- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Mój?Dominik-wg mnie i męża(on wybrał imię)piękne imię.a Ty Dominika jestes?Ja mam na imię MartaHmm dopiero 30 lipca mam wizytę ... ale chyba nie będę z tego powodu jej przyśpieszać, ale trochę mnie to niepokoi ;( Widzę, że Twój synek będzie miał na imię tak jak ja
tylko męska odmiana hehe ;p Buziaki dla Ciebie i maluszka ...

Nie martw się na zapas,ale jakby codziennie bolało i mocniej lub pojawiły się krwawienia czy plamienia (odpukać)to idź od razu do lekarza!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"

Olga, Agusiak całkowicie się zgadzam. Od smoczka można odzwyczaić, od ssania kciuka jest to bardzo trudne. Coś o tym wiem.... sama nigdy nie chciałam smoczka, za to kciuka odzwyczaiłam się ssać... chyba dość niedawno, ha ha ha

Olga a z Ignasia to super gość. No i Dziewczyny wybrały super ciuszki dla Niego na wyjście

A odnośnie poranienia brodawek (Mały raz mi nawet ulał z krwią wysączoną z mojego sutka), syczenia z bólu, to oczywiście też to zaliczyłam. Zresztą cały czas zdarza się, że jak Mati chwyci, to początkowo krzywię się z bólu. To na szczęście mija, tylko nie można się poddać. A jeśli chodzi o wkładki, to polecam LANSINOH- przetestowałam chyba z 10 rodzajów, ale te nie mają sobie równych. Nie przemakają - nie moczą stanika, a wilgoć całą wiążą w środku. Świetne!!!!!!!
Maksiu buciki super
Anszka fajnie że już w domku. Jak tam wrażenia z Polnej

Kamyczka fajnie ze wszystko ok i apetyt dopisuje

Saiko brzuszek po cc jest troszkę dłużej - w końcu wiele miałyśmy tam "natetrane". Ale zobaczysz za tydzień czy dwa będzie duuuża różnica. Aaaa i wyprostuj się!!!

Kamyczka, Martadam przezabawne są te Wasze targi, o to która pierwsza. A może tego samego dnia, co

No to dobranoc dziewczynki

- martadam23
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...All That I Love...

oczywiście oczekując przy tym która pierwsza się posypie ;P
Anna77 napisał:
Dzisiaj mieliśmy super dzień. Rano mój B zabrał Kubę na Termy - czyli taki spory, nowy aquapark w P-niu. Szalał tam 1,5 godziny!!! Około południa wyjechaliśmy do Kamila na obóz (jakieś 60km) - zresztą jeździliśmy tam naście lat na wakacje. Byliśmy tam do 16.30, potem jeszcze do jednej miejscowości, żeby Kubuś mógł pograć we flippery i troszkę też się wyszaleć. Wracając, ok. 19 wpadliśmy jeszcze do moich rodziców, więc w domku zlądowaliśmy przed 20. Mały cały dzień z fotelika, do wózka, cały czas na dworze. Ale było fajnie, jestem zmęczona, ale to takie inne zmęczenie niż po zwykłym dniu
Olga, Agusiak całkowicie się zgadzam. Od smoczka można odzwyczaić, od ssania kciuka jest to bardzo trudne. Coś o tym wiem.... sama nigdy nie chciałam smoczka, za to kciuka odzwyczaiłam się ssać... chyba dość niedawno, ha ha ha![]()
![]()
Dodam, że nie mam żadnej wady zgryzu (sprawdzone).
Olga a z Ignasia to super gość. No i Dziewczyny wybrały super ciuszki dla Niego na wyjścieZazdroszczę tych ledwo kilku kilogramów do zgubienia
A odnośnie poranienia brodawek (Mały raz mi nawet ulał z krwią wysączoną z mojego sutka), syczenia z bólu, to oczywiście też to zaliczyłam. Zresztą cały czas zdarza się, że jak Mati chwyci, to początkowo krzywię się z bólu. To na szczęście mija, tylko nie można się poddać. A jeśli chodzi o wkładki, to polecam LANSINOH- przetestowałam chyba z 10 rodzajów, ale te nie mają sobie równych. Nie przemakają - nie moczą stanika, a wilgoć całą wiążą w środku. Świetne!!!!!!!
Maksiu buciki super
Anszka fajnie że już w domku. Jak tam wrażenia z PolnejNa jakim oddziale leżałaś
No i jak Maleństwo przede wszystkim
Kamyczka fajnie ze wszystko ok i apetyt dopisuje
Saiko brzuszek po cc jest troszkę dłużej - w końcu wiele miałyśmy tam "natetrane". Ale zobaczysz za tydzień czy dwa będzie duuuża różnica. Aaaa i wyprostuj się!!!
Kamyczka, Martadam przezabawne są te Wasze targi, o to która pierwsza. A może tego samego dnia, co![]()
No to dobranoc dziewczynkiDo jutra.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Bylam rozzloszczona nawet tesciowej powiedzialam, ze prZepraszam z gory jesli cos wypale
Mialam tez nieprzyjemna rozmowe z mama-dzwonila zeby spytac jak sie czuje a ja ja spuscilam na tzw drzewo
PosprZatalam pokoj na wszelki wypadek
Dokonczylam prasowanie Szymkowych rzecZy - az tesciowka spytala czy cos przeczuwam

Przygotowalam dla mnie zestaw na wyjscie
Od rana dosyc mocno pobolewal brZuch
Ale wieczorem zauwarzylam ze bole staly sie regularne
A potem byly juz tylko coraz mocniejsze

ale i tak w drugiej ciazy bede monitorowac kkazde strzykniecie i uklucie jak teraz Martadam i Kamyczka
Maly wlasnie wisi na cycu od pol h. martwie sie bo zadko je ostatnio jadl o 18-19:( tak ze 3xdobe wczoraj. Zobacze jak dzis i chyba zaczne zapisywac.
W nocy dostal glukoze ale nie wiem po co daja
A pisze z komorki lewa reka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Olga, Agusiak całkowicie się zgadzam. Od smoczka można odzwyczaić, od ssania kciuka jest to bardzo trudne. Coś o tym wiem.... sama nigdy nie chciałam smoczka, za to kciuka odzwyczaiłam się ssać... chyba dość niedawno, ha ha ha
![]()
![]()
Aniu to masz ogromne szczęście, że ze zgryzem wszystko OK. Ja też piszę z własnego doświadczenia bo byłam kciukowym dzieckiem i teraz rodzice mi opowiadają jak ciężko im było odzwyczaić mnie od palucha i jaką batalię toczyli długie lata bym skończyła go cyckać

Moja córcia miała tak silny odruch ssania że położne same podały jej smoka jeszcze w szpitalu. Chciała cyckać wszystko poza cycem

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anna77 napisał:
![]()
![]()
Aniu to masz ogromne szczęście, że ze zgryzem wszystko OK. Ja też piszę z własnego doświadczenia bo byłam kciukowym dzieckiem i teraz rodzice mi opowiadają jak ciężko im było odzwyczaić mnie od palucha i jaką batalię toczyli długie lata bym skończyła go cyckać![]()
A ortodonta też mnie nie ominął
![]()
Moja córcia miała tak silny odruch ssania że położne same podały jej smoka jeszcze w szpitalu. Chciała cyckać wszystko poza cycemAni lekarze, ani położne, ani poradnie laktacyjne nic nie poradziły. Smoka ma do dzisiaj do zasypiania a jak już śpi to wypluwa
![]()
Moja siostra do wieku 18 lat ssala kciuka wmiare regularnie a traz ma 27 i nie mam pewnosci ze sie jej nie zdaza
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

pierwsza nocka w domu za nami. Wojtuś pokazał tatusiowi,że nie zawsze jest takim aniołkiem, za jakiego go uważał

Kamyczka, Martadam - już czas na Was

Olga- nie miałam cc, ale mały miał po porodzie złamany obojczyk i musieliśmy czekać aż się zrośnie, a potem jeszcze walczyliśmy z żółtaczką.
Anna - leżałam na OP2, jeśli będę jeszcze kiedyś rodzić, to na pewno na Polnej. Jestem bardzo zadowolona, mimo tego, że czekałam na miejsce na porodówce

Saiko - miałaś cc? dlaczego? Wojtek też miał mniejszy apetyt i też musiałam notować, kiedy i jak długo je, ale po kilku dniach było już lepiej, choć nadal się zdarza, że muszę go wybudzać na jedzenie. U nas powodem była podobno żółtaczka.
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cześć mamcie
pierwsza nocka w domu za nami. Wojtuś pokazał tatusiowi,że nie zawsze jest takim aniołkiem, za jakiego go uważał
Kamyczka, Martadam - już czas na Was
Olga- nie miałam cc, ale mały miał po porodzie złamany obojczyk i musieliśmy czekać aż się zrośnie, a potem jeszcze walczyliśmy z żółtaczką.
Anna - leżałam na OP2, jeśli będę jeszcze kiedyś rodzić, to na pewno na Polnej. Jestem bardzo zadowolona, mimo tego, że czekałam na miejsce na porodówcePołożne przy porodzie były rewelacyjne. A maluszek jest cudowny, zakochałam się do szaleństwa
Saiko - miałaś cc? dlaczego? Wojtek też miał mniejszy apetyt i też musiałam notować, kiedy i jak długo je, ale po kilku dniach było już lepiej, choć nadal się zdarza, że muszę go wybudzać na jedzenie. U nas powodem była podobno żółtaczka.
No mialam bo po 7 godzinach w tym 2 h parcia zrobili mi usg i okazalo sie, ze Szymek zle wstawil sie do kanalu - nie potylica tylko twarza i nie bylo mowy zeby dalej sie udalo. Maly ma krwiaka na szubku glowy od tego paecia
- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anszka biedulinek Wojtuś,że złamał obojczyk

Marta melduj się,bo sama nie chcę tu zostać!
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
oprocz tego Tymuś jest bardzo grzeczny spi i je

M_M-gratuluje Oliwierka jak sie czujesz po porodzie?
olga-GRATULUJE Ignasia:)

Kamyczka-a ty jescze w dwu paku:)widzisz tak sie bałaś a na koncu przenosisz jeszcze:)
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Daria tylko nie to,muszę w tym tyg urodzićhej kochane:)witam sie wkoncu i ja:) nie myslalam ze bedzie tak ciezko znalesc czas na nasze forum....my dzisiaj znowu czekamy na połozna -dzisiaj ma scignie szwy-slabo mi na sama mysl:)
oprocz tego Tymuś jest bardzo grzeczny spi i je
M_M-gratuluje Oliwierka jak sie czujesz po porodzie?
olga-GRATULUJE Ignasia:)
Kamyczka-a ty jescze w dwu paku:)widzisz tak sie bałaś a na koncu przenosisz jeszcze:)

- Misia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Misia napisał:
Mój?Dominik-wg mnie i męża(on wybrał imię)piękne imię.a Ty Dominika jestes?Ja mam na imię MartaHmm dopiero 30 lipca mam wizytę ... ale chyba nie będę z tego powodu jej przyśpieszać, ale trochę mnie to niepokoi ;( Widzę, że Twój synek będzie miał na imię tak jak ja
Nie martw się na zapas,ale jakby codziennie bolało i mocniej lub pojawiły się krwawienia czy plamienia (odpukać)to idź od razu do lekarza!
Tak mam na imię Dominika

- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak,ale dlatego że mi też się podobałoKamyczka napisał:
Misia napisał:
Tak mam na imię DominikaMiło mi Cię poznać Marta
Pozwoliłaś mężowi wybrać hehe ? Ja bym nie pozwoliła
Tzn chłopięce nawet tak, ale dziewczęcego nie
Ja chce Nadia a mój (za miesiąc) mąż chce Wiktoria ale myślę, że pierwszy będzie chłopiec a dla chłopca nie chce wybierać więc mam wolną rękę