- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jak ważna jest stabilność serwera (uptime) dla waszej gry?
Jak ważna jest stabilność serwera (uptime) dla waszej gry?
- amalia09
-
Autor - Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
8 miesiąc 1 tydzień temu #1566467 przez amalia09
Cześć wszystkim! Ostatnio miałem mega wkurzającą sytuację – grałem na jednym serwerze MU Online, nagle wyskoczył lag i wypadłem z gry dokładnie wtedy, gdy walczyłem z bossem. Zastanawiam się, jak bardzo dla Was liczy się stabilność serwera, czyli uptime? Bo mi osobiście, jeśli serwer często pada, to całe granie traci sens i nie chce się wracać. Jakie macie z tym doświadczenia?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beatricevill
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
8 miesiąc 1 tydzień temu #1566468 przez beatricevill
Zdecydowanie uptime to podstawa, zwłaszcza w grach jak MU Online, gdzie walka z bossami czy eventy trwają określony czas. Sam kilka razy byłem na serwerze, który ciągle się restartował i po prostu zniechęciłem się. Natomiast na dobrych serwerach, gdzie jest stabilnie, można grać naprawdę długo bez frustracji. Fajnie, że są portale jak ten
www.mutop100.com/new-servers , bo pomagają wybrać serwer, który działa płynnie i nie ma ciągłych przerw. Wtedy nawet grind czy PvP stają się przyjemnością, a nie koszmarem.
- millerrina
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
8 miesiąc 1 tydzień temu #1566469 przez millerrina
Czasem myślę, że sama rozgrywka to tylko część zabawy, a reszta to cała otoczka – społeczność, grafika, klimacik. Lubię też, kiedy twórcy dbają o detale, jak eventy czy zadania, które wciągają nawet, gdy trzeba poczekać chwilę na serwer. W sumie nie zawsze uptime jest najważniejszy, bo czasem nawet chwilowa przerwa potrafi dać oddech i ochotę wrócić z nową energią. W grach online warto więc znaleźć balans między stabilnością a tym, co nas wciąga.