BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 5 miesiąc temu #801659 przez szósteczka
kurczak wyglada super przepis rzuc na poczte

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #801665 przez Hania84
No kurczak wygląda ekstra...mój byłby z takiego obiadku mega zadowolony bo uwielbia kuraka zapiekanego w całości. Zrobię mu takowego na sylwka albo na urodziny :blink:

szósteczka no to prezenty fajne :) dzieciaki na pewno bedą się cieszyć :) a Pawełek jaki szczęśliwy pośród tych zabawek :lol:

lecę prasowac bo mam stertę B) póki Lena śpi musze się z tym uwinąć bo czeka to na mnie juz od 5 dni :P

11 lata 5 miesiąc temu #801666 przez kakaszka
haha aleksia to mieliscie ubaw :D ja w takiej sytuacji dostaje histerie smiechu i nie wiem jak zrobic by jak najmniej elize ubrudzic, a i tak wychodzi, ze zawsze ja jestem cala w kupie :)

malutka widze, ze tesciowa nie mysli za bardzo, porazka, stara a durna.

leta ale bedziesz miec wyzerke :)

co do mleka moim zdaniem do roczku bedziemy pic mm a pozniej przechodzimy na krowie. bo do 3 roku pic mm to przesada dla zdrowego dziecko co przybiera ladnie na wadze.

haniu nie ma to jak fryzjer, ja uwielbiam wychodic od fryzjera, ale zazwyczaj chodze raz do roku, bo boje sie ich strasznie :)

u nas znowu zaczyna sie marudzenie, bo mala znowu chce spac.
a wczesniejdalam ja do lozeczka zeby sie pobawila karuzela, poszla na kompa, a po 5 minutach odwracam sie, a miedzy szczebelkami oczy stercza, wredota moja mnie podgladala :) a jak zobaczyla ze ja widze to w smiech :D

hmm teraz robilysmy razem kupe i malo tego, ze jest meGA twarda, to jeszcze gruba ( biedna moja dupulka) i po burakach byla nie czerwona a czarna jak smola. nie wiem dlaczego ma takie kupy, skoro ladnie pije. bedziemy 12 u pediatry na szcepieniu to zapytam. no i zeby chyba faktycznie znowu zaczely meczyc.

11 lata 5 miesiąc temu #801683 przez violcia00
Malutka to nieodpowiedzialna tesciowa,mogła Cie uprzedzic ze ma w domu chore dziecko,ja jestem odizolowana od mojego dziecka,ja w jednym pokoju siedze zamknieta a synciu z tatusiem w drugim boje sie zebym go nie zaraziła.

własnie szykuja sie na spacer,a ja w koncu zwlokłam sie z łozka i troche ogarne chatke.

Mezu dzis był w restauracji na obiedzie bo nie byłam w stanie nic ugotowac i na zakupach,kazałam mmu kupic jakies zupki dla małego na 2 dni bo nie dam rady gotowac to ten kupil gdzies na 2 tyg.z rybka i mieskiem,to przynajmniej na jakis czas bede miala z głowy :lol:

Co do mleka to ja robie tak jak poradziła pediatra od 6 miesiaca do roku kazała mi podawac,ale oskar juz mało pije mm,je rozne cuda,bo tutaj sprzedaja juz takie gotowe mleka w kartonach z dodatkiem roznych warzyw i na słodko np.z bananem,kakao,miodem wiec bedzie miał urozmaicenie no i kaszki bedzie jadł na sniadanie ale nie moge sie doczekac na ta paczke z Pl :angry:

Kurczak wyglada apetycznie,moj tez byłby przeszczesliwy jakbym mu cos takiego przyrzadziła :blush:

Szosteczka super ze zakupy udane,Pawełek Fajnie wygląda :blink: to jest bujak??bo tak ciekawie wyglada.

Haniu zazdroszcze fryziera,sama tez sie chyba wybiore ale na scinanie tylko,farbe nałoze sama w domu :woohoo

Karolka a choinke mam na 1,50 m ,w zupełnosci wystarczy.miałam kupic mniejsza ale skoro byla promocja to trzeba bylo korzystac :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #801688 przez Hania84
heh juz poprasowałam :lol:

karolka odnośnie tego krwawienia z buzi...może Gabi ma zapalenie dziąseł? albo faktycznie się tam skaleczyła...zobacz dokładnie w buźce czy nic się tam nie dzieje.

kakaszka - na zaparcia u dziecka to najlepsza większa ilośc wody podawana do picia albo 100% sok pasteryzowany owocowy :) 2-3 razy dziennie.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #801695 przez szósteczka
violcia to skoczek stacjonarny juz kiedys go pokazywałam :-)
karolka mojej wiolce to zawsze leciała krew jak się zęby przedzierały
dzis po zakipach mam dzień lenia i na obiad jest kupna pizza dzieciaki szczęśliwe się zajadają.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #801705 przez kakaszka
haniu to ile ma dziennie tego soku wypic?

no szosteczka fakne zakupy narobiliscie, chcialabym byc w waszej rodzinie :P
pawelek sliczny ma usmieszek :)

violcia zdrowiej szybciutko, niestety my matki nie mozemy sobie pozwolic na tygodniowe lezakowanie z temperatura :P

11 lata 5 miesiąc temu #801706 przez KaRoLkA
szosteczka jaki fajny Pawelek taki szczęśliwy :) a prezenty super napewno beda zadowoleni wszyscy :)

Violcia fajnie że mezus spisuje się na medal a Ty odpoczywaj i się wygrzewaj :) oto choinka super :) a włoski mogę Ci ciupnac jak Nas odwiedźcie :)

Hania laczylam się z Tobacco też miałam prasowane popoludnie :)

Malutka ja to bym się wkurzyla, bo przecież ciężko jest zadzwonić że chore dziecko w domu ma :/ a później jak nie daj boże mała zachoruje to nawet się nie zapytaja jak się czuje :/

co do tych dziaselek to nie są jakieś czerwone , owszem poszerzone ale nie jakieś bardzo napuchniete , sprawdzalam jej buzke i nic nie widzę tam takiego , ciężko jej popatrzeć do buzi bo krzyczy i język wyciąga. może się zadrapala bo pcha te paluchy . Robię sobie listę rzeczy które muszę zabrać dla Gabi do polski i masakra ile tego :cheer:

11 lata 5 miesiąc temu #801715 przez Hania84
karolka - z dzieckiem to zawsze jest ekstremalna wyprawa :lol:

kakaszka wody przegotowanej to może pić ile zechce ale myslę że ze 2-3 razy po 50-60ml na pewno by rozluźnić stolec...musisz obserwować...i jeśli po takiej ilości wody nadal będzie miała twardą kupkę to podaj jej więcej wody. A soki to myślę że tak do 100ml na dzień będzie okej.

11 lata 5 miesiąc temu #801718 przez kakaszka
no bo wypija mi gdzies 100ml herbatki koperkowej, czyli musze jeszcze soku dawac. bo ilez moja pupcia ma sie meczyc.

dzieki haniu :) na ciebie mozna zawsze liczyc :-*

karolka nie zazdroszcze pakowania dziecka, moim zdaniem to trzeba wszystko co jest dziecka :)

11 lata 5 miesiąc temu #801727 przez KaRoLkA
Wiem właśnie że wszystko łącznie z proszkiem do prania :P. jedną torba ubrań a druga przyborow he he
jakie to moje dziecko jest placzliwe dzisiaj. no masakra jakąś :( cały czas ręce , może jak tata wroci to jej się odmieni

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #801767 przez aleksiaa88
He he Pawełek zadowolony wszyscy jedzą pizze on też

Oczywiście w jednym kolorze i raczej zawsze będą takie roztrzepane niż ulizane bo trochę się kręcą to jeszcze im pomogę i może takie wyjdą

Taka cóź

Jestem zdecydowana coś zrobić z głową ale teraz muszę się napatrzeć i przekonać, że na pewno tej chce. Bardzo mi się podoba.
Raczej pójdę w przyszłym roku zrobię sobie prezent na urodziny w styczniu.
Teraz dużo wydatków na koniec roku to nie chce jeszcze dokładać następnego. Poczekam. I w między czasie codziennie sobie będę patrzeć aż się w niej zakocham :lol: :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #801779 przez Hania84
Ja jak rozmawiałam z moimi to powiedzieli mi że mam małej nic do PL nie brac że oni wszystko kupią. Tylko to co na tyłku będzie mieć. No ale przecież tego trochę jest ...nie chcę ich tak obciązać. Jeszcze w przyszłym roku przed naszym przyjazdem robią remont i wyliczyli że 7 tysięcy ich wyjdzie...więc tym bardziej nie ma mowy.
Jakoś się pomieścimy w aucie :)

aleksia fryza fajna :)

Lena wstała o 17...zjadła obiadek i zaraz pijemy herbatkę :)

11 lata 5 miesiąc temu #801804 przez Sophie25
Kiedyś wystawiałam małej raczke i mowiłam "przybij piatke" :D Kilkanaście razy tak robiłysmy na dzien i dzis ja wystawiam raczke i mowie " przybija ładnie piatke " I przybiła :D :D
Mozliwe ze juz sie nauczyła i zapamietała? Czy raczej moja reja podpowiada jej " klepnij ją " :A ?

Fryz fajny Aleksia :)

Hania zazdroszcze takiej rodzinki :*

KaROLKa noo pakowanie to wyzwanie,ja w maju jade nad morze w odwiedziny i tez bedzie pewnie pełen bagaż :D

11 lata 5 miesiąc temu #801806 przez violcia00
Zrobiłam sobie miksture z soku z cytryn,miodu,czosnku,imbiru i myslalam ze mi cofnie,tak nie dobrze sie poczułam :huh: ale za drugim podejsciem bylo lepiej
.
Karolka chetnie oddam sie w Twoje ręce,mam nadzieje ze szybko mi przejdzie to cholerstwo,a rzeczy dla Gabi to musisz wziac duzo,pewnie wiecej niz dla siebie, ja brałam nie wiele bo to akurat byl okres gdy Oskar wyrastał ze starych ciuszkow i duzo kupilam w PL,ale fajnie ze do Polski jedziecie,ciekawe jak mała zniesie podróż.

Aleksia fryzurka fajna.

Moje dziecko wykapane i wlasnie zasnelo :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka