- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny czy dajecie dzieciaczkom chlebek z masełkiem jako np. śniadanie lub kolację?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aga ja daję małemu chlebek z masełkiem (malutką kromkę- gdzieś od 2 tygodni) rano o 6 00- bardzo lubi , bo je wtedy to samo co mamusia (ja jem swoją kanapkę, a Artek swoją), a potem kaszę o 8 00.
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ingrid mamy identyczną szczoteczkę Barti też ją lubi.
A moje słonko rozpoczęło dziś wspinaczkę, aż mnie dziś strach obleciał, a jaki zadowolony. Póki co opanował wspinaczkę na pudełko od zabawek by sięgać po książki, spryciul jeden ;P
a tak poza tym rozpoczęłam pisanie nowego bloga, zapraszam

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Co do butów my mamy takie z żółtą stopą na opakowaniu kupiłam za 100 zł. bo była wyprzedaż

U nas nadal tylko dwa zęby na dole i nie widać aby mu coś szło a mega marudny:( Mało co mu pasuje. Godzinami stał by przy pralce i patrzył jak pierze i już prawie dosięga do pokrętełka, które tak mu się podoba, że zawsze się śmieje i gada pod nosem z zadowolenia. A tak zabawki go znudziły.Nie mogę wyjść do kuchni bo od razu leci za mną i wiesza się na moich nogach. Często buja się na szafkach w kuchni ( niestety tak skonstruowane mieszkanie i szafki).
Poza tym chodzimy do klubu mam:) Sobie przyrzekłam, że postaramy się chować Artka tak, że mniej kompa a więcej prawdziwych spotkań. Bo tak to on uwielbia wszystkie piosenki(gumi miś, olimpiada w jarzynowie, mucha w mucholocie...) i oglądałby godzinami. I normalnie boje się że tylko na gg albo innych będzie siedział. Daję mu pooglądać do 30 min. max i to nie codziennie, bo już tak się przyzwyczaja, że nawet mąż, który musi w domu popracować na kompie nie może tego uczynić bo jest RYYYYKK:( bo przecież on aż się trzęsie do kompa.Masakra.
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do bucików, moj Krzysio nosi te usztywniane, ortopedyczne i już przeszłam na rozm 20, bo 19stka już była ciasna.
Ewel ale spryciarz z tego Bartka, mój maly ostatnio u babci probował się na schody wspiąć, ale nie dałam mu więcej próbować, bo już miałam wizję jak z nich spada!
Mamy 1,5 ząbka

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój też podobnie reaguje, jak się czegoś zabrania. Wchodzi często w kabelki, jak mówię nie wolno to dyskusja ze mną. Ja jednak jestem nieugięta, przenoszę go w inne miejsce. Jak krzyczy, to krzyczy. Po chwili się uspokaja i znajduje sobie coś innego do zabawy. Mój Arturek na razie nie wstaje, ale czepia się wszystkiego i próbuje się podnieść. Na razie raczkuje po domu i rozwala wszystko co mu na drodze stanie

- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U mnie i mleko i kaszke pije z aventu z 3ki w smoku tym co ma regulacje. z lovi takim specjalnym do kaszek sie ksztusi jeszcze.
Poziomka - witaj po tylu misiącach

Jakk daje mu kasze na noc to sie budzi i chce jesc, jak samo mleko na noc - przesypia noc (d0 4 rano bo u mnie juz sie dzie nzaczyna ze względu na pracę o tej godzinie

Beatka, Aga , Karolina - u Maciusia tez się zdaza czasem taki napad agresji. jestem w szoku skąd to sie bierze. za duzo energii? ale trwa to chwilke. odstawiam go przy lóżku, uderzy w łożko raz czy dwa rączkami, spojrzy na mnie- ja wtedy wstaje i nie reaguje, patrzę surowo. a on wtedy patrzy na mnie, też schyla glowe potem znow patrzy i bierze jakąś zabawke i zaczyna sie smiać. wiec dolączam do zabawy i udaje że nie było akcji.
Kami - przykro mi. I niech mi ktos powie że ten kraj zacheca do rodzenia dzieci!!!

MartiO - ja też trzymam za ciebie kciuki. najważniejsze zebyś sie dobrze czula i żeby dzidzia się dobrze rowijala.
Aga - ja daję kawałeczek bułeczki ale bez masełka. Mój maluch tak jak u Kami - zarłok

IABELO - ja tez sie zastanawiam co z butami. czy jeszcze wytrzymac z miesiac. czy nie.
Macius ma kombinezon który mu zakrywa stopy. jeszcze dobrze nie chodzi ,tylko po domu przytrzymywany za rączke. ale nie jest to samodzielne chodzenie. i nie wiem co zrobic.
A wy jak wychodzicie na spacer to pozwalacie dzieciaczkom już chodzić po chodniku?
akaciak - mysle ze TAK, wszystkie tak sięzachwoują jak czegos nie wolno