- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
U mnie w robocie ostatnie chwile były bardzo nerwowe i było dużo biegania- pracuje jako asystent inspektora budowlanego.Z jednej budowy na drugą ze spotkania na spotkanie - a tam wiadomo jakie są warunki.Skończyło się tym że mój szefo i współpracownicy sami nalegali abym pokończyła swoje sprawy i odpoczęła.A ostatni jak zawitałam w pracy to szefo już mnie atakował-kiedy wrócę do roboty jest dużo a rąk do pracy mało.
i co mam powiedzieć przed świętami odwiedziłam kilka żłobków i z przerażeniem stwierdziłam że nie będzie tak łatwo.Kilometrowe kolejki miliard dzieci na jedno miejsce lub astronomiczne ceny prywatnej niani.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

mój szef powiedział że nie szuka nikogo na moje miejsce i liczy na mój powrót z macierzyńskiego. U mnie na wsi nie ma żłobków tylko już przedszkola, więc zostaje mi tylko teściowa ale tu jest taki problem że teraz męża bratu urodził się syn i teraz jego bawi i nie wiem czy za pół roku będzie bawić i nasze dzidzi czy sobie da radę z dwójką dzieci a co najważniejsze czy będzie chciała? Ja na pewno jej nie poproszę a mój M twierdzi że też jej nic nie będzie mówił bo jego zdaniem to ona powinna wyjść z inicjatywą że nam pomoże i zabawi, skoro jemu bratu bawi. Tym bardziej jak M twierdzi że całe życie nic od rodziców nie dostał, ani wesela mu nie robili ani na urządzenie mieszkania nie dali grosza i jeszcze ich długi spłacał to powinna sama teściowa w ramach wdzięczności zaproponować bawienie. Także ciekawie będzie

Ale was zanudziłam, jednak trochę mi lżej że mogę się komuś wyżalić

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
sorry za te gorzkie słowa, ale jestem cięta na ten temat.
Przyznam się Wam, że jestem i na styczniówkach 2012 i tutaj (bo jakoś tak od samego początku wydawało mi się, że urodzę przed czasem, ale może się mylę) więc mam wgląd w sytuację. Jest pierwszy forumowy mężczyzna w tym roku

- Angelaw
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
W twoim przypadku rozumiem ze lepiej nie pracowac
Ja mam o tyle fajnie ze prace mam siedzaca choc na tym etapie troche d....boli
Pracujemy z mezem w tej samej firmie i o tych samych godzinach wiec autkiem do pracy i spowrotem mnie wozi
Sama od poczatku ciazy nie siadam za kolkiem
Ze zlobkami to macie faktycznie nie wesolo ale trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie tych spraw
U nas jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciazy musialam zapisac sie do zlobka i tutaj mozna bylo wybrac 3 zlobki z tej samej korporacji
Teraz trzeba czekac na list wiec jest podobnie jak w Polsce, albo sie dostaniemy do zlobka albo na liste oczekujacych albo wcale
A powrot do pracy po 12 tygodniach od narodzin wiec opieke znalezc trzeba
Powodzenia
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Malenka tez bedzie czekal pobyt w zlobku,albo niania-bo moj dzien roboczy trwa od 8.30 do 18.00 z godzinna przerwa na obiad,a zlobki maja dwie "zmiany"-albo prowadzisz dziecko na 8.00 i wybierasz o 16,albo o 11.00 do 19.00.O szczegoly bede pytac jak zacznie sie czas skladania podan-czyli w marcu-kwietniu.No i potem kwestia czy beda miejsca

- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wiem jak sprawa wygląda w tego typu pracowniach bo sama się przez kilka przekulałam.
Atmosfera straszna, niby ma umowę na czas nieokreSlony i może tam wrócic ale wie że zwolnienie to kwestia czasutylko znajdą jakiś hak na nią.Wieć szuka już nowej pracy.
Jak mi opowiedziała tą chistorię to aż się włosy na głowie zaczęly jeżyć.
Całe szczęście że ja mam w pracy ludzi tak przyjażnie nastawionych,którzy razem ze mną cieszyli i się z mojego mojego stanu.A teraz trzymają kciuki za pomyślne rozwiązanie.No i mam świadomość że na mnie czekają. W Poznaniu właśnie pada śnieg- pierwszy tej zimy...
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

u mnie na wsi koło Krakowa, kurzy śniegiem od rana

spadam mężowi robić pierogi z serem
pozdrawiam
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dolores nie martw sie cesarka. najwazniejsze,zeby twoja wyteskniona coreczka bezpiecznie przyszla na swiat.
Ann jak tam samopoczucie w ostatnich tygodniach

Dzis mija 8 miesiecy od mojej OM i siedem od zrobienia testu. Hurra zaczynamy dziewiaty miesiac

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Anuskka dzięki że pytasz

W poprzednim tygodniu wymiotowałam prawie codziennie, a w tym tygodniu mam apetyt za dwie i pochłaniam więcej jedzonka np. pizza o 22:00

W poniedziałek idę na badania więc sprawdzę czy mała jest głową w dół i pewnie usłyszę czy jej się już zaczyna spieszyć, czy jeszcze nie.
Anuskka - 9 miesiąc to już naprawdę z górki
- Angelaw
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dzisiaj caly dzien az do teraz maly tak mnie molestuje ze bol niesamowity w niektorych momentach
Normalnie to wierzga tak mocno wieczorami ale dzisiaj pobija rekordy
I nie moge powiedziec ze powoduje to usmiech na mej twarzy tylko raczej sycze z bolu
Czy tez ktoras z was ma taki problem czy wasze pociechy sa spokojniutkie?
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ostatnio zauważyłam że potrafi np.wystawić nózkę albo łokieć wtedy na brzuchu pojawiają się ruszające się "guzki-kuleczki".Najmniej przyjemne są kopniaki w żebra lub po żołądku-zgaga.
Staram nacieszyć się tym stanem zostało tylko trzy i pół tygodnia do terminu- choć od początku ciąży dręczy mnie przeczucie że będziemy razem wcześniej.
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Też mam dni spokojniejsze i takie w których jest bardziej aktywna. Dziś np do 15:00 ruszała się niewiele i już zaczynałam się martwić, ale po obiedzie nadrobiła straty