uprzykrzyć życie
Rikato żeś się wpakowala z tą ręką!!! dobrze ze możesz liczyć na teściową póki co i na mamkę i że przyjedzie bo tak przy dwóch maluchach z ręką w gipsie to chyba się nei da :huh: jeju mam nadzieję ze wsyztko będzie dobrze z palcem i ze gips na 3 miesiące nie będzie potzrebny :ohmy:
Różyczkano po prostu taką cerę mam Bianka ciemniejszą, mój ojciec też nei jest cyganem żadnym a jest ciemny jak cygan albo nawet murzyn przy mamie. I to na serio, Asiuja tez jem wszystko już , po porodzie przez dwa tygodnei to byłam na dziecie, później zaczęłam jeść wszystko nie obyło się bez alergi u małej chyba na banany lub pomidory i dalej jem wszystko i jest w porządku.
A ten filmik jak ojeciec śpi w łóżeczku z dzieckiem oglądałam już w ciaŻy HARDKOROWO :lol:
jeju ja tak sie cieszę że mała śpi w łóżeczku u siebie już od dwóch meisięcy sama się przestawiła - jak spaąłm z nią to sobie nie wyobrażałam ją odkładać a teraz nie wyobrażam sobie z nią spać- za ciasno i nie muszę spać czujnie czy jej przypadkiem nei przygniotę.
Dobrze że ten etap mam za sobą :lol:
AniaWromantycznei heheh, widzisz jakie oznaki miłości od męża dostajesz!!no a Szymek też chcę kawałek Waszej miłości dla siebie i temu lizak na spółkę :)
Masuskalipa z tym smrodem z komina w domku, dodatkowa robota. Dobzre ze Piotrus ma się już lepiej.
Lucyno to fakt dla rodziców tej Madzi to horror a co to dziecko czuje???? na prawdę aż chce się płakać. Zeby tylko dorwali tych bydlaków i posadzili ich na wieki, ale w dzisiejszych czasch to cieżko łatwo za granicę wywieźć dziecko i wogle, życzę z całego serca tej rodzinie żeby Madzia się odnalzął caął i zdrowa. Ale dla takich ludiz to normalnie powinni jaja obiąć albo wyrwac na żywca i torturować, bo to że idą oni sobie do kicia spac w ciepły obiady kolacke tv to sie w pale nie mieści.
Opasekhehe Filipek ma niezły kojec:)
Rikaale słodka bya niunia z Ciebie!wesoło macie w domku, Olunia taka grzeczna :) i ta twoja ręka :ohmy:
Asiamatko co za historia, straszne co niektórzy ludzie muszą przeżyważ piekło po prostu horror.
AniaWostro, same widzicie ile takich przypadków jest, a myśli tych ludzi się nie zna co oni chą z tym dzieckiem zrobić, strach myśleć.
ja to miałam tylko taką historię że byłma z koleżanką w zologicznym jak 7 lat miałyśmy i patrzyłyśmy na chomiki i taki stary pryk do nas gada ze on ma w domu chomiki i zeby z nim isc to nam pokarze no nie poszlyśmy na szczęście , a do tesciwoej przyjechali kiedys ruscy bo to koło granicy i mowili żeby oddała im jedno dziecko bo on 7 ma i ze ono bedzie miało dobrze bo oni bogaci i ze bedzie mogła odwiedzać.
Hoborrto sie napracowałaś , mąż będzie zadowolony:)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290916 przez różyczka
jejkuuuu jak murzyn :laugh: naprawde!
Ale Ty masz taka alabastrowa, jasna raczej, nie? :)

13 lata 3 miesiąc temu #290923 przez kaska191919
ja musze iść odkurzać, smarować wafla, a na wieczór oni przyjadą i naleśniki będę robić, dajcie przepis jak wy robicie no i ile gdzieś tych składników będzie na 5 osób.
a to efekt mojej wczorajszej weny.

kurde mam tylko trochę maki :angry: :angry: :angry:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #290925 przez kaska191919
Różyczkono ja mam jasną cerę hehehe

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290930 przez aska27
buziaczki dla Mateuszka i Areczka

mam nadzieję,ze Przyszła mama kiedyś do nas się odezwie jeszcze :blink:

Kasiu ładne te rysunki :) jest już prawie jak w Stumilowym Lesie :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #290947 przez różyczka
Kaska ale super! :)

ja robie nalesniki tak: 2 jajka, odrobina oleju, szcz. soli, 2 szkl. mąki i gdzies tak 2 szkl. mleka + wody tyle żeby była idealna konsystencja, ja czesto daje gazowana :)
wychodzi hmmm...gdzies z 20 szt. z tego

wyprobowałam przed chwilą taki nowy słoik z Łowicza - na zapiekanke ziemniaczana z czosnkiem i jest obrzydliwa w smaku :huh: fuuj, juz ten sos podczas pieczenia tak coś dziwnie pachnial :dry: ale jak spróbowałam to masakra :dry:
kupiłam jeszcze drugi słoik-karkówa w sosie mysliwskim z jałowcem - ciekawe jak to bedzie smakowało...

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290952 przez aniaw
Asiu napisałam kolejnego maila do Przyszła_mama fajnie jakby coś odpisała...
Ale Różyczka miała kiedyś teorię na ten temat i chyba ma rację...

Olka ucałuj ode mnie swojego Kluska :kiss:

Kaśka fajniucho wyglada ta ściana :laugh:
A różnica w Waszych karnacjach wow :cheer: :)

Różyczko moje bobasy to jak ogień i woda :P
Faktycznie różnią się temperamentem niesamowicie :dry:
Zobaczymy jak będzie to wyglądało jak jeden i drugi będzie brykał :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #290984 przez olka1730
Witam,dziekujemy za zyczenia jak ten czas szybko leci ;) ,wiedzie ze ja za tydz do pracy :ohmy: kurcze jakos nie moge sie odnaleźć :blush:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290988 przez aska27
Olka niestety ten czas szybko leci... co dobre się kończy :blink:

a co z Mateuszkiem?

Aniu koniecznie daj znać jesli Przyszła Mama odpowie.
Mam nadzieję,ze u nich wszystko dobrze.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290990 przez różyczka
Spóznione ale serdeczne zyczonka dla KUbiego Agi oraz dla dzisiejszych połroczniaczków Mateuszka i Areczka :kiss: :kiss: :kiss:
:)
Olka jejkuuu no lekko nie bedzie na poczatku ale damy rade! :blink: :)
a kto zostanie Ci z małym? w jakich godz. bedziesz pracowac?

po Tobie kolejna z nas, która wraca do pracy to Hoborr a potem ja :(

i jest tak u mnie teraz-mam totalnie mieszane uczucia, bo wczesniej to sie tylko stresowałam a teraz to sie stresuje ale i...ciesze troche :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #291010 przez ufolka
Dzień Dobry :)
U nas noc byłaby super żeby nie R. którego wpuściłam do sypialni wczoraj a on wczoraj i dziś kaszlem mi małą wypudzał !! :angry: już dziś chyba znów salon i kanapa go czeka :dry:
Moje dziecię uwielbia twarożek z jabłuszkiem i wonogronami :) nie lubi za to odgrzewanego jedzenia, jak mamusia ;p morał? gotuję dla niej tylko na raz :)

Asiu Ty też zakładasz śpiochy na 80?? mimo że mierzy 68? bo ja tak robię właśnie, i myślałam przez to i to że dzieciaczki dziewczyn dużo dłuższe są że jakoś źle zmierzyłam ;p
różyczko no ja tak mierzyłam jak napisałaś, ona się bawiła na macie a ja zaznaczyłam kiedy prostowała nogi gdzie pięta a gdzie głowa no i zmierzyłam :) o 5 pobudka? wow :ohmy:
takajedna przypomniało mi się że jak Amka dostała uczulenia na coś, do tej pory nie wiem na co, bo miała na ciele to mi położna mówiła żeby pokąpać ją w mące ziemniaczanej, tzn taki kisielek zrobić i dolać do wody :)
Ania co za historia z tym porwaniem... ejj co to za teoria odn przyszłą_mama ?? :)
kasiu super że już lepiej :)a na co chcesz przepis?? a efekt weny super !! masz talent :)
ola a na pełny etat wracasz? i co robisz? :)i reszta pytań takich jak różyczki ;p

Gratki dla solenizantów: Hani, Mateuszka i Arka :)

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka