- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- hopeforlife
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Oni zgrywają twardzieli i nic nie mówią, a jak my się martwimy to mówią, że nie ma czym i że wszystko będzie dobrze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jeśli chodzi o KTG i USG to ja mam je ( dwa razy w tygodniu) tak cząsto ze względu na cukrzycę.Ale jeśli wszystko jest ok to nie ma powodu aby je robić.Chyba że ciąża jest przenoszona- tak więc bez paniki.Cieszcie się fartem że ciąza przebiega bez problemów.
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

Planujemy rodzić razem i mąż ostatnio stwierdził, że będzie twardy i zostanie ze mną do końca. Ja tego pewna nie jestem i zależy mi, żeby był ze mną w czasie początkowym, a jak przyjdą parte to i tak nie będę miała czasu pewnie o nim pomyśleć, więc spokojnie może sobie wyjść na korytarz i poczekać. Oczywiście pod warunkiem, że mała odwróciła się głową w dół, ale to sprawdzimy za półtora tygodnia.
Poza tym, zachowuje się super, rozmawia z małą, dają sobie znaki przez brzuch i ciągle mówi mi, że wszystko będzie dobrze, że damy sobie radę itd.

Ja z kolei nie omawiam porodu z lekarzem, tylko piszę plan porodu w szkole rodzenia i zabieram go ze sobą do szpitala i tam położna ma obowiązek go ze mną omówić.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

hopeforlife i jak tam egzamin

Zauwazylyscie, ze w pierwszych stronach naszego watku poznkaly czesci postow?

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość

- hopeforlife
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja w ogóle przez tą awarię nie mogę odtworzyć ostatnich wątków z forum, tylko muszę wchodzić w to, co ja pisałam i tam mnie kieruje na odpowiednią stronę. Utrudnienia, ale dobrze, że całkiem nie zniknęłyśmy

My przed chwilką z mężem rozmawialiśmy sobie jak to będzie kiedy zacznie się poród. Czy będzie w domu w tym czasie, czy dostanie wolne na drugi dzień i tak fajnie mi się zrobiło... bo nawet filmiki oglądaliśmy o pielęgnacji dziecka i powiedział, że przewijanie jest łatwe

- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ja to się cieszę że już mam studia za sobą bo teraz w ciąży jeszcze dodatkowy stres

no ale jak trzeba to trzeba.
Mój M to się boi małych dzieci, jego brat ma pół rocznego syna to bał się go brać na ręce a co dopiero przewijać ale mam nadzieję że jak mu się urodzi swoje dziecko to dost

ja tylko mam nadzieję że mój M okaże się prawdziwym mężczyzną

- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mój M.nie ma stracha przed małymi dziećmi niedawno (latem) moja siostra urodziła chłopca, nie ma problemu przewinie,wykąpie,pobawi się- w rodzinie było troszke małych dzieci więc się przyzwyczaił.Stopniowo jakoś oswoił.
My razem przy porodzie nie bedziemy-mam wskazania do cesarki- połama miednica.Ale obiecał mi że bedziemy razeam tak długo jak tylko się da.
A jaszcze jedno- dziś nie mam podwyższonej temperatury.Gorące mailiny i czosnek do każdej potrawy pomogły.

- hopeforlife
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Lusia, jak to połamana miednica????
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Angelaw
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Mysl pozytywnie
Lekarz sprawdzil i potwierdzil ze wszystko jest w porzadku wiec nie zamartwiaj sie
Wiem ze latwo powiedziec bo sama mam ciagle stresa ale lekarza nie widzialam na oczy tylko polozne stad moj niepokoj
Bedzie dobrze
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A moja miednica ucierpiała w wypadku samochodowym. Właściwie to ja jadąc na rowarze wpadłam pod tira- taki był mały że go nie zauważyłam....
Leżałam miesiąc w szpitalu plackiem- a póżniej jeszcze trzy w domu.Cały czas na wznak- 24 godziny- aby kości łonowe się pozrastały.Potem długa droga dochodzenia do siebie, nauka siadania, wstawania,i na koniec chodzenia.Mój M. czytał mi ksiązki w szpitalu do miałam krwiaki na mózgu i wszystko widziałm potrójnie.Tak więc bardzo cieszymy się z faktu że mogą być w ciąży pomimo kilku niedogodności- nawet jeśli wszystko skończy się cesarką to co z tego będziemy mieć Naszego Filipka.

- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Dolores, nie denerwuj siebie i córeczki, cesarka to nie koniec świata, ważne, żeby z małą było dobrze, a ty przy swoim nadciśnieniu nie możesz się stresować
Lusieńka, o kurczę, niezła historia, gratuluję wytrwałości w dochodzeniu do zdrowia i brawa dla lekarzy, że tak dobrze Cię poskładali, że mimo wszystko pozwolili na ciążę, i mąż musi bardzo kochać skoro się nie przestraszył i był przy tobie cały czas

Już 3 styczniówki rozpakowane, póki co same dziewuszki

- hopeforlife
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Rozmowa z wykładowcą była świetna, pyta mnie na kiedy mam termin, ja, że na 11 lutego, on spojrzał na mnie i rzekł "Wyjdzie wcześniej"

Za dwa tygodnie mam ostatnie dwa egzaminy, mam nadzieję, że wytrwamy, choć porodu też się doczekać nie mogę