BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #559013 przez krecik
hej

oj dopiero wróciłam od Rodziców:)

zdrówka dla Maleństw i reszty chorych:) u nas, dzięki Bogu, jak choroba łapie to mnie, a nie małego. Mi wczoraj i dzisiaj lało się z nosa:(

U nas też ząbki idą, górne, ale dwójki się przebijają, dzwoniłam do znajomej która jest dentystką i powiedziała, że to nic takiego i pewnie lada moment pojawią się jedynki, czyli sądzę że do końca tygodnia będzie już 6 ząbków:D czy któryś Maluch już tyle ma?

no a wracając do ząbków, dzisiaj w nocy musiałam mu dać czopka, z godzinę się darł, najpierw po jedzeniu mi marudził, a potem się zaczął drzeć, wkońcu wpadłam na genialny pomysł z czopkiem i podziałało:D

patrząc na mojego małego, to zastanawiam się po co kupować te interaktywne zabawki, u nas najlepej sprawdzają się: pilot, komórka, kabelek od laptopa, firanka, gazeta i w tym momencie pasek od spodni

ehhh idę gotować Małemu kaszkę, dzisiaj serwujemy na kolację jaglnaną z owocami( jagody, maliny i jabłko). Próbowaląm mu już większe porcje dawać na kolacje i nic nie skutkuje, budzi się z zegarkiem w ręce o północy

Jutro z racji Popielca będzie rybka i spróbujemy gryczanej:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #559017 przez Anna77
Cześć Dziewczyny, dzisiaj późno, ale coś się nie mogę ogarnąć. Przed tym naszym wyjazdem jestem kompletnie rozbita jakaś. Nie wiem co komu miałam napisać.

Daria fryzurka mnie się podoba. Zrób obowiązkowo sobie taką próbną, to będziesz wiedzieć czy loki będą się trzymać ;) A obrączki cudne. Też mamy te ciasteczka, ale jak Mati je dostaje, to nie spuszczam go z oka. Też mi się raz zakrztusił :angry:

Bidol kurcze, no to niefajnie że Kamka ma znowu katarek :( Mam nadzieję że na katarku się skończy i szybko wyjdziecie na prostą. No i co Ty gadasz z tym karmieniem?? A przede wszystkim, czemu sobie takie bzdury zarzucasz :unsure:

Maksiu Jak tam samopoczucie? Myślę o Tobie i mam nadzieję, że szybko dojdziesz do formy, bo w końcu twarda babka z Ciebie :silly:

Olga no chyba bym spróbowała z gwarancją. Zawsze mogą Ci coś wymienić na nowe czy naprawić, a Ty masz problem z głowy. A w ogóle, to czemu przez zakupy :unsure: Fajnie że dziewczyny już snują plany wakacyjne. Można się nastawić i psychicznie i finansowo przynajmniej.

Misiowa, Chłopek jak dzieciaczki?? Szybkiego powrotu do zdrówka Wam życzymy.

Krecik he he, no właśnie tak jest często, że najlepsze zabawki, to te, które masz pod ręką akurat. U nas zawartość szuflady w kuchni jest nieoceniona.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #559117 przez anszka
Krecik - my mamy sześć ząbków, najpierw wyszły dolne jedynki, następnie górne dwójki, a dopiero potem górne jedynki :lol: jeszcze nie udało mi się uchwycić aparatem wszystkich ząbków, bo go strasznie aparat rozprasza
Anna-kiedy wyjeżdżasz na weekendos?
Olga- jak masz drugi w rezerwie, to reklamuj

12 lata 2 miesiąc temu #559145 przez Anna77
Anszka he, he tyle już o tym pisałam, że tym razem nie napisałam :) W czwartek rano wyjeżdżamy z moim B na weekend (czyli do niedzieli wieczora) - mamy 15 rocznicę ślubu i .... jedziemy sami :ohmy: Mam strasznego stresa :S

12 lata 2 miesiąc temu #559180 przez Olga
No mały śpi,ja muszę czekać do 22 i iść po Olgę pod szkołę,bo jest na lekkoatletyce na Bydgoskiej hali :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #559212 przez Kamykowa84
Mamusie jeśli któraś z Was chce kupić szczeniaczka uczniaczka to jest w Realu wyprzedaż zabawek Fisher Price i kosztuje on 100zł oraz dodatkowo dostaliśmy 40 zł bonu na kolejną zabawkę tej firmy:-) polecamy-mąz ku[il dziś małemu :blink:
Chłopek,Misiowa,Bidol-zdrówka dla maluszków :blink:
Daria fajne obrączki :)
Anna ooooo to wszystkiego naj naj naj z okazji takiej pięknej rocznicy,bawcie się dobrze :kiss:
Krecik zdrówka!!!!
Olga o 22 sama idziesz?Uważaj na siebie kochana!

12 lata 2 miesiąc temu #559247 przez chłopek
hej u nas nie za fajnie marudni sa chłopcy cały czas ksawci jak nigy o 19 zasnał sebek płącze przez sen obaj mieli 38 dałąm ibum i spia

12 lata 2 miesiąc temu #559275 przez Olga
kamyczka przyjechali na szczęście szybciej,o 21.30,a szłam z pieskiem,mam 5 min do szkoły :) Olga zadowolaona,zdobyła jakiś autograf.Teraz b :) ędą tak jeżdzić,bo to w końcu klasa sportowa ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #559278 przez chłopek
tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-ID2ct0b.html kupiłam maja mi wyslac za pobraniem zobaczymy

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #559333 przez krecik
ach dziewczyny,
jaką miałam cudowną noc. Śniło mi, się, że młody, przystojny student mnie zbałamucił:D

wracając na ziemie:
liczba karmień w nocy:2
liczba zaaplikowanych czopków: 1
godzina pobudki juniora: 6.43
godzina poinformowania nas krzykiem, że się obudził: 6.44
czas, jaki już sam siedzi u nas na łóżku: 46 min

Kamyczka
, dzięki za info!

Anna77, natchnęłaś mnie, też sobie kupie jakiś super seksowny komplecik, wkońcu prawie dwa lata nic takiego nie kupowałam, ale jeszcze trochę poczekam, żeby nie bylo jak z jeansami
Mama: J. te spodnie są za małe, ledwo ci na dupę wejdą
Ja: kupiłam mniejsze, bo na wiosnę schudnę

12 lata 2 miesiąc temu #559338 przez chłopek
Hej u nas gorączka kaszel katar

12 lata 2 miesiąc temu #559352 przez anszka
Anna - to już jutro! myślę, że mąż zadba, byś szybko zapomniała o stresie ;) na pewno wszystko się uda i życzę Wam jeszcze wielu, wielu, wielu pięknych lat razem :kiss:
Chłopek - ojej, biedne dzieciaczki i Ty też, bo sama z nimi jesteś, oby szybko wyzdrowieli.
Krecik - mój obudził się 6 min. wcześniej, ale w nocy karmiłam 4 razy :huh:
Kamyczka - a ta promocja to tylko na Uczniaczki (bo już mamy) czy na inne zabawki też??

Do miłego...

12 lata 2 miesiąc temu #559400 przez Daria23
Hej Kochane i ja sie przywitam:)wczoraj przestawiłam łóżeczko i Tymek spał lepiej obudził sie tylko raz o 5;30 na włożenie smoczka:)
Kurde zobaczyłąm teraz że na ustach mu wyszły 3 białe kropki i to go chyba boli:(nie wiecie co na takie kropki mu dać?myślałam o fiolecie ale nie wiem.

Anna-zazdroszcze ci tej rocznicy bardzo bym chciała żebym i ja kiedyś mogła pochwalić się taka rocznicą tak dużo teraz rozwodów i wogóle rodzice mojego M też sie rozwiedli ale myśle że u nas historia sie nie powtórzy..baw się dobrze kochana:)
A wracając do tych ciasteczek ja też zawsze pilnuje Tymka jak je takie rzeczy i szczeście bo nie wiem co by było jakby mnie akurat nie było wtedy:(

Chłopek-ładny wózek:)kurcze to ładnie ci się dzieciaczki pochorowały oby jak najszybciej wyzdrowiały:*

Krecik-mówił ci ktoś że udana jesteś:)uśmiałam się z tych jeansów ale właściwie w tym szaleństwie jest metoda:)ja odkąd kupiłam suknie ślubną to boje sie nawet pączka zjeść mój M sie tylko śmieje ze mnie:)

A my z Tymim dziś wyjeżdżamy do moich rodziców (50 km).
A jutro walentynki:)

12 lata 2 miesiąc temu #559442 przez mama89muminka
Hejka mamusie

Anna zycze wam mile spedzonego dnia jutro i kolejnych lat razem! I nie stresuj sie, wiem ze bedziesz myslala o dzieciach, ale na pewno sobie dadza rade i nic im sie nie stanie :)

Kamyczka a do kiedy ta wyprzedaz?

Dziewczyny buziole dla chorujacych :kiss: :kiss:

Daria ja nie wiem co to moze byc, wrzuc moze fote to zobaczymy jak to wyglada, moze wspolnymi silami ci pomozemy. Mojego J tez rodzice rozwiedzeni, zeby to tylko raz... :P
Ja walentynki spedzam sama, maz dopiero w piatek wieczorem wraca. Jakos nie widzi mi sie ten dzien, chyba z tego juz wyroslam :silly:

Wczoraj bylam sobie wydrukowac bilety w bibliotece, mlody dal czadu, cala droge mi piszczal jak opetany, spowrotem musialam go niesc na rekach, co bylo dla mnie bardzo wyczerpujace :dry: Upocilam sie jak nie wiem, w dodatku po tym chyba mnie cos wezmie, jakies chorobsko okropne.

A i mamy zalatwiony chrzest, bez problemu, mama byla u ksiedza wczoraj zapytac i mowi, ze ojciec nie musi byc na chrzcie jezeli nie mamy takiej mozliwosci, ze zalatwimy wszystko po sobotniej mszy, zebym tylko papiery miala po angielsku chociaz (czyli musze jednak tluamczyc). 150 zl sobie krzyknal, nie taka masakra jak sie spodziewalam (a balam sie bardzo bo wczesniej byl inny proboszcz i byl okropny, mojej kuzynce nie chcial dac ani slubu ani ochrzcic dziecka). Problem mam tylko z chrzestnym bo w duzej rodzinie gdzie sa praktycznie same dziewuszyska trudno o wybor. Ale maz mojej kuzynki ma dzisiaj dac odpowiedz wiec miejmy nadzieje ze bedzie ok.

Miro od wczoraj ma jakies widzi-mi-sie i caly czas powtarza "tata".

12 lata 2 miesiąc temu #559452 przez Kamykowa84
anszka napisał:

Anna - to już jutro! myślę, że mąż zadba, byś szybko zapomniała o stresie ;) na pewno wszystko się uda i życzę Wam jeszcze wielu, wielu, wielu pięknych lat razem :kiss:
Chłopek - ojej, biedne dzieciaczki i Ty też, bo sama z nimi jesteś, oby szybko wyzdrowieli.
Krecik - mój obudził się 6 min. wcześniej, ale w nocy karmiłam 4 razy :huh:
Kamyczka - a ta promocja to tylko na Uczniaczki (bo już mamy) czy na inne zabawki też??

Do miłego...

Hejka na wszystkie zabawki Fisher Price :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka