BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 8 miesiąc temu #417412 przez Rika

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #417474 przez olka1730
Rika dziewczynki tworzą zgrany duet :laugh: gratuluje

Ja jutro serwuje kuchnie Lidla ;) papryczki nadziewane według Okrasy,wszystko juz przygotowane tylko jutro do piekarnika...

Kupilam dzis w rossmanie taki sprey do uszu czyszczenia dla dzieci i dorosłych,rozpuszcza wosk :silly: a ze moj misiek nie daje wyczyscic uszka :angry: w zaden sposob a ze łysolek i brudne uszko widac :blush: i pszczoły do miodu ciagna za nami :lol: wiec trza bylo cos pokombinowac :silly: uzywacie moze tez tego cuda???

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #417478 przez aga1040
Olka ja też chciałam tego używać ale kuzynka farmaceutka mi odradziła.
Powiedziała że próbowała na sobie i tak jej zalgło w uszach że szok. Więc zrezygnowałam. Ale jakbyś wypróbowała to daj znć. Bo mój Kubi też kędziorów nie ma ino mecheszke i miodeczek mu widac :lol:

Rika jakie super foty!
Ola jakie niebieskie oczy! A Zuzitta to poprostu modelka pierwsza klasa!!!

12 lata 8 miesiąc temu #417479 przez aga1040
Masuska nie chcą mi wskoczyć te stronki bo mi net zamula.
Ja byłąm w CCC w sobotę i myślałm że nie wyjde tyle fajnych butów. Ale czekam na wypłatę.
Pewnie jak pojade to już nie bedzie rozmiarów :angry:

12 lata 8 miesiąc temu #417499 przez różyczka
No Masuska fajne te botki, w ccc jest tyle zarabistych teraz, ze szok :S

Rika super fotki jak zawsze i filmik tez the best :)

jakos tak nie mam dzis mocy do pisania...

bardzo sie denerwuje tym jutrzejszym denstysta no i cała drogą/jazdą z Bianusią :(
i w ogole smutno mi tak jakoś :(
ogladam wlasnie "prawo agaty" ostatni odcinek i patrze jak sie całują....i tez tak chce....

apropo miodu w uszach i innych obrzydliwosci to moja np. ma 'czarny' french :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 8 miesiąc temu #417526 przez Rika
Aska co do nocnika to u mnie Ola woli sobie siedzieć ale w ubrankach i jak klapa jest zamknięta lub wspinać się na niego (mamy nocnik z FP). Także długo potrwa zanim się nauczy, zresztą Zuzia też w pieluchy ładuje :( Przyjdzie czas że zacznie się wstydzić, ja nie będę już uczyć jej na siłę i poszczać po domu bez pieluchy. I tak mam wszystko osikane... Często jest tak że jak biega bez pieluchy to biegnie na nocnik itd... ale jak ma pieluchę to zapomina i wali... a jak lata bez majtek (czyt. z gołą dupą) to nie ma problemu bo załatwi się na kibelek a jak założę jej majtki i spodnie to myśli że ma pieluchę i sika...

Aniaw fajne zdjęcia, co do wspinania się to ja moim nie pozwalam, np Oli nie pozwalam łazić po schodach czy wspinać się na krzesła, chyba mam dosyć złamanych i wyrwanych rąk...

Basba ja sama nie wiem, nie miałam dwuczęściowego kombinezonu a ten jednoczęściowy nam się fajnie sprawdził w tamtą zimę więc nie będę kombinować, mam dla Zuzi dwuczęściowy na tą zimę i zobaczymy, jak się nie będzie sprawdzał to jednoczęściowy drugi większy też mam :D

Oposek moje małe jak spadają z koca na dywan a z dywanu na podłogę to też się nie budzą :lol:

Mirella ja glosuję codziennie :)

z/w

12 lata 8 miesiąc temu #417530 przez Rika
Olka ja nie używam takich specyfików. Jak myję dziewczynom głowę to nie uważam żeby woda nie dostała się do uszu :) później przy suszeniu wszystko samo wypływa i tylko wycieram.

Różyczko a jak podoba Ci się french Zuzi?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #417558 przez basba
Jej Rika ale super zdjecie Olusi - to pierwsze!!! Reszta oczywiscie też zarąbiasta ale to pierwsze cudne! Zresztą twoje modelki nieźle wymiatają... tylko patrzeć jak na jakąś imprezkę bedą się wymykać ;)
A jeszcze co do nocnika... mój Antek nauczył się siku jak miał 2,5 roku a kupę... prawie 3! Masakra jak sobie pomyslę że niedługo znowu nas to czeka z Wiki! :S

Masuska no superaszcze te botki. Chyba się przejde na oczko do tego ccc... A co u Pita naszego nowego???

Różyczka nie dziwie się że sie denerwujesz -zarówno dentystą jak i jazdą :kiss: ...
A co do reszty to przytulam....

Olka nie doradzę bo nasz czyścioch leży spokojnie jak jej obcinam pazury czy czyszczę uszy czy nosek... :blush:

Rika Oposku my też na wesele wybywamy 08.09. Dzieci będą z moimi rodzicami. Myslę że nie będzie problemu. Wiki zostaje z nianią wlasciwie odkąd miała 1,5 miesiąca a za dziadkami też by sie wściekla (co się dziwić jak dziadek ją goni na czworaka :S ) a Antek wręcz nie moze się doczekać kiedy z dziadkami pobędzie dłużej niż 2-3 godziny :)

Dziewczyny wczoraj byłam u tej mojej kumpeli co urodziła 13.08. ... matko aki oni mają wozek! Masakra!!!! Taki starodawny.... jak zdobędę kabelek do telefonu to wam pokaże!!!
A mały jaki kruszoniec słodki... matko aż mi sie 3 zachciało hehehe :)

Natimp, Hoborr a wy gdzie??!!

O... już mam!

12 lata 8 miesiąc temu #417626 przez Rika
Dzień dobry :)
Basba dzięki, ja tak właśnie myślę że jak Zuzia d 3lat nauczy się srać na nocnik to cud będzie.
Co do wózka to teraz coraz więcej osób taki chce :) znów wracają do mody :) Ja sama widzę tu po Józefowie sporo takich jeździ, jedne nowsze w stylu retro inne stare.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #417645 przez aska27
Witam!!! :)

Rika fotki super! Słodkie są te twoje dziewczyny :)

a co do nauki załatwiania potrzeb na nocniku to juz bym chciała miec to za sobą :dry: co prawda jeszcze ie uczyłam,ale chciałam,a teraz nawet już mi się nie chce.

Basba gratulacje dla znajomej!!! :laugh: Moja kuzynka urodziła pare dni temu córeczkę 4300 i 60 cm, siłami natury :cheer:
a wózek fajny, fajny,ale nie kupiłabym na pewno.

Masuska buciki takie jak pokazałaś, tzn podobne hehe mam dwie pary, z zeszłej zimy, dobrze wiedziec,ze i tego sezonu są w modzie :) A obcas moze nie szałowy,ale na zimę akurat :blink:

Różyczko wiesz, Mikołajowi nie przeszkadza gdy mu obcinam paznokcie, przygląda się i tyle,tak iwęc czyściutkie ma... no ale potem chce i mi pobcinac pazurki :cheer: :laugh:

Dobra coś chciałam napisać,ale zapomniało mi się :unsure:

Miłego dnia!

12 lata 8 miesiąc temu #417680 przez Mirella
przypominajka dla kochanych cioteczek pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 8 miesiąc temu #417751 przez natimp1
Basba no tu jestem a gdzie mnie szukasz?

12 lata 8 miesiąc temu #417869 przez hoborr
Dzien dobry!

A ja znowu zawalona wszystkim i padam!

Byłam dziś na konferencji i jutro też mamy:( Pół dnia zmarnowane:) ech

DO tego ciągle jestem w lesie z planami...

Do tego w soboetę wesele i chce porobić wszystko żeby miec na sobotę/niedzielę wolne.

Do tego robimy słoiki z teśoicowa na zimę.

Do tego boli mnie głowa - i ciągle mnie korci żeby tabletkę zjeśc - ale się powstrzymuję.

Do tego nudzi mnie jak cholera.

I jeszcze mam jakiś plakat na jutro stworzyć przed pokój dyra pt. Osobowość ucznia 2011/12!
Ech

Nie iwem kiedy nadrobię....

Ale wiem że ise ni eobrażacie że nie odpisuję po kolei bo z Was są super babeczki!

Z tago co widziałąm przelotem to jak zwylke się potwierdza że nasze dzieci sa niezwykle urodziwe:)

POzdrawiam i pa:) :kiss: :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #417874 przez Rika
Ooo Hoborr to razem idziemy na wesele? :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #418026 przez różyczka
Dobry wiecier

Rika b.ładny frencz ma Zuzia :laugh:

co do nauki korzystania z nocnika to widze jak moje koleżanki-mamy 2-latków- sa na tym etapie teraz wlasnie i wyglada to tak,z e dzieciaczki chodza bez pampera, a one czy ktos inny kto sie akurat opiekuje co chwile pytają "czy nie chcesz siusiu?" - ale naprawde co chwile,bo dzieci wiadomo, są ciągle czyms zajete i nie mysla o tym, ale za któryms tam razem pada odpowiedz,z e tak i chodza razem z nimi do toalety wtedy, albo pod drzewko jak sa gdzies 'w terenie" akurat, no mozolna to praca ale to tak z kazda nauka, taka nasza rola poprostu...

Basba dziękuje Ci :kiss:
straaaaasznie mi sie takie wózki nie podobają B) :blink:

Olka i jak papryczki wyszły? :)

a ja Aska nawet pamietam, ze Ty masz ładne botki z zeszłego roku-bo na zdjęciu widziałam :)

Hoborr podaje na priva adres i poprosze pare weków :lol:
czy Ty konferencją nazywasz rade pedagogiczną? :)
bo ja mam akurat jutro rade gimnazjum a w piatek liceum i bardzo sie ciesze, ze juz ide do pracy :)

a teraz napisze jak bylo u dentysty:
otóz było super :)
jazda mineła w miare spokojnie bo 1 drzemka w 1 strone - 2 w drugą, na miejscu mega miła i profesjonalna stomatolożka dziecieca, Bianusia sobie łaziła niczego nieswiadomo, na fotel połozyłysmy sie razem, pani zrobiła przegląd-to sie mojej gwieździe juz mniej podobalo ale bez histerii, bo zaraz asystentka krokodyla jakiegos dała, obrazki na tv sie przesuwały kolorowe, a w gabinecie w ogóle ladnie bylo, no i co najwazniejsze: póki co nic tam sie nie dzieje :lol: to brązowe co widziałam to musiało jej sie chyba cos przykleic, jedzonko czy cos.....ufffff ona ma troche uszczerbiony jakby ten zabek ale babka twierdzi,z e twardy i póki co jest ok, nie ma co malować, a jak bym sie denerwowała to za2-3 m-ce mam podjechac znowu na przeglad, a na ta chwile poprostu dalej myc (no to akurat Bianka uwielbia) i jesli sie uda to walczyc z tym jedzeniem nocnym ale bez schiz :)
boze jaka jestem szcześliwa, ze tak gładko poszło i ze wszystko ok-bo to najwazniejsze.
Na koniec pacjentka dostała balonik :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka