BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294124 przez basba
Baby mam problem... kiedyś z sąsiadkami sobie gadałysmy że fajnie byłoby gdzieś wyskoczyć na 2 dni do jakiegoś spa... odpocząc bez dzieci i mężów... No i dzisiaj jedna z nich mi dzwoni że zarezerwowała i wpłaciła zaliczkę na marzec na jedną noc za nas trzy... Kurczejak mamsie z tego wykręcić. :huh: :huh: :huh: Na szczęście to niedaleko (80km) nas wiec sobie tłumaczę ze wrazie co mogę wyjechać... Ale kurka nie myślałam ze one tak na poważnie!

Masuska chuśtawka sie suszy więcmoze wieczorkiem coś wstawie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294166 przez masuska
Basba, a czemu nie? Ja bym pojechała:) Relaksik jak nic:) Zawsze ozna się wykręcić chorobą, albo że miałaś już coś zaplanowane.

Pokaże Wam jeszcze mego synusia wczoraj

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294178 przez basba
No może masz Masuska racje... w końcu to nie koniec świata tylko 80km.

A zdjęcie Pita prześliczne... widzę tylko jedno jak sobie śpi ze smokiem :)

EDIT
I z mamą już też widzę SUPER. Już nie przesadzaj z tymi mułami... ;)

13 lata 3 miesiąc temu #294214 przez masuska
No właśnie Basba, nie koniec świata i tylko jeden dzień:) Świat się nie zawali:) A wiesz, ja uwielbiam wracać:)

Moja koleżanka teraz była w sanatorium, a ma o miesiąc starszą córkę od Piotrusia. Jejku jak dostawałam od niej maile to mi się płakać chciało, ale ona wyjechała na 14 dni, a nie na jeden.

Wiesz ja luzuję smycz, bo widzę że to wychodzi na dobre, dla mnie, a Piotrek tak tego nie odczuwa, a może się zbliżyć z tatą:)

Muły mam muły:P

13 lata 3 miesiąc temu #294258 przez basba
Dla ścisłości to jedna noc i dwa dni... ja też się staram luzować... tylko że przy dwójce dzieci jest już trochę gorzej. :P No ale wierze w mojego męża :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294271 przez aska27
Basba dziękuje,kupię ten żel i spróbuje moze i nam pomoze :blink:

Masuska śliczne zdjęcia!!!

Aniu na FB wejdz w "ustawienia konta" u góry na niebieskim pasku jest Twoje zdjecie,a obok szukaj znajomych, strona główna i trójkącik w dół :laugh: :blink: tam masz te ustawienia..potem po lewej masz powiadomienia ..naciśnij fb "edytuj" i odkliknij wszystkie zaznaczone. Będzie ok! Buźka!!!

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294298 przez basba
Asiu a to na fb w związku z czym?? Wiem że to dla Ani ale ja szukam jakiegoś sposobu żeby mi male z fb nie zasyfiały skrzynki. Dzisiaj od tygodnia do niej zajzałam i miałam bagatela 165 maili :ohmy:

A ja z twojegoopisu zgubiłam się przy :"potem po prawej masz powiadomienia ..naciśnij fb "edytuj" i odkliknij wszystkie zaznaczone."

Jeśli masz jakiś sposób z góry senkju!!!!!!!!!!
I oby maść pomogła! Mi wychodzi 8 na dole i porzyczam ją sobie... naprawdę działa :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294303 przez aska27
basba napisał:

Asiu a to na fb w związku z czym?? Wiem że to dla Ani ale ja szukam jakiegoś sposobu żeby mi male z fb nie zasyfiały skrzynki. Dzisiaj od tygodnia do niej zajzałam i miałam bagatela 165 maili :ohmy:

A ja z twojegoopisu zgubiłam się przy :"potem po prawej masz powiadomienia ..naciśnij fb "edytuj" i odkliknij wszystkie zaznaczone."

Jeśli masz jakiś sposób z góry senkju!!!!!!!!!!
I oby maść pomogła! Mi wychodzi 8 na dole i porzyczam ją sobie... naprawdę działa :)

Basba to własnie,zeby emaile nie przychodziły.

Ustawienia ogólne
i po lewaej jest kolumna a tam powiadomienia!!! upsss..

jak wejdziesz juz w powiadomienia to masz:

"Ostatnie powiadomienia Wysłano Miniony tydzień"
i

Wszystkie powiadomienia

i tam jest
fb edytuj
kliknij w to!

13 lata 3 miesiąc temu #294308 przez natimp1
Basba .. nie kombinuj tylko spływaj do tego SPA... Kochana , relaksik się nalezy.. przy dwójce w szczególności.....
Ja z adwa tyg idę do kumpeli na urodziny, będe u niej spać bo mieszka jakies 15 km ode mnie a przecież mi tez się jakies wineczko nalezy... nie wiem czy moze Jachu ma mnie dośc ale od kiedy ja poluzowałam to i on ok bo z tata durnoty jakies dziwne robi, ja zadowolona i mąż wie ze dwójke dzieci ma a nie jedno:)

RIka- rozumiem a jescze macie tę asymetrię.. u nas neurologicznie ok, ale czasem po tygodniu trzymania głowki na prosto, tydzień ma mega opadniętą wiec nie wiem...

Masuska , pita ekstra jest na tym zdjęciu ze smokim, tzn ogólnie cały czas ekstra ale na tym cudniawy:)

hmm musze zapodac mojego szkraba tez , bo tu Każda się chwali a mój gdzies po katach chowany :)

13 lata 3 miesiąc temu #294309 przez natimp1
Basba .. nie kombinuj tylko spływaj do tego SPA... Kochana , relaksik się nalezy.. przy dwójce w szczególności.....
Ja z adwa tyg idę do kumpeli na urodziny, będe u niej spać bo mieszka jakies 15 km ode mnie a przecież mi tez się jakies wineczko nalezy... nie wiem czy moze Jachu ma mnie dośc ale od kiedy ja poluzowałam to i on ok bo z tata durnoty jakies dziwne robi, ja zadowolona i mąż wie ze dwójke dzieci ma a nie jedno:)

RIka- rozumiem a jescze macie tę asymetrię.. u nas neurologicznie ok, ale czasem po tygodniu trzymania głowki na prosto, tydzień ma mega opadniętą wiec nie wiem...

Masuska , pita ekstra jest na tym zdjęciu ze smokim, tzn ogólnie cały czas ekstra ale na tym cudniawy:)

hmm musze zapodac mojego szkraba tez , bo tu Każda się chwali a mój gdzies po katach chowany :)
w piatek do okulisty idę z Jaskiem sprawdzić czy te przechylanie głowki z oczkami coś nie ejst związane, szczerze watpie ale lepeij sprawdzic

13 lata 3 miesiąc temu #294476 przez ufolka
hej :)
ja od paru dni próbuję odpisać, ale zawsze coś mi wypada, teraz też tylko chwilę mam, muszę zjeść no i poszukać rajstop dla małej bo mam jedne superaśne i chcę tej samej firmy dokupić, mam nadzieję że znajdę na allegro. Noce mamy takie sobie, bo dwie poprzednie to mała się wybudzała no a ta spokojna była, tylko w dzień strasznie marudna jest. No i katar dalej ma więc ze szczepienia dalej nici, nie wiem może podjechać do lekarza? bo to drugi tydzień się ciągnie, boję się żeby na uszy nie przeszło, niby lepiej jest no ale ciągle jest;/
Zdjęcia widziałam na bieżąco mniej więcej, wszystkie super, ja też chyba coś wrzucę hehe, przepisów znów nadawałyście, ale spisałam i do ulubionych dałam zrobię jak schudnę ;p aaa i zapomniałam wam napisać : waga ruszyła w dół- nareszcie :D chyba to pogoniło że dwa razy dziennie na rowerze popierdzielam po 40 min ;p no oby tak dalej :) okej idę tych rajstopek szukać :)
przepraszam że nie odpisuję imiennie ale tyle napisałyście że nawet z trzech dni nie miałabym jak ;p tylko jedni zapamiętałam- basba jedź i korzystaj z wolnego czasu, jeśli dasz radę bez dzieci bo jak nie dasz to bez sensu jechać i myśleć tylko o jednym, takie moje zdanie :)no ale myślę że das radę , twarda kobita z Ciebie :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294484 przez basba
Asiu dziękuję...Mam nadzieję że dobrze zrozumiałam instrukcje... ;) Ja z tego całego fb to jakaś ciemna jestem B) :P

Ufolka ..." twarda kobita z ciebie" ... dobre ;) a skąd te wnioski!? Dzięki za radę!!! Chyba faktycznie odrobina relaksu dobrze mi zrobi :blush:
A stosujesz dla Amelki jakieś kropelki, inchalacje, nie wiem może zmniejsz temperature w miejscu gdzie śpi, nawilżaj w pokoju chocby zwilżonym ręcznikiem na grzejniku. Trzymam kciuki i mam nadzieje że szybko przejdzie a szczepieniem sie nie przejmuj moja ostatnio 1,5miesiąca po terminie była szczepiona. Ważne aby córcia była zdrowa.

Natimp...dzięki... Mam nadzieję ze z oczkami Jasia wszystko OK. Daj znać koniecznie po wizycie! No o fotkę ciebie to aż się prosi! Dawaj Jasia!!!!

13 lata 3 miesiąc temu #294521 przez paulinka
hej mamuski :lol:

Masuska ale slodziakowe te foteczki jej ja tez juz tak chce :dry: chyba sobie pieska kupie ,zeby moje macierzynskie instynkty zaspokoic do czasu az dzidzia bedzie hihihhi

Basba - no to nie ma wymowek tobie tez sie nalezy relaksik a takie SPA to napewno fajna sprawa, naladujesz baterie i wrocisz jak nowo narodzona :silly:

Ja zawsze laduje jak jade do PL, tam od razu solarka,fryzjer, kosmetyczka ,pedi mani cury :woohoo: ( jak to sie pisze?) , bo wiecie co jest dziwnego,ze tu w UK ludzie chodza jak chca nawet w pizamach po miescie, i jakos tak sie tu rozleniwilam, no powaznie, w PL do kiosku jak szlam to zawsze wlosy zrobione, make up tez, a tu psi hihihi ,dlatego jak jeade do pl to wracam piekna,cudna zadbana , a jezdze tak ze 2-3 razy w roku OMG!!!!! To tutaj chodze jak lumpek!!!!!!!!!! :S hihihi trzeba to zmienic:)))

Dziewuszki zUK a wy jak macie??????

Co do FB to mnie to troche denerwuje, nie wiem ja chyba nie dojzalam do tego typu portali :dry:

Dziewczynki nudzi mi sie ,pije kawuske dajcie mi jakiegos bebika to wam pobawie, w ogole to kiedys myslalam nad zalozeniem przedszkola w domu, tak na ok 5 dzieciaczkow co wy na to?

13 lata 3 miesiąc temu #294534 przez Oposek
Różyczko szkoda, że ta woda nie pomogła :dry: A co ile się Bianka w nocy teraz budzi? i o której chodzi spać? My wróciliśmy do nocek bez kaszy, zasnął koło 19, a potem pobudka 22,2 4, 1, 3, 4:30, 5, 7. Wstał chwilę po 8...

Lucy lekarz mówił, że trzydniówka tylko raz, to ponoć zakażenie wirusem HHV-6. Ale kto ich tam wie- przedwczoraj byliśmy u pediatry to mówił, że Młody zdrowy tylko kolejne zęby idą:P Trzymam kciuki za szczepienie, czy tam wygląda to jakoś inaczej niż u nas?

Natimp oj tam, nie przejmuj się, że dajesz rady nadrabiać, najważniejsze, że znajdujesz czas, żeby być z nami i pisać:) Bo my tu tęsknimy, jak Cię nie ma! fajnie, że z pracą już jesteś na bierząco, zawsze to mniej zmartwień:)

Ania W ja bym sobie chyba darowała te ćwiczenia, ale ja ostatnio leniwa jestem, że szok;) Zdjęcia z taczką superowe, sama taczka w ogóle fajna:)

Hobbor przepis na sernik zapisany, dzięki:)

Basba ja też bym pojechała, jeśli tylko masz ochotę, a mąż z dzieciakami zostanie, trzeba korzystać z życia, a co!:)

Masuska Filip dobrze, nakrapiany jest, jak indycze jajo, śmiesznie to wygląda, ale czuje się dobrze, więc jest lepiej:) śliczny Piterek, a z tymi mulami to chcesz w nos chyba :P

hej Asia, a jak Wam noc minęła, bo nic nie napisałaś o Mikołajku?

Dorotas jak chrzciny? wszystko się udało?

Ufolka fajnie, że jesteś:) podziel się namiarami na dobre rajstopki! a Twoja Mała kaszle, czy tylko katar? bo jak tylko katar, to ja bym zaczekała jeszcze...

Paulinka nie wiem, jakie przepisy są w UK, ale w Polsce założenie przedszkola nie jest wcale takie proste. Pomijając sprawy sanitarne, wieczne kontrole i normy, to jeśli nie masz wykształcenia pedagogicznego musiałabyś je zrobić, albo być tylko wlaścicielem, a dyrektorem ktoś inny. Już prościej żłobek, bo odpada cała kwestia nauczania, choć i z tym trochę roboty. Co do lumpka, to wiesz, ja ostatnio ciągle mam na bluzce zupę Filipa, mleko, więc się nie wypowiadam;)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294538 przez Oposek
A jeszcze co do pytania Masuski o naleśniki to wczoraj doszłam do wniosku, że dziecko jest lekiem na wszystko:) Gdybym nie miała Filipa to ani bym nie upolowała przecen w Biedronce, ani nie wiedziałabym, jak zdjęcia na aguagu dodać, no a przede wszystkim nadal byłabym beztalenciem kulinarnym:)
Naleśniki wyszły super, dokladnie takie, jak mają być, a nie jak robiłam do tej pory. W większości przepisów pisali, że ciasto ma być jak gęsta śmietana, więc tak było, a ja się wkurzałam, że za grube wychodzą, teraz wiem, dlaczego:)
Także wielkie wielkie podziękowania dla Ciebie Różyczko, dodałabym zdjęcie mojego starego, jak się wczoraj zajada, ale jak zapytałam Go czy mogę, to mało nie udławił się widelcem :P

Jeszcze dzisiejsze menu Młodego:
- pomidorowa z ryżem i kurczakiem
- mus z bananów i jabłek

Czy któreś z Waszych dzieci śpi może w śpiworku z IKEI?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka