BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #393299 przez Kamyczka
słoneczko napisał:

m_m - mam nadzieje :) zaraz umre :(

A co się dzieje?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #393307 przez słoneczko
kamyczka - siedze na krzesle od godziny i sie ruszyc nie moge . mam straszne bóle menstruacyjne i do tego tepy ból w krzyżu, na dodatek sie niemoge ruszyc bo mam tak spuchniete nogi ze masakra nawet palców u nóg nie czuje, niemoge nimi ruszac, a ten ból menstruacyjny od godziny nie przestaje tylko cały czas mnie boli:( a mąż w pracy do 23 :(

12 lata 10 miesiąc temu #393310 przez Kamyczka
słoneczko napisał:

kamyczka - siedze na krzesle od godziny i sie ruszyc nie moge . mam straszne bóle menstruacyjne i do tego tepy ból w krzyżu, na dodatek sie niemoge ruszyc bo mam tak spuchniete nogi ze masakra nawet palców u nóg nie czuje, niemoge nimi ruszac, a ten ból menstruacyjny od godziny nie przestaje tylko cały czas mnie boli:( a mąż w pracy do 23 :(

Kurde kochana takie bóle z krzyża brzmią jak porodowe :unsure: ale nie chcę straszyć,bo sama nie wiem,a nie lepiej się położyc np na lewym boku?

12 lata 10 miesiąc temu #393311 przez mloda_mamuska
sloneczko moze to porodzik sie szykuje :laugh: ???

12 lata 10 miesiąc temu #393313 przez słoneczko
ja od nocy juz tak mam :) prawie nic nie spałam :(

12 lata 10 miesiąc temu #393318 przez słoneczko
ide sie połozyc jak mi nieprzejdzie pojade do szpitala, zobaczymy co mi powiedza

12 lata 10 miesiąc temu #393319 przez Kamyczka
słoneczko napisał:

ide sie połozyc jak mi nieprzejdzie pojade do szpitala, zobaczymy co mi powiedza

Koniecznie się połóż a jak nie przejdzie -jedź!!!!Czujesz maluszka?

12 lata 10 miesiąc temu #393324 przez saiko
Olga napisał:

No ciekawe,czy ja wytrzymam do przyszłego tygodnia. :lol: Wolałabym już się rozpakować ;)

oj tez bym chciała a mam termin na sobotę 14 ;)
naprawde - gdyby nie te upały i obrzęki to mogłabym jeszcze w ciąży pochodzić, ale trudno mi funkcjonowac

właśnei wziełam 3 zimny prysznic dzis
chmurzy sie - mozliwe, ze bedzie deszcz i burza

MM - ja tez jestem sobotnia :) ale tytanem pracy nie jestem

Słoneczko - no no :) raportuj na bierząco

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #393328 przez mloda_mamuska
saiko no tytanem to nie jestem ;P Ale nie migam się jakos wyjątkowo jak niektórzy. ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #393331 przez anszka
Saiko - śmiało możesz iść ze mną i z Daners na bagna ;)
Ja jestem poniedziałkowa :laugh:

Za pół godziny muszę wyjść z domu, by jechać po mamę, cieszę się, że przyjeżdża, ale na myśl, że mam opuścić mojego legowisko pod wiatrakiem, to oblewa mnie pot ;)

12 lata 10 miesiąc temu #393346 przez Anna77
A ja się zaraz rozpuszczę. Teraz najchętniej zanurzyłabym się w zimnej wodzie naszego morza.... Mmmm ale się rozmarzyłam... W tym roku nic z tego. Maluszek jakoś znosi ten upał, lekko ubrany, pije mleczko i śpi smacznie ;)

Dzisiaj miałam drugą wizytę położnej. Też twierdzi że żółtaczka już praktycznie jest tylko śladowa. A po wczorajszym ważeniu wiem że już przybrał ponad wagę urodzeniową 200g. Więc od najniższej wagi to jakieś 350 :) Fajnie, bo mleczko się sprawdza. Dzisiaj jeszcze umówiłam nas na USG stawów biodrowych na koniec lipca. W przyszłym tygodniu jeszcze wizyta w USC, a we wtorek jadę na zdjęcie szwów.

Jutro planuję jechać z Mateuszkiem do Mamy rano. Chcę żeby go "zobaczyła", dotknęła, usłyszała. Może wstąpią w nią jakieś nowe siły i pomogą jej w walce.

Słoneczko ale mi Cię szkoda. Mam nadzieję, że po krótkiej drzemce Ci przejdzie. A jak nie - jedź do szpitala. Na pewno nie zaszkodzi, a na pewno będziesz spokojniejsza. No i może poradzą coś na to puchnięcie, bo to mało przyjemna dolegliwość. Trzymaj się :kiss:

W ogóle w tę pogodę to Wam nie zazdroszczę z brzuszkami. No ale możecie przynajmniej brać chłodne prysznice jak często chcecie. A ja nigdy nie wiem ile Mati będzie spał, a całymi dniami jestem raczej sama w domku. Trzymajcie się.... chłodno. Idę napoić dziecko.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #393347 przez Olga
słoneczko,a może to już poród sie zaczął,przecież od czegoś musi w końcu się ruszyć,a Ty już spokojnie możesz rodzić.Jak Ci nie minie,to lepiej to sprwdź :laugh: Ja tak miałam w pierwszej ciąży,pisałam już,dwa dni przed porodem chodzic nie mogłam,nogi mega spuchnięte i coś mi się zrobiło,jak bym miała kostke skręconą i jeździlam nogą na butelce-taki mi kazali :)

Tak się naśmiałam z mlodszej córci,bo wykorzystała okazję,że starszej nie ma,bo pojechała nad jezioro i przebierała się w jej sukienki i w jej szpilkach paradowała :laugh: Takie rzeczy jej się podobają,ale swoich spódniczek nawet nie założy,tylko leżą :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #393348 przez Majowka
Czesc dziewczyny, my juz w domku.

Agnessa, to podobnie jak moj... W 31tyg4d wazyl 2250g :laugh: :laugh: :laugh: Ladnie spaslysmy naszych chlopcow, hihihi :laugh:

Saiko, ale masz nozki....jak Fiona ze Shreka :laugh: ....smieje sie, bo to zabawnie wyglada, ale szczerze wspolczuje :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #393350 przez saiko
Majowka napisał:

Czesc dziewczyny, my juz w domku.

Agnessa, to podobnie jak moj... W 31tyg4d wazyl 2250g :laugh: :laugh: :laugh: Ladnie spaslysmy naszych chlopcow, hihihi :laugh:

Saiko, ale masz nozki....jak Fiona ze Shreka :laugh: ....smieje sie, bo to zabawnie wyglada, ale szczerze wspolczuje :kiss:

no ja tez tak sie smialam, że jak Fiona - a jeszcze rano weszlam na wage i zobaczylam 77 :ohmy: a w pon na wizycie bylo niecałe 74 - tyle wody nabrałam

12 lata 10 miesiąc temu #393352 przez Majowka
Kurcze, to niezle, ale pic trzeba, szczegolnie w te upaly....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka