BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #202010 przez aska27
różyczko Mikołaj dopiero niedawno zaczął do nas mówić ;) ale zdarza mu się to rzadko.. niestety. Też trochę się martwiłam,bo dziewczyny tutaj pisały,że ich skarby już dawno sobie gużą,ale pocieszam się,ze każd dziecko jest inne i na pewno wszystko jest ok! Naszym dzieciaczkom widocznie nie spieszno ;)

Oposku napisanie pracy to już połowa sukcesu no i problem z głowy ;) ...no i więcej czasu dla Filipka :)

Hoborr mnie wczoraj naszło,ze chcę znowu być w ciązy :laugh: i nawet liczyłam sobie kiedy itp ... ;) echh... fajnie byłoby urodzić następnym razem siłami natury ;) teraz po cięciu mam niedosyt!!! ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #202015 przez basba
różyczka napisał:

Basba... siedziałaś na watkach "nie mogę zajsc w ciąże" tego samego dnia co zrobiłąś test? :side: a długo sie staraliscie o Wiktorke?...jesli moge spytac oczywiscie...

Jasne że mogę napisać :laugh: długo i niedługo - za 3 miesiącem się udało... ale wierz mi byla to dla mnie wieczność. A szczęśliwym dniem okazała się prawdopodobnie 6 rocznica naszego ślubu :P Zresztą z pierwszym dzieckiem też 3 miesiące się staraliśmy więc śmiejemy się że 3 u nas rządzi ;) Tak więc czyżby 3 dzieci była :unsure:

Takajedna.. żebyś wiedziała- z niedowierzania 3 testy robiłam hahaha!!! Czasem czytam sobie pamiętnik z ciązy i za każdym razem grochy z oczu lecą a mój jak mnie widzi to ma ze mnie polew… No cóż taka już jestem – mientka niekiedy ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #202038 przez Lucy
Hey

Sorry ze Wam nie odpisze,bo poprostu brak mi sil

Ola wczoraj zasnela dopiero o 22.00, bardzo plakala jak ja odkladalam do lozeczka, chciala byc przy cycu...taka jestem zla na tego gnoja ze szok jak on mogl mi cos takiego zrobic? a wiecie co jest najgorsze? ze mam takie miekkie cyce ze nawet w nocy mnie juz nie zalalo mlekiem :ohmy: czy to ze stresu? czy to koniec pokarmu?

Przepraszam ze walkuje ten temat

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 8 miesiąc temu #202042 przez basba
Lucy kochana przytulam cię mocno!

13 lata 8 miesiąc temu #202052 przez aska27
basba piękna rodzinka :)

Lucy niestety,ale właśnie przez stres można stacić pokarm :dry:

13 lata 8 miesiąc temu #202063 przez różyczka
Lucy ja gdy się klócimy też mam miękkie cycki od razu i zawsze wtedy wypijam ta herbatkę z hippa laktacyjną - czasem nawet 3-4 ciągu dnia.
A weź napisz jeszcze raz o co tak naprawde sie wkurzyłas na niego. Czy to chodzi o to, ze on do tego Ekwadoru jedzie bez uzgodnienia z Tobą? A gdzie on mieszka w ogóle na codzień? A na długo tam jedzie? Na slub przyjedzie? A on tam do pracy czy na wakacje?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu #202065 przez aska27
Różyczko buszując po sklepach dziecięcych..znalazłąm coś dla Twojej małej Smerfetki ;)

www.krainamalucha.pl/product-pol-764-Sli...dy-ze-Smerfetka.html
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #202073 przez różyczka
Basba no to tylko pozazdroscić harmonii małzeńskiej, zresztą na zdjeciu od razu widać jaka fajna z Was rodzinka :) super...naprawde...

AskaALE SLICZNE TE BODZIAKI! :side: dziękuję :kiss:
ja kupuję bodziaki na allegro najczęściej, takie ze śmiesznymi napisami i obrazkami i półśpiochy tez bo to moje ulubione zestawienie na codzień. A teraz cały czas szukam kombinezonu jesiennego i nie moge się zdecydowac :dry:

Ogladam własnie DDTVN i tam siedzi Antonio Banderas i SALMA HAYEK :lol: :lol: jezuuu jaka ona jest ładna!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #202076 przez aska27
Proszę :) takbardzo mi się te bodziaki spodobały!!!

fakt..ładna z Salmy babka..a jaka szczupła!!!! :ohmy: :laugh:

Dziewczyny...czy któraś z Was zamierza chodzić z maluchem na basen?
Jak dziecko skończy 3 miesiące to chyba już można,prawda?

13 lata 8 miesiąc temu #202083 przez happymamma
Ja, ja zamierzam ! :lol: U nas są specjalne zajęcia dla mam i maluchów powyżej 3-go m-ca :)

13 lata 8 miesiąc temu #202084 przez różyczka
Aska ja zamierzam :lol: Tzn. bardzo bym chciala zeby Bianka chodziła na takie zajecia, u nas w mieście sa takie zajecia na szczęście ale kombinuję teraz, ze może moja starsza córka by z nią pływała, bo one szaleją za sobą a w ten sposób mogły by spedzać razem fajnie czas :) Jeszcze nie sprawdzałam od którego m-ca można chodzić ale kiedyś coś mi się obiło o uszy, ze od 4 chyba....
A Wy z Mikołajem? bedziecie chodzić? :side:

13 lata 8 miesiąc temu #202092 przez aska27
Tak,tzn.. bardzo bym chciała,narazie to tylko plany. Dla bobasa to musi być niezła frajda :) no i dla mamusi też ;)
Kiedyś gdzieś przeczytałam,ze gdy bobas skończy 3 miesiąc to mozna z nim chodzić na pływalnie..ale może rzeczywiście dopiero od 4 miesiąca...

13 lata 8 miesiąc temu #202093 przez aniaw
Cześć dziewczyny :)
Udało mi się wczoraj Was nadrobić ale napisać już nie miałam siły :blush:

Ja też jestem od Was uzależniona tak pozytywnie oczywiście i cieszę się , że jesteście :kiss:

Przyszła_mama spokojnie dojdziesz do siebie i zregenerujesz siły, bo teraz najważniejsze, że z Areczkiem wszystko oki :)

Przeglądałam Wasze zdjęcia i małe pysiaczki Wasze cudne :laugh:
Rika macie super zdjęcia po co Wam jakaś sesja? :blink:
I Avatarek słodki :)

Kamilka, basba, takajedna zdrówka dużo życzę :)

masuska super, że wszystko się udało i kaska nawet wpadła :)
Piotruś jaki mega przystojniacha :lol:
A Ty też świetnie wyglądasz!!!! Ja to takich spodni jeszcze długo nie założę :dry:

Hoborr 60osób :ohmy: o matko z córką :ohmy: Ja byłabym przerażona, ale fajnie, że macie tak liczną rodzinę i że dla Cibie to normalka bo na pewno będzie wesoło :) Powodzenia :) Super, że z oczkiem już dobrze :)

aśka my cały czas bez poduszeczki kładziemy małego, w ogóle to powinien on cały czas spać na brzuszku, więc poduszka wykluczona :dry:

Różyczko córcia słodka i jakie minki strzela :) Czyli ona już zaklepana dla Piotrusia Masuski, czyli mój Dominiś nie ma już szans? :lol:
Wiesz mój jeszcze nie chwyta zabaweczek ale gada na całego i śmieje się w głos i guga, ale wiesz kiedy zazwyczaj??? Jak narobi w pieluchę mega kupę :lol:
Serio :) Byliśmy na usg główki i czekaliśmy przed gabinetem a ten się tak rozgadał, że wszsystkie panie się zbiegły, żeby go podziwiać :blush: Śmiał się, gugał, słodziak jeden :) No i przed samym wejściem go gabinetu biorę go na ręce a tam ciepła pieluszka i mega wypełniona :P
I to już wielokrotnie zauważyliśmy, że on zamiast być płaczliwy to on najbardziej wtedy gada jak pieluszka czeka do wymiany :)
Czy u Was też tak jest????
Różyczko nie masz co porównywać dzieciaczków bo to tylko stresów się nabawisz niepotrzebnie :) Każdy dzieciaczek rozwija się w swoim tempie a te książki i poradniki to orientacyjnie podają wszystko. Troszkę cierpliwości :)

Basba zdjęcie słodziachne :)

Widzę, że wszystkie szukają swoich pierwszych wpisów i jakoś sentymentalnie się zrobiło...
Ja też dołączyłam jako jedna z ostatnich :blink:

Dołączam się do wątku Z MĘSKIM DEFEKTEM MÓZGU :huh:
Dziewczyny szkoda słów :dry:
Mój albo jest do rany przyłóż, albo taki kompletny czubek, że mam ochotę wywalić go z domu :ohmy: Nie wiem jak można być takim zmiennym człekiem :unsure:
Może założymy forum amazonek?????? :lol:

Dzięki dziewczyny za komplementy co do naszych zdjątek :blush:
Ja często karmię Małego na tej poduszce rogalu i on często tak zasypia przy cycu i też tak na kolanach przy kompie mi śpi :blush: '
Ale czasem trzeba tego przytulaka odłożyć, więc odkładam go z poduchą i czasem tak sobie dalej śpi i czasem uda się przekręcić go na brzuszek :) Do zdjęcia musiałam podłożyć drugą poduszeczkę asekuracyjnie, żeby nie spadł z kanapy bo on się tak wierci, że szok:blink:

Dorotas co to za prognozy??
Kurcze ja cały czas czekam na książki z allegro i też będę tak się mądrować jak Wy :)
Żartuję oczywiście :P Może troszkę pomogą mi przy bobasach te rady książkowe :)

Oposku gratuluję złożenia pracy :) Teraz już z górki :)
Z tym zasypianiem to niestety mój też najchętniej przy cycu i zazwyczaj śpi z nami w wyrku (śmieję się, że to nasza naturalna antykoncepcja :lol: ) i dlatego już doczekać się na książkę nie mogę, bo ja jednak chcę to zmienić :dry:

takajedna teraz rzeczy się piorą, ale jak zrobię któregoś razu fotki sobie w nich to na pewno się pochwalę, chociaż nie lubię siebie na zdjęciach :dry:

Lucy mocno Cię przytulam :kiss:
Nie stresuj się tak bo tylko szkoda nerwów :huh: Twój i tak nie zrozumie a szkoda pokarmu :dry: Zacznij stosować herbatki, żeby nie doszło zupełnie do zaniku, a najważniejsze nie przejmować się i myśleć tylko o dzidzi że jest najważniejsza i wtedy wszystko jest na dalszym miejscu.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #202097 przez aniaw
Aśka od 3 miesiąca można bo chodziłam z Szymusiem w zeszłym roku i było super :)
Tylko wiadomo dziecko musi być w pełni zdrowe i pediatra dobrze, żeby się wypowiedział czy nie ma przeciwwskazań i musi trzymać dobrze główkę :)
Ale zabawa jest przednia :)
Ja też chciałam z Małym ale on ma to atopowe zapalenie skóry, więc na razie odpada :(
Ale może z Szymonkiem się wybierzemy, bo jednak duża wanna to nie to samo :)

Dziewczyny czy Wy też dostajecie na PW jakieś wiadomości z zaproszeniem na jakieś forum jakiejś Klarusi?????? No chyba z 6 wiadomości ostatnio dostam i teraz znowu i już mnie to wkurza :angry:

13 lata 8 miesiąc temu #202099 przez hoborr
U mnie na basen nie ma szans - bo mieszkam na wsi i nie ma basenu:(

Salmę też oglądałam i wydała mi sie bardzo malutka - filigranowa! A myślałam że jest wysoka!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka