BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #519304 przez chłopek
Hej ja dzisiaj mam jazdy sebek ma dwie szpileczki i stukaja o łyzeczke

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #519339 przez nataleczka_92
Chłopek na ile Ci starcza opakowanie bebiko 500g?
Olga czytałam ze podajesz Ignasiowi dorosle zupki,zurek pomidorowka?powiedz jak je podajesz?rozumiem ze bez smietany?

12 lata 4 miesiąc temu #519345 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #519364 przez Anna77
Maksiu nie przejmuj się, to raczej ona jest zgorzkniała, nie do końca szczęśliwa a nie zdziwiłabym się jakby jeszcze była zwyczajnie zazdrosna, że gada takie pierdoły. A Ty to olej i ciesz się życiem i synkami :) A ha, a jeśli chodzi o piersi, to nie będę wyrokować. Mnie się wydaje że Ty bardzo chcesz, przystawiaj częściej, może między posiłkami żeby Mały się nie denerwował a sobie trochę pociągnął. Nawet jeśli będzie to tylko trochę, to i tak fajnie. W sumie to jestem pełna podziwu dla Ciebie :blink:

M89M My zmieniliśmy na spacerówkę dokładnie jak Mati skończył pół roku - 26.12. W gondoli po prostu zaczynało być ciasno bardzo. Ma śpiworek fajny i się sprawdza. A co do glutenu - jak go wysypało, to odczekaj aż mu zejdzie. I jak dajesz coś nowego, na przykład gluten właśnie, to nie dawaj już nic innego.

Olga he he mój jak się go upchało w gondoli to też tak bałwanek był. Tylko budka musiała być postawiona, bo jak się ją opuściło, to praktycznie leżała mu na głowie, he he :lol:

MM w Poznaniu też nie ma śniegu...jeszcze. Dzisiaj spadła temperatura i jest jakieś -3 teraz.

Dzisiaj mam w planie wybrać się z Matim do miasta, bo w sobotę nic nie załatwiłam bo polecony złotnik w soboty ma nieczynne :angry:

Poza tym wczoraj gotowałam pierwszy obiadek małemu - kremik z ziemniaczków z brokułami i masełkiem i pierwszą połówką żółtka. Mam jeszcze na jutro porcję :) No i chyba doszliśmy do tego, że to marchewka na 90% mu nie służy. No w grę wchodzi jeszcze dynia ewentualnie. Jak nie dostaje "pomarańczowych" to czółko mu się goi i nie zaczerwienia już. Muszę mu więcej gotować, więc muszę zapakować zamrażarkę.

Oj słyszę, że Mateusz się obudził. Uciekam. Miłego dnia.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519368 przez anszka
Cześć mamusie :)
Nadrobiłam, ale tyle tego było, że nie szok (a pamięć moja coraz gorsza) :)
Cały czas walczę z kaszelkiem i katarkiem synka, biedulek już czwarty dzień się męczy :( Teraz śpi, więc szybko wystukam kilka słów.
Dziękuję za życzenia, okrągła liczba stuknęła, ale bilans dobry :laugh:
Podziwiam Wasze ruchliwe i silne maluszki, mój to leniuch (ma to po mnie ;), jestem jednak cierpliwa (mam to po mamie ;))
Wojciecho waży 7740g i przytył sporo przez święta :)
Ja zresztą też, więc od dzisiaj ograniczam żarełko (ale tylko sobie i mężowi :laugh: )

Bidol - biedna Kamilka i Ty też :( dobrze, że wracacie do domku, dużo zdrówka życzę!!!
Gratuluję ząbka, u nas też tak było, że gdy przestałam codziennie zaglądać, to nagle się pojawił :woohoo: Pierwszego znalazł mąż, drugiego ja :)
Hmm... wydawało mi się, że już kiedyś pisałaś, że macie ząbka :unsure:

Daria - najlepsze życzonka dla półrocznego Tymusia :)

Krecik - witaj!

Kamyczka
- :unsure: :unsure: :unsure: czy któraś wie, co się dzieje z Kamyczką, bo może mi coś umknęło :unsure:

Anna - a skąd będziesz brała warzywka dla Matiego? Ja kupuję w ekologicznym sklepie, ale wybór mają kiepski, czytałam w necie, że na Pl. Bernardyńskim w soboty są jakieś stoiska z ekologiczną żywnością, ale nie jestem pewna, czy to aktualne?
A Mateuszek już siedzi, że jest w spacerówce czy nie musi? Wojtek też już wypełnia całą przestrzeń gondoli i nie wiem, kiedy mogę wyjąć spacerówkę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

cdn.

12 lata 4 miesiąc temu #519397 przez mloda_mamuska

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519409 przez anszka

Maskiu
- olej babę, skup się na sobie i swoich chłopakach :) też przystawiałabym jak najczęściej maluszka do piersi, trzymam kciuki :)

M89M- ja staram się wprowadzać jeden składnik na tydzień, żeby wiedzieć, co ewentualnie uczula.
Na długo mąż będzie musiał iść do wojska?

Zmykam, bo synuś za chwilę się obudzi.

12 lata 4 miesiąc temu #519428 przez bidol
IDZIEMY DOO DOOOOMU

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519449 przez Anna77
Anszka Mati sam nie siedzi. W spacerówce jest prawie płasko, czasem mu postawię, bo bardzo lubi oglądać przejeżdżające samochody. Co do warzyw - ziemniaki kupiłam w Lidlu, bo tam mają warzywa certyfikowane BIO z upraw ekologicznych, tylko mały wybór - były tylko ziemniaczki, jabłka i cytryny. Na Pl.Bernardyńskim to nie wiem czy to się jeszcze odbywa, bo coś mi się obiło o uszy, że to krótko tam było. Skupię się na mrożonkach. Nie wiem gdzie w P-niu można znaleźć sklep czy "stragan" z ekologicznymi warzywkami, a też szukałam.

Bidol baaardzo się cieszymy, razem z Wami. Odezwij się z domku!!!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519456 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) niedawno wrocilysmy od lekarza, moja biedulinka miala dwa szczepienia w obie nozki i jeszcze za 2 tyg na zoltaczke mamy przyjsc. Hancia wazy 8600 wiec przez poltora miesiaca przybrala tylko 400 gram!jupi:) a mierzy 70 cm:) maly klopsik powoli sie wyciaga:D dostalysmy tez jakas masc na skorke i mam ograniczac nabial - bo sie malej robia liszaje takie czerwone. Dowiedzialam sie rowniez ze jesli dzieciaczki maja problemy z kupka to lepiej podawac soczki zamiast przecierow owocowych. moze komus sie przyda:)

Bidolku gratuluje zabka! I superowo ze wracacie do domku!!!

Olga Twoja corcia slicznie wygladala w tej sukience no a Ignas to slodziak:) a masz jeszcze miejsce w gondoli? Bo ja jak wloze spiworek taki jak Twoj to Hania ledwo sie miesci:D

Krecik Stasio super chlopak! I jak ladnie juz siedzi:)

Mm no faktycznie zmartwienie z tym krwawieniem...moze to sprawy hormonalne? Jak bedziesz w PL to porob te wszystki badania i napewno wszystko sie wyjasni:)

Anna, anszka tez zamierzam zaczac sama gotowac tylko nie moge znalesc sklepu z bio zywnoscia. Ostatnio przeczytalam ze trzeba tez uwazac na kurczaki bo sa naszprycowane hormonami i pozniej male dziewczynki dostaja za wczesnei okres i wogole zaczynaja dojzewac za szybko. Co to sie porobilo z tym jedzeniem ...

Maksiu slyszalam ze kawa bocianka nie dziala najlepej i ze lepiej herbatke kupowac. No i ze ta kawa podobno okropnie smakuje;) Trzymam kciuki zeby mleczka przybywalo:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519460 przez anszka
Anna - znalazłam coś takiego:
ekozywnosc.org/woje.php?w=wiel

Bidol - hurra!!!

12 lata 4 miesiąc temu #519470 przez Misiowa
Wow anszka super link:) przy okazji ja sobie skorzystam;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #519474 przez anszka
Misiowa - tez słyszałam o kurczakach, lepiej ponoć podać indyka lub królika, mięsko będę kupować z jakiegoś dobrego źródła (jeszcze nie szukałam ;) ) lub w słoiczku, a do tego ugotuję np. ziemniaczki i marchewkę.
Słoiczki kupuję, bo nie wszystko mogę sama ugotować, ale gotowanie sprawia mi radość, więc poszukuję.
A Mój przez 5 tyg. przybrał ponad kilogram, więc to trochę dużo, ale faktycznie apetyt go nie opuszcza ;)

12 lata 4 miesiąc temu #519514 przez Misiowa
Wlasnie na tej stronce znalazlam sklep niedaleko mnie gdzie jest nawet miesko ekologiczne. Przejde sie tam dzis i zobacze co maja:) ze sloiczkow tez pewnie nie zrezygnuje ale przynajmniej bym chciala sprobowac cos ugotowa sama:)
Wojtus i tak malutko wazy a jak ma apetyt to niech rosnie zdrowo:)

12 lata 4 miesiąc temu #519534 przez Anna77
Anszka rewelacyjna stronka. W tym tygodniu na bank gdzieś podjadę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka