BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

14 lata 1 tydzień temu #109241 przez MagdaM
Ojjj piekne te Wasze brzusie :)

Aleksandra chcesz dziecko chrzcic takie duze??

Dzien dobry mamusie :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Temat został zablokowany.
14 lata 1 tydzień temu #109270 przez Aleksandra
Cześć dziewczynki :)

Magda to jest wstępny plan na chciny. W święta i tak cała familia do nas przyjeżdża, więc chciałam tak za jednym zamachem. 5-cio miesięczne dziecko nie jest takie duże na chrzciny. Wiele dzieciaczków jest chrzczonych w takim okresie. Ja też byłam chrzczona jak miałam 5 miesięcy :)
14 lata 1 tydzień temu #109289 przez MagdaM
Ahaaa no pewnie racja, ja nie znam takich duzych dzieci chrzczonych. Mnie z kolei marzy sie chrzest w Boze Narodzenie ahh :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 tydzień temu #109304 przez Aleksandra
Też fajny termin. A na kiedy masz termin porodu?
14 lata 1 tydzień temu #109305 przez Dorciaition
Hej dziewczynki :)

Ja tylko na chwilę. Zrobiłam już zakupy i teraz szykuję się na wizytację teściowej ;)

Miłego dnia :kiss:

Alanek[*] :(
14 lata 1 tydzień temu #109311 przez MagdaM
Planowo wg OM 19 pazdziernik

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 tydzień temu #109328 przez Aleksandra
To może termin chrzcin na Boże Narodzenie wypali :)

Dorcia trzymamy kciuki :) Daj znać później jak było :)
14 lata 1 tydzień temu #109330 przez paulina2209
u nas dwójka dzieci właśnie miała chrzest na te święta i też urodzone w listopadzie. ja chrzciłam w BN i tak jak piszecie fajne jest to że za jednym zamachem i gotowanie i goście
14 lata 1 tydzień temu #109367 przez Asiersa
Ja urodziłam w październiku a chrzciłam w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia :)

Tak jak pisała Paulinka, teraz w święta Wielkanocne były chrzczone dzieciaczki z listopada :)

Mój dzielny chłopczyk :*:*
14 lata 1 tydzień temu #109420 przez Aleksandra
Bo to akurat dal listopadowych dzieci taki "pierwszy wolny termin". Rodzina przyjeżdża, więc czemu nie :)

Asiersa ty malutkie dzieciątko chrzciłaś...
14 lata 1 tydzień temu #109602 przez Suari
Śliczne macie brzuszki :)
Może i ja się pokuszę i w wolnej chwili wrzucę, chociaż po dzisiejszym obiadku to jest wieeeelki :)
14 lata 1 tydzień temu #109604 przez Dorciaition
Suari dawaj dawaj brzuszek :silly:

Widzę suwaczek- cudnie :)

A ja już po wizycie i powiem Wam, że nie było źle. Jestem mile zaskoczona. Aż uwierzyć w to do końca nie mogę :laugh: hihi

14 lata 1 tydzień temu #109609 przez Aleksandra
Dorcia super, że wizyta się udała :) Jak to się mówi "teściowa też człowiek " :silly:

Dziś w pracy pogoda dawała mi do wiwatu. Nasz pokój, w którym siedzimy ma jedną całą oszkloną ścianę z małym lufcikiem otwieranym do góry. Niestety "władze" szpitala nic z ty nie robią, więc w zimę jest jak w lodówce a w lato jak w saunie. W dodatku cały dzień mamy tam słońce. Niby są żaluzje ale to daje tylko tyle, że nie świeci po oczach. Dzięki Bogu mam własne prywatne wiatraki to chociaż powietrze się rusza. Nie wiem jak ja przeżyję tam całe lato. Powstał dla nas (czyli dla profilaktyki raka piersi - ja, cytologia i kolonoskopia ) nowy budynek - z klimą :lol: ale przeniesiemy się do niego raczej dopiero na jesieni, więc mi to już rybka. Dziś na zewnątrz było ok 25 stopni a u nas w pokoju 35....istny koszmar.

Suari czekamy na brzuszek. Duży nie duży - dawaj :) Mój też ostatnio był prosto po jedzonku :)
14 lata 1 tydzień temu #109633 przez Dorciaition
Haha, Olka pewnie czasami tak ;)
Choć jak pokazałam ciuszki to oczywiście był komentarz, że już, tak szybko?? A ja mówię, że co teraz, że w związku z tym, że straciłam jedno dziecko to teraz mam cały czas o tym myśleć, nic nie kupować, nie cieszyć sie ciażą???
Wiadomo, że inaczej przeżywam tą ciażę, ale nie chce zwariować! Wierzę, że teraz będzie dobrze. Musi być i już!

Oj, to Tobie współczuję. Ja przez 1,5 roku pracowałam właśnie w takim pomieszczeniu. Zimną zimno, latem upał. Dobrze, że macie wiatraczki. :) Tylko żebyś mi się nie przeziębiła :silly:
A macie tam chociaż lodówkę? Wtedy można czegoś zimnego się napić dla ochłody :)

Ja juterko do pracy. Ciekawe na którą mąż wymyśli :huh: Tam siedzę w pomieszczeniu w którym jak dla mnie jest zimno. Ale wychodzę sobie na dworek sie wygrzać :)

A jak Wasze samopoczucie? Moje mdłości już coraz mniejsze. Juterko 12 tydzień. Ale ten czas leci. A od kiedy liczy się 4 miesiąc? Bo już sama nie wiem, od 12 czy 13 tyg? Chyba 13tego co?

Miłego wieczorku kochane.

Ale się rozpisałam :silly:

14 lata 1 tydzień temu #109786 przez Aleksandra
Chyba od 13-tego, tak mi się wydaje :)

Mam lodówkę u techników w pokoju i z niej korzystam. Poza tym mamy na zakładzie dystrybutor wody, która na szczęście leci zimna i jak mi się kończy moja w butelce to leje sobie tamtą :)

Ja jak zwykle czuję się rewelacyjnie. Mdłości już od dawna nie miałam i nawet znika mi problem mycia zębów :) Wstaję teraz tylko często w nocy do łazienki, ale to też nie zawsze. Dzisiaj byłam tylko raz a z poniedziałku na wtorek chyba ze 4.

Dostałam dziś od bratowej męża (jedna z naprawdę nielicznych osób <a dokładnie jest ich tylko 2> w jego rodzinie, którą na prawdę lubię i świetnie się dogaduję) dostałam ogrodniczki ciążowe. Ale duży rozmiar to pewnie założę je dopiero we wrześniu :silly: I powiedziała, że jak jeszcze coś znajdzie to mi odłoży :)

Miłego wieczoru dziewczynki.

Do jutra :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży