BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 tydzień temu #350765 przez labelo
marzenieee,
to cale szczęście,ze już w domku i wszystko dobrze się skończyło. a powiedz, dlaczego w 38 tygodniu będziesz rodzic?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #350789 przez martynka790
Ale Wy śliczne jesteście!!!!

misia88
czekamy na wiesci ;)

marzenieee
dobrze, że wszystko ok

co do puchnięcia to na szczescie na razie mnie to nie dopadło- oby tak do końca

13 lata 1 tydzień temu #350790 przez marzenieeee
labelo bo chcą abym urodziła sn a mała waży już 3100

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 tydzień temu #350793 przez labelo
marzenieee,
to dobrze,ze trafiłaś na taka lekarkę, moja kumpela ostatnio urodzila 4650 dziewczynka, a mogli jej prędzej wywołać, teraz "ledwo zyje", była grozba przetaczania krwi, bo morfologia kiepska,lekarz co 5 minut teraz ja odwiedza i dogląda, pewnie ma wyrzuty sumienia,ze do tego doprowadził......

13 lata 1 tydzień temu #350840 przez beadka7
Mi też dzisiaj gino powiedziała, że ze wszystkim trzeba teraz przesadzać- tzn: za mało ruchów- do szpitala sprawdzić, zbyt gwałtowne ruchy- do szpitala, krwawienie, wyciek wód płodowych- szpital. Dlatego dla własnego spokoju bym też pojechała sprawdzić czy wszystko ok :)

A mój synek dzisiaj chyba prostuje co chwilka nogi i piętki albo kolanka mi się pokazują na boku :) słodkie to, chociaż dosyć bolesne :)

13 lata 1 tydzień temu #350854 przez Paula88
Cześć dziewczyny :) Mi też towarzyszy twardnienie brzucha, ale jak biorę nospę 3 razy dziennie, to jest lepiej. Mam do Was pytanie w którym miejscu brzuszka czujecie czkawkę dziecka, bo ja na samym dole... ale na ostatnim USG było położenie pośladkowe, może to z tego powodu?
Trzymajcie się ciepło wszystkie dzielne majowe mamusie :)

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

13 lata 1 tydzień temu #350855 przez MartiO
Dziewczyny jeśli pojawi się krwawienie co może oznaczać odklejanie łożyska to na lewy boczek i jak najszybciej karetka :silly: samodzielnie może być kiepsko... nie wiem czy o tym pisałam ale u znajomych w rodzince stracili w ten sposób dziecko w 9 m-cu... zanim dojechali to się udusiło...

dzisiaj miałam w ramach wizyty pogadankę z położną o sytuacjach zagrażających itp ;) testowała mnie też z pozycji do karmienia na lalce ;)

Marzenieeee dobrze że już w porządku :kiss:

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #350863 przez ewel7
marzenieee dobrze, że sytuacja opanowana.

paula ja czkawkę czuję od zawsze na dole, a mój Mały Misio leżał prawie cały czas główką do dołu (mam nadzieję, że to się nie zmieniło)

Ja troszkę prasowałam ubranka Miśka, już niewiele mi zostało, ale w sumie teraz już rzeczy na później bo i jakieś spodenki, koszule ;P teraz biorę się za jakiś obiadek bo zaraz Mężuś wraca z pracy.

A jak tam u Was mija popołudnie?
misia jak tam u Ciebie? byłaś na IP?

13 lata 1 tydzień temu #350875 przez MartiO
Paula88 właściwie zawsze na dole po lewej stronie... na ostatnim usg miał ułożenie główkowe... Może Twoja niunia też się przewróciła ;)

13 lata 1 tydzień temu #350879 przez Paula88
No właśnie, może się odwrócił :) jakoś nie potrafię odgadnąć "gdzie co ma" pod żołądkiem czuję jakiś duży obły kształt, ale równie dobrze to może być pupa dziecka :P

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

13 lata 1 tydzień temu #350889 przez Martita
misia ja czytałam 3 książki na temat ciąży i w każdej z nich jest napisane, że dziecko pod koniec ciąży rusza się mniej. Jest mu ciasno, bo zwinięte jest w kadłubek. Ale jeśli nie rusza się całkiem trzeba to sprawdzić. Mój synuś w 7,8 miesiącu skakał jak najęty, teraz czuję go znacznie mniej. A ty coś tam w ogóle czujesz? Mi też się brzuch napina, non stop, dziwne to uczucie ale to znaczy, że macica się przygotowuje do porodu :)

marzenieee dobrze, że wszystko w porządku. Mój lekarz (ten z Warszawy) powiedział, że najlepszy na poród jest 38tydz. Zazdroszczę Ci, że znasz datę :)

Paula ja też czuję czkawkę na samym dole brzucha, ale położenie główkowe mam już od 3 tygodni.

13 lata 1 tydzień temu #350903 przez aga2+1
misia jedź na ktg dla własnego spokoju. W zeszłym tygodniu ja też panikowałam ze skurczami i tez miałam robione ktg. Moja młoda czasami tez mniej się rusza , a ja juz panikuję, ale lekarz kiedys mi powiedział, ze dzieci tez maja czasami gorsze dni i więcej śpią. Czasami trzeba popukać w brzuszek i obudzić leniuszka, a jak to nie pomaga to wtedy na ktg.
marzenieee tak się właśnie zastanawiałam co z Tobą:) Przez chwilę myślałam, że już urodziłaś, ale dobrze, ze niunia posiedzi jeszcze troszkę w Twoim brzuszku:)

13 lata 1 tydzień temu #350915 przez akciak84
marzenieee
dobrze, że w domu w dwupaku... jeszcze trochę

czkawkę czuję na dole częściej z lewej czasami z prawej strony i ostatnio główka na dole była na usg

13 lata 1 tydzień temu #350955 przez ewel7
misia co u Ciebie? czekamy na wieści

13 lata 1 tydzień temu #351044 przez akciak84
słuchajcie spytałam jedną z moich koleżanek o poród...rodziła jakieś 7 lat temu...miała wywołany poród w 42 t.c. i lekarze krzyczeli że z usg dziecko ma 5 kilo! a się okazało 3250 gram!!!! Ciekawe może mi wychodzi średniak a urodzę 4-5 kilowca! Normalnie się już tymi pomiarami nie przejmuję! 3 a 5 kilo...to nawet nie jest szacowanie wagi dziecka. Wróżenie z fusów może wyjść lepiej B) :P

misia
mam nadzieję że ok

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka