- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja Kamke stymuluje na wszystkie mozliwe sposoby do raczkowania i nic

W dodatku Jędrula chory ma angine no i Sebe chyba bierze bo gardło go boli

Misiowa - zumba - podziwiam

A za komplementy dziekuje.
Chłopek - pocieszyłas mnie troche. Bo te lipcowe dzieciaczki bsrdzo rozwiniete sa. A o sierpniowym rodzyneczku to juz nie wspomne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
doczytałam z przerwami i żałuję, że nie porobiłam notatek, bo tyle chciałam napisać

Dziękujemy za pamięć i również ściskamy wszystkich solenizantów.
Dzieciaczki są urocze, a ich umiejętności mnie powalają

Bidol - jeśli Ty sądzisz, że Kamka jest mało rozwinięta jak na lipcówki, to my z W. uciekamy na październik

Misiowa - Wojtek też nie chciał pić z butli, więc na kolację zaczęłam mu robić mleko modyfikowane z kleikiem (na gęsto) lub kaszkę i podajemy łyżeczką, wciąga całą porcję. Czasem, gdy mnie nie ma, to pije mleko z kubeczka:
www.doidycup.pl/
Ponoć dzieci w tym wieku bardzo trudno uczą się pić z butli, a lekarze nawet tego nie zalecają.
No to się rozpisałam, wrócę później...
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Szczęśliwa mamusia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Majowka Lucasek za niedlugo bedzie juz Ci chodzil, moj tez jak chce go polozyc na brzuszek to robi wyprostowane nozki , sztywne i nieda sie go polozyc na bezuszek,musze z nim chodzic po mieszkaniu bo inaczej placz
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Misiowa moze sproboj lyzeczkami dawac np kaszke albo jak pisala AniaFilip kubeczkiem daj Hanulce
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
MamaEmilki jak tam zdrowko?
Olga jak Ignas?
Krecik jak sie czujesz?
BasiaOlek, Saiko a wy gdzie sie podziewacie?
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Przywitam się szybciutko przy kawce i zaraz zmykam małego uśpić.My dzisiaj o 7.30 wstaliśmy,nocka normalna mimo kataru,oby tak dalej,gorzej w dzień go męczy

Wczoraj kuzynka z Opola pisała na fb i mamy zaproszenie na wesele na 28 września,ale się cieszę,bo ostatnio byłam na swoim weselu ha ha

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

u nas nocka ciezka, od 4h rano co pol godziny pobudka na smoczka...no nie wiem co sie dzieje, caly cas sie budzil, kiedy nadejda te przespane nocki!?

no i u nas sa 2 karmienia nocne: 23h i 4-5h rano, wypija cala butle, nie wiem jak go przestawic... Probowalam mu nie dac tej o 4h, nawet kilka dni sie udalo, wtedy zjadal sniadanie, ale pozniej zaczal wymuszac meko, tyle razy sie budzil...jak teraz zreszta. On pijac to mleko o 4-5h, nastepny posilek ma o 12h zupka...dziwnie tak jakos, wszystko pokrecone

AiF, nasza pileczka to taka zwykla, kilka dni temu wyhaczylam w zara home, ale tez zdaje egzamin. Jak ja podrzucam, to lucas sie smieje.
Kamyczka, cudowny Dominik!!!!!!!!

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
Bidol dołączam się do żółtej kartki Kamyczki !!! A odnośnie stymulowania. Mi rehabilitantka poleciła ćwiczenia z deską do prasowania. Opierasz deskę o łóżko/tapczan i kładziesz Kamkę u góry na brzuszku, nóżkami do dołu i czekasz.... Najpierw pewnie będzie pukać rączkami, a potem zacznie zjeżdżać na dół. Ważne jest by robiła to rączka za rączką. A po tygodniu zmieniasz i kładziesz ją na tej desce główką do dołu. I to samo, czekasz aż sama zacznie zsuwać się na dół - rączka za rączką na przemian. Poza tym jak leży na brzuszku, to podkładasz pod ramionka zwinięty ręcznik, albo po prostu przekładasz przez swoją nogę. Chodzi o to by jak najczęściej prostowała rączki i na nich opierała ciężar. Bo podobno tak jest często, że nawet jak nóżki gotowe, to rączki są za słabe na raczkowanie. Poza tym, tak jak napisałam Anszce poniżej - my też jesteśmy daleko z tyłu. No a Kamilka jak zwykle czaruje

Anszka he he, to my też chyba musimy zmykać do jakiegoś innego miesiąca. Zwłaszcza że w sumie Mateusz urodził się w czerwcu. Leży na brzuszku, ale na palcach jednej ręki można by policzyć ile razy obrócił się z brzuszka na plecy. Raczej posuwa się obracając wokoło jak bączek niż czołga do przodu. No a ty kubeczku, to już kiedyś pisałam. My też go używamy

Kamykowa ale superowo Dominik wygląda w tej czapce. Świetny chłopak !!!

A u nas nocka średnio. Już drugą nockę z rzędu przed 4 Mateusz obudził się z kaszlem i nie mógł się uspokoić. Musiałam włączyć inhalator i to pomogło. Jutro pójdę z nim na kontrolę, bo ten kaszel mi się nie podoba

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Mnie coś te chorubsko chwyta choć już lepiej sie czuje jak wczoraj.
Bidol-Kamka jest piękna i nie martw sie że nie umie raczkować wszystko w swoim czasie.Tymek umie się czołgać ale znowu nie umie tak siedzieć jak Kama.Myśle że każde dziecko rozwija się inaczej i nie ma co się przejmoeać mnie np to nie martwi że Tymek nie siedzi stabilnie albo nie umie stać.
Majówka-wooow!!normalnie jestem w szoku że Lukas tak stoi aż nie prawdopodobne to się wydaje bo przecież on jest dużo młodszy od np mojego Tymka ale ładny chłopczyk
Kamyczka-ale boska ta czapa ja też taką chce dla Tymiego:)a gdzie kupiliście?Dominik Kozacko wygląda:)
Anszka-fajnie że jesteś wstaw jakąś aktualną focie synka:)
Olga-buziaczki dla Ignasia żeby był już zdrowiutki:*
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-