BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #393188 przez mloda_mamuska
bidolku no wlasnie taki widzialam,ze lkazda pojedynczo zawija ;)))

anszka
no na pewno bede tak zawijala! :) ja akurat od kiedy mialam wypadek-jak bylam dzieckiem podczas zabawy z kolezankami rozwalilam sobie glowe i od tego czasu mam bardzo słaby węch.... wiec takie smrodki mi nie beda przeszkadzaly zapewne,ale moj Misiek ma meeega wyczulony węch i cokolwiek lekko smierdzi to On juz to czuje i przeszkadza Mu. wiec bede starala sie,zeby jakos zminimalozowac ten nieprzyjemny zapach ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #393191 przez saiko
Dziewczyny, a co ze szkrabami w taki gorac? Jak ochlodzic noworodka, bo jesli ja zdycham a biore co chwile zimny prysznic, pije zimne napoje i sie wachluje to taki maly pewnie tez potrzebuje ochlody.

12 lata 10 miesiąc temu #393193 przez agnesssa
Hej dziewczyny, wpadłam tylko na chwilkę, bo mam masę roboty w domku, goście się do mnie zjeżdżają na weekend i muszę coś upichcić, i ogarnac chatę.

Pochwalę się tylko, że byłam na wizycie dzisiaj i mój szkrab waży już 1800 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Nie wiem jakim cudem w ciągu 4 tygodni podwoił swoją wagę :ohmy: Ale jestem przerażona, bo jak będzie w takim tempie rósł to urodzę kolsa, albo już w sierpniu bo termin z USG wychodzi na 30 sieprnia. No i powiedziała, że łożysko już zaczyna się starzeć :huh: Na ciśnienie dała mi Dopegyt, mam brać 0,5 tabletki dwa razy dziennie, ale dopiero jak ciśnienie będzie większe niż 145/90 więc na razie jeszcze nie zaczynam :) Po za tym ok. Maksiu w końcu pokazał ochę buźkę później wrzucę zdjęcie.

Buziakuje Wszytskie :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #393196 przez Anna77
Nie, no Was spuścić na chwilkę z oczu. Już się człowiek cieszy że jest na bieżąco, wchodzi a tu kolejne trzy strony :ohmy:

U mnie dzisiaj też mega gorąco. Oszaleć można. Mały tylko rano był na balkonie i to tyle z powietrza na dzisiaj.

Mam wrażenie, że skoro póki co cisza z rozpakowywaniem, to jak się ruszy to oda razu w kilka dni się w większości rozpakujecie, he he. :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #393197 przez mloda_mamuska
saiko tez mnie to zastanawia.
U nas nie ma upalow,wrecz przeciwnie ciagle pada tylko,ale czesto bede w polsce.a jak pierwszy raz w sierpniu bede leciala z malym to w polsce zapewne bedzie niezła gorączka i nie wiem jak ostudzic maluszka.
Moja kuzynka urodzila w lipcu i jak do niej pojechalismy to jej mała leżala w grubych ciuszkach,czapeczce i pod grubym kocykiem......moja mama za glowe sie zlapala... mala cala w potowkach i odparzeniach........ a moja ciotka- matka kuyznki,ktora urodzila twierdzila,ze malej zimno......

12 lata 10 miesiąc temu #393202 przez Anna77
Miałam dzisiaj ambitny plan prasować od rana. Nawet mój B zostawił mi rozłożoną deskę do prasowania, ale przy tej temperaturze, to ja wymiękam.

12 lata 10 miesiąc temu #393207 przez anszka
Anna - odpuść sobie prasowanie, bo jeszcze zemdlejesz!
Jak myślisz, kiedy będziesz mogła wyjść na spacerek z Mateuszkiem?
M_M - niby zasada jest taka, żeby nie przegrzewać i dawać często pić (cyca), ale nie wiem, czy to wystarcza?
Annu- jak Mateuszek znosi te upały?

12 lata 10 miesiąc temu #393212 przez Kamyczka
Ledwo żyję,nie znoszę upałow :( :( :(

12 lata 10 miesiąc temu #393214 przez Kamyczka
agnesssa napisał:

Hej dziewczyny, wpadłam tylko na chwilkę, bo mam masę roboty w domku, goście się do mnie zjeżdżają na weekend i muszę coś upichcić, i ogarnac chatę.

Pochwalę się tylko, że byłam na wizycie dzisiaj i mój szkrab waży już 1800 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Nie wiem jakim cudem w ciągu 4 tygodni podwoił swoją wagę :ohmy: Ale jestem przerażona, bo jak będzie w takim tempie rósł to urodzę kolsa, albo już w sierpniu bo termin z USG wychodzi na 30 sieprnia. No i powiedziała, że łożysko już zaczyna się starzeć :huh: Na ciśnienie dała mi Dopegyt, mam brać 0,5 tabletki dwa razy dziennie, ale dopiero jak ciśnienie będzie większe niż 145/90 więc na razie jeszcze nie zaczynam :) Po za tym ok. Maksiu w końcu pokazał ochę buźkę później wrzucę zdjęcie.

Buziakuje Wszytskie :kiss: :kiss: :kiss:

Agnessa dorodny synuś :) :) :) a jaki stopieeń łożyska masz?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #393225 przez Olga
m m jak Olgę urodziłam w lipcu,to pamiętam,że zakładałam jej w domu koszulkę na ramiączka i nawat pampersa jak najczęściej ściągałam,a jak zasypiała to tylko pieluszką nóżki przykrywałam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #393228 przez słoneczko
hejka dziewczyny. od wczoraj mnie niema a tu kilka stron zaległości :laugh:

ja dzis umieram z upałów, jest duszni i parno, niedowytrzymania.

cała noc nie spałam, obudził mnie straszny ból jakby miesiaczkowy do tego promieniowal na krzyż masakra, ni emogłam zasnąc z tym bólem, a potem była straszna burza :( do tej pory mam ten ból :(

agness - no to duzy juz ten twój szrab :) jak tak dalej bedzie to bedzie duży jak urodzisz?

kamyczka - ja tez cos dzis ledwo zyje, z dnia na dzien mam coraz bardziej spuchniete nogi nic mi nie pomaga, juz nie chodze prawie wogóle bo chodzenie sprawia mi ból, a palcami u stóp to nie moge wogóle ruszac.

anna77 - chyba w taka pogode to niema opcji prasowania nawet jakby sie chciało? jak maluszek sie czuje w te upały ?

m_m - to super sie dobrze czujesz poczekaj z porodem jak sie przeprowadzisz :)

12 lata 10 miesiąc temu #393231 przez anszka
Agnesssa - ładny klopsik rośnie :) wygłaskaj brzusio i bierz się do pracy ;)

12 lata 10 miesiąc temu #393236 przez słoneczko
martadam - niezle pomieszane jest z tym terminem twoim, jak to mozliwe ze co drugi lekarz mówi co innego, bedzie dobrze, mysl pozytywnie :) :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #393240 przez Daria23
witam sie laseczki

Bidol- MELDUJE SIE:):)

wyobraźcie sobie ze u mnie wczoraj była taka burza że dopiero teraz właczyli prąd pełno lini pozrywanych ale u nas w tych laschto norma...:)

Kamyczk- bez tbletek tragedia czuje że nie dociągne do przyszłego czwartku brzuch sie ciagle napina boli a jak robie siku czy kupe to kwicze bo boli myśle ze to już niedługo bo gdzie zeby tak sie czuć te tabletki de były silne chyba....

Anszka w twojej cześci Wlkp tez tak gorąco???ja ledwo żyje co to sie nie wyrabia bo przestane lato lubić:)

Bidolek- to czekamy na rozwiązanie stawiam na ciebie następną:)

12 lata 10 miesiąc temu #393247 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

witam sie laseczki

Bidol- MELDUJE SIE:):)

wyobraźcie sobie ze u mnie wczoraj była taka burza że dopiero teraz właczyli prąd pełno lini pozrywanych ale u nas w tych laschto norma...:)

Kamyczk- bez tbletek tragedia czuje że nie dociągne do przyszłego czwartku brzuch sie ciagle napina boli a jak robie siku czy kupe to kwicze bo boli myśle ze to już niedługo bo gdzie zeby tak sie czuć te tabletki de były silne chyba....

Anszka w twojej cześci Wlkp tez tak gorąco???ja ledwo żyje co to sie nie wyrabia bo przestane lato lubić:)

Bidolek- to czekamy na rozwiązanie stawiam na ciebie następną:)

Daria too niezła burza :ohmy: dobrze,że nie tak jak u nas w Bisztynku-tyle domów zniszczonych,aż żal serce ściskał-jak ludzie płakali :(
Dasz radę kochana,ja też czekam na następny tydzień już i będę spokojna :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka