BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #490307 przez anunia
Bidol-pozazdrościc bo moja leży jak ta kłoda i widocznie jej tak dobrze :laugh: \

M89M-Moja uwielbia marchewkę z ziemniaczkiem i soczki ,jabłkowy najbardziej :)

Daria23 -to ja pisałam ,nasze dzieciaczki to leniuszki będą na to wygląda :lol:

Saiko-super te zabaweczki, też muszę sie wybrać na jakies małe zakupy :)

Olga -to fajnie,że udało ci się zrobić miejsca ,ja mam też dużo tych ciuszków a nie mam komu dać ,także też może sprzedam zawsze jakiś grosz na zabaweczkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #490318 przez Olga
Daria Ignaś w nocy kilka razy dostaje pierś,nad ranem tak o 7-8 też,później przed drzemką 10-11 i jak wstaje to dostaje obiadek-pół słoiczka i do tego soczek rozcieńczony wodą,ale to zależy od humoru,czy go wypije,później znów pierś przed spaniem i jak wstannie to deserek lub ta kaszka,też pół słoiczka(kaszki mniej,bo to jest większy słoiczek) tak 17-18.Na noc butla z kleikiem kukurydzianym.I znów od początku pierś sie zaczyna :)

Ignas też ma książeczkę,ale całą z materiału i uwielbi ją gryźć :lol:

Jutro jak nie będzie strasznie zimno,to u nas na rynku będzie Mikołaj,może się z mały przejadę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #490330 przez chłopek
a ja nie sprzedaje ciuszków bo szwagierka w ciazy i bedzie miec podobno synka:) i bratowa tez w ciayz

12 lata 4 miesiąc temu #490342 przez anszka
Saiko - dzięki, bardzo fajna :)
Chłopek - u Ciebie w rodzinie, to ciągle ktoś jest w ciąży, prawda? Też bym tak chciała :)
Bidol -koniecznie nagraj Kamilkę i się pochwal :)
Aninia - spokojnie, mój synek też zbyt chętny do obrotów nie jest, ale dzisiaj mnie zaskoczył, bo nauczył się kłaść na lewy bok i wykonał już masę powtórzeń, mam nadzieję, że do jutra nie zapomni :)
Dzieciaki mają czas, te ramy czasowe do obrotów, siadania czy chodzenia są dość spore.
Daria - mnie głowa też dzisiaj boli :(

Czekam na męża, by przejął małego i chcę jechać kupić jakiś prezencik, choć Wojtek butów nie wypastował :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #490348 przez Daria23
Ja też zostawiam ciuszki dla mojej siostry:)ciekawe czy będzie mieć chłopczyka czy dziewczynke:)
Jeny ta głowa mnie tak boli chyba przez tą pogode:(

12 lata 4 miesiąc temu #490353 przez chłopek
anszka szwagierka 5 lat sie starała a brat to zaszalał ma 20 lat

12 lata 4 miesiąc temu #490359 przez saiko
ja tam zostawiam ciuszki dla drugiego dzidka
a nawet po drugim nie sprzedam bo u mnie w rodzinie jest ok 8 osob, ktorym moga sie jeszcze kiedys przydac :) bo my z mezem jako pierwsi z rodzenstwa mamy dziecko

12 lata 4 miesiąc temu #490365 przez mama89muminka
A ja z ciuszkami to nie wiem co mam zrobic, mam cale pudlo juz. Miala je odeslac spowrotem do kuzynki bo mam je od niej, ona planowala drugie, ale jej sie odmyslilo i teraz nie wiem czy zostawic czy sprzedac. I mam dylemat bo miejsca malo u nas w domu :(

12 lata 4 miesiąc temu #490376 przez słoneczko
czesc mamusie mam pytanko w co wy kładziecie maluchy jak je karmicie słoiczkami? w krzesełkach do karmienia? czy jeszcze za wczesnie?

m_m mój tez pije mleko i herbatke lezac na pleckach a główke ma w bok w innej pozycji niechce pic, uparciuch jeden.

12 lata 4 miesiąc temu #490384 przez mama89muminka
słoneczko ja jeszcze nie mam krzeselka do karmienia, moze kupie na swieta, na razie karmie go albo na lezaco albo maz trzyma go na kolanach a ja karmie. Ewentualnie opieram go o poduszki tak, ze jest w pozycji polsiedzacej. Jakos trzeba sobie dawac rade. Ja sie zastanawiam nad takimi krzeselkami bo moga byc tez dla takich maluchow jak nasze chyba allegro.pl/maxx-wypas-krzeselka-material...oze-i2812570447.html ale nie widzialam u nas takich wiec nie wiem czy kupie

12 lata 4 miesiąc temu #490398 przez anszka
Słoneczko - ja karmię w krzesełku, dokładnie takim, jak m89m zawarła w swoim poście :laugh: jestem zadowolona :)

12 lata 4 miesiąc temu #490425 przez saiko
Sloneczko - ja na razie w lezaczku-bulaczku Fisher Price

bo moje krzesełko do karmienia nie kładzie się az tak poziomo a mały jeszcze nie siedzi

http://arti.pl/gallery.php?src=krzeselka/cesar2_blue_panda.jpg&w=600&h=450

12 lata 4 miesiąc temu #490472 przez anunia
Ja też karmię w leżaczku , tylko musze go najpierw dobrze zabezpieczyc , bo moja jak je to wypycha język i pluje tak jak by i wsio jest brudne ! :)

a krzesełko całkiem fajnie i za fajną kase :)

12 lata 4 miesiąc temu #490498 przez Olga
Js w foteliku samochodowym wolę niż w leżaczku,siedzi sobie w nim fajnie i wygodnie mi jest :)

Już po wywiadówce,jakoś przeżyłam ;) wiecie co się dowiedziałam,oja Olga i inne dzieci muszą szybko sie nauczyć znaków drogowych i przed samymi świętami będą zdawać na kartę rowerową(t jest klasa sportowa,więc rajdy itp.więc muszą mieć).bo od stycznia bedzie się zdawało w WORD ha ha.Masakra jakaś,dzieci będą normalnie na egzamin musiały jeździć,tak jak na prawko.Do tej pory to się w szkole odbywało :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #490650 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) Hania dzis bardzo marudna ale uszka juz nie trze wiec to chyba od zabkow bylo, mam nadzieje ze nie bedzie ja to meczylo za dlugo. Moglyby juz wyjsc jej te zabki;) Teraz juz grzecznie spi wiec ja mam troche czasu dla siebie;)

Anunia moja Hania tez sie nie obraca ale moja pediatra mowi zeby sie tym wogole nie przejmowac, najwaznjejsze ze sie ladnie rozwijaja nasze dzieciaczki:)

Anna super filmiki! Dzis juz cwiczylam z Hania i zobaczymy jakie beda efekty:)

M89m biedny Miro:( z ta temperatura to nam tak na szkole rodzenia mowili ale ile w tym prawdy to nie wiem:) ale bede sie stosowac bo lepiej dmuchac na zimne:)

Olga super ze udalo Ci sie sprzedac troche ciuszkow ja swoje wywoze do tesciowej i chowam z nadzieja na kolejna pocieche:)

Dari nie zazdroszcze bolu glowy ja sie z nim meczylam przez ostatnich pare dni ale cale szczescie przeszlo-mysle ze mnie przewialo.

Anszka i jak sie sprawuje to krzeselko? Bo moja mama poszukuje dla Hani na prezent i przyznam ze to mi sie podoba i cene ma atrakcyjna:)

Kupilam Hani na mikolaja sliczny zestaw leginsy i bluza taka z kokardka:) ale nie mam dla niej zadnych bucikow i nie mam gdzie wlozyc;) do tego nabylam tez sliniaczek takimz ceratki zakladany jak kamizelka bo juz od poniedzialku zaczynamy urozmaicac diete:) na pierwszy ogien idzie marcheweczka - jestem baaardzo ciekawa jaka bedzie reakcja malej:)

Sloneczko ja jeszcze nie mam krzeselka, Hania pod choinke od babci dostanie:) wiec puki co mam zamiar karmic ja w lezaczku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka