- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ewitkun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
masuska rajty pod bo gdy unosze malego to nic sie nie sciaga dlatego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
śniło mi się dziś, że biegałyśmy z dziećmi za piłką po plaży, ale nie mogłyśmy się przestawić na imiona w realu, więc wrzeszczałyśmy do siebie " Masusko podaj piłkę do Bianeczki Różyczkowej! Dobrze Ufolko" i tak dalej... Ludzie się dziwnie patrzyli, a my się śmiałyśmy jak głupie.

Dziewczyny, czym częstujecie gości, jak przyjdą? chodzi mi o takie niezobowiązujące, nieobiadowe, proste, a smaczne i efektowne dania... My ileś razy robiliśmy szaszłyki i sałatkę grecką, potem quesadilę i sałatkę z pomidorkami i rukolą, potem fetę z pomidorami, koreczki i sałatkę z tuńczykiem... Kto ma jakiś pomysł?
- ewitkun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja też proszę o jakieś przepisy, pomysły bo mam w piątek impreze w domu.
Opaseka jak robisz koreczki i szaszłyki?
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aśka współczuję wczesnej pobudki, u nas też noc słaba niestety;) te nasze dzieci to czasem śpią gorzej niż noworodki;) Ja też bym spróbowała tego sposobu z Bebilonu, tylko jak mój je z cyca, to co mam Mu wyrywać sutek codziennie o kilka minut wcześniej?

Ta książka straszna:(
Lucy "ubieram tak bo mi się tak bardziej podoba"- zajebiste wytłumaczenie, uśmiałam się

Natimp współczuję tej jelitówki i mam nadzieję, że szybko minie

Dorotas super, że nocka dobrze:)
Hobor śliczna mała gimnastyczka!
Ufolka świetnie, że tak ładnie Amelka pospała:) jogurcik kupny? bo brzmi smakowicie:) A gdzie zdjęcie mebelków?

Masuska -8? no normalnie bikini muszę kupić

Różyczko mój mąż tak jak Twój- bezowych nie, suchych nie, no weź i dogodź takiemu;) mnie tam puste budki nie przeszkadzają, ważne żebyś była i pisała do nas

Ewitkun zdrówka dla męża!
Kasia co u Was słychać?
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na koreczki kroję co mam w lodówce- ser żółty, ser pleśniowy, oscypek, wędlinę, kabanosy, parówki, kawałki ogórka, papryki, oliwki i nadziewam to wszystko na wykałaczki.
Ostatnio jeszcze robimy dipy- pomidorowy, cebulowy i czosnkowy i do tego krakersy i kawałki warzyw- marchew, papryka do maczania.
Ufolko ja też trzymam kciuki za ten kontrakt z siostrami zakonnymi:)
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Płacz dziecka jest jedynym sygnałem umożliwiającym dziecku przeżycie. Jeśli nie odpowiadasz na niego i pozawalasz dziecku się wypłakiwać, oboje na tym tracicie – i ty i dziecko. Dlaczego? W pierwszych miesiącach życia jest to jedyny sposób komunikowania swoich potrzeb. Dzieci nie mają jeszcze wystarczająco rozwiniętej świadomości, aby móc zrozumieć czemu rodzice odpowiadają na jego płacz o trzeciej po południu, a o trzeciej nad ranem już nie. Płaczące dziecko nigdy nie robi tego na złość, tylko aby zakomunikować:„ Potrzebuję czegoś, coś tutaj nie gra. Proszę spraw, aby znowu wszystko było, jak trzeba, mamo!”
Płacz jest nie tylko wspaniałym wynalazkiem z punktu widzenia dziecka, ale także rodziców. Kiedy matka słyszy płacz dziecka, w jej ciele zachodzą reakcje fizjologiczne: podnosi się ciśnienie krwi, polepsza ukrwienie okolic piersi, a towarzyszy temu biologiczny przymus wzięcia dziecka na ręce i uspokojenia go. W czasie gdy matka przytula dziecko, uwalniane są hormony, które pozwalają jej obniżyć napięcie. Te biologiczne mechanizmy zaprojektowanego przez naturę systemu komunikacji matka-dziecko i wyjaśniają, dlaczego osobie postronnej tak łatwo jest udzielać rad, aby dać się dziecku wypłakać, a matce tak trudno jest się do nich dostosować. Są one bowiem całkowicie sprzeczne z tym, co mówi jej instynkt macierzyński.
Ponieważ płacz jest językiem dziecka, dziecko , którego nikt nie słucha, ma dwa wyjścia: albo płakać jeszcze głośniej i silniej, albo uspokoić się i stać się „dobry dzieckiem” ( czyli „cichym”). Jeśli nikt nie reaguje na płacz dziecka, nauczy się ono jednej ważnej rzeczy: że nie może się porozumieć z rodzicami. Straci zaufanie, jakie do tej pory miało do sygnału, jakim był płacz, jak także zaufanie w to, że opiekun zawsze na ten sygnał odpowie. Tracimy w ten sposób bardzo ważny element relacji rodzic-dziecko, jakim jest wrażliwość na wysyłane przez nie sygnały. Ten brak komunikacji może spowodować, iż dziecko nie będzie mogło wykorzystać swojego pełnego potencjału emocjonalnego, fizycznego i intelektualnego.
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
to moja Zuzia napisała, jeju ona tak lezie do kompa ze szok, nie wiem co bedzie za rok, jak ja juz to tak fascynuje

Opaseka te szaszłyki ile pieczesz

u mnie nudy, maz w pracy, Zuzia troche ostatnio ciaga nosem daje jej te leki co wczesniej zapisał lekarz , jak bedzie tak dalej to na dniach przejde sie do lekarza.
Siedzę i myślę co tu zjeść, póki co czekolada juz zaliczona, wczoraj to samo. Zaraz idę zupke chińska robić.
dziewczyny co myślicie na temat jedzenia zupek chinskich a karmieniu piersia? wiem że one nie zdrowe, niby rakotwórcze jak do tej por ich nie jadlam od ciąży tylko jakoś ostatnio 3 i znowu mnie na nie ciągnie
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój też się rwie do komputera:)
A dziś już będzie Ania tralalalala

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale to się zmieni jak się wyprowadze od teściów. MAm zamiar być perfekcyjną panią domu:)

SOso czosnkowy jet tez dobry ten z knora:) Proszek rozmieszać tylko z jogurtem - jak dobrze pamiętam:)
Kasia mąż sobie ostatnio kupił i tez mi smaka narobił. Ale się nie skusiłam:)
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

fantastyczne słowa napisalaś o tym zaufaniu bo tak własnie jest

własnie maż mnie na koncert madonny w W-wie 1 sierpnia zaprosił

Ufolko ja tez ofkors trzymam kciuki za dill z pingwinami

A Kaska laska jest bez 2 zdań i pech chcial,z e iałam jej NK otarte i stary zobaczył

no i trzeba było wziać sie za diete

ja chce Anie z powrotem!!!
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiadomo że nie zostawi się dziecka 2 letniego na cały dzień i nie powie "masz się wszystkiego uczyć sam więc ugotuj obiad, sprzątnij, a jak to zrobisz możesz włączyć TV i obejrzeć bajki" no nie o to chodzi.
To też dużo zależy od dziecka bo np Ola od początku sama zasypia w kołysce ale są dni czy noce że biorę ją ręce do cyca i sobie wtedy zaśnie.
No wiesz o co mi chodzi

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
A o koncercie MAdonny to nawet nie słyszałam:) W mojej miejscowości mają grać BAciary- może mnie tez mąż zaprosi