- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja wlasnie wstalam,zrobilam kawusie i jeszcze poleże ...
Aż nie wierzę,że to łóżko już mamy!
taaaaaaaaaaaakie duże i taaaaaaaaaaaakie wygodne

My myslelismy,ze mamy dużą kołdrę a tu się okazało,ze tylko na połowe łóżka wystarczyła

Dziewczyny wczoraj troszke zamowilam rzeczy przez internet a dzisiaj jedziemy po ciąg dalszy listy.
U mnnie dzisiaj naweet cieplo.
Za godzinke lece pod prysznic i na spacerek.

Mam do Was pytanie jakiej wielkosc macie torby do szpitala?
bo musze kupic jakąś torbę,bo mam tylko same takie ogromne podróżne ... i sie zastanawiamy jakiej ma byc wielkosci.

jakie macie plany na dzisiaj ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kejtin
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kurcze no nie ma szans, żeby nadążyć za wami:) Staram się 98% czasu spędzać poza domem, na tarasie, spacerach oby tylko nie przy komputerze i stąd mój brak na forum

A teraz jeszcze czekają mnie w weekend 3 egzaminy i muszę się trochę pouczyć, ale powiem wam, że wystarczy jak Sara zacznie się ruszać i koniec

Odnośnie moich ciążowych rewelacji to jestem na diecie cukrzycowej (choć cukrzycy nie mam ale jestem na granicy normy więc lekarz zalecił na wszelki wypadek) pozdr. Kamyczka;)
Z piersi samo mi mleko leci i czasami siara !

Z mniej przyjemnych:
- te skurcze łydek - no masakra;) ... potrafią mnie czasem złapać w nocy kupiłam magnez w tabletkach ale nie wiem czy pomoże...
- nie umiem sobie znaleźć dobrej pozycji do snu, przesypiacie dziewczyny całe noce? Mnie już córcia nauczyła że wstaję o 2 i po 4 na toaletę

I to tyle, więcej na szczęście nic się nie dzieje choć czasem odczuwam jakby mi ktoś w prawe żebro igłę wbijał

Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze

W piątek ma mi przyjechać łóżeczko:) ale wózka dalej nie wybrałam

A i w końcu kupiłam pierwsze śpioszki na córci

I z dobrych wieści - moja koleżanka 2 dni temu urodziła zdrową Alicję w Wawie na Inflanckiej i bardzo polecała ten szpital, wszystko nowiutkie i obsługa miła

Dzidzia i mamusia mają się wspaniale, urodziła dwa dni przed terminem

- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Gratuluję łoża!!!

Daners,kuruj się

- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja tez nie przesypiam calych nocy i nie wyyspiam się.
Nauczona bylam spać na brzuchu...a teeraz na bokaach i ciężko jst wyspac mi sie tak,poza tym jak jestem w pozycji leżącej to ciągle jest mi niedobrze,więc Mąż mi uklada pełno poduszek i śpie w pozycji prawie siedzącej.
co do mleka to ja dalej nic nie mam... tylko brodawki mnie strasznie pieką jak je niechcący dotknę,jakby ktos mi igły wbijał ;//
a co do smaku to kiedys spróbowałam od kuzynki..jak ją karmiłam...miałam w butli ściągnięte mleko mojej cioci..i bylo okropne;P a mojej siostrze smakowalo

śpioszki faktycznie niedrogie;)
Kamyczka tak myślałam,żebym najpierw kupiła wszystko co mam wziąć do szpitala a na koniec kupić torbę..albo dzisiaj jak bedziemy w mothercare albo w toysrus to zobacze czy nie maja takich toreb do szpitala. ale pewnie drozej wyjdzie niz taka zwykla duza. Zobaczymy;)
Mój Mąż to taki leniuch,że woli wydać więcej a mieć spokój niż gladac to tu to tam gdzie taniej....pewnie jak znajdziemy w mothercare to od razu kupi,żebym Mu nie jeczała już ;P

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
CHŁOPEK- a i ja moge prosic o taka lekture w pdf na mojego emaila??prosze prosze:)
kurde rzeczywiscie trzeba pomyslec o tej torbie spakowac sie i miec spokojna gloe
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
M-M, ciesze sie, ze jestescie zadowololeni z lozka. Super! Ja biore do szpitala taka mniejsza walizke, ktora mozna wziasc do samolotu jako bagaz podreczny. Widzialam u kolezanki, wszystko tam zmiescila.
Agnessa, ja kupilam "pierwszy rok z zycia dziecka", "jezyk niemowlat" i "zaklinaczke dzieci", bo dziewczyny goraco polecaly...nie jestem w stanie sama ich zopiniowac, bo dopiero jestem na poczatku tej pierwszej

Dziewczyny pwiedzcie mi prosze, jakie macie wymiary poscieli na lozeczko 120x60?
Ta ktora wybralam, ma takie wymiary:
Przescieradlo nawierzchniowe 120x180, poszewka na posciel 100x135, koldra 90x140..... Dziwne jakies

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ta kołdra 90x140 co piszesz to dobra ale poszewka na poduszeczke 40x60
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Chlopek wyslalam na priva
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
Majówka kompletnie nie pamiętam jakie rozmiary mają moje pościele. Łóżeczko na pewno 120x60, a pościeli nie kupowałam, bo jedną miałam po Kubusiu, a druga kupiłam w komplecie z łóżeczkiem. Zresztą wydaje mi się, że w ogóle nie ma się co przejmować póki co pościelą, a poduszką już w ogóle. Na początku Maluszek i tak będzie w jakimś rożku czy innym zawiniątku.
Też mam Pierwszy rok z życia dziecka. Miałam tę książkę z Kamilem, potem jak Kubuś miał się urodzić kupiłam nowsze wydanie z 2006, teraz bratowa mi oddała, więc pewnie już nowszej kupować nie będę. To fajna książka, co miesiąc można do niej zaglądać i śledzić rozwój dziecka

Teraz chwilka przerwy z kawką i truskawkami. Zupka się gotuje, zrobiłam też pyszną (mam nadzieję) sałatkę z wykorzystaniem ziółek z balkonu. Wczoraj ugotowałam też wieeeeelki garnek kompotu z rabarbaru, dzisiaj odcedzony i rozlany do dzbanków. Uwielbiam.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja wczoraj robiłam zupę ze szpinakiem będzie na dzisiaj
a na dzisiaj nie mam pomysłu na drugie danie

na czerwcówkach dziewczyna na porodówke pojechała prawdopodobnie odeszły jej wody
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Anna, tak wiem, ze ta posciel w lozeczku na razie dekoracyjna, ale kupie juz caly set. bedzie na pozniej, a na razie poszukam 2 komplety poscieli do wozka.
Anna, zazdroszcze rabarbaru!!!!! U nas drogi, ale da sie kupic

- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja ogólnie nie mam problemów ze snem (odpukać). Mimo że budzę się w nocy ok. 8 razy (tabletki i siusiu), to zasypiam bez problemu i śpię średnio do 10

Jeśli chodzi o pościel, to ja mam kołderkę 100x135, a podusię 40x60, rzeczywiście wydaje się być duża, ale przynajmniej starczy na dłuższy czas.
Zastanawiam się nad wyborem aspiratora do noska, macie swoje typy?
Chłopek - a w którym tygodniu jest ta czerwcówka? to już chyba trzecia, co?
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami

zaraz lecimy na miasto bo moj M kupje rower
wlasnie zamowilam 2 koszule nocne do karmienia:
koszula
dzisiejsza noc byla dla mnie tragiczna, goraco, nie moglam sie ulozyc, miednica boli przy kazdym przekrecaniu
MM - nie wiem czy chcialabym aż tak wielkie łóżko

Kejtlin - ja tez mam sesje, ale na szczescie uczyc sie nie musze - taka szkola

Wspolczuje tej siary - u mnie na szczescie sucho
co do pakowania sie to ja nie wiem jeszcze - ale pewnie spakuje sie w 2 torby podrozne takie materaiłowe